Kult

Elhunyt Vízy Dorka

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Vízy Dorka, a Magyar Rádió műsorvezetője. 41 éves volt.

MTI Itthon

Meghalt Miska bácsi

Nem sokkal 84. születésnapja után szombaton meghalt Padisák Mihály író, újságíró, a Magyar Rádió volt szerkesztő-riportere, a Miska bácsi levelesládája című műsor vezetője - tudatta Padisák Mihályné, az irodalmár-újságíró özvegye az MTI-vel.

hvg.hu Kult

Ákos 12 milliót kapott szignáljaiért az MTVA-tól

Ákos cége 12 millió forintot kapott a Magyar Rádiótól, ezért az összegért a zenész 220 darab szignált írt meg - írja az Átlátszó.hu, amely csak pereskedés útján tudta meg, mennyit fizettek a munkáért.

hvg.hu Itthon

Négymillió forint fölötti prémiumokat zsebeltek be a közmédia vezetői

Átlagosan bruttó 4,5-4,8 millió forintos prémiumot kaptak a közszolgálati médiumok – az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda – vezérigazgatói a tavalyi munkájukra. A jutalmakról legutóbbi ülésén döntött a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

hvg.hu Kult

Magyar közmédiások okosítottak ki vietnami rádiósokat

Több mint egy évtizednyi szünet után ismét együttműködik a vietnami és a magyar közszolgálati rádió - írta közleményében a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. szerdán. Az együttműködési megállapodást kedden írta alá Jónás István, az MR Zrt. vezérigazgatója és Trán Minh Hung, a vietnami közszolgálati Rádió (VOV) vezérigazgató-helyettese Budapesten.

hvg.hu Kult

Dés László nem jutott be a Magyar Rádió épületébe

Nem sikerült bejutnia Dés Lászlónak a Magyar Rádió épületébe. Az illetékesek szerint csak lassú volt az adminisztráció, de a zeneszerző végül megkapta az engedélyt a belépésre. Dés máshogy emlékszik.

hvg.hu Itthon

Orbán igazáról győzködték a diáktüntetőt a közrádióban

Rejtett kamerás felvétel jutott az átlátszó.hu birtokába arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus hallgatót.

MTI Élet+Stílus

Elhunyt a veterán rádiós

Dénes István 1957-től 1990-ig dolgozott a Rádió irodalmi osztályán mint szerkesztő, majd főmunkatárs. Rádióra alkalmazta többek között Illyés Gyula Puszták népe című művét.

MTI Itthon

Október 23. - Az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra, valamint a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-ai kezdőnapja a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk