Bodnár Zsolt Kult

A gyerekek meg fognak őrülni: foci- és dinókiállítás nyílt a Millenárison

Miért indul egyszerre focirelikvia- és dinoszaurusz-kiállítás? Jogos kérdés, de ennél jobb családi programot keresve sem találnak. Az Aranycsapattól a Barcelonáig terjedő focitárlatot gyakorlatilag minden korosztály élvezni fogja, de ha a gyerekek megunnák a sok öreg, ismeretlen focista nevét, csak át kell ugrani velük a szomszédba, hogy megmásszanak egy T-Rexet.

hvg.hu Itthon

Alagutat csinálnak a Fény utcából

A lebontott volt ipari minisztérium helyén egy nagy park lesz, amit a Millenárishoz kapcsolnak, ezért a Fény utcát a föld alá viszik.

hvg.hu Gasztro

Böllérfesztivál - falunapok a Millenárison

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.

hvg.hu Kult

Itt megnézhető Both Miklós „kínai koncertje”

A gitáros-énekes-zenegyűjtő többször járt Kínában, az ottani élményei, találkozásai inspirálták a tavaly ősszel megjelent, és a Millenárison bemutatott Kínai utazólemezt. A különleges koncert felvétele csütörtöktől látható a Youtube-on.

Balla István Kult

Holdat foghatunk a Millenárison

Két hónapig látható a Gateway to Space című, az űrutazás történetét bemutató nagyszabású kiállítás a Millenárison. A téma iránt érdeklődőknek kötelező, a gyerekek imádni fogják a „kiképző” részleget, kiderül, mit esznek, hogyan vécéznek az űrben, és beléphetünk a MIR űrállomásra is, de mi azért hiányoltuk valódi interaktivitást.

Balkányi Nóra Kult

Hujber Ferenc: Az lesz a sírkövemen, hogy elment a kék majom

Hujber Ferenc Hujber Ferencet játssza a bemutató előtt álló Negyvenen vagyok one-man show-ban. A téma a saját élete, az összes karakter ő maga. Arról beszélgettünk a színésszel, nem volt-e már elege magából, hogyan néz vissza a Bulvár Feri-s időszakra, és lenne-e újra kék majom.

hvg.hu Nagyítás

Midnight Music: kis éji zene a Millenárison

Újabb állomásához érkezett a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music elnevezésű koncertsorozata: november nyolcadikán éjszaka Igor Stravinsky: Kártyajáték és Tűzmadár-szvit című darabja csendült fel a Millenárison Fischer Iván vezényletével. A hagyományokhoz híven a leggyorsabbak a zenészek között és mellett babzsákokon is helyet foglalhattak, hogy testközelből élvezhessék a klasszikus zenét.

hvg.hu Ingatlan

2017-re lehet mélygarázs a Margit körúti irodaház helyén

Folytatják a bontást az egykori ipari minisztérium nemrég eltüntetett irodaháza helyén Budapesten, a Margit körúton. Most a régi gyárépületek alapjait szedik ki a földből, és felmérik a környezet állapotát. Ötszáz férőhelyes mélygarázst építenek majd itt, várhatóan 2017-re. A felszínen pihenőpark lesz, amely az ígéretek szerint egységes alkot a Millenárissal.

-gy- Gasztro

A székelyek beveszik Budát

Tele lesz székkel három napon át a budai Millenáris. Úgyis, mint Csíkszék, Háromszék, Marosszék, Udvarhelyszék, Aranyosszék. Székely Fesztivál május 1-3. között 100 kézműves 1000 termékével a sajttól a szalmakalapig, sörrel, borral, pálinkával, zenével, tánccal, énekszóval, mesékkel és játékokkal.

MTI Ingatlan

Tovább bővítik a Millenárist

Folytatódik a budai Millenáris Park bővítése, a napokban elkezdődtek a Margit körúti közpark és mélygarázs-fejlesztés második ütemének munkálatai.

MTI Itthon

A Millenáris is Lázár kezébe kerül

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent rendelet szerint péntektől a Miniszterelnökség gyakorolhatja majd a tulajdonosi jogokat a Millenáris felett.

hvg.hu Itthon

Lázár megkapta a Millenárist

A Miniszterelnökség felügyelheti a Millenáris bővítését, ahová a Nemzeti Táncszínház is beköltözhet. A kormány a Millenárisnak oda is ígért 2015-re több, mint 4,5 milliárdot.

hvg.hu Gazdaság

Friss paradicsom, fűszerek és vadiúj barátok – ezt (is) adják a közösségi kertek

Szívesebben látna az asztalán saját termelésű zöldséget, amiről tudja is, mi hogyan készült, mennyi vegyszer van bennede városban lakik, és nincs a környéken kiskertje? Szivesen barátkozna másokkal palántázás, dugványozás, paradicsom-, vagy répaszüret közepette? Pont erre találták ki a városi közösségi kerteket, amelyeket akár villamossal is el lehet érni, kicsik, nem igényelnek sok időt, pénzt és munkát, de sok új ismerőst szerezhet a kapirgálás közben, és saját paradicsomot vagy fűszernövényt lehet aratni.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk