Seres László Itthon

Seres: Migránspánik a Balatonon

A strandoló magyar ember nem diszkriminál: egyformán zavarja a pihenésben szír menekült és magyar fogyatékos. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Nyelvi merénylettel a menekültekért

Nyelvőrök szemében sokkoló plakátok figyelmeztetnek rá: mi hiányozna az életünkből, ha semmit és senkit nem engednénk át határainkon.

hvg.hu Itthon

Rágalmazásért perel a Fidesz által betámadott menekültsegítő

Megszólalt Tóth Csaba Antal, azaz Baba, annak a Migration Aidnek a tagja, amely ellen lejárató kampány indult a napokban. Baba nem tagadta, hogy újabb eljárás folyik ellene, és a múltban is állt bíróság előtt. Azt azonban visszautasítja, hogy nehézsúlyú maffiózó lenne. Elmondta, mióta a róla írt leleplező cikk megjelent, nincs nyugta, telefonon és interneten fenyegetik.

hvg.hu Itthon

A Fidesz a sajtó segítségét kéri a Migration Aid ellen

Nem lehet mire vélni a kormányhoz közel álló médiumok és a Fidesz akcióját, amely érezhetően be akarja feketíteni a Migration Aidet. Halász János frakciószóvivő a sajtótájékoztatóján egy tényt sem mondott el, ellenben elérte, hogy a Migration Aid végre megszólalhasson az ügyben.

hvg.hu Itthon

Lejáratókampány indult a Migration Aid és Baba ellen

Kulcsfigurája elleni támadásokkkal kezdetét vette az egyik menekültsegítő csoport a Migration Aid ellen indított médiakampány. A Ripost cikke csak pár órája látott napvilágot, Halász János fideszes politikus pedig délután 3-kor már sajtótájékoztatót is tartott.

Zsohár Zsuzsanna Itthon

Hiába a török keménykedés, jönnek a menekültek

Hogy néz ki egy átkelés ma Törökországból a görög Leszbosz szigetére? A hvg.hu-t a szigeten a mentést végző civilek közt dolgozó Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője tudósította arról, mennyibe kerül egy adott esetben a halálút, kiket kell megkenni a szigorodó török ellenőrzés miatt, és hogy milyen a jet skis mentés. A helyiek úgy látják, az EU-török megegyezés ellenére sem áll le a menekültbiznisz, hiszen a szigorítás október óta folyamatban van, mégis érkeznek a menekültek.

Dercsényi Dávid Itthon

Tüntetés után büntetés – megbírságolták a Migration Aidet

Nem jelentette be a szeptemberi tüntetését időben, ezért 50 ezer forintot kellene fizetnie büntetésként a szervezet szóvivőjének. Az, hogy nem lehetett pontosan tudni előre, mikor lesz az, ami ellen tiltakozni akartak, a jelek szerint mellékes. A szervezetnek a TASZnyújt jogi segítséget, ha szükség lesz rá.

Dercsényi Dávid Itthon

Menekültek: Forradalmi magyar ötlet a láthatáron

Újabb kezdeményezéssel áll elő a magyar menekültsegítő társadalom oszlopos tagja, a Migration Aid szóvivője, Zsohár Zsuzsanna. A cél immáron túlmutat az országhatáron, és még igazodik is az EU által szorgalmazott irányhoz: Törökországban tartani a menekülteket úgy, hogy ne fulladjanak a menekülttáborban tétlenségbe és apátiába? A terv ambiciózus, de ettől igazán vonzó az aktivista számára.

Dercsényi Dávid Itthon

„Félájult, ájult gyerekek érkeznek” – új ötlettel javítana a helyzeten a Migration Aid

Menekültek ellátása a vonaton – megint példás gyorsasággal igazítanák a tevékenységüket a fennálló helyzethez a menekültsegítő szervezetek. A Migration Aidből érkező új ötlet emberibbé tenné a Magyarország két határa között zajló emberszállítást. Erre azért is szükség lenne, mert egyre betegebben érkeznek a menekültek a horvát határhoz.

Dercsényi Dávid Itthon

„Nem tudta, hogy Debrecenbe villamossal vagy vonattal menjen-e”

Debrecenbe vonat megy vagy villamos? Csak a gyrososnál van esélye egy menekültnek dolgozni? Ki a jobb segítő, a civilek vagy a hivatásosak? Másoljuk-e a görög menekültügyi gyakorlatot? Ki perli be a magyar államot. A menekültsegítő szervezetek találkozóján kiderült, bőven van még miről beszélni a kérdésben.

hvg.hu Itthon

A nagy Migration Aid-hadművelet - számokban

Közzétette eddigi működésének adatait a szervezet, és így még tiszteletre méltóbbnak látszik annak a társadalmi összefogásnak a mértéke, amely gyorsan és rugalmasan kialakult a menekültválság kipattanásakor. A Migration Aid mindazonáltal nem áll le, hisz a menekültválság sem ért véget, csak „láthatatlanná” vált.

Dercsényi Dávid Nyüzsi

Soros, Fidesz, átláthatóság, menekültek, mi vaaan?

Orbán nem mondott teljesen igazat a Parlamentben, erre a civilek kijavították. Rögtön meg is kapták, hogy Soros pénzeli őket. Vigyázat, a cikk olvasása vágott sérülések kockázatát rejti magában.

hvg.hu Itthon

Így reagál a Fidesz-féle sorosgyörgyözésre a Migration Aid

Miután a Fidesz-frakció rúgott egyet azokon, akik hetek óta önkéntesen segítik a menekülteket, a Migration Aid újabb közleményt adott ki. Mint írták, a feladatokra koncentrálva folytatják munkájukat. Javasolták a kormánypártnak, hogy a jövőben különböztessék meg a karitatív szervezeteket a "civilektől".

hvg.hu/MTI Itthon

Fidesz: a MigAid azért nem kapott támogatást, mert szó sem volt róla

A 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé a Fidesz szerint. Hozzátették: kiadásaikat "Soros György nagylelkű támogatása" minden bizonnyal nagy részben fedezi.

Dercsényi Dávid Itthon

Ha nincs menekült, akkor is segíteni fognak

Mihez kezdenek a menekülteket segítő szervezetek akkor, ha a menekültválság enyhül? Kézenfekvő lenne az aktivisták mozgósítható energiáit más rászoruló csoportok segítésére használni, és úgy tűnik, erre vannak is tervek. Körbekérdeztük a civileket, hogy kiket segítenek, ha nem lesznek menekültek.

1 2 3
A címlapról ajánljuk
A jogászok után újra a cukrászoké a terep a Hauerben

A jogászok után újra a cukrászoké a terep a Hauerben

Nem lesz Hauer-krémes a nagy múltú pesti cukrászdában, amely a hétvégén nyit újra több mint tíz év kényszerszünet után. Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy a hányatott sorsú Hauert most nem a család éleszti fel.