MTI Kult

Egymilliárdot ad a kormány komolyzenei koncertekre

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelt kategóriájú koncertjeinek szervezésére, a Concerto Akadémia Nonprofit Kft. programjaira és a magyar komolyzenei koncepció előkészítésére csoportosított át a kormány egymilliárd forintot.

MTI Gazdaság

Egyre közelebb vagyunk a gázárcsökkentéshez

Megjelent a Magyar Közlöny 37. számában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelete a földgáz rendszerhasználati díjakról. Ez a rendelet egyike azoknak az április 1-jén hatályba lépő jogszabályoknak, amelyek lehetővé teszik a lakossági földgáz árának 6,5 százalékos csökkentését.

MTI Plázs

Elindul a nemzeti szívinfarktus-regiszter

Negyedévente be kell jelentenie a kezelőorvosoknak a szívinfarktussal kapcsolatos megbetegedéseket a Nemzeti Szívinfarktus Regiszter részére. Az első adatszolgáltatást április 15-éig kell teljesíteni - áll Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter új rendeletében, amely a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

hvg.hu Gazdaság

Megküldték a selyemzsinórt az energiaszolgáltatóknak

Egy kormány rendelet, két energia hivatali és egy miniszteri rendelet, és az ügy látszólag el van intézve. Az érintett cégeknél rohamtempóban kezdtek hozzá a jogszabályok értelmezéséhez – azaz: zajlik az előzetes kárfelmérés.

MTI Itthon

Így képzelik el Orbánék 2014-től az uniós pénzek felhasználását

A kormány a 2014–2020-as időszakban felszámolja a korábban kiszervezett tevékenységeket az uniós források felhasználásánál, és az állam belső erőforrásaira építve végzik el ezeket a feladatokat. Az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Vállalkozás

Egymilliárddal segítenék a kkv-k hitelezését

A kormány egymilliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a kkv-szektor hitelezésének elősegítése érdekében, a kezességvállalási díjak költségvetési támogatásának növeléséhez - derül ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI Gazdaság

Új államtitkár került az NFM-be

Áder János államfő - a miniszterelnök javaslatára - Horváth Attila Imrét 2013. július 15-ei hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárává nevezte ki - derül ki a hétfői Magyar Közlönyben publikált köztársasági elnöki határozatból.

MTI Itthon

Változik a radioaktív és nukleáris anyagok nyilvántartása

A radioaktív anyagokról országosan összesített számítógépes központi nyilvántartást továbbra is vezetni kell, azonban a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete törli a nyilvántartás tartalmának a felsorolását - a jogszabály a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Itthon

Bezárnak a bölcsődék április 21-én

Bölcsődei szünnap lesz április 21-e. A nevelés-gondozás nélküli munkanap célja a bölcsődében dolgozók szakmai fejlesztése - jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

MTI Itthon

Előkészíti a kormány a V0-ás vasutat

A kormány egyetért a Budapestet délről elkerülő "V0" vasútvonal beruházás előkészítésének folytatásával, és elfogadja, hogy annak előkészítésére 2013-ban 1,5 milliárd forint szükséges - jelent meg a hétfői Magyar Közlönyben.

1
5 6 7 8 9
13

A címlapról ajánljuk