hvg.hu Itthon

Demokratikusnak tűnő csapdát állított a Fidesz Majtényinak

Saját beszéde révén írattatná ki Majtényi Lászlót a nemzet egységét képviselő államfőjelöltek közül a Fidesz – derült ki a kormánypártok múlt heti, visegrádi frakcióülésén. Valójában tehát nem gesztus, hanem csapda, hogy az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje is beszédet mondhat az államfőválasztás előtt a parlamentben.

hvg.hu Itthon

Hadházy visszaszól Schiffernek: nem látja, hol szolgálnák a NER-t

Schiffer András, az LMP volt társelnöke keményen nekiment Majtényi László köztársasági elnöki jelöltségének, és pártja részvételének a jelölő szervezetek között. Posztjának örököse a hvg.hu kérdésére elmondta: nem látja, hol van a probléma.

hvg.hu Itthon

"A NER-nek a Bitó-szalon az ellenfele" – Schiffer nekiment Majtényinak

Orbán Viktornak az államfőválasztásban épp az az ellenzéki stratégia a legkedvezőbb, ami megvalósulni látszik: Áder János és Majtényi László párharca - írta Schiffer András, az LMP volt társelnöke a Magyar Nemzetben. Szerinte Majtényi eddigi munkássága tiszteletet érdemel, de nem államfői posztot.

hvg.hu Itthon

"Abszolút hazugság" - Majtényi cáfolja Gyurcsány történetét

Ha tartottak is a baloldali pártok egymás közti egyeztetéseket Majtényi László államfői jelöléséről, azokról ő nem tudott, és nem is vett részt ilyenen, csak napokkal azután, hogy a civilek bejelentették saját kezdeményezésüket – mondta a hvg.hu-nak a baloldali pártok közös köztársaságielnök-jelöltje.

Bihari Ádám Itthon

Az LMP beleáll: Ádernek valódi kihívója lehet Majtényi

Most már szinte biztos, hogy Majtényi László alkotmányjogász, az Eötvös Károly Intézet vezetőjének neve is szerepelhet Áder Jánosé mellett a köztársaságielnök-választás során az országgyűlési képviselőknek kiosztott szavazólapon. Majtényinek leginkább arra van esélyre, hogy több fordulóra elhúzza Áder újraválasztását.

Radnóti Sándor Itthon

Radnóti Sándor: A csata előtt megfújt takarodó

Az ellenzéki tevékenységnek nem feltétlenül célja a választási győzelem. A Horthy-kor vagy a Kádár-éra ellenzéke is esélytelen volt, ám szegényebb lenne a nemzeti emlékezet és önbecsülés nélkülük. Majtényi László elnökké jelölésének sem a lehetséges eredmény ad értelmet. Vélemény.

Joó Hajnalka Itthon

Majtényi: A fal végül le fog dőlni, ebben van a jelölésem értelme

Nekem soha nem jelentett problémát vesztes csapatban játszani, ha a játék célja erkölcsileg megalapozott - mondja a hvg.hu-nak adott interjúban a köztársaságielnök-jelöltségre felkért Majtényi László. Az egykori ombudsman szerint az államfői tisztségnek még mindig erős az erkölcsi autoritása, és igenis vannak olyan eszközei, amelyet a NER nem viselhet el.

Joó Hajnalka Itthon

A Jobbik sem Ádert, sem Majtényit nem szavazza meg

Sem Áder János államfő újraválasztását, sem Majtényi László államfői jelölését nem támogatja a Jobbik. Az LMP viszont nem zárkózik el az MSZP által is felkarolt volt ombudsmantól, bár lehet, hogy a végén a Fidesz örülhet a jelölésének.

hvg.hu/MTI Itthon

Támogatja Áder lehetséges kihívóját az MSZP

Az MSZP álláspontja szerint Majtényi László a magyar közélet kiemelkedő alakja, olyan ember, aki tudományos és közéleti munkásságával egyaránt bizonyította elkötelezettségét a demokratikus jogállam és a hatalom nélküliek képviselete mellett.

hvg.hu Itthon

Államfőválasztás: kihívót kaphat Áder János

Majtényi László alkotmányjogász jelölését szeretné elérni a volt Együtt-társelnök Székely Sándor, jelenleg fővárosi közgyűlési képviselő. Majtényi szerint a kérdés összetett, egyelőre várja a reakciókat. A felkérésről tudott, de még nem mondott rá igent.

hvg.hu Itthon

A beszélgetés az új összefogás – videónk a DEKA megalakulásáról

Nem akarnak párttá válni, illetve lehet, hogy de. Lehet, hogy márcuis 15-ére lesz programjuk, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy levitézlett politikusok vannak közöttük, de ők legalább nem loptak annyit. Egy biztos: beszélgetni akarnak. Baloldali és "liberális" értelmiségiek, politikusok jelenlétében megalakult a Demokratikus Kerekasztal, a DEKA. Amelynek rögtön be is szólt néhány meghívott.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk
Öt ok, amiért elkezdhetünk izgulni

Öt ok, amiért elkezdhetünk izgulni

Ha a NATO és Oroszország között bármi balul sülne el a közeljövőben, a magyar katonák lesznek az első vonalban. A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián jártunk.