Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

Csaknem 5,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi fellépéshez történő magyar hozzájárulás előkészítésére. Az első évben várhatóan húszmilliárd forintba kerülne a magyar szerepvállalás.

MTI

Újabb fejlesztések lettek kiemelten fontosak Orbánéknak

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a budapesti állatkertbe tervezett Pannon Park és Meseparkhoz kapcsolódó közigazgatási ügyeket a kormány – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

hvg.hu

Újra átírta a kormány az érettségi szabályait

Újra átírta a kormány az érettségi szabályait

Az érettségizőknek már a vizsga előtt fél órával be kell ülniük a terembe, az igazgatók pedig akár a számítógép használatát is engedélyezhetik a diákoknak. Változnak a vizsgán dolgozók juttatásai is. Az idei érettségire még nem vonatkoznak a változások.

MTI

Négymilliárdot kap a Nemzeti Filmalap

Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésből a Magyar Nemzeti Filmalap egyéb működési célú kiadásainak fedezésére a Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározat szerint.

MTI

Milliárdokért indulnak újabb felújítások a budai Várban

A palota épületegyütteséhez tartozó egykori főőrségi épületet és Stöckl-lépcsőt 2,05, illetve 1,3 milliárd forintból újítják fel - derült ki a hétfői Magyar Közlönyből. A Kiscelli Múzeum fejlesztésére is elkülönítenek 317,5 millió forintot.

MTI

Magyar Közlöny: Lázárra bízták a közigazgatás nagy átalakítását

Magyar Közlöny: Lázárra bízták a közigazgatás nagy átalakítását

Elfogadta a kormány a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 című dokumentumot - derült ki a hétfői Magyar Közlönyből. A stratégia végrehajtásáért a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel. Lázár Jánosnak egy monitoringrendszert is létre kell hoznia egy hónapon belül.

MTI

1,3 milliárd forintot ad a kormány a Várgarázsra, 400 milliót kap az MNV Zrt.

Összesen 1,3 milliárd forintnyi forrást biztosít a kormány a budavári Várgarázs befejezéséhez. A tavalyi költségvetés maradványaiból átcsoportosítással juthat 400 millió forinthoz az MNV Zrt., ingatlanok felújítására.

MTI

Elfogadta a kormány az egészségügyi ágazati stratégiát

A kormány célkitűzése egyebek mellett, hogy 2020-ra két évvel növekedjen a születéskor várható, egészségben eltöltött életévek száma, 2022-re pedig elérje az EU-átlagot.

MTI

Kiemelt beruházássá minősítették a Diósgyőri Stadion felújítását

Felgyorsulhat a miskolci stadionprojekt, miután Orbán Viktor közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a stadion felújítását.

MTI

Az MFB szárnyai alatt születik meg a nemzeti közműszolgáltató

A kormány határozatot fogadott el arról, hogy az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t egymilliárd forintos alaptőkével és tizennégy milliárd forint tőketartalékkal alapítsák meg 2015 február 28-ig. A kizárólagos állami tulajdonú társaság felett az MFB gyakorolja majd az államot megillető tulajdonosi jogokat.

MTI

Fontos mérföldkő jöhet a közigazgatási pereknél

A kormány elrendelte az önálló közigazgatási perrendtartás kidolgozására irányuló munka megkezdését – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

MTI
Hirdetés

Egymilliárdból épül Nemzeti Filmtörténeti Élménypark Ózdon

Az ózdi ipari park területén épülhet fel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, amire majdnem egymilliárdot különített el a kormány.

hvg.hu

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

A kormány áttekinti a nukleáris létesítmények előkészítését, megvalósítását, működését érintő hatósági eljárásokra vonatkozó és az ezekhez kapcsolódó jogszabályokat, aktualizálják azokat és megteremtik a szabályok közötti összhangot.

MTI

Indul a nagy temető-újjáépítés

Európai uniós ajánlás végrehajtása érdekében sírkert- és sírhely-rekonstrukciós programot indít a kormány.

MTI
Hirdetés

A Millenáris is Lázár kezébe kerül

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent rendelet szerint péntektől a Miniszterelnökség gyakorolhatja majd a tulajdonosi jogokat a Millenáris felett.

MTI

Plusz kétmilliárd jut a külképviseleteknek

Egyebek mellett a külképviseletek javára való forrásátcsoportosításról döntött a kormány a Magyar Közlöny csütörtöki száma szerint.

MTI

Másfél milliárdot szán a kormány a német-magyar barátságra

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a berlini fal leomlása, illetve a német újraegyesítés negyedszázados évfordulójára figyelemmel a 2014. november 9. és 2015. október 3. közötti időszak a német-magyar barátság éve. Erre másfél milliárd forintot forrást biztosítanak.

MTI

Orbán még félmilliárd pluszforrást ad a hit- és erkölcstan oktatására

Összesen 521,5 millió forintot csoportosítanak át a Miniszterelnökség tartalékából az egyházakat megillető hit- és erkölcstan oktatáshoz kapcsolódó támogatások biztosítására. A támogatott egyházaknak 2015. június 30-ig kell elszámolniuk és visszafizetniük a fel nem használt összeget.

MTI

Januártól élesedne a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszer

A kormány 8,5 milliárd forintot biztosít az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer bevezetéséhez – az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendszert január 1-jétől vezetik be a visszaélések visszaszorítása és az élelmiszer-biztonság növelése érdekében.

MTI

Jön az Államreform Bizottság, Patyi András vezeti

Megjelent a keddi Magyar Közlönyben az Államreform Bizottság felállításáról szóló kormányhatározat. Patyi András egyetemi rektor vezeti a testületet, feladata az Államreform II. nevű program intézkedéseinek tudományos és társadalmi megalapozása, véleményezése lesz.

MTI
Hirdetés
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X