MTI / hvg.hu Itthon

Hivatalos: L. Simon László már nem államtitkár

Áder János köztársasági elnök július 6-i hatállyal felmentette tisztségéből L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárát – olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben.

hvg.hu Itthon

Elrontották a Magyar Közlönyt? Az IM szerint a Kúria téved

A Kúria azt állítja, hogy egy 2015-ös szabálysértésekkel kapcsolatos törvénynél a Magyar Közlönyben nem az a változat jelent meg, amit a parlament végül elfogadott, de az Igazságügyi Minisztérium határozottan tagadja, hogy bármi ilyesmiről lenne szó.

MTI Gazdaság

Megmenti a kormány a Rác fürdő beruházóit

A keddi Magyar Közlönyben megjelent két rendelet értelmében a Rác Beruházó Befektető és Szolgáltató Kft-re, illetve a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft-re így a csődtörvény más paragrafusai vonatkoznak, egyebek mellett vagyonfelügyelőként a kormány által kijelölt, állami felszámoló jár el.

hvg.hu Kult

Ők osztják idén a Kossuth-díjat

Miniszterelnöki határozattal jelölte ki Orbán Viktor azokat a személyeket, akik idén a Kossuth-díj és egyéb állami díjak odaítéléséről döntenek.

MTI Gazdaság

Kórházat építene Szíriában a kormány

Kormányhatározatba foglalták, hogy Magyarország készen áll egy kórház megépítésével és üzemeltetésével támogatni Szíria újjáépítését. A célra 1,575 milliárd forintot különítenek el, ha kell.

hvg.hu Gazdaság

Megnyílt a kassza, pénzt oszt a kormány az önkormányzatoknak

A költségvetésen belüli átcsoportosítással és fejezetkiegészítéssel kap támogatást fejlesztésekhez több mint 130 önkormányzat – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. Egyebek mellett uszodák, sportcsarnokok, utak építését, közintézmények, járdák felújítását fedezik a pluszpénzből, valamint egyéb beruházások önrészét és hitelkiváltást. Jelentős összeghez jut Óbuda, Hódmezővásárhely, Monor, a legtöbbet pedig Vác kapja.

MTI Itthon

Támogatást kapnak a bölcsődék dolgozói

Támogatást kapnak a bölcsődéket fenntartó intézmények a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők béréhez, a támogatást a Magyar Államkincstártól kell igényelniük.

1 2 3 4 5 6 7
11
A címlapról ajánljuk