hvg.hu Itthon

Újabb papot mentettek fel Baranyában, most a pénzzel lehet gond

Felmentettek egy papot a szolgálat alól, mert állítólag nem tud elszámolni a plébánia pénzével Mohácson – így értesült a Szabad Pécs. Úgy tudják, több millió forint tűnhetett el. A Pécsi Egyházmegye az RTL Híradó kérdésére csak annyit közölt, hogy belső vizsgálatot folytatnak az ügyben. A rendőrség szerint hozzájuk nem érkezett feljelentés.

hvg.hu Itthon

Menyecskéket tapizó busók: ez a hagyomány része?

Miután a hírek szerint két nőt is zaklattak az idei busójáráson, Kovács Patrícia színésznő kiállt a nyilvánosság elé, és azt írta, őt 12 évesen tapogatták meg a busók. A szervezők és egy résztvevő szerint is a hagyomány része "a menyecskék fogdosása".

MTI Vállalkozás

Nekünk új mohácsi kikötő kell

Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy 5 milliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - mondta el a Duna-parti város polgármestere.

hvg.hu Vállalkozás

Késve szállították a mohácsi hőkamerarendszert?

Székely Herbert cége késedelemmel szállította a mohácsi folyami hőkamerarendszert, amelynek kiépítését bruttó 375 millió forintért vállalta. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet nehezményezi, hogy bár szerződést szegett a cég, a rendőrség mégsem kezdeményezi a közbeszerzésekről való kizárását, a Közgép viszont ennél sokkal kisebb szabálytalanságért szív.

Szegő Iván Miklós Kult

Hogyan halt meg Mohács mezején Lajos király?

A magyar történelem egyik legsúlyosabb tragédiájáról tanácskoztak történészek, irodalomtörténészek, filológusok, antropológusok és – meglepő módon – orvos szakértők. A konferencia fő témája II. Lajos király rejtélyes halála volt. Egy dolog tűnik csupán biztosnak: a királyt nem utólag gyilkolták meg, hanem a csatában vagy közvetlenül az után veszthette életét.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával