hvg.hu Világ

Zuhan Macron népszerűsége

Tíz százalékpontot esett egy hónap alatt Emmanuel Macron francia államfő népszerűsége, s ez a leggyorsabb elnöki népszerűségcsökkenés 1995 óta.

hvg.hu Gazdaság

Ki az az autós Carlos, aki nemet mondott Macronnak?

Az üzleti világ kitörő lelkesedéssel ünnepelte Macron választási győzelmét Franciaországban. Ehhez képest fülsiketítő volt a csend a Renault és a Nissan háza táján. Mindkét helyen jól emlékeznek még Emmanuel Macronra, Franciaország gazdasági miniszterére, aki igen elszántan képviselte a francia államot a Renault és a Nissan partnersége ügyében.

hvg.hu/MTI Világ

Macron-kiszivárogtatás - tilos a publikálás

A francia médiumoknak tilos közzétenniük azokat az e-maileket és egyéb dokumentumokat, amelyeket a centrista franca elnökjelölt, Emmanuel Macron stábjának szervereiről loptak el ismertelen hackerek. A tiltást figyelmen kívül hagyók megsértenék a kampánycsendet, s ez bűncselekménynek minősülne - közölte szombaton az elnökválasztási kampányt ellenőrző országos bizottság. Macron korábban a francia demokrácia aláásására tett kísérletként értékete a nagyszabású hackertámadást.

hvg.hu Világ

Macron: A francia demokráciát aláásó hackertámadás történt

Átfogó és koordinált hackertámadás érte pénteken Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánystábjának szervereit. A vasárnapi elnökválasztás előttre időzített akció olyan súlyos volt, hogy destabilizálhatta volna a francia demokráciát - jelentette be közleményben a centrista jelölt.

Keleti Miklós Gazdaság

Hány frank lesz a bagett a párizsi péknél jövő nyáron?

A két elnökjelölt tévé vitájával nagyjából azonos időben Florian Philippot, a Nemzeti Front alelnöke, tehát második embere, a francia közszolgálati rádióban bejelentette: 2018 nyarán újra francia frankban kell fizetni reggelenként a péknél a bagettért. Ennek a mondatnak jelentősége van.

1 2
A címlapról ajánljuk