MTI Nagyítás

Téli alpesi hegymászótanfolyam a Magas-Tátrában

A tanfolyam célja a biztonságos téli hegymászáshoz nélkülözhetetlen ismeretek és gyakorlatok elsajátítása. A vizsgázott hegymászóvá válás feltétele az alapfokú sziklamászó-tanfolyamot követően a nyári és a téli alpesi tanfolyam teljesítése. Téli alpesi hegymászótanfolyam és lavinamentési gyakorlatok a Magas-Tátrában, az Öt-tavi-katlanban, a 2015 méter magasan fekvő Téry Ödön-menedékház közelében.

MTI Világ

Medvepara: sötétedés után jobb zárt helyen maradni a Magas-Tátrában

Szükségállapotot rendeltek el a legmagasabb szlovákiai hegység, a Magas-Tátra több településén, mert elszaporodtak a barnamedvék. Magastátra önkormányzata felszólította az ott élőket és turistákat, hogy sötétedés után kerüljék a szemeteskukákat és a rosszul megvilágított utcákat, nehogy élelem után kutató éhes medvékkel találkozzanak.

MTI Plázs

Fizetőssé tennék a Magas-Tátra látogatását

Fizetőssé tenné a Magas-Tátra és az észak-szlovákiai Pieninek védett területeire való belépést a szlovák állami környezetvédelmi felügyelet (SOP) - közölte az intézmény illetékeseire hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági lap kedden.

hvg.hu Tech

Egyre több a zerge a Magas-Tátrában

A legújabb őszi "zergeszámlálás" eredménye szerint a Magas-Tátrában összesen 841 zerge él, közülük 699 a hegység szlovák, míg 142 a lengyel oldalán - közölte Jozef Hybner, a szlovákiai Tátrai Nemzeti Park (TANAP) képviselője csütörtökön. A tavaly őszi összeíráskor 631 zergét találtak, közülük 472 a szlovák, míg 159 a lengyel oldalon élt - írja a Zöldtér.

MTI Világ

Félméteres hó esett a Magas-Tátrában

Helyenként már több mint félméteres hó hullott a Magas-Tátrában, ahol az 1400 méter tengerszint feletti magasságban a kora reggeli órák óta folyamatosan havazik.

hvg.hu Sport

100-150 métert sodródtak a balesetet szenvedett hegymászók

Hazahozták Magyarországra kedd hajnalban a Magas-Tátrában balesetben megsérült magyar hegymászókat; egyiküket a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban, másikukat a tatabányai kórházban ápolják. A harmadik férfit már vasárnap hazaengedték a poprádi kórházból, mert sérülései nem voltak olyan súlyosak.

hvg.hu Sport

Hazaengedték a poprádi kórházból a magyar hegymászókat

Hazaengedték a poprádi kórházból azt a két magyar hegymászót, aki szombaton szenvedett balesetet a Magas-Tátrában - közölte Jozef Chlebec, a kelet-szlovákiai kórház traumatológiai részlegének ügyeletes orvosa hétfőn este.

hvg.hu Sport

A magyar hegymászók indították el a lavinát - videó a mentésről

Ma vagy kedden szállítják haza a Tátrában súlyos sérüléseket szenvedett magyar hegymászókat. A három sérült közül az egyik már elhagyhatta a kórházat, a lábtörést és agyrázkódást szenvedett Erőss Zsolt és a másik mászó csak kedden hagyhatja el Poprádot.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával