Szalai Anna Gazdaság

Budapest 2024 - így nézne ki a trükkös olimpia

Akár a 8 ezermilliárd forintot is elérheti a budapesti olimpia összköltsége, ha a főváros megkapja a 2024-es rendezés jogát. A főpolgármester szerint a városfejlesztés érdekében kell az olimpia, a politikai hasznot remélő kormányzat pedig elszámolási trükkök sorát veti be, hogy spórolós világjátékokat ígérhessen.

hvg.hu Itthon

Beleállt az MSZP az olimpiai aláírásgyűjtésbe

Kedden a főváros húsz pontján a szocialisták is gyűjteni kezdték az aláírásokat az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Január végén még több polgármesterük leszavazta azt a javaslatot, hogy Budapest vonja vissza a pályázatot.

Dercsényi Dávid Itthon

Bezzeg a zsidó olimpia! – Egy aláírásgyűjtő élményei

Minek népszavazni, ha a kormányt egyszer már megválasztottuk? – kérdezték Budán a Momentum Mozgalom alkalmi aktivistájától a hétvégén. A nyugdíjas tanár három órát segített a fiataloknak gyűjteni az aláírásokat. Azt mondja, mindenkinek ajánlja az élményt, aki apatikus, kiábrándult és jó közéleti élményekre vágyik.

Hont András Itthon

A negyedik pólus?

Ma új elnököt választ az Együtt, ami nem is önmagában fontos, hanem az ellenzéken belüli újabb kísérletezésekre világít rá.

hvg.hu Itthon

Fotók: Ilyen a Kétfarkúak által szétplakátolt Budapest

Ígéretüknek megfelelően február 1-jén kerültek ki az utcára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közadakozásból készült olimpiaellenes plakátjai. Akkor már két NOlimpia-mozgalmat támogató plakátot megmutattunk, most további képeket kaptunk a párt elnökétől, Kovács Gergőtől.

MTI Itthon

Tarlós elvileg nem kifogásolja az olimpiai népszavazást

Felelős budapesti főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát - mondta Tarlós István a Magyar Katolikus Rádióban szerda este. Úgy fogalmazott, nem hivatott eldönteni, hogy az ország nyerne-e az olimpiarendezéssel, Budapestnek azonban mindenképpen jót tenne.

hvg.hu Gazdaság

Orbán volt miniszterének tetszik az olimpiaellenes népszavazás

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint csak súlyos veszteségek árán tudna Budapest 2024-ben olimpiát rendezni, ezért hibátlannak nevezte az atv.hu-nak adott interjújában a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését. Chikán Attila Putyin budapesti látogatásával kapcsolatban pedig azt mondta: nem vagyunk alkupozícióban, az orosz pillanatnyi érdekek dominálnak, az viszont nem megoldás, ha az európai uniós integrációs kereteket Orbán Viktor szétrobbantja.

1
15 16 17 18 19 20 21

A címlapról ajánljuk