MTI Autó

Hol ne vegyünk ma levegőt a szennyezés miatt?

Az ország keleti felében ismét nőtt a légszennyezettség, két településen veszélyesnek, hat helyen egészségtelennek minősítette a levegőt a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) vasárnap.

MTI Gazdaság

NAV-vizsgálat - jönnek az amerikai jövedelmek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai hatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze a magyarországi adózók bevallási adataival. Az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

MTI/hvg.hu Közlekedés

Szombatonként letámadhatjuk Romániát

Tíz új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelő nyílt a magyar-román határszakaszon. Ezeket jobbára szombaton, illetve ünnepnapokon használhatják az utazók, de csak magyar és román állampolgárok.

MTI Világ

Könnyebben lehet beutazni Romániából

Tíz új határátkelőt nyitnak meg alkalomszerűen a hét végétől a magyar-román határszakaszon – közölte az MTI-vel a román külügyminisztérium sajtóosztálya.

hvg.hu Itthon

Paul Krugman az USA-ról és Magyarországról

A Trump-adminisztráció az első olyan kormány az USA történelmében, amelynek vezetője és szövetségesi köre teljes mértékben elutasítja a jogállamiságot – írta háromrészes Twitter-üzenetében Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász.

RTL Hírek Itthon

A kormány kitart a kötelező nyelvvizsga mellett

Hiába az elmarasztaló ombudsmani jelentés, kötelező lesz a felsőoktatási felvételihez 2020-tól a középfokú nyelvvizsga. Az RTL Klub híradója beszámolt arról, hogy Rétvári Bence államtitkár szerint ugyanis elég időt hagynak a felkészülésre a diákoknak.

hvg.hu Világ

Horvátországnak kerítés nélkül is megy

Horvátország hatékonyan ellenőrzi az EU külső határait, s ehhez nincs szüksége kerítésre – mondta a Deutsche Welle német hírcsatornának Vlaho Orepic horvát belügyminiszter. Megerősítette, Zágráb befogadja a menekültkvóta alapján ráeső migránsokat.

hvg.hu Világ

Miről panaszkodott Orbán Putyinnak?

Magyarországot komolyan aggasztja a kárpátaljai magyarság helyzete, s a jövővel kapcsolatos félelmekről a magyar vezetők a Budapesten tárgyaló orosz küldöttség tagjainak is beszámoltak – állítja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

MTI Itthon

Kormánypárti ötlethiány - már megint Soros

A kormánypártok szerint a Tanítanék mozgalom vasárnapi budapesti tüntetése a legkevésbé sem az oktatás vagy a pedagógusok ügyét szolgálja, Soros György üzletember által pénzelt szervezetek vonulnak utcára.

hvg.hu Gazdaság

A korrupciót bíráló populisták a hatalomban maguk is korrupttá válnak

Erre az összefüggésre hívja fel a figyelmet a Transparency International kutatási igazgatója. Finn Heinrich a 2016-os jelentést kommentálva megállapítja: a populista politikusok felemelkedése jelentős részben annak köszönhető, hogy bírálják a korrupt eliteket, szembeállítva annak tagjait a marginalizálódó munkavállalókkal.

Kiss András Itthon

Üzlet és terror - Kádár és Orbán arab kapcsolata

Múlt és jelen bizarr hasonlóságait tárja fel az, aki elmélyül a magyar–arab kapcsolatok egykori titkosszolgálati dokumentumaiban. Magyarország – ahogy ma is – már a kádári időkben is üzletelt az arab világgal, de ugyanúgy tartott is onnan érkező esetleges terrortámadástól, írja történész szerzőnk, a magyar–arab titkos kapcsolatok kutatója.

hvg.hu Itthon

Újabb 366 nap a nagy magyar politikai operettszínpadon

Akkor ez most mi? Hetedik éve folyik a vita az Orbán-rendszer besorolásáról; hívei szerint csupán egy erőteljesen vezetett demokrácia, ellenfelei viszont előszeretettel nevezik diktatúrának. A szakavatottak pedig karakán hümmögéssel szoktak felelni a kérdésre. Mi most 22 (+1) pontba összegyűjtöttük, hogy legyen akár diktatúra vagy illiberális demokrácia, de azt mindenképpen operett formában állították színpadra.

1 2 3 4 5 6 7
117
A címlapról ajánljuk