Kiss András Itthon

Üzlet és terror - Kádár és Orbán arab kapcsolata

Múlt és jelen bizarr hasonlóságait tárja fel az, aki elmélyül a magyar–arab kapcsolatok egykori titkosszolgálati dokumentumaiban. Magyarország – ahogy ma is – már a kádári időkben is üzletelt az arab világgal, de ugyanúgy tartott is onnan érkező esetleges terrortámadástól, írja történész szerzőnk, a magyar–arab titkos kapcsolatok kutatója.

hvg.hu Itthon

Újabb 366 nap a nagy magyar politikai operettszínpadon

Akkor ez most mi? Hetedik éve folyik a vita az Orbán-rendszer besorolásáról; hívei szerint csupán egy erőteljesen vezetett demokrácia, ellenfelei viszont előszeretettel nevezik diktatúrának. A szakavatottak pedig karakán hümmögéssel szoktak felelni a kérdésre. Mi most 22 (+1) pontba összegyűjtöttük, hogy legyen akár diktatúra vagy illiberális demokrácia, de azt mindenképpen operett formában állították színpadra.

MTI Itthon

Ónos eső - mérsékelt riasztás

Az ónos eső veszélye miatt korábban több Pest megyei járásra kiadott riasztást mérsékelték, de továbbra is országszerte elsőfokú riasztások vannak érvényben.

MTI Itthon

Visszavont ónoseső-veszély

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben másodfokú (narancssárga) riasztás. Az OMSZ szerint Északnyugat-Magyarországon még lehet gyenge ónos eső.

MTI/hvg.hu Itthon

Aligha lesz fehér karácsonyunk

A következő napokban sem várható jelentősebb havazás. A karácsonyi hétvégén is csak helyenként lehet ónos szitálás, hószállingózás. Emellett borult, ködös idő várható, többfelé napközben is mínuszokra kell készülni - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében.

portfolio.hu Itthon

Nagyobb terület és magasabb minőség. Ez hiányzik a magyar lakáspiacon

Magyarországon alacsony az egy főre jutó lakásterület nagysága, és a meglévő lakásállomány állapota, zsúfoltsági rátája is rossz európai összehasonlításban. A magyar lakosság több mint 40 százaléka nem megfelelő méretű lakásban élt tavaly, míg az uniós átlag nem éri el a 17 százalékot - olvasható a portfolio.hu portálon.

MTI Itthon

Újabb ütközet a rezsicsökkentési háborúban

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jogszabály-alkotási joggal történő felruházása védheti meg a rezsicsökkentést azokkal a brüsszeli törekvésekkel szemben, amelyek eltörölnék a hatóságilag szabályozott árakat a lakossági energiaellátásban.

hvg.hu Itthon

Egy német TV-stáb bemutatta, hogyan dobja vissza Magyarország a migránsokat Szerbiának

Egy videó segítségével megmutatta a Panorama nevű német közéleti műsor stábja, hogyan gondoskodik arról a magyar állam, hogy az elfogott határsértőket anélkül tudja visszadobni Szerbiába, hogy a menekültügyi eljárást lefolytasson és hogy ez illegális átdobásnak számítson. A kulcs: a határsértő szabad akaratára hivatkoznak.

MTI / hvg.hu Világ

Magyarországon is csökken az internetszabadság

Az idén immár a hatodik egymást követő évben csökkent az internetszabadság a világban. Magyarországon is folyamatosan romlik a helyzet – állapítja meg a Freedom House legfrissebb jelentésében.

hvg.hu Itthon

Feljelentett esti mese

Közel két éve, hogy esténként szól a mese a székesfehérvári Fő utcán, ám a mesemondóknak nincs könnyű dolguk: néha még a bíróságra is el kell menniük, ha nem akarják, hogy betiltsák őket.

MTI Itthon

Májusi változékonyság novemberben

A következő napokban is többször kisüt a nap, de olykor erős szélre, esőre is készülni kell. November elsején egyes helyeken akár mínusz 5 fokig is hűlhet a levegő, a hétvégén viszont már újra 15 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

1 2 3 4 5 6 7
116
A címlapról ajánljuk