Dercsényi Dávid Itthon

Amiri menekülése: A "magyar Guantanamóból" osztrák oltalomba

Amiri mindössze 21 éves, de állítása szerint már átesett két emberrabláson, és menekülése óta Ausztria és Magyarország úgy passzolgatja egymásnak, mint a focilabdát. Amikor szívpanaszai voltak a magyar menekülttáborban, megbilincselve vitték a kórházba, ahol aztán négy órát kellett állnia. Megjárta a tranzitzónát is, ám eltökélten készül, hogy bizonyítson. Tanulni fog és sikeres lesz – ígéri Amiri. Erre nem Magyarország ad neki esélyt, hanem Ausztria.

MTI Kult

Újra Magyarországra jön a 2Cellos

Új lemeze turnéja keretében Budapestre is ellátogat decemberben a 2Cellos nevű csellista formáció, amely vadonatúj klasszikus zenei átdolgozásaikat 12 fős vonós zenekar kíséretében adja elő a Papp László Budapest Sportarénában.

hvg.hu Gazdaság

Szerb, szlovák, magyar jövő? Ha Amerika kivonul, Kína benyomul

Kassán a US Steel eladni készül a vasművet, a vevő egy hongkongi cég. A Bloomberg hírügynökség tudósítója ebből az alkalomból a helyszínre látogatott, hogy megtudakolja: mit gondolnak erről Szlovákia keleti részén, ahol ez a szocializmusból örökölt óriás az egyik legnagyobb munkaadó.

Heimer György Kult

"A németek totális megsemmisítést zúdítottak az ott élőkre, ebben a magyarok is segédkeztek”

1941. június végén a magyar honvédség is csatlakozott a náci Németország Szovjetunió ellen indított hadjáratához, melynek egyik legsötétebb, részleteiben máig feltáratlan, időnként nagy vitát generáló fejezete, hogy az Ukrajnát megszálló magyar csapatok háborús bűnöket követtek el. Fóris Ákos történészt ezzel kapcsolatos kutatásairól kérdeztük.

1 2 3 4 5 6 7
120
A címlapról ajánljuk