810 millió forintot adnak Orbánék idén a görögkatolikus metropóliának

A Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítását ennyivel támogatja a kormány a Magyar Közlönyben megjelentek szerint.

MTI

Kerényi kapott 300 milliót a kormánytól

Kerényi kapott 300 milliót a kormánytól

Az eddigi 6-7 "Kerényi-projektre” fordítja azt a 300 millió forintot a miniszterelnöki biztos, amit a kormány szánt neki. A pénz az Igazságügyi Minisztériumon keresztül jut el hozzá.

hvg.hu

A zűrök után 200 milliót kap a Pesti Magyar Színháznak

Kétszázmillió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Pesti Magyar Színház részére, ahol az átadás-átvétel ugyan a mai napig nem fejeződött be, de a folyamatosan előbukkanó problémák segítség nélkül már most kezelhetetlenné váltak.

MTI

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent - rendeletében arról olvashatunk részletesen, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hogyan tájékoztathatja a sajtót az általa folytatott büntetőeljárás nyomozási szakaszában.

hvg.hu

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

Csaknem 5,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi fellépéshez történő magyar hozzájárulás előkészítésére. Az első évben várhatóan húszmilliárd forintba kerülne a magyar szerepvállalás.

MTI

Újabb fejlesztések lettek kiemelten fontosak Orbánéknak

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a budapesti állatkertbe tervezett Pannon Park és Meseparkhoz kapcsolódó közigazgatási ügyeket a kormány – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

hvg.hu

Újra átírta a kormány az érettségi szabályait

Újra átírta a kormány az érettségi szabályait

Az érettségizőknek már a vizsga előtt fél órával be kell ülniük a terembe, az igazgatók pedig akár a számítógép használatát is engedélyezhetik a diákoknak. Változnak a vizsgán dolgozók juttatásai is. Az idei érettségire még nem vonatkoznak a változások.

MTI

Négymilliárdot kap a Nemzeti Filmalap

Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésből a Magyar Nemzeti Filmalap egyéb működési célú kiadásainak fedezésére a Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározat szerint.

MTI

Milliárdokért indulnak újabb felújítások a budai Várban

A palota épületegyütteséhez tartozó egykori főőrségi épületet és Stöckl-lépcsőt 2,05, illetve 1,3 milliárd forintból újítják fel - derült ki a hétfői Magyar Közlönyből. A Kiscelli Múzeum fejlesztésére is elkülönítenek 317,5 millió forintot.

MTI

Magyar Közlöny: Lázárra bízták a közigazgatás nagy átalakítását

Magyar Közlöny: Lázárra bízták a közigazgatás nagy átalakítását

Elfogadta a kormány a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 című dokumentumot - derült ki a hétfői Magyar Közlönyből. A stratégia végrehajtásáért a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel. Lázár Jánosnak egy monitoringrendszert is létre kell hoznia egy hónapon belül.

MTI

1,3 milliárd forintot ad a kormány a Várgarázsra, 400 milliót kap az MNV Zrt.

Összesen 1,3 milliárd forintnyi forrást biztosít a kormány a budavári Várgarázs befejezéséhez. A tavalyi költségvetés maradványaiból átcsoportosítással juthat 400 millió forinthoz az MNV Zrt., ingatlanok felújítására.

MTI
Hirdetés

Elfogadta a kormány az egészségügyi ágazati stratégiát

A kormány célkitűzése egyebek mellett, hogy 2020-ra két évvel növekedjen a születéskor várható, egészségben eltöltött életévek száma, 2022-re pedig elérje az EU-átlagot.

MTI

Kiemelt beruházássá minősítették a Diósgyőri Stadion felújítását

Felgyorsulhat a miskolci stadionprojekt, miután Orbán Viktor közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a stadion felújítását.

MTI

Az MFB szárnyai alatt születik meg a nemzeti közműszolgáltató

A kormány határozatot fogadott el arról, hogy az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t egymilliárd forintos alaptőkével és tizennégy milliárd forint tőketartalékkal alapítsák meg 2015 február 28-ig. A kizárólagos állami tulajdonú társaság felett az MFB gyakorolja majd az államot megillető tulajdonosi jogokat.

MTI
Hirdetés

Fontos mérföldkő jöhet a közigazgatási pereknél

A kormány elrendelte az önálló közigazgatási perrendtartás kidolgozására irányuló munka megkezdését – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

MTI

Egymilliárdból épül Nemzeti Filmtörténeti Élménypark Ózdon

Az ózdi ipari park területén épülhet fel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, amire majdnem egymilliárdot különített el a kormány.

hvg.hu

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

A kormány áttekinti a nukleáris létesítmények előkészítését, megvalósítását, működését érintő hatósági eljárásokra vonatkozó és az ezekhez kapcsolódó jogszabályokat, aktualizálják azokat és megteremtik a szabályok közötti összhangot.

MTI

Indul a nagy temető-újjáépítés

Európai uniós ajánlás végrehajtása érdekében sírkert- és sírhely-rekonstrukciós programot indít a kormány.

MTI

A Millenáris is Lázár kezébe kerül

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent rendelet szerint péntektől a Miniszterelnökség gyakorolhatja majd a tulajdonosi jogokat a Millenáris felett.

MTI

Plusz kétmilliárd jut a külképviseleteknek

Egyebek mellett a külképviseletek javára való forrásátcsoportosításról döntött a kormány a Magyar Közlöny csütörtöki száma szerint.

MTI
Hirdetés
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X