Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kínos baki a közlönyben: megelőlegeztek egy fontos kinevezést

Kínos baki a közlönyben: megelőlegeztek egy fontos kinevezést

A Belügyminisztérium rendészeti államtitkára szerint adminisztratív hiba lehetett, hogy a Magyar Közlöny múlt pénteki számában megjelent Szabó Hedvignek, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává történő kinevezése. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, könnyen lehet, hogy hibázott a kormány az ügyben, a kinevezés ügyét pedig érdeklődéssel figyeli.

Dehogy tárgyal Orbán a Sorsok Házáról

Dehogy tárgyal Orbán a Sorsok Házáról

Bár a választások előtt a kormányfő azt ígérte, a Sorsok Házával kapcsolatos fenntartások miatt párbeszédet javasol a zsidó szervezetekkel az áprilisi választásokat követően. Ehelyett a Magyar Közlöny pénteki számában az jelent meg, hogy a kormány felhatalmazást ad az egykori józsefvárosi pályaudvar helyén kialakítandó múzeum felépítéséhez és működtetéséhez szükséges szerződések megkötésére, és hogy a program további épületek rekonstrukciójával bővüljön.

hvg.hu

Új felelős szerkesztője van a Magyar Közlönynek

A Magyar Közlöny és a közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítő felelős szerkesztőjének Salgó László Pétert jelölte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter – az erről szóló utasítás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

MTI

Megvan Pálinkás József új feladata

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátásához kormánybiztossá nevezi ki Orbán Viktor miniszterelnök Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét június 12-étől az év végéig – olvasható a Magyar Közlöny szerdai számában.

MTI

Online kassza: deadline a cégeknek a károsultak kifizetésre

A friss Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet (109/2014. (IV. 1.) Korm. rendelet) szerint az online kasszákkal kapcsolatosan felmerült követelések határideje június 30 - és az állam fogja behajtani az indokolatlanul kifizetett pénzeket.

hvg.hu

Egymilliárdot ad a kormány komolyzenei koncertekre

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelt kategóriájú koncertjeinek szervezésére, a Concerto Akadémia Nonprofit Kft. programjaira és a magyar komolyzenei koncepció előkészítésére csoportosított át a kormány egymilliárd forintot.

MTI

Egyre közelebb vagyunk a gázárcsökkentéshez

Megjelent a Magyar Közlöny 37. számában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelete a földgáz rendszerhasználati díjakról. Ez a rendelet egyike azoknak az április 1-jén hatályba lépő jogszabályoknak, amelyek lehetővé teszik a lakossági földgáz árának 6,5 százalékos csökkentését.

MTI

Elindul a nemzeti szívinfarktus-regiszter

Elindul a nemzeti szívinfarktus-regiszter

Negyedévente be kell jelentenie a kezelőorvosoknak a szívinfarktussal kapcsolatos megbetegedéseket a Nemzeti Szívinfarktus Regiszter részére. Az első adatszolgáltatást április 15-éig kell teljesíteni - áll Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter új rendeletében, amely a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

MTI

Már a Magyar Közlönyben van az újabb rezsicsökkentés

Vége annak a korszaknak, amikor a magyarok fizették Európában a legmagasabb gázárat és második legmagasabb áramárat – írta a Fidesz a ma kihirdetett rezsicsökkentéssel összefüggésben.

MTI-OS

Megjelent az "állami pénzmosodához" szükséges rendelet

Megjelent az "állami pénzmosodához" szükséges rendelet

A Stabilitás Megtakarítási Számlán elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik, amint elhelyezik azt a számlán. 5 év után a pénzt adómentesen lehet kivenni.

MTI

Módosította Orbán a Klikről szóló kormányrendeletet

Százezer ember képzése kezdődött meg december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában – ezért kellett módosítani a rendelet.

MTI

Autósok, motorosok, biciklisek: új szabályok jönnek januártól

Autósok, motorosok, biciklisek: új szabályok jönnek januártól

A téli gumikra és a biciklilámpákra vonatkozó szabályok is változnak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, amely több ponton megváltoztatja az autó, a kerékpár és a motor forgalomban tartásának műszaki feltételeit rögzítő jogszabályokat.

MTI

Ilyen nyomtatvány kell az ingyenes készpénzfelvételhez

Ilyen nyomtatvány kell az ingyenes készpénzfelvételhez

Megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben pénteken arról, hogyan lehet igényelni a bankoknál a februártól igénybe vehető ingyenes készpénzfelvételt.

MTI

Százmilliókat csoportosít át a kormány Kerényi Imre feladataira

A kormány 336,9 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott tevékenységének finanszírozására.

MTI

Megküldték a selyemzsinórt az energiaszolgáltatóknak

Megküldték a selyemzsinórt az energiaszolgáltatóknak

Egy kormány rendelet, két energia hivatali és egy miniszteri rendelet, és az ügy látszólag el van intézve. Az érintett cégeknél rohamtempóban kezdtek hozzá a jogszabályok értelmezéséhez – azaz: zajlik az előzetes kárfelmérés.

hvg.hu

Így képzelik el Orbánék 2014-től az uniós pénzek felhasználását

A kormány a 2014–2020-as időszakban felszámolja a korábban kiszervezett tevékenységeket az uniós források felhasználásánál, és az állam belső erőforrásaira építve végzik el ezeket a feladatokat. Az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Édes anyanyelvük és a Magyar Közlöny

Édes anyanyelvük és a Magyar Közlöny

Most akadályozó jogszabályokat módosítanak, vagy akadályozó módosításokat foglalnak jogszabályba, vagy mi?

Egymilliárddal segítenék a kkv-k hitelezését

A kormány egymilliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a kkv-szektor hitelezésének elősegítése érdekében, a kezességvállalási díjak költségvetési támogatásának növeléséhez - derül ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI

Az úszók kapják a legtöbb állami támogatást

A kormány döntése értelmében a 16 kiemelt sportág közül az úszók kapják a legnagyobb, 736,5 millió forintos támogatást.

MTI

Új államtitkár került az NFM-be

Áder János államfő - a miniszterelnök javaslatára - Horváth Attila Imrét 2013. július 15-ei hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárává nevezte ki - derül ki a hétfői Magyar Közlönyben publikált köztársasági elnöki határozatból.

MTI
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X