hvg.hu Gazdaság

Riasztó felmérés: Ki fog dolgozni, ha elmennek a fiatalok?

A fiatalok és a középkorúak jelentős hányada elvágyódik Magyarországról, sokan már szervezik is külföldre költözésüket. Ha terveiket valóra váltják, pár éven belül további 370 ezer ember hagyhatja el az országot - derül ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézet (NKI) tudományos főmunkatársa által most publikált elemzésből.

hvg.hu Gazdaság

Tojással dobálták a menekültnek nézett indiaiakat Sarudon

Jól teljesít Sarud: a Tisza-tó parti településen annyira befogadták a kormány menekültellenes propagandáját, hogy néhány helyi lakos tojással dobálta meg a meg azt a házat, ahol elszállásolták a helyi szarvasmarha telepen dolgozó indiai munkásokat.

hvg.hu Gazdaság

Nem költöznek még a Várba a minisztériumok?

A 2018-as büdzséjavaslat alapján lehet, hogy még jövőre sem kerül sor a minisztériumok Várba költözésére. A parlament előtt lévő előterjesztésben ugyanis egyedül a Nemzetgazdasági Minisztérium fejezetében találni olyan tételt, ami a költözés előkészítésére utal - szúrta ki az mfor.hu

hvg.hu Itthon

Ki lehetett a magyar újhullámos zenekarokról jelentő "Krisztina"?

A magyar újhullámos és punk zenekarokról jelentett 1983-1988 között a "Krisztina" fedőnevű ügynök. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltára által közzétett jelentések alapján úgy tűnik, a III/III-nak jelentő ügynök belső ember volt: a zenészek egymás közötti beszélgetéseiből is részletesen idéz. A besúgó személyazonossága egyelőre ismertelen.

hvg.hu Gazdaság

Csak nem Mészáros járhatott jól ismét?

Szándékosan elszabotált közgyűlés, MNB-büntetés, egy titokzatos, két nap alatt több százmillió forintot kereső svájci cég - ezek történtek a 15 milliárdos tőzsdei ingatlancéggel, a BIF Nyrt.-vel az elmúlt két hétben, miközben Schmidt Mária családi vállalkozása igyekszik megszerezni minél több részvényt a társaságban - a jelek szerint hiába - írja a napi.hu. A beszámoló szerint az nyrt. csaknem harmada Mészáros Lőrinc közelébe kerülhetet. Közben hatalmas összeget kereshetett egy frissen bejegyzett, titokzatos svájci cég.

MTI Gazdaság

Jön a 9 milliárdos állami munkásszállóprogam

Kilenc milliárd forintos program indul munkásszállások építésére, illetve munkásszállóként felhasználható ingatlanok felújítására, a támogatásra önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet szeptember 30-ig - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Szabó M. István Gazdaság

Megújulómódszer: egy trükk és más semmi

Rég nem épülnek új szélturbinák, naperőműből sem telepítenek sokat, Magyarország mégis elérte azt a zöldenergia-arányt, amit 2020-ra vállalt – bár csak egy módszertani váltással.

Konok Péter Itthon

Konok Péter: Hüje, aki olvas

Ennyire tudás- és kultúraellenes, nyíltan és büszkén barbár kormányzata a XVIII. század közepe óta nem volt Magyarországnak. Konok Péter történész írása.

1 2 3 4 5 6 7
119
A címlapról ajánljuk