Dercsényi Dávid-Windisch Judit Itthon

Nem volt kérdés, hogy jön a Fidesz támadása

A kormány bizonyára úgy érzi, hogy a civilek ne pofázzanak, mert a dolguk legfeljebb a jótékonykodás. A hvg.hu-nak nyilatkozó jogvédők már számítottak a támadásra, hiszen az egész nem Németh Szilárd abszurd megnyilvánulásával kezdődött.

hvg.hu Itthon

Magányos tüntető zavarta meg a TASZ performanszát - videó

Egy fütyülő és egy néma tiltakozó zavarta meg azt a Kossuth téri performanszot, amellyel a TASZ és a Helsinki Bizottság hiteles díszletben egy szavazófülkével mutatta be, hogyan kell bombabiztosan érvénytelenül szavazni a vasárnapi úgynevezett népszavazáson.

hvg.hu Itthon

A kvótaügy miatt lépett ki a Helsinkiből egy alaptag

Kilépett a Magyar Helsinki Bizottság egyik alaptagja, a Hit Gyülekezetéhez tartozó Mészáros István László, fenntartásaira a jogvédő szervezet két társelnöke és az alapító elnök Kőszeg Ferenc is reagált.

hvg.hu Világ

Human Rights Watch: erőszakosak a menedékkérőkkel a magyar hatóságok

Hetekig kénytelenek a határkerítés előtt a szabadban, az időjárás szeszélyeinek kitéve várakozni azok, akik Magyarországon kívánnak menedékkérelmet benyújtani. A magyar hatóságok nincsenek tekintettel semmilyen személyi körülményre, pedig törvény írja elő számukra, hogy a sérülékeny kérelmezők számára haladéktalanul biztosítani kellene a hozzáférést a menedékeljáráshoz és a szakszerű menekültügyi ellátáshoz az országhatáron belül – írja friss jelentésében a Human Rights Watch.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk