"Nem akarok innen elmenekülni"

"Nem akarok innen elmenekülni"

Egy költő ne foglalkozzon politikával – Kollár-Klemencz László az irodalmi-zenei tengelyen egyensúlyozva jelentet meg új lemezt és bár szerinte a hazai kulturális élet szomorú beltenyészet, nem érzi úgy, hogy ne lehetne felülemelkedni az egyre szürkülő magyar valóságon. Mitől skizofrén a popszakma? Mennyit ér egy tüntetés? És hogyan lesz egy keserű országból otthon? Interjú.

Cz.T.

A készenlétisek lapítottak, miközben megverték az Index videósát

A Kúria szerdai ítélete szerint a rendőrség mulasztás követett el annak a vizsgálatnak a során, amelyet az Index videósa elleni szélsőjobbos támadás és az elmaradt rendőri intézkedés miatt indítottak – közölte a Helsinki Bizottság jogvédő szervezet. A jelen lévő készenléti rendőrök semmit nem tettek az újságírók megvédéséért.

hvg.hu

Újabb dallal hirdeti tüntetését a Milla

Ismét egy dallal és egy klippel népszerűsíti a március 15-i tüntetését az Egymillióan a sajtószabadságért, vagyis a Milla Egyesület.

hvg.hu

Honnan tudja a rendőrség, hányan voltak a Békemeneten?

Honnan tudja a rendőrség, hányan voltak a Békemeneten?

Az Átlátszó.hu megkérte a Belügyminisztériumot a KiMitTud-on, hogy küldje meg az október 23-ai tömegrendezvények, így különösen a Békemenet és a Milla-tüntetés résztvevőinek számára vonatkozó belügyminisztériumi közleményeket megalapozó becsléseket alátámasztó számításokat és módszertant.

hvg.hu

Economist: Bajnai Orbán rémálma

A The Economist szerint az október 23-ai évfordulónak a nemzeti egység napjának kellett volna lennie Magyarországon, ám a két rivális gyűlés több tízezer demonstrálója jelezte, hogy mennyire polarizálttá vált a magyar társadalom a "harcias miniszterelnök" és "populista pártja" uralma alatt.

MTI

Bajnai: legalább két és félmillió szavazó kell a Fidesz leváltásához

Politikai probléma van, ezért politikai beszédet kellett mondani tegnap – mondta a Klubrádióban Bajnai Gordon volt miniszterelnök az október 23-i Milla-tüntetéssel kapcsolatban. Hozzátette, mély politikai megosztottság okoz most károkat az országnak, 10-12 éve tart ez a folyamat, de most nem lassabban, hanem visszafelé haladunk.

hvg.hu

Tóta W.: Nem kell ide forradalom

Tóta W.: Nem kell ide forradalom

Nem egészséges rajongani a forradalmakért. De ha már ünnepeljük, akkor szomorú ezt úgy tenni, hogy felcicomázzuk magunkat a külsőségeivel meg a szlogenekkel, és máris mind pesti srácnak érezhetjük magunkat, anélkül, hogy elgondolkodnánk legalább azon, hogy gyerekkatonának lenni nem valami fényes pálya, harcba küldeni őket pedig háborús bűn. Ennél azért tanulságosabb is lehetne ez a zaklatott, rendre kellemetlen hangulatú ünnep.

LMP: magánemberként, de menjenek el a szimpatizánsaik a Milla-tüntetésre

Magánemberként javasolja az LMP a szimpatizánsainak, hogy részt vegyenek a Milla október 23-i tüntetésén.

hvg.hu

Szanyi: kis "morci" van csak a Milla miatt

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja az ATV műrosában azt mondta, Juhász Péter Milla-elnök „szerencsétlen nyilatkozatai” nem tántorítják el a szocialistákat. Korábban az Index arról írt, hogy az MSZP-s vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.

hvg.hu

Seres László: Bajnai, a biodíszlet

Ha Bajnai nem hoz létre új szervezetet, csak ráül a létezőkre, akkor nem a vezetőjük lesz, hanem a túszuk marad.

Bajnai visszatérése: egymásnak esett a Milla és a Szolidaritás, az LMP távol marad

Bajnai visszatérése: egymásnak esett a Milla és a Szolidaritás, az LMP távol marad

A Milla frissen megválasztott elnöke ragaszkodik ahhoz, hogy október 23-i tüntetésükön „pártpolitikusok” nem beszélhetnek, pártok zászlói, transzparensei pedig nem tűnhetnek fel. Ezzel szemben a tüntetéshez csatlakozott Szolidaritás vezetője, Kónya Péter az ATV-ben a pártlogók jelenléte mellett érvelt.

Felesleges megfognunk egymás kezét

Felesleges megfognunk egymás kezét

2014 után, bárki lesz is a miniszterelnök, felelős gazdaságpolitikát, felelős politizálást folytatni lehetetlen lesz, ugyanis sehol sincs hozzá szellemi tőke.

"Cserébe? Orbán fejét!" – videó

"Cserébe? Orbán fejét!" – videó

Az azeri baltás gyilkos kiadatása ellen tiltakoztak kedden a Kossuth téren. A demonstrációra sokféle szervezettől érkeztek résztvevők, a tömegben pedig több jellegzetes figura, köztük a politikusoknak újságot eladó hajléktalan, a közélettől állítása szerint visszavonult Dániel Péter ügyvéd és az összeesküvés-elméletek szerelmese, Molnár F. Árpád is felbukkant. Videó.

hvg.hu

Baltával a fejben a Kossuth téren - tüntetők kérik az örmények bocsánatát

Baltával a fejben a Kossuth téren - tüntetők kérik az örmények bocsánatát

Az örmény népnek szóló bocsánatkérésként demonstrációt tart kedden délután az Egymillióan a magyar sajtószabadságért civil szervezet. A rendezvény kezdetén párezren lehettek a helyszínen, volt, aki baltával a fején jelent meg.

hvg.hu

Zéró összegű ellenzék

Két év telt el úgy, hogy a demokratikus intézmények, a piaci szabadság és a józan ész elleni totális kormányzati hadviselés csak általános elégedetlenségre, kevéssé meggyőző utcai jelenlétre ösztönzött, de szervezkedésre nem, önálló programokra, forgatókönyvre nem, valamiféle racionális együttműködésre pláne nem.

Kilépés mentés nélkül

Kilépés mentés nélkül

A legújabb ötlet az, hogy utasítjuk a mentőszolgálatot, csak pénzért vállalják a kormányellenes tüntetés biztosítását.

Selmeczi nem akar Dopeman-himnuszt hallgatni március 15-én

Selmeczi nem akar Dopeman-himnuszt hallgatni március 15-én

Kiakadt Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azon, hogy Dopeman nyerte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív köztársasági elnök-választását.

hvg.hu

A Milla-tüntetésre buzdítanak Cohn-Benditék

A március 15-i budapesti Milla-tüntetésen való részvételre szólítottak fel ismert francia értelmiségiek hétfőn a Libération című francia baloldali lapban.

MTI

VV: egyre jobban fél a Fidesz

VV: egyre jobban fél a Fidesz

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért aktivistáinak tájékoztatása szerint mindkettőjüket adóellenőrzésre hívta be a NAV, márpedig az adóhatóság politikai bosszúra való felhasználása nem a kormány erejét mutatja, hanem éppen a kétségbeesését - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Március 15.: száz évre előre lefoglalta a Milla a Szabad sajtó utat

Miután a kormány és a Fővárosi Önkormányzat az összes hagyományos budapesti tüntetési helyszínt lefoglalta a március 15-i állami ünnepségek megtartására, az Egymillióan a sajtószabadságért nevű csoport válaszlépésként ugyancsak helyszínfoglalást jelentett be.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X