MTI Itthon

Az MSZP kijelölte Hunvald György utódját

Kivágó Iván Györgyné veszi át a mandátumáról lemondott Hunvald György helyét a Fővárosi Közgyűlésben - közölte Molnár Zsolt, az MSZP ügyvezető budapesti alelnöke szombato.

MTI Itthon

Önadózóvá tenné a képviselőket az MSZP

Jövő héten dönt az MSZP arról, milyen törvényjavaslatot nyújt be a képviselői költségtérítésről szóló népszavazás kiváltására - tudta meg az MTI szocialista forrásból.

MTI Itthon

Feszültségek az MSZP új külügyi kabinetében

Nemzetközi kapcsolatokért felelős kabinetet állított fel az MSZP vezetősége a párton belül, az új testület megalakulása azonban nem volt feszültségmentes - írta a pénteki Népszabadság.

MTI Itthon

A Fidesz és az SZDSZ 100-100 milliót küld az EP-választásra

Az MSZP és az MDF csak az európai parlamenti (EP) választások kampányának lezárultával közli, hogy mennyit költött, a Fidesz legfeljebb 100 millió forintot, míg az SZDSZ körülbelül 100 millió forintot szán a kampányra, a KDNP-nek nem lesz önálló választási kasszája, mivel jelöltjei a Fidesz EP-listáján szerepelnek, s a kampány is közös lesz - közölték a parlamenti pártok.

MTI Itthon

Az MSZP május 1-jén kezdi a kampányt

Május 1-jén kezdi meg az MSZP az európai parlamenti választási kampányt, amelynek főszereplője Göncz Kinga listavezető lesz - közölte Lamperth Mónika, a kampány politikai irányítója szerdán az MTI-vel. A politikus beszélt arról is, hogy a szocialisták takarékos, informatív, mozgósító kampányt folytatnak.

Itthon

"A politikai klíma különösképpen ellenforradalmi"

A hazai szélsőjobb rendezvényei, figurái, szóhasználata nap mint nap beszédtémát szolgáltatnak, miközben radikális baloldaliakkal, anarchistákkal vagy éppen punkokkal csak filmklubokban és fesztiválokon találkozhatunk. Marx Tőkéje újra nagyon fogy Németországban, de nem nálunk.

MTI Itthon

Lamperth feladatot kap: az EP-kampányt irányíthatja

Az MSZP elnöksége felkérte Lamperth Mónika elnökhelyettest, hogy az európai parlamenti kampány politikai irányítója legyen - tájékoztatta az MTI-t Nyakó István szóvivő az elnökség kedd esti ülése után.

MTI Itthon

Miért nem pótolta még Hunvaldot az MSZP?

Az előzetes letartóztatásban levő VII. kerületi polgármester, Hunvald György állítólag több hete aláírt egy nyilatkozatot a lemondásáról, de "alkudozás" állhat a háttérben, s ezért nem pótolta még az MSZP.

MTA Karrier

MSZP: átalakítanák a szakmunkásképzést

Várhatóan még a tavaszi ülésszakon tárgyalnak a képviselők a közoktatási törvény módosításáról, ami lehetővé tenné a szakmunkásképzés átalakítását, a gyakorlati képzés korábbi megkezdését - közölte Herczog László szociális miniszter egy kormánypárti interpellációra adott válaszában.

Vélemény

Mózer András: a kormányból hiányzik Tocsik Márta!

A Tocsik-per exvádlottjából majdnem államtitkár, egy kartellező üzletemberből csaknem miniszter lett, a titkosszolgálatok élére agrárközgazdász került, és a teljes szocialista vezérkar kormánymegbízatást kapott. Ebben a csapatban igazán juthatna egy állás szegény Tocsik Mártának is.

MTI Itthon

Pénteken már nyilvános lesz a Bajnai-program

Az új kormányprogram végleges részletes intézkedési terve minden valószínűség szerint pénteken kerül nyilvánosságra. Előre láthatóan addig a napig Sólyom László köztársasági elnök aláírja a miniszterek kinevezését - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Lendvai Ildikó szocialista pártelnök.

Itthon

Veres kormánybiztos lehet

A posztjáról távozó Veres János pénzügyminiszternek a keleti kapcsolatok kormánybiztosi posztját ajánlotta fel Bajnai Gordon - írta a Népszava.

Itthon

Bajnai-kormány: a baloldal frászkarikája

Bajnai Gordon kedden az Országgyűlésben támogatóihoz meg a lakossághoz szólott, és semmiképpen sem az ellenzékhez. Miniszterelnöki antréjában minden igyekezete arra irányult, hogy a politikán kívül helyezze magát és leendő kormányát. Ez persze képtelenség, de támogatóinak egyetlen sansza a szakértői imázs és a kívülállóság látszatának fenntartása, ha a baloldal túl kívánja élni a következő hónapokat, és nem akar a lengyel elvtársai sorsára jutni.

MTI Itthon

Molotov-koktélt dobtak az MSZP két zalai irodájára

Molotov-koktél robbant fel, de csak kisebb kárt okozott Keszthelyen, az MSZP irodájában keddre virradóra - közölte a szocialista párt Zala megyei szervezete. A keszthelyi támadáshoz hasonlóan az MSZP nagykanizsai irodáját is megtámadták keddre virradó éjjel.

1
308 309 310 311 312
318

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával