Radnóti Sándor Itthon

Radnóti Sándor: A csata előtt megfújt takarodó

Az ellenzéki tevékenységnek nem feltétlenül célja a választási győzelem. A Horthy-kor vagy a Kádár-éra ellenzéke is esélytelen volt, ám szegényebb lenne a nemzeti emlékezet és önbecsülés nélkülük. Majtényi László elnökké jelölésének sem a lehetséges eredmény ad értelmet. Vélemény.

Joó Hajnalka Itthon

Majtényi: A fal végül le fog dőlni, ebben van a jelölésem értelme

Nekem soha nem jelentett problémát vesztes csapatban játszani, ha a játék célja erkölcsileg megalapozott - mondja a hvg.hu-nak adott interjúban a köztársaságielnök-jelöltségre felkért Majtényi László. Az egykori ombudsman szerint az államfői tisztségnek még mindig erős az erkölcsi autoritása, és igenis vannak olyan eszközei, amelyet a NER nem viselhet el.

Joó Hajnalka Itthon

A Jobbik sem Ádert, sem Majtényit nem szavazza meg

Sem Áder János államfő újraválasztását, sem Majtényi László államfői jelölését nem támogatja a Jobbik. Az LMP viszont nem zárkózik el az MSZP által is felkarolt volt ombudsmantól, bár lehet, hogy a végén a Fidesz örülhet a jelölésének.

hvg.hu/MTI Itthon

Támogatja Áder lehetséges kihívóját az MSZP

Az MSZP álláspontja szerint Majtényi László a magyar közélet kiemelkedő alakja, olyan ember, aki tudományos és közéleti munkásságával egyaránt bizonyította elkötelezettségét a demokratikus jogállam és a hatalom nélküliek képviselete mellett.

hvg.hu Itthon

Államfőválasztás: kihívót kaphat Áder János

Majtényi László alkotmányjogász jelölését szeretné elérni a volt Együtt-társelnök Székely Sándor, jelenleg fővárosi közgyűlési képviselő. Majtényi szerint a kérdés összetett, egyelőre várja a reakciókat. A felkérésről tudott, de még nem mondott rá igent.

hvg.hu Itthon

A beszélgetés az új összefogás – videónk a DEKA megalakulásáról

Nem akarnak párttá válni, illetve lehet, hogy de. Lehet, hogy márcuis 15-ére lesz programjuk, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy levitézlett politikusok vannak közöttük, de ők legalább nem loptak annyit. Egy biztos: beszélgetni akarnak. Baloldali és "liberális" értelmiségiek, politikusok jelenlétében megalakult a Demokratikus Kerekasztal, a DEKA. Amelynek rögtön be is szólt néhány meghívott.

MTI Itthon

Majtényi cáfolja a politikai kötődést

Az Eötvös Károly Intézet soha nem kapott és nem is fogadott volna el olyan támogatást, amelyért a támogató politikai feltételeket szab; működéséhez, intézményfenntartásra sem a mostani, sem az előző kormányoktól nem kért és nem is fogadott el költségvetési forrást - szögezte le az intézet elnöke pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Polyák Gábor Vélemény

Elnökcasting a médiahatóságnál

A Fidesz képtelen olyan vezetőt találni a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság élére, aki megfelelne érdekeinek és a saját törvényének, ezért az AB-hez fordul, hogy miként kell értelmezni az általa beterjesztett jogszabályt.

hvg.hu Itthon

Majtényi a HÖK-listáról: "bűncselekmény történt"

Nem vitatható, hogy bűncselekmény történt az ELTE BTK hallgatóinak listázása során – mondta Majtényi László volt adatvédelmi ombudsman az ATV Szabad szemmel című műsorában. Majtényi szerint a személyes adattal való visszaélés tényállása abban az esetben is megvalósult, ha a lista készítői az adatok biztonságáról nem gondoskodtak és esetleg utólag nyúlt bele valaki az adatbázisba.

MTI Itthon

Majtényi: a bírák nyugdíjazásának ügye az uniónak is gondot okoz

Majtényi László alkotmányjogász szerint elsősorban a magyar politikai közösség hivatott a közjogi intézményrendszer átalakításából adódó problémák megoldására. Balázs Zoltán egyetemi tanár úgy véli, a magyar kormány reformjai sokaknak tanulságosak lehetnek.

hvg.hu Itthon

Majtényi 8 pontban hozná helyre a jogállamot

Nyolc pontban foglalta össze a Majtényi László által alapított és jelenleg is vezetett Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) a jogállam visszaállításának elveit. A felvetésekre a Milla és a Demokratikus Koalíció is reagált.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk