Jön az új színű húszezres

Jön az új színű húszezres

Megújított 20 ezer forintos címletű bankjegyet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank szeptember 25-én – derül ki a jegybank elnökének rendeletéből, amelyet a Magyar Közlönyben tettek közzé csütörtökön.

MTI

Rendeletben rögzítették, hova álmodott autópályát a kormány

Rendeletben rögzítették, hova álmodott autópályát a kormány

Kiemelt közúti és vasúti fejlesztési projektek is vannak azon a listán, amelyet a kormány rendeletben hagyott jóvá. A felsorolás a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Már hivatalos: a közlönyben is megjelent Vida távozása

Már hivatalos: a közlönyben is megjelent Vida távozása

A Magyar Közlönyben is közzétették Vida Ildikó távozását több mint két héttel az után, hogy a NAV-elnök lemondott.

hvg.hu

Új menekülttáborokat épít a kormány Baranyában és Zalában

Új menekülttáborokat épít a kormány Baranyában és Zalában

Martonfán és Sormáson új ideiglenes befogadó állomások épülnek. A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt projektté minősítette a táborépítést, tehát nem lehet majd engedélykérelmekkel húzni az időt.

Itt van Orbánék listája a biztonságos országokról

A kormány meghatározta a nemzeti szinten biztonságosnak nyilvánított származási országok és biztonságos harmadik országok listáját, és ezen szerepelnek a nyugat-balkáni országok is: ebből az irányból érkezik Magyarországra a legtöbb illegális bevándorló.

MTI

A kormány egyszerűen nekirohan a bürokráciának

A kormány egyszerűen nekirohan a bürokráciának

Nem vár tovább a kormány, most aztán nagyon és igazán leszámol a bürokráciával – derül ki a Magyar Közlönyből. Régi ötlet ez, az elmúlt öt évben sokszor ígérték, aztán mindig elbuktak.

hvg.hu

Határzár: 6,5 milliárdot csoportosítanak át a kerítésre

Körülbelül 6,5 milliárd forintot csoportosít át az állam a határzár létrehozására – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, keddi számában.

MTI

Magáncsőd: 627 milliót csoportosítanak át a költségvetésben

A kormány 627 millió forintot csoportosít át a magáncsőddel kapcsolatos feladatok végrehajtására a 2015-ös költségvetésben a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.

MTI

Családbarát közgondolkodás: Jön az újabb kormánykampány

A „családbarát szemléletformálást célzó” országos kampánysorozatot indítana a kormány, valamint a családpolitikai eredményekkel is kampányolna – derül ki a Magyar Közlöny keddi számában közzétett kormányhatározatból.

hvg.hu

300 milliót csoportosítottak át Lázárék Budára költöztetésére

300 milliót csoportosítottak át Lázárék Budára költöztetésére

A kormányhatározat szerint a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges felújítási és építési feladatokhoz kapcsolódó beruházások megvalósítására csoportosítják át az összeget az idei költségvetésben, azonnali hatállyal.

MTI

Tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

Egyebek mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és az Országos Mentőszolgálatnak juttatnak pluszpénzt - derült a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

MTI

Kutya világ jön a rendőrökre júliustól

Kutya világ jön a rendőrökre júliustól

Szigorú rendelet lép hatályba július 1-jétől, ami a rendőrök mellett a katasztrófavédőkre, a terrorelhárítókra, a bv-alkalmazottakra és a nemzetbiztonságiakra is vonatkozik. Ha a parancsnok úgy akarja, szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt, illetve ennél értékesebb vagyontárgyat.

hvg.hu

Itt van a következő tanév napra pontos menetrendje

Megjelent a 2015/2016-os tanév rendjét szabályozó miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben. A következő tanév szeptember 1-én, kedden kezdődik és 2016. június 15-én, szerdán ér véget.

MTI

Máris a duplájába kerül a vizes vb

Máris a duplájába kerül a vizes vb

A korábbi 24,5 milliárd forint helyett egy új kormányhatározat 49 milliárd forintot rendel a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztési feladatokhoz. A Fővárosi Közgyűlés a sporteseményhez kapcsolódó grandiózus tervekre bólintott rá szerdán: lenne például gyalogoshíd a Margitsziget és a pesti oldal között.

hvg.hu

810 millió forintot adnak Orbánék idén a görögkatolikus metropóliának

A Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítását ennyivel támogatja a kormány a Magyar Közlönyben megjelentek szerint.

MTI

Kerényi kapott 300 milliót a kormánytól

Kerényi kapott 300 milliót a kormánytól

Az eddigi 6-7 "Kerényi-projektre” fordítja azt a 300 millió forintot a miniszterelnöki biztos, amit a kormány szánt neki. A pénz az Igazságügyi Minisztériumon keresztül jut el hozzá.

hvg.hu

A zűrök után 200 milliót kap a Pesti Magyar Színháznak

Kétszázmillió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Pesti Magyar Színház részére, ahol az átadás-átvétel ugyan a mai napig nem fejeződött be, de a folyamatosan előbukkanó problémák segítség nélkül már most kezelhetetlenné váltak.

MTI

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent - rendeletében arról olvashatunk részletesen, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hogyan tájékoztathatja a sajtót az általa folytatott büntetőeljárás nyomozási szakaszában.

hvg.hu

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

5,5 milliárdból készítik elő az Iszlám Állam elleni magyar fellépést

Csaknem 5,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi fellépéshez történő magyar hozzájárulás előkészítésére. Az első évben várhatóan húszmilliárd forintba kerülne a magyar szerepvállalás.

MTI

Újabb fejlesztések lettek kiemelten fontosak Orbánéknak

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a budapesti állatkertbe tervezett Pannon Park és Meseparkhoz kapcsolódó közigazgatási ügyeket a kormány – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

hvg.hu
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X