hvg.hu Itthon

Az MSZP elnöke a Fidesz legesélyesebb kihívója helyben

Hiába Molnár Gyula messze a legesélyesebb kihívó Budapest 18. számú választókerületében, ami a XI. kerület egy részét, valamint a XXII. kerületet foglalja magába, még akkor sem tudja legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép.

Tóth Richárd Itthon

Megingott Orbán kártyavára

A Fidesz veresége a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson alaposan felforgatta a hazai politikát, hirtelen egészen másképp látszanak az áprilisi parlamenti választás esélyei. A hvg.hu heti elemzése.

hvg.hu Itthon

Meglepő, mely pártok izzadhatnak az ajánlások miatt az utolsó percig

Végignézve a Nemzeti Választási Iroda adatait az látszik, sokan vérmes reményekkel vágtak neki a választásnak: 106 jelöltet ígértek, ehhez képest alig pár embernek sikerült eddig összeszedni az aláírásokat. A határidő hétfő, aznap van az utolsó lehetőség leadni az íveket. A nagy ellenzéki pártok is küszködtek.

Tóth Richárd Itthon

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki, de alig tartják alkalmasabbnak ellenfeleinél

A hvg.hu birtokába került egy felmérés a miniszterelnök-jelöltek, listavezetők, valamint pártelnökök népszerűségéről, ismertségéről és alkalmasságáról. Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, de nemcsak ismertségben, hanem népszerűségben is messze van Orbántól. Az ellenzéki jelöltek alkalmasságban egymás mellett állnak.

Tóth Richárd Itthon

A Fidesz legyőzhető, de ezt ne a baloldaltól várjuk

Tizenkét évig kőbe volt vésve, hogy Orbán Viktort nem lehet legyőzni. A 2006. őszi önkormányzati választás óta tartott győzelmi szériája, azóta nem kapott olyan pofont a Fidesz, mint vasárnap Hódmezővásárhelyen. Ráadásul hazai pályán, egy jobboldali fellegvárban kapott ki. Nem árt azonban tudni, hogy a győzelem nem a baloldalé.

hvg.hu Itthon

Karácsony: "Legyen április 8-án az egész ország Hódmezővásárhely!"

Le kell váltani az ország legszervezettebb kisebbségét a Fideszt az MSZP-Párbeszéd szerint, az apátia falát sikerült áttörni. Aki 2022-re játszik, annak nincs keresnivalója a pártszövetség által szervezett március 15-i ünneplésen. Az eddig külön indulásról beszélő demokratikus ellenzéki pártoknak változtatniuk kéne a stratégiájukon. A Jobbikkal nem lesz szervezett együttműködés, erről beszélni akadémikus kérdés "a mai napon még".

1 2 3 4 5 6 7
311

A címlapról ajánljuk