hvg.hu Világ

Videó: Sosem láttuk még Ferenc pápát ilyen dühösnek

Egy túlbuzgó rajongó miatt csaknem elesett a pápa Mexikóban. Híve még akkor sem engedte el a ruháját, amikor az egyházfő ráomlott egy kerekesszékes gyerekre. A pápa emelt hangon felszólította a rángatót, hogy ne legyen önző.

MTI Világ

Lehet, mégsem szeméttelepen égették el az eltűnt mexikói diákokat

Nincs bizonyíték arra, hogy a Mexikó déli részén eltűnt 43 diák holttestét abban a hulladéklerakóban égették el, ahol az ügyészség állítja – közölte az Argentin Kriminalisztikai Antropológiai Csoport kedden közzétett jelentésében. Ez a második olyan független jelentés, amely kétségbe vonja a mexikói hatóságok állítását.

hvg.hu Világ

Meglepő módszerrel próbáltak marihuánát csempészni Amerikába – fotó

Kreatív drogcsempészekkel volt dolguk a Texas állam és Mexikó közötti határátkelőnél dolgozó rendőröknek. Répával megpakolt kisteherautókból került elő rengeteg marihuána, amelyeket színre teljes megegyező műrépákba dugdostak. Becslések szerint nagyjából félmillió dollárt ért a szállítmány.

hvg.hu Világ

Miért bukott le a legkeresettebb drogbáró?

A túlzott feltűnési vágy lett a veszte az El Chapóként ismert Joaquin Guzmán Loerának: a hírhedt mexikói drogbáró interjút adott az amerikai színésznek, Sean Pennek, és felvette a kapcsolatot azokkal a rendezőkkel és színészekkel is, akik filmet akarnak készíteni az életéről. A nagy mozgás viszont felkeltette a rendőrök figyelmét is, akik végül pénteken elfogták a bűnözőt.

MTI Világ

A hiúság lett a drogbáró veszte

Kormányzati források szerint kiadják az Egyesült Államoknak az elfogott mexikói drogbárót, aki egyébként részben azért bukott le, mert filmet akart a saját életéről készíttetni, és emiatt egy sor filmessel felvette a kapcsolatot.

hvg.hu Gazdaság

Felrúgja a szabályokat a VW, és Las Vegasba megy nagyot robbantani

A dízelbotrány óta nem csituló felháborodás és növekvő bizalmatlanság lépcsőit bontaná le két látványos lépéssel a Volkswagen. Eldöntötte, hogy afféle pilot programként két mexikói gyárát is kizárólag megújuló energiával fog üzemeltetni, és az új elektromos hajtáslánc köré épített Minibuszt pedig már jaunár elején bemutatja. És nem, nem várnak vele a következő nagy autókiállításig.

MTI Világ

Kanyonba dobált halottakat találtak Mexikóban

Legalább 19 holttestet találtak a mexikói hatóságok egy kanyonban az erőszak miatt hírhedt Guerrero tagállamban – közölték szövetségi tisztviselők helyi idő szerint kedden. Nyolc holttesten égésnyomokat fedeztek fel, két testet darabokban találtak meg. Lehet, hogy több testet találnak még.

hvg.hu/MTI Autó

Rosberg rajtol az élről Mexikóban

Nico Rosberg kvalifikálta magát az első rajtkockába a Formula-1 mexikói nagydíjának időmérőjén, némi vigasz lehetne a vb elvesztésért egy vasárnapi győzelem.

MTI Világ

Trópusi viharrá szelídült Patricia Mexikónál

Napközben szinte teljesen lecsendesült a Patricia hurrikán, amely közép-európai idő szerint szombaton hajnalban érte el Mexikó nyugati partjait. Áldozatokról és nagyobb károkról magyar idő szerint szombat estig nem jött hír.

1 2 3 4 5 6 7
38
A címlapról ajánljuk