Domány András Itthon

Ab: Az országgyűlés megsértette Iványi Gábor egyházának jogát a tisztességes eljáráshoz

Az Országgyűlés három és fél éve nem hajlandó dönteni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jogállásáról, miközben a saját maga hozta törvény szerint ezt 60 napon belül kellett volna megtennie – állapította meg az Alkotmánybíróság. Ez alkotmányos mulasztás, amelyet a szerdán közzétett határozat szerint 2018. március 31-éig pótolni kell.

hvg.hu Itthon

Iványi Gábor: Orbán Viktor el fog kárhozni

Korábban jó viszonyban volt a miniszterelnökkel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, de ma már nincs közöttük kapcsolat. Ha találkoznának, szóba állna vele, és elmondaná neki, hogy nem veszik körül igaz és tisztességes emberek, akik megmondanák neki, hogy mi az, amit rosszul csinál.

hvg.hu Itthon

Ezért találkozhat rendőrökkel a templomok környékén

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint "az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében" a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

Domány András Vélemény

Ha kicsi vagy, pusztulj!

Miért tagadja meg a kis egyházak állami elismerését a Nemzeti Együttműködés Rendszere? Az illetékes bizottság válasza: csak.

Szegő Péter Nyüzsi

Ezért nem írtam alá Iványi Gáborék egyháza mellett

Nem az a cél, hogy valaki a kerítésen belülre kerüljön, hanem a kerítést kell megszüntetni. Attól, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházzá válik, a törvény még úgy elfogadhatatlan, ahogy van.

MTI Itthon

Meglehet Iványiék tízezer támogatója

Péntek estig mintegy 8500 támogató nyilatkozat érkezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez (MET), de még nem dolgozták fel az összes beérkezett dokumentumot - írja a Népszava.

Itthon

Alkotmánybírósághoz fordulnak jogvédők a rát elvonása miatt

Diszkriminatívnak és alkotmányellenesnek tarja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) azt a törvényi rendelkezést, hogy egy családban csak egy ember részesülhet a tartós munkanélkülieket támogató rendelkezésre állási támogatásból (rát), ezért beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz a jogszabály megsemmisítését kérve.


A címlapról ajánljuk