Oknyomozó riportert öltek meg Mexibóban

A fotóriporter és négy nő holttestét egy mexikóvárosi lakásban találták meg szombaton.

MTI/AP

Fotók jöttek a 20 ember életét követelő zarándokbaleset helyszínéről

Fotók jöttek a 20 ember életét követelő zarándokbaleset helyszínéről

Teherautó rohant bele egy zarándokmenetbe Mexikóban szerda délután. A balesetben 20-an meghaltak és háromtucatnyian sérüléseket szenvedtek. A katolikusokból álló menet egy templomba tartott, amikor a homokszállító beléjük rohant. A sofőr valószínűleg a kelleténél gyorsabban hajtott, más feltételezések szerint a fékrendszer felmondta a szolgálatot. A sofőr elmenekült a helyszínről.

Egy család levágott fejű holttesteire bukkantak Mexikóban

Egy család nyolc tagjának lefejezett holttestét találták meg Mexikóban, miután a család kilencedik tagja megszökött a túszejtőktől és szólt a hatóságoknak.

MTI

697 év börtönre ítélték a nőkre utazó sorozatgyilkos férfiakat

A mexikói bíróság úgy ítélkezett, hogy nemi hovatartozásuk miatt ölték meg az áldozatokat, ezért példátlanul szigorú büntetést szabtak ki az öt tettesre. Az elítélteknek – amellett, hogy egyenként közel hétszáz éves börtönbüntetést kaptak – kilencmillió pesót (több mint félmillió dollárt) kell fizetniük az áldozatok hozzátartozóinak.

MTI

Két teherautóra fért fel a Mexikóban lefoglalt marihuána

Összesen öt tonna marihuanát foglaltak le a hatóságok Jalisco szövetségi államban, Mexikó nyugati részén, Tlajomulco de Zúniga településen.

MTI

Lenyűgöző fotók: Így néz ki, amikor a kormány együttműködik a graffitisekkel

Lenyűgöző fotók: Így néz ki, amikor a kormány együttműködik a graffitisekkel

A mexikói kormány egy városrehabilitációs projekt keretében kért fel egy fiatal graffitis csapatot, hogy fessenek le több mint 200 házat – a projekt végére megszűnt a településen a fiatalok közti erőszak.

hvg.hu

Videó: A zuhanyzóból induló alagúton szökött meg a Köpcös

Videó: A zuhanyzóból induló alagúton szökött meg a Köpcös

Egy kivilágított, szellőzéssel felszerelt alagúton keresztül szökött meg a szuperbiztos börtönéből Joaquín Guzmán, a Sinaloa kartell vezetője. A férfi szökését videóra vették.

hvg.hu

Megszökött a Köpcös a szuperbiztos mexikói börtönből

Megszökött a Köpcös a szuperbiztos mexikói börtönből

Megszökött Joaquin Guzmán Loera, a Köpcös becenevű drogbáró Mexikó egyik szuperbiztonságosnak tartott börtönéből. A bűnözőt tavaly kapták el kalandos hajsza után.

hvg.hu

Nincs több állatkínzás a mexikói cirkuszokban, elvileg

Betiltották a cirkuszi állatprodukciókat Mexikóban, a vadak többségét állatkertek vehetik át. Az ország fővárosában, továbbá 16 államban már eddig is érvényben volt a tiltás, szerdától azonban az egész ország területén hatályba lépett.

MTI

Így kell tetőre borítani a BMW hibrid zászlóshajóját, az i8-at

Így kell tetőre borítani a BMW hibrid zászlóshajóját, az i8-at

Csúnya véget ért Mexikóban egy BMW i8: a bajor márka hibrid szuperautójának egyik példánya a tetejére borulva állt meg egy tesztút során.

hvg.hu

Mexikó: sokan meghaltak két bűnbanda összetűzésében

Tíz ember meghalt pénteken egy lövöldözésben Mexikó északi részén: a hatóságok két bűnbanda egymás közti leszámolására gyanakszanak.

MTI

Visszaszólt a mexikói belügyminiszter Donald Trumpnak

A mexikói belügyminiszter abszurdnak nevezte kedd este Donald Trump amerikai milliárdos és republikánus párti elnökjelölt-aspiráns azon kijelentését, hogy a mexikói bevándorlókkal a bűnözés és a kábítószerek érkeznek az Egyesült Államokba.

MTI

Kampánygyűlésen lőttek agyon egy polgármesterjelöltet Mexikóban

Egy baloldali polgármesterjelölt épp beszédet mondott, amikor egy mozgó járműből tüzet nyitottak rá.

MTI

Rendőröket raboltak el és egy újságírót is megöltek Mexikóban

Kilenc rendőrtisztet rabolt egy fegyveres bűnbanda Észak-Mexikóban, a túszokat később kiszabadították, de egyikük meghalt. Általában véve a sajtósok számára Mexikó a világ legveszélyesebb országa.

MTI

Valóságos háborút robbantott ki a drogkartell

Legkevesebb hét ember meghalt helyi idő szerint pénteken Jalisco mexikói szövetségi államban, amikor a hadsereg a hosszú hétvégén akcióba lépett az egyik erőszakos drogkartell ellen.

MTI

Megtalálták a Mexikóban ellopott sugárzó anyagot egy híd alatt

Mexikóban megtalálták szerdán azt a múlt héten ellopott kapszulát, amely sugárzó irídium izotópot tartalmaz.

MTI

Nővé válva bujkált egy pedofil

A hondurasi férfit felesége nőként is felismerte, ez vezette nyomára a hatóságokat. Korábban megerőszakolta a nő előző házasságából származó gyermekét, egy nyolcéves fiút.

MTI

Lövöldözés volt Mexikóban, az amerikai határnál

Heves tűzharc robbant ki Reynosa mexikói városban, közvetlenül az Egyesült Államok határánál péntek este - helyi idő szerint -, három ember meghalt - közölték a hatóságok.

MTI

Vonat végezte ki egy meggondolatlan kamionsofőr járgányát

Vonat végezte ki egy meggondolatlan kamionsofőr járgányát

Mi történik akkor, ha nincs sorompó egy vasúti átkelésnél, amelyen egy kamionos meggondolatlanul próbál átkelni?

hvg.hu

Összecsapásra készül a mexikói droghadsereg egy most kikerült videón

Összecsapásra készül a mexikói droghadsereg egy most kikerült videón

Egy tavaly novemberben, a mexikói drogmaffiáról készült videót publikált egy mexikói blog: hatalmas autókon megszámlalhatatlan fegyveres ül.

hvg.hu
123436

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X