MTI Világ

Ex-harcművész lesz az új mongol elnök

Az ellenzéki jelölt, Kaltma Battulga győzött a mongol elnökválasztáson. Először volt második forduló a 3 milliós ország elnökválasztási történetében.

hvg.hu Kult

Csempészett dinoszaurusz-csontvázat vásárolt Nicolas Cage

Mit érdemes Mongóliából importálni? Dinoszaurusz-csontvázakat, amelyekért dollár százezreket fizetnek az amerikai múzeumok vagy a dúsgazdag magángyűjtők. Mint a híres filmsztár, Nicolas Cage is, aki 300 ezer dollárért vett magának egy Tarbosaurus-csontvázat.

hvg.hu Shake

Furcsa cipő volt a Mongóliában talált 1500 éves múmián – fotó

Valószínűleg egy nő maradványai fedezték fel több mint háromezer méteres magasságban Mongóliában. A cipője első blikkre olyan volt, mintha az egyik ismert sportmárka gyártója készítette volna. Szakemberek szerint ugyanakkor a lelet nem feltétlenül a csíkos cipő miatt érdekes.

hvg.hu Itthon

Ha elképzelni se tudja, mit csinált Orbán Mongóliában, akkor itt egy videó

Háromnapos hivatalos látogatáson volt Mongólia fővárosában, Ulánbátorban Orbán Viktor miniszterelnök, ezalatt pedig számos diplomáciai eseményen vett részt. Nézze meg a kormányfő Facebook-oldalára posztolt összefoglaló videót, amibő többek között kiderül: ezúttal ki kapott kézcsókot Orbántól.

MTI Gazdaság

Buszgyártásról beszéltek Vargáék a mongolokkal

Magyarország stratégiai partnerként tekint Mongóliára és részt kíván venni a mongol fejlesztési programokban – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként a magyar-mongol gazdasági együttműködés fejlesztési lehetőségeiről tárgyalt Ulánbátorban.

hvg.hu Itthon

Orbánt nyílvesszők közé ültették Mongóliában – fotók

Cahiagín Elbegdordzs mongol államfő is fogadta a Mongóliában hivatalos látogatáson tartózkodó Orbán Viktort, aki korábban egy nagy sálba burkolózva érkezett meg a -32 fokos hidegben az ulánbátori Dzsingisz Kán nemzetközi repülőtérre.

MTI Világ

Orbán Mongóliával közös sikereket vizionált

Magyarország és Mongólia egyaránt sikeres, és a két ország kormánya érdekelt a közös sikerekben – ezt mondta Orbán Viktor hétfőn Ulánbátorban, miután a mongol kormányfővel tárgyalt. A magyar miniszterelnök háromnapos hivatalos látogatást tesz Mongóliában.

hvg.hu Gazdaság

Miért épít az Apple naperőművet Belső-Mongóliában?

A világ egyik legismertebb, ugyanakkor a tőzsdéken a legdrágábbként számon tartott cégéről, az amerikai Apple-ről kiderült, hogy három különböző napenergia-projektbe szállt be a közelmúltban, Belső-Mongóliában. Kínában ugyan nem ritka a naperőművi beruházás, de az iPhone gyártójának részvétele mellett azért van más furcsaság is.

hvg.hu Világ

Videó: felgyújtotta magát egy mongol szakszervezetis

Felgyújtotta magát pénteken egy sajtótájékoztató közben egy szakszervezeti tisztviselő Mongóliában. A férfi az ellen tiltakozott, hogy az ország széniparát eladják a kínaiaknak, ezáltal elveszik a munkát és a megélhetést több ezer munkástól. Miután nagy nehezen elfojtották a lángokat, kórházba vitték a férfit, állapota válságos, testfelületének 40 százaléka megégett.

MTI Itthon

Áder már tudja, mit segíthetünk Mongóliának

A jövőben a vízbázisvédelembe, a megfelelő minőségű ivóvíz előállításába, a vízszállítás megoldásába vagy a korábban épült csatornák, vezetékek rekonstrukciójába kapcsolódhatnak be a magyar szakemberek Mongóliában.

MTI Itthon

Mit keres Áder Mongóliában?

Az államfő Ulánbátorban találkozik mongol kollegájával, akivel négyszemközt is beszél, de egyeztetni fog Dzandákhí Enkhbold parlamenti elnökkel és Csimedín Szaikhanbileg miniszterelnökkel is.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával