Még mindig nincs vége Zsák-Malina Hedvig ügyének

Még mindig nincs vége Zsák-Malina Hedvig ügyének

Mégis megtarthatják a Zsák-Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt indított eljárás bírósági tárgyalását, mert a nyitrai kerületi bíróság felülbírálta a főügyészség vádindítványát elutasító tavaly decemberi döntést – közölte kedden az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap.

MTI

Fellebbezett az ügyészség Malina Hedvig ügyében

A Nyitrai Járásbíróság elutasította a Zsák Malina Hedvig ellen, hamis vallomástétel miatt benyújtott vádindítványt, a főügyészség azonban fellebbezett, az ügy így a kerületi bíróságra kerül - számolt be a fejleményről kedden a Bumm.sk magyar nyelvű szlovákiai hírportál.

MTI

Malina Hedvig: azt éreztem, bármikor betörhetnek az életébe

Miután azt érezte, hogy már a gyerekeit sem tudja megvédeni, Magyarországra költözött Zsák Malina Hedvig, akit 8 éve támadtak meg Nyitrán. Az egykori szlovákiai magyar egyetemista lány a Hetui Válasznak mesélt a döntésének okairól.

hvg.hu

Több százan tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

Becslések szerint mintegy öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

MTI

Malina Hedvig mellett tüntetnek Szlovákiában

Malina Hedvig mellett tüntetnek Szlovákiában

Április 30-án, a szlovák EU-csatlakozási ünnepséggel egy időben tervez szimpátiatüntetést Pozsonyban a megvert magyar diáklány mellett a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet. Csáky Pál az ünnepség helyett a tüntetésen vesz részt.

MTI

Kiakadt a Malina Hedvig elleni vádemelésen a nemzetpolitikai államtitkárság

Kiakadt a Malina Hedvig elleni vádemelésen a nemzetpolitikai államtitkárság

A nemzetpolitikai államtitkárság szerint érthetetlen a vádemelés Zsák Malina Hedvig ellen, hiszen a szlovák kormány már egyszer nyilatkozatban kért bocsánatot az üggyel kapcsolatban, miszerint az eljárás során sérülhettek az Emberi Jogok Európai Egyezményében biztosított jogai.

MTI

Szlovákiai civilek: Alaptalanul hurcolták meg Malina Hedviget

Szlovákiai civilek: Alaptalanul hurcolták meg Malina Hedviget

A szlovákiai Helsinki Bizottság állásfoglalása szerint a Nyitrán megvert magyar nő elleni bírósági eljárás kizárólag felmentéssel érhet véget, mert a vád véleményük szerint "nyilvánvalóan alaptalan".

MTI

Pravda: Vádat emelnek Malina Hedvig ellen

Pravda: Vádat emelnek Malina Hedvig ellen

A pozsonyi Pravda szerint vádemelést kezdeményeztek Zsák Malina Hedvig ellen. A hatóság hét évi vizsgálat után zárta le a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány állítólagos hamis tanúzása ügyében indított eljárást.

MTI

Fotó: Így néz ki most Malina Hedvig, akit már Zsáknak hívnak

Fotó: Így néz ki most Malina Hedvig, akit már Zsáknak hívnak

Egy győri bérelt lakásban él családjával és egy közeli faluban építkezik a Nyitrán megvert magyar nő. Zsák Malina Hedvig arról beszélt: két, párhuzamos dimenzióban él.

MTI

Már Magyarországon él Malina Hedvig

A szlovákiai magyar nő két gyermeke már Győrben jár óvodába. A család egyelőre egy bérelt sorházi lakásban lakik, terveik szerint a jövőben a városban szeretnének építkezni és munkát vállalni.

MTI

Vádat emelhetnek Malina Hedvig ellen

Lezárta a szlovák főügyészség az a vizsgálatot, amelyet Malina Hedvig ellen indítottak hamis tanúzás gyanúja miatt. Az ügyben várhatóan vádemelési eljárást kezdeményeznek a bíróságon – számolt be honlapján a Sme című szlovák napilap csütörtökön Malina Hedvig ügyvédjére hivatkozva.

MTI

Az új szakértő szerint se verték meg Malina Hedviget

Az új szakértő szerint se verték meg Malina Hedviget

Malina Hedviget az új orvos szakértői jelentés szerint sem bántalmazták 2006. augusztus 25-én. A kassai ortopéd, Boris Lisánsky csak az alsó ajak sérülését tartja vitathatatlannak, de kétli, hogy azt ütés vagy pofon okozta volna – írja a pozsonyi Új Szó.

hvg.hu

Magyar állampolgár lett, Győrbe költözik Malina Hedvig

Malina Hedvig csütörtökön Borkai Zsolt győri polgármester előtt letette az esküt, felvette a magyar állampolgárságot és januárban egész családjával Magyarországra költözik - írja a pozsonyi Új Szó. Azt, hogy a magyar állampolgárság felvételének és a költözésnek milyen hatása lesz az ügyészségi eljárásra, egyelőre nem lehet megmondani.

Malina Hedvig nem válaszolt a pszichiáter kérdéseire

Nem kellett válaszolnia Malina Hedvignek a pszichiáter kérdéseire, miután a lány azt mondta neki, hogy a kérdések felzaklathatják.

MTI

Elmegy a pszichiátriai vizsgálatra Malina Hedvig

Ismét pszichiátriai kivizsgálásra idézték be a szlovák hatóságok Malina Hedviget, akit 2006-ban Nyitrán idegenek megverték, mert magyarul beszélt az utcán. Ezt Roman Kvasnica, Malina Hedvig jogi képviselője közölte hétfőn.

MTI

Még koránt sincs vége a Malina Hedvig-ügynek

Új hatósági orvosszakértői jelentés elkészítését rendelte el a Malina Hedvig ügyét felügyelő ügyész - számolt be az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű lap kedden.

MTI

Malina Hedviget ismét beidézték a pszichiátriára

Újabb idézést kapott Malina Hedvig, akit egy október 28-ra kitűzött pszichiátriai kivizsgáláson való részvételre szólítottak fel - erről számolt be az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű lap csütörtökön.

MTI

Hallgatott a pszichológiai vizsgálaton Malina Hedvig

Megjelent, de nem vett részt tevékenyen Malina-Zák Hedvig a keddi pszichológiai vizsgálaton, amelyet az ügyészség indítványozott, hogy kiderítse: milyen elmeállapotban volt az őt ért támadás és az azt követő kihallgatások idején.

MTI

Elmegy az elmevizsgálatra Malina Hedvig, ha erre kötelezik

Tiszteletben tartja Szlovákia törvényeit, és ha arra kötelezik, hogy a jövő héten megjelenjen az elmegyógyintézetben, akkor azt is meg fogja tenni – ezt mondta Malina Hedvig az Európai Parlament brüsszeli épületében tartott keddi meghallgatáson.

MTI

Nemzetközi szintre léphet Malina Hedvig vizsgálatának ügye

Ha a szlovák hatóságok továbbra is megpróbálják kierőszakolni Malina-Zák Hedvig újabb elmeorvosi vizsgálatát, akkor hat ország 13 elmeorvosa felszólítja majd a Pszichiátriai Világszövetséget, hogy vizsgálja ki az esetet – írta hétfői számában a Sme szlovák napilap.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X