José Simon Plázs

Retro feszültségforrások az MTVA új logói

Bár a komplett közmédia-arculatot csak pénteken láthatjuk adásban, a logókat már kedden bemutatta a szakmának egy performance keretében az MTVA. José Simon tervezőgrafikussal véleményeztettük az imázselemeket.

MTI Kult

Elhunyt Csupics Mária bemondó

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn elhunyt Csupics Mária bemondó - tudatta a Magyar Rádió Zrt. kedden.

Nol Itthon

Újabb embereket rúgnak ki a Magyar Rádióból

Folytatták az elbocsátásokat a hét elején a Magyar Rádióban. A Népszabadság információi szerint kedden Boros Péterrel, a Napközben korábbi felelős szerkesztőjével közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájára.

hvg.hu Itthon

Nagy neveket rúgnak ki a közmédiából

Évtizedek óta bemondóként dolgozott Szalóczy Pál a Magyar Rádióban, ám most felmondtak neki. Az Index.hu újabb embereket nevezett meg, akiket kirúgnak a közmédiából.

hvg.hu Itthon

Ritkábban szól az éterből Orbán

Nem hetente, hanem csak kéthetente fog beszélni az MR-1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszterelnök. Ugyanakkor október 23-án Brüsszelből ad interjút.

MTI Itthon

Így tüntettek a Magyar Rádió előtt - fotók

Néma demonstrációt tartottak a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának felhívására a Magyar Rádió előtt. Sokan ruhájukra tűzött fehér szalaggal, valamint egy szál virággal vagy egy gyertyával érkeztek, a tömeges elbocsátások ellen tiltakozva.

Pelle János Vélemény

Válasz a tömeges elbocsátásra – sztrájkra készülnek a közmédiában

A 2010 decemberének végén elfogadott médiatörvény alapján átszervezett közmédia dolgozóinak jelentős hányadát elbocsátás fenyegeti: hírek szerint még az idén minden harmadik munkatársnak felmondanak. A szakszervezetek, ha kell, a sztrájkfegyvert is bevetik – mondta el a hvg.hu-nak Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (KÖZSZAT) elnöke.

hvg.hu Itthon

Mong Attila távozik a Magyar Rádiótól

Bár a Mong Attila és Bogár Zsolt ellen indított fegyelmi eljárást a Műsorszolgáltatási Alap korábban megszüntette, Mong Attila egyik legfrissebb Facebook-bejegyzése alapján most távozik a Magyar Rádiótól.

hvg.hu Világ

A rádiós, aki először bemondatta a csernobili katasztrófa hírét – videó

A ma már a HVG-ben dolgozó Bedő Iván újságíró volt az, aki 1986. április 28-án a Magyar Rádióban bemondatta a hírt a csernobili atomkatasztrófáról. Bár a hírt később letiltotta a rádió vezetése, a Csernobilban történtekről akkorra már rengeteg ember értesült. Bedő fegyelmit kapott. A hír születésének körülményéről kérdeztük kollégánkat.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk