hvg.hu Itthon

Parádés szóviccel vág oda Orbánéknak a Fodor-párt

A liberálisok szerint hízelgéssel nem lehet megvásárolni Amerika elnézését, és Orbán egyébként is csak az utolsó héten került sorra azok között, akikkel Trump telefonbeszélgetést folytatott, illetve személyesen találkozott.

hvg.hu Itthon

Fodor Gábor feljelenti Bokros Lajost

A Liberálisok elnöke szerint az ellenzéki pártoknak az országgal kellene foglalkozniuk ahelyett, hogy egymást árulózzák, de azért ő feljelenti Bokros Lajost, amiért az önkényuralom csatlósának nevezte Fodor pártját.

MTI Itthon

Megtámadták a kormány kvótakampányát a választási bizottságnál

A Magyar Liberális Párt szerint a kampány a kormányzat állításával szemben nem tájékoztató jellegű, hanem befolyásolni akarja az embereket abba az irányba, hogy a kvóta ellen szavazzanak. Ez azonban csak a népszavazás már kitűzött időpontja előtti időszakban törvényes.

hvg.hu Itthon

„Bútorcsere a kuplerájban”: reagált az ellenzék Czunyiné távozására

Az MSZP szerint Czunyiné Bertalan Judit távozása az államtitkári posztról nem elég, Balog Zoltán miniszternek is le kell mondania az oktatás helyzete miatt. A Jobbiknál is úgy vélik, hogy csak lehet változás, ha a személycserét szakmai változtatások kísérik. A Demokratikus Koalíció szerint megvan ugyan az első vezéráldozat, de csak „bútorcsere” történt a „kuplerájban”.

MTI Itthon

Pártok reagálása a Fidesz-kongresszusra

Orbán Viktor nem mondott semmit Magyarország valódi problémáiról. Nincs értelme érdemben foglalkozni a kormányfő mai beszédével. A miniszterelnök elvesztette kapcsolatát a valósággal. A kiöregedő fideszes politikusok utolsó lehetősége, hogy befolyást szerezzenek. Így reagáltak ellenzéki pártok a Fidesz vasárnapi kongresszusán elhangzottakra.

hvg.hu/MTI Gazdaság

A Quaestor-ügy fontos Tarsoly–Orbán borítékját perelték ki a Liberálisok

Fény derülhet arra, hogy Tarsoly Csaba hivatalos úton tájékoztatta-e Orbán Viktort a Quaestor bedőlésekor, vagy személyesen átadva magánlevélben üzent-e a miniszterelnöknek a csődbe került társaság vagyoni helyzetéről. A Quaestorból az állam még időben kivonta a pénzét, de a lakossági befektetőket jelentős kár érte.

hvg.hu Itthon

Államtitkokat kezelhettek engedély nélkül a Századvégnél

A Századvég 2010 után úgy kezelhetett és készíthetett bizalmas stratégiai anyagokat, hogy több évvel később kapták meg az ehhez szükséges tanúsítványokat. A Századvég részt vehetett a transzatlanti együttműködés vitaanyagának elkészítésében is, ezt első szándékból tíz évre titkosították. A liberális ellenzék a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezte.

hvg.hu/MTI Itthon

Rárepültek a pártok a Hende-sztorira

Mindenki tudni akarja, miért mondott le váratlanul Hende Csaba honvédelmi miniszter, és minden párt meg is tippeli az okait: a Jobbik szerint kormányválság van, az MSZP csodálkozik, hogy Hende miért nem bukott meg már előbb.

MTI Itthon

A magyar ellenzék is gyászolja Nyemcovot

Részvétét és együttérzését fejezte ki az MSZP, az Együtt és a Magyar Liberális Párt amiatt, hogy szombatra virradóra megölték Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikust.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
És akkor Mészáros 2Rule-jának farkát megcibálta egy macska

És akkor Mészáros 2Rule-jának farkát megcibálta egy macska

Tonhal - urald a világot néven dobta piacra kollekcióját egy vállalkozó, válaszul a 2Rule márkára; Jó érzékkel startolt a sportruhákat gyártó Manta is: tulajdonosa ma már 50 ezer terméket ad el, és bezsebelhette egy tekintélyes amerikai dizájnmagazin díját is. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.