"Emgedem, hodmenjen" - mexikóiak dolgozták fel a Quimby slágerét, fantasztikusan

"Emgedem, hodmenjen" - mexikóiak dolgozták fel a Quimby slágerét, fantasztikusan

Amikor az ember arról hall, hogy a mexikói Buyuchek dolgozta fel a Quimby Most múlik pontosan című slágerét, az a legmeglepőbb, hogy a dalt magyarul adják elő. A második döbbenet akkor éri az embert, amikor rájön, hogy milyen jól is hangzik ez a nóta mexikói mulatós zenére álmodva. A videó végén még egy magyar nyelvű üzenetet is küldenek az alkotók, amiben azt írják, szeretik a magyar népzenét, ezért dolgozták fel ezt a "csodálatos magyar dalt".

hvg.hu

Újra előbukkant a vízből egy különleges templom Mexikóban – fotó

Újra előbukkant a vízből egy különleges templom Mexikóban – fotó

Ismét látható a dél-mexikói Chiapas állam egyik víztározójának mélyén lapuló templom, amely először 2002-ben bukkant elő azután, hogy a duzzasztógát 1966-os megépítésével elárasztotta a víz.

MTI

Menekülés közben megsérült, de még mindig nem sikerült elkapni a Köpcöst

A gengsztervilág Houdinije a combján és az arcán is megsebesült, de továbbra is menekülőben El Chapo (a Köpcös), vagyis Joaquín Guzmán drogbáró - jelentette be pénteken a mexikói kormány.

MTI

Halott delfinek, teknősök és fókák vetődtek partra Mexikóban

Többtucatnyi tengeri állat tetemét találták a parton és a part menti vizekben vadőrök Mexikó nyugati részén.

MTI

Egy kigúnyolt kultúra nyelvén mutattak be misét Mexikóban

Egy kigúnyolt kultúra nyelvén mutattak be misét Mexikóban

Mexikóban az ország történetében először a bennszülött indiánok legelterjedtebb nyelvén, návatl nyelven mutattak be misét helyi idő szerint kedden, az ország legnevesebb római katolikus templomában.

MTI

Fizet az USA a migránsok távoltartásáért a New York Times szerint

Barack Obama elnök kérésére Mexikó kíméletlenül lesújt a közép-amerikai országokban dúló erőszak elől menekülőkre, amiért cserébe a szeptember végén lezárult pénzügyi évben több tízmillió dollárt kapott - írta a The New York Timesban (NYT) megjelent riportjában Sonia Nazario Pulitzer-díjas író-újságíró és jogvédő.

MTI

150 migráns nyomorgott egy mexikói kamion pótkocsijában

Az emberek már 14 órája utaztak a kocsiszekrénybe bezárva, és teljesen ki voltak száradva. Egyesek közülük az eszméletvesztéshez közel álltak.

MTI

Tömeges vonzerő: tarol a mexikói újhullám

Tömeges vonzerő: tarol a mexikói újhullám

Lenyűgöző keringő a világűrben, fekete komédia a Broadwayn. A Hollywoodot meghódító mexikói filmesek közül a Gravitáció alkotója Velencében elnökölt.

Csecsemőkkel kereskedett egy szociális munkás Mexikóban

Szegény vagy drogfüggő anyáktól elvette csecsemőjüket, és 5-9 ezer dollárnak megfelelő összegért eladta őket örökbefogadó szülőknek egy szociális munkás Mexikóban – jelentették be pénteken az ország hatóságai.

MTI

34 méter hosszú koponyafalat tártak fel Mexikóban

34 méter hosszú koponyafalat tártak fel Mexikóban

34 méter hosszú és 12 méter széles koponyafalat találtak régészek Mexikóvárosban. Az aztékul tzompantlinak nevezett koponyafal "alapanyagát" feltehetőena rivális harcosok biztosították.

Agyonlőtték az eltűnt mexikói diákok ügyében szaglászó aktvistát

Megölték Mexikóban azt a polgárjogi aktivistát, aki kulcsszerepet játszott a tavaly eltűnt 43 főiskolás és más emberek utáni kutatásban. Miguel Ángel Jiménez golyókkal teli holttestét szombat este találták meg egy taxiban, az Acapulcót Mexikóvárossal összekötő autópálya szélén, Xaltianguis külterületén – közölték a dél-mexikói Guerrero szövetségi állam igazságügyi hatóságai helyi idő szerint hétfőn.

MTI

Kelendő a habos zsákmány

Kelendő a habos zsákmány

A nyári melegben a rosszfiúk is szezonális szajréra vadásznak, ugyancsak kapósak a sörszállítmányok.

T. S.

Oknyomozó riportert öltek meg Mexibóban

A fotóriporter és négy nő holttestét egy mexikóvárosi lakásban találták meg szombaton.

MTI/AP

Fotók jöttek a 20 ember életét követelő zarándokbaleset helyszínéről

Fotók jöttek a 20 ember életét követelő zarándokbaleset helyszínéről

Teherautó rohant bele egy zarándokmenetbe Mexikóban szerda délután. A balesetben 20-an meghaltak és háromtucatnyian sérüléseket szenvedtek. A katolikusokból álló menet egy templomba tartott, amikor a homokszállító beléjük rohant. A sofőr valószínűleg a kelleténél gyorsabban hajtott, más feltételezések szerint a fékrendszer felmondta a szolgálatot. A sofőr elmenekült a helyszínről.

Egy család levágott fejű holttesteire bukkantak Mexikóban

Egy család nyolc tagjának lefejezett holttestét találták meg Mexikóban, miután a család kilencedik tagja megszökött a túszejtőktől és szólt a hatóságoknak.

MTI

697 év börtönre ítélték a nőkre utazó sorozatgyilkos férfiakat

A mexikói bíróság úgy ítélkezett, hogy nemi hovatartozásuk miatt ölték meg az áldozatokat, ezért példátlanul szigorú büntetést szabtak ki az öt tettesre. Az elítélteknek – amellett, hogy egyenként közel hétszáz éves börtönbüntetést kaptak – kilencmillió pesót (több mint félmillió dollárt) kell fizetniük az áldozatok hozzátartozóinak.

MTI

Két teherautóra fért fel a Mexikóban lefoglalt marihuána

Összesen öt tonna marihuanát foglaltak le a hatóságok Jalisco szövetségi államban, Mexikó nyugati részén, Tlajomulco de Zúniga településen.

MTI

Lenyűgöző fotók: Így néz ki, amikor a kormány együttműködik a graffitisekkel

Lenyűgöző fotók: Így néz ki, amikor a kormány együttműködik a graffitisekkel

A mexikói kormány egy városrehabilitációs projekt keretében kért fel egy fiatal graffitis csapatot, hogy fessenek le több mint 200 házat – a projekt végére megszűnt a településen a fiatalok közti erőszak.

hvg.hu

Videó: A zuhanyzóból induló alagúton szökött meg a Köpcös

Videó: A zuhanyzóból induló alagúton szökött meg a Köpcös

Egy kivilágított, szellőzéssel felszerelt alagúton keresztül szökött meg a szuperbiztos börtönéből Joaquín Guzmán, a Sinaloa kartell vezetője. A férfi szökését videóra vették.

hvg.hu

Megszökött a Köpcös a szuperbiztos mexikói börtönből

Megszökött a Köpcös a szuperbiztos mexikói börtönből

Megszökött Joaquin Guzmán Loera, a Köpcös becenevű drogbáró Mexikó egyik szuperbiztonságosnak tartott börtönéből. A bűnözőt tavaly kapták el kalandos hajsza után.

hvg.hu
123437

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X