hvg.hu Gazdaság

Felrúgja a szabályokat a VW, és Las Vegasba megy nagyot robbantani

A dízelbotrány óta nem csituló felháborodás és növekvő bizalmatlanság lépcsőit bontaná le két látványos lépéssel a Volkswagen. Eldöntötte, hogy afféle pilot programként két mexikói gyárát is kizárólag megújuló energiával fog üzemeltetni, és az új elektromos hajtáslánc köré épített Minibuszt pedig már jaunár elején bemutatja. És nem, nem várnak vele a következő nagy autókiállításig.

MTI Világ

Kanyonba dobált halottakat találtak Mexikóban

Legalább 19 holttestet találtak a mexikói hatóságok egy kanyonban az erőszak miatt hírhedt Guerrero tagállamban – közölték szövetségi tisztviselők helyi idő szerint kedden. Nyolc holttesten égésnyomokat fedeztek fel, két testet darabokban találtak meg. Lehet, hogy több testet találnak még.

hvg.hu/MTI Autó

Rosberg rajtol az élről Mexikóban

Nico Rosberg kvalifikálta magát az első rajtkockába a Formula-1 mexikói nagydíjának időmérőjén, némi vigasz lehetne a vb elvesztésért egy vasárnapi győzelem.

MTI Világ

Trópusi viharrá szelídült Patricia Mexikónál

Napközben szinte teljesen lecsendesült a Patricia hurrikán, amely közép-európai idő szerint szombaton hajnalban érte el Mexikó nyugati partjait. Áldozatokról és nagyobb károkról magyar idő szerint szombat estig nem jött hír.

MTI Világ

Újra nyomozhatnak az eltűnt mexikói diákok ügyében

A mexikói hatóságok beleegyeztek kedden abba, hogy külföldi szakértők bevonásával újrainduljon a nyomozás az egy évvel ezelőtt eltűnt és valószínűleg meggyilkolt negyvenhárom mexikói diák ügyében. A rejtély tisztázásához drónokat és műholdakat is bevetnek.

hvg.hu Kult

"Emgedem, hodmenjen" - mexikóiak dolgozták fel a Quimby slágerét, fantasztikusan

Amikor az ember arról hall, hogy a mexikói Buyuchek dolgozta fel a Quimby Most múlik pontosan című slágerét, az a legmeglepőbb, hogy a dalt magyarul adják elő. A második döbbenet akkor éri az embert, amikor rájön, hogy milyen jól is hangzik ez a nóta mexikói mulatós zenére álmodva. A videó végén még egy magyar nyelvű üzenetet is küldenek az alkotók, amiben azt írják, szeretik a magyar népzenét, ezért dolgozták fel ezt a "csodálatos magyar dalt".

MTI Világ

Fizet az USA a migránsok távoltartásáért a New York Times szerint

Barack Obama elnök kérésére Mexikó kíméletlenül lesújt a közép-amerikai országokban dúló erőszak elől menekülőkre, amiért cserébe a szeptember végén lezárult pénzügyi évben több tízmillió dollárt kapott - írta a The New York Timesban (NYT) megjelent riportjában Sonia Nazario Pulitzer-díjas író-újságíró és jogvédő.

1 2 3 4 5 6 7
37
A címlapról ajánljuk