MTI Világ

Másik börtönbe vitték át a Köpcöst – jön a kiadatás?

Mexikó szövetségi bírósága szerint kiadhatják Joaquín Guzmán drogbárót az Egyesült Államoknak, legalább is így döntött hétfőn egy bíróság. Jogászok azt mondják ugyanakkor, hogy nagyon hosszú folyamatról van szó, és akár évekbe is telhet, mire megkapják az amerikaiak a Köpcös néven emlegetett bűnözőt.

MTI/hvg.hu Világ

Hatalmas robbanás egy mexikói gyárban, 3 ember meghalt, mérgező füst gomolyog

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, amelynek lökéshullámait a vegyi gyártól 10 kilométerre is észlelni lehetett. Helyszíni jelentések szerint a detonáció után tűz ütött ki, és hatalmas füstoszlop emelkedett a levegőbe. A mentőszolgálat arra figyelmeztette a környéken lakókat, hogy a robbanás következtében nagy mennyiségű mérgező gáz került a levegőbe, ezért ne menjenek az üzem közelébe.

hvg.hu Világ

Kitört a Popocatepetl, hamu borította be Pueblát - videó

Erőteljes robbanás rázta meg hétfőre virradóan a mexikói Popocatepetl vulkánt, ami hatalmas mennyiségű hamut szórt a tűzhányótól délre fekvő Puebla városára. A mexikói nagyváros repülőterét le kellett zárni a hamu miatt.

hvg.hu Világ

Videó: Sosem láttuk még Ferenc pápát ilyen dühösnek

Egy túlbuzgó rajongó miatt csaknem elesett a pápa Mexikóban. Híve még akkor sem engedte el a ruháját, amikor az egyházfő ráomlott egy kerekesszékes gyerekre. A pápa emelt hangon felszólította a rángatót, hogy ne legyen önző.

MTI Világ

Lehet, mégsem szeméttelepen égették el az eltűnt mexikói diákokat

Nincs bizonyíték arra, hogy a Mexikó déli részén eltűnt 43 diák holttestét abban a hulladéklerakóban égették el, ahol az ügyészség állítja – közölte az Argentin Kriminalisztikai Antropológiai Csoport kedden közzétett jelentésében. Ez a második olyan független jelentés, amely kétségbe vonja a mexikói hatóságok állítását.

hvg.hu Világ

Meglepő módszerrel próbáltak marihuánát csempészni Amerikába – fotó

Kreatív drogcsempészekkel volt dolguk a Texas állam és Mexikó közötti határátkelőnél dolgozó rendőröknek. Répával megpakolt kisteherautókból került elő rengeteg marihuána, amelyeket színre teljes megegyező műrépákba dugdostak. Becslések szerint nagyjából félmillió dollárt ért a szállítmány.

hvg.hu Világ

Miért bukott le a legkeresettebb drogbáró?

A túlzott feltűnési vágy lett a veszte az El Chapóként ismert Joaquin Guzmán Loerának: a hírhedt mexikói drogbáró interjút adott az amerikai színésznek, Sean Pennek, és felvette a kapcsolatot azokkal a rendezőkkel és színészekkel is, akik filmet akarnak készíteni az életéről. A nagy mozgás viszont felkeltette a rendőrök figyelmét is, akik végül pénteken elfogták a bűnözőt.

MTI Világ

A hiúság lett a drogbáró veszte

Kormányzati források szerint kiadják az Egyesült Államoknak az elfogott mexikói drogbárót, aki egyébként részben azért bukott le, mert filmet akart a saját életéről készíttetni, és emiatt egy sor filmessel felvette a kapcsolatot.

1 2 3 4 5 6 7
38
A címlapról ajánljuk