hvg.hu Gazdaság

Megküldték a selyemzsinórt az energiaszolgáltatóknak

Egy kormány rendelet, két energia hivatali és egy miniszteri rendelet, és az ügy látszólag el van intézve. Az érintett cégeknél rohamtempóban kezdtek hozzá a jogszabályok értelmezéséhez – azaz: zajlik az előzetes kárfelmérés.

MTI Itthon

Így képzelik el Orbánék 2014-től az uniós pénzek felhasználását

A kormány a 2014–2020-as időszakban felszámolja a korábban kiszervezett tevékenységeket az uniós források felhasználásánál, és az állam belső erőforrásaira építve végzik el ezeket a feladatokat. Az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Vállalkozás

Egymilliárddal segítenék a kkv-k hitelezését

A kormány egymilliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a kkv-szektor hitelezésének elősegítése érdekében, a kezességvállalási díjak költségvetési támogatásának növeléséhez - derül ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI Gazdaság

Új államtitkár került az NFM-be

Áder János államfő - a miniszterelnök javaslatára - Horváth Attila Imrét 2013. július 15-ei hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárává nevezte ki - derül ki a hétfői Magyar Közlönyben publikált köztársasági elnöki határozatból.

MTI Itthon

Változik a radioaktív és nukleáris anyagok nyilvántartása

A radioaktív anyagokról országosan összesített számítógépes központi nyilvántartást továbbra is vezetni kell, azonban a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete törli a nyilvántartás tartalmának a felsorolását - a jogszabály a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Itthon

Bezárnak a bölcsődék április 21-én

Bölcsődei szünnap lesz április 21-e. A nevelés-gondozás nélküli munkanap célja a bölcsődében dolgozók szakmai fejlesztése - jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

MTI Itthon

Előkészíti a kormány a V0-ás vasutat

A kormány egyetért a Budapestet délről elkerülő "V0" vasútvonal beruházás előkészítésének folytatásával, és elfogadja, hogy annak előkészítésére 2013-ban 1,5 milliárd forint szükséges - jelent meg a hétfői Magyar Közlönyben.

MTI Itthon

Nemet mondott az Ab az ombudsman két kérésére

Összhangban van az alaptörvénnyel, illetve a nemzetközi szerződésekkel a nemzeti vagyonról szóló törvény és a választottbíráskodásról szóló törvény, ezért az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította az alapvető jogok biztosa által kifogásolt rendelkezések megsemmisítését - tette közzé határozatát a testület a Magyar Közlöny hétfői számában.

hvg.hu Társadalom

Gomba módra szaporodnak a milliókkal kitömött intézetek

Több mint 2 milliárd forint az az összeg, amit a kormány különféle intézetek, archívumok, központok létrehozására tervezett be idén. Miközben a zárolások miatt a kabinet leépítésekre készül, e héten újabb, 175 milliós kutatóközpont létrehozásáról határozott. A korábban létrehozott intézetek indulásával komoly gondok akadtak. Az ügynökügyek rendezése viszont továbbra is csúszik.

MTI Gazdaság

Rendelet jelent meg az útdíjjal kapcsolatban

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete az útdíjszedő által az útdíjszolgáltatóknak, valamint az egyetemes útdíjszolgáltató által a bevallási közreműködők és a viszonteladók részére fizetendő átalány-költségtérítés számításáról és mértékéről. A rendelet 2013. július 1-jén lép hatályba.

1
5 6 7 8 9
13

A címlapról ajánljuk