Mizsur András Itthon

Mikecz Dániel: A Momentumnak nagy szüksége lenne egy jégtörőre

Miért nem tud hasznot húzni a CEU-s tüntetésekből a Momentum? Hogyan sülhet el az Orbán ellen kitalált népszavazási kezdeményezésük? Kik lehetnek a NOlimpia kampánnyal berobbanó párt potenciális szavazói? Mikecz Dániel mozgalomkutatóval beszélgettünk a Momentum politikájának ellentmondásairól.

hvg.hu Itthon

Itt vannak a Momentum újabb népszavazási kérdései

A Momentum Mozgalom elnöke a múlt héten jelentette be corvinusos diákok előtt tartott beszédében, hogy újabb ügyekben – a CEU megmentéséért, illetve a miniszterelnök újraválaszthatóságáról – kezdeményez referendumot.

Szekeres W. István Itthon

Eljutott oda a Momentum, ahol már nincsenek trollok

A Momentum Mozgalom átlépte az országhatárt, Szabadkán fórumozott, a Fidesz vajdasági magyar szövetségese pedig nem küldött trollokat a fórumra, de kiderült, hogy a kinti magyaroknak a párt támogatása nélkül nehéz boldogulniuk.

Gergely Márton Itthon

Egy év szükségállapot: eljön az Orbán–Simicska-atomháború kora?

Épp egy év múlva választunk. A várakozások szerint Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja majd ki a választásokat, és az április 8-a. Mi vár ránk az előttünk álló 365 napban? Lengyel László legyen a lábán, aki tippelni mer. Mi azért felöltöttük a szürke kardigánt, és számba vettük a lehetőségeket.

Mizsur András Itthon

Nekimegy Orbánnak is a Momentum, de ez a meccs azért erősen kétesélyes

A Momentum Mozgalom nagyon biztos a dolgában, szerintük a CEU védelmében és a miniszterelnök újraválaszthatóságának megakadályozására beadott népszavazási kérdéseik simán átmennek a Nemzeti Választási Bizottságon. A hvg.hu által megkérdezett jogász szerint nem feltétlenül kell a testület rosszindulata ahhoz, hogy elkaszálhassák a kezdeményezéseket.

Mizsur András Itthon

A CEU megmentéséért és Orbán levadászására indít népszavazást a Momentum

A corvinusos Hallgatói Kezdeményezések Hálózata "Momentum – Fiatalok a közéletben" címmel rendezett beszélgetést a lex CEU megszavazásának másnapján; itt jelentette be a párt, hogy a NOlimpia után két újabb népszavazási kezdeményezést ad be. A CEU-t ellehetetlenítő törvény mellett Orbán és Gyurcsány a Momentum célkeresztjébe került.

hvg.hu Itthon

„Ez a te ügyed is”: itt a Momentum Mozgalom CEU-videója

Családjuknak üzenő fiatalok mondják el a Momentum Mozgalom szerda reggel közzétett videójában, mit jelent számukra a CEU hallgatójának lenni, és miért kell szerintük kiállni az intézményért nemcsak nekik, hanem mindenki másnak is.

1 2 3 4 5 6 7
11
A címlapról ajánljuk