MTI Itthon

Megválasztották a közmédiumok vezetőit

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma megválasztotta csütörtök délután Medveczky Balázst a Magyar Televízió, Jónás Istvánt a Magyar Rádió, Ókovács Szilvesztert a Duna Televízió, Belénessy Csabát pedig a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatójává - közölte Balogh László, a kuratórium elnöke.

MTI Itthon

Megválasztják a közmédiumok vezéreit

Várhatóan vezérigazgatókat választ csütörtök délután a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és a Magyar Távirati Iroda élére a Közszolgálati Közalapítvány nyolcfős kuratóriuma.

hvg.hu/MTI Itthon

A második körben léphetnek színre a leendő médiavezetők

Az első körben nem futottak be pénteken a közmédiumok élére jelölt személyiségek, ám lehet, hogy nem is ők voltak igaziak: kétharmados többségre úgysem számíthattak. A valódi esélyesek csak az egyszerű többségű szavazásra vártak sokak szerint. Hamarosan megtudhatjuk, hogy a pénteken elbukott vezetőjelöltek közül ki tűnik fel majd a második fordulóban - esetleg egy másik intézménynél - tényleges sanszokkal.

MTI Itthon

Le kell adni a Jobbik kampányfilmjét

Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntése értelmében le kell adnia a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak.

MTI Itthon

Letiltotta a Jobbik hirdetését az MTV és a közrádió

A "cigánybűnözés" kifejezés jogsértő voltára hivatkozva mind a Magyar Televízió, mind a Magyar Rádió megtagadta a Jobbik választási hirdetésének sugárzását - tájékoztatott Dúró Dóra, a párt szóvivője csütörtökön.

Fürjes Judit Vélemény

"Bízzunk benne, hogy a politika nem kívánja bábként mozgatni a közmédiát"

A pártoknak kiszolgáltatott közmédia nem érdekli az embereket, az új struktúrában, bár vagyonukat központosítják, aaz MTV, a Duna TV , az MTI és a Magyar Rádió szerkesztőségei önállóan dolgozhatnak, egyetlen feladatuk a köz szolgálatában jó műsorok elkészítése lesz – hangsúlyozta munkatársunknak Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Igazgatóság elnöke.

MTI Itthon

Távozik a Magyar Rádió vezetése

Négyéves mandátumának lejártával, július 31-ével távozik posztjáról Such György, a Magyar Rádió elnöke - közölte a közszolgálati médium pénteken.

MTI Itthon

A fideszesek lemondatnák a közmédiumok kuratóriumi elnökségét

A Magyar Televízió Közalapítvány (MTVK), a Hungária Televízió Közalapítvány (HTVK) és a Magyar Rádió Közalapítvány (MRK) kuratóriumi elnökségébe a Fidesz és a KDNP által jelölt tagok kezdeményezik, hogy mindhárom testület minden tagja nyújtsa be lemondását az új országgyűlés alakuló ülésének napjával.

MTI Itthon

"Ismeretlenek" is pályáznak a rádióelnöki posztra

Hatan vásárolták meg a határidő lejártáig, szerdáig a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat dokumentációját - tudta meg az MTI csütörtökön a közmédiumot felügyelő közalapítvány illetékesétől. Az elnöki posztért indul Such György, a közrádió jelenlegi elnöke, Szayly József rádió-alelnök, Heal Edina, a Sláger Rádió volt vezérigazgatója, illetve Balogh Gábor ügyvéd, rádiós rendező. Az ötvenezer forintos pályázati anyagot két olyan személy is megvásárolta, aki nem járult hozzá nevének közléséhez.

hvg.hu Itthon

Such nem vállal újabb rádióelnöki megbízást

Nagy többséggel elfogadta a Magyar Rádió (MR) Zrt. idei üzleti tervét a közmédium kuratóriuma csütörtökön - közölte az intézmény elnöke az MTI-vel. Such György rádióelnök ugyanakkor közölte: nem vállal pályázat nélkül újabb mandátumot az intézmény élén.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk