Windisch Judit Itthon

Orbán Soros-viccel érkezett, ám Borkai MOB-elnökségébe nem szólna bele

Nem annyira az országos vagy a helyi politikának, sokkal inkább az Audinak köszönheti Győr, hogy magyar viszonylatokban valóban modern város. Orbán Viktor ezt akarja tovább turbózni Borkai Zsolt polgármesterrel, akiről – nyilvánvalóan a MOB-elnökségre célozva – azt mondja, minden általa betöltött pozícióban élvezi a bizalmát, de ő nem MOB-tag.

hvg.hu Itthon

Orbánt ujjongó nyugdíjasok fogadták Győrben – videó

"Tisztelünk, imádunk, szeretünk! Sok erőt, egészséget!" – kiabálta egy idős nő a miniszterelnöknek, amikor Borkai Zsolt polgármesterrel megérkezett a győri városházához, hogy a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást írjon alá.

Windisch Judit Itthon

Orbán jövőt építene, csak addig elpusztul a város

Salgótarján baloldali vezetése összeszedte magát a miniszterelnök érkezésére: nem engedtek tüntetést aktivistáiknak, és a tapsot sem tagadták meg a vendégtől. A város ugyanis a működésképtelenség határán van. Orbán azt ígérte nekik: 90 milliárdos fejlesztési pénzhez juthat az ország legrosszabb helyzetben lévő megyeszékhelye. Majd elhagyta konvojával a várost. Akik maradtak, azt mondják, ha a tervek megvalósulnak, az maga lesz a Kánaán. Már ha addig kihúzza a település.

hvg.hu Itthon

Újabb MSZP-s fellegvárba látogat Orbán

Az MSZP-s vezetésű Salgótarján lenyomta a fideszes Győrt és Hódmezővásárhelyet – már ami a miniszterelnök látogatását illeti. Orbán Viktor jövő héten az ország második legkisebb megyeszékhelyét avatja Modern Várossá. Ígéretekből most sem lesz hiány.

hvg.hu Itthon

Orbán megszólalt az olimpiai népszavazásról

A kormány tudomásul veszi, ha úgy alakul, hogy az emberek népszavazáson dönthetnek a budapesti olimpiáról - mondta a miniszterelnök Szegeden, ahol MSZP-s kihívójával, Botka Lászlóval állapodtak meg különféle városfejlesztési projektekről. Amikor Orbánt arról kérdezték, ő is hazaárulónak tartja-e azokat, akik aláírták a NOlimpia népszavazási kezdeményezését, már nem válaszolt olyan egyértelműen.

hvg.hu Itthon

Egy asztalhoz ült ma reggel Orbán, Lázár és Botka - fotó, videó

"Eladtatok bennünket!" - ezt skandálták a szegedi városházánál tüntető hitelkárosultak hétfő reggel, amikor megérkezett a miniszterelnök. Orbán Viktor Botka László polgármesterrel tárgyal a Modern városok program szegedi fejlesztéseiről. Az egyeztetésen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csepreghy Nándor államtitkár is ott van.

hvg.hu Gazdaság

Vargáék pénzt találtak a költségvetésben, és el is osztogatják

A nemzetgazdasági miniszter szerint korábban nem tapasztalt többlet alakult ki az államháztartásban, október végére 57,3 milliárd forint plusz keletkezett. Varga Mihály erről szerda reggeli sajtótájékoztatóján beszélt, ahol új intézkedéseket is bejelentett. Megemelik például a Modern városok nevű program keretét.

hvg.hu Itthon

Ezt hagyja ki Orbán a betegsége miatt

Kampánykirándulást tett volna kedden a miniszterelnök, de a dunaújvárosiaknak nem kell aggódniuk, Orbán még a héten pótolja a látogatást.

hvg.hu Gazdaság

Orbán csupa jó hírt vitt a kaposváriaknak

Egy sor fejlesztésről állapodott meg Orbán Viktor Kaposvár polgármesterével, Szita Károllyal. Többek között 4000 fős sportcsarnok és versenymedence épül, felújítják a Csíky Gergely Színházat, összekötik a várost az országos úthálózattal, de a városon belüli közlekedést is egyszerűsítik. Mindösszesen 100-120 milliárd forintba fog kerülni a város fejlesztése.

hvg.hu Gazdaság

Orbán Viktor Nagykanizsán utat, ipari parkot és sportcsarnokot ígért

Nagykanizsa fejlesztéséről állapodott meg a kormánnyal a város önkormányzata, melynek kapcsán Orbán Viktorral - aki népvándorlásnak nevezte a bevándorlást - 500 hektáros ipari parkról állapodtak meg a várossal, és azt ígérte, hogy kétszer két sávosra bővítik az M70-es utat, és megépítik a várost elkerülő utat. Sportcsarnok is épül, meg talán konferenciaközpont, de az magántőkéből.

hvg.hu Itthon

Orbán: Nem akarok köztársasági elnök lenni

Az ő világa a miniszterelnökség, őt a 2017-as államfőválasztás nem érinti – közölte a miniszterelnök kedden. Orbán Viktor Székesfehérváron járt a Modern városok programja, országos körútja keretében. A miniszterelnök elsődeleges célja ezzel a körúttal a városvezetők megnyugtatása. Újságírói kérdésekre válaszolva most is meglepő válaszokat adott.

hvg.hu Itthon

Orbán: Közel 50 milliárdra számíthat Eger

A Modern Városok Program második állomásán Egerben írt alá megállapodást majdnem 50 milliárd forintnyi támogatásról Orbán Viktor és az egri polgármester. Épül autóút, megújul az uszoda és a vár, és ipartelepet is fejlesztenek. Az M4-es építésének leállításáról viszont nem szívesen beszélt Orbán.

A címlapról ajánljuk