hvg.hu Kult

Demenciában szenved a Monty Python sztárja

Demenciában szenved Terry Jones, így nem képes több interjút adni - ezt a komikus képviselője jelentette be azután, hogy kiderült: a brit filmakadémia (BAFTA) walesi szervezete különdíjjal tervezi kitüntetni jövő heti gáláján.

hvg.hu Kult

Brian élete - még egyszer az Erkelben

A világ legviccesebb komolyzenei műfajának eddig egyetlen művét, a Monty Python csoport Brian élete filmjének színpadi változatát – a nagy sikerre való tekintettel – még egyszer láthatjuk hazai színpadon. A Nem a Messiás... című vígoratórium ezúttal az Erkel Színházban látható, április 3-án.

hvg.hu Kult

Meghalt a Gyalog galopp producere

80 éves korában elhunyta Michael White, aki többek között a Rocky Horror Picture Show és a Monty Python-klasszikus producere is volt.

hvg.hu Kult

Kvíz: Be tudja fejezni ezeket a Gyalog galopp-idézeteket?

Csütörtöktől újra a mozikban látható a Monthy Python egyik leghíresebb alkotása, a Gyalog galopp. Az idézhető mondatokkal teletömött vígjáték nálunk Galla Miklós fordításában lett örökzöld – töltse ki tesztünket, hogy megtudja, mennyire emlékszik az ikonikus szövegekre!

MTI Shake

Hétszáz év szünet után újra udvari bolondot választottak Walesben

Erwyd le Fol néven avatták fel Conwryban a 34 éves udvari bolondot, akinek az lesz a feladata, hogy - középkori elődjéhez hasonlóan - sárga-piros bohócruhájában, szamárfüles csuklyájában bűvésztrükkökkel, zsonglőrködéssel, lufihajtogatással és bohóctréfákkal szórakoztassa a 15 ezer lakosú város lakóit.

hvg.hu Kult

Videó: Hülye járások flashmob volt a Deák téren, egy közismert államtitkár is odakeveredett

Mikola István is ott volt a Hülye Járások Napja flashmobon, a Deák téren április 1-jén, de nem akart nyilatkozni arról, hogy elégedett-e a járásával. Május 10-én tartják a nemzetközi Monty Python-napot, két héttel később pedig Magyarországon először lesz látható a Brian élete filmből készült, Nem a Messiás című "vigyoratórium". Erre hívta fel a figyelmet az esemény, amelyen Galla Miklós és Hajdu Steve is részt vett.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával