Bejelentkezés  

Elnapolták Mubarak perének tárgyalását

Pár percig tartó meghallgatás után szombaton a bíróság augusztus 25-re napolta el Hoszni Mubarak volt egyiptomi államfő büntetőperének tárgyalását.

MTI

Kórházba került Mubarak

Katonai kórházba szállították Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, mert romlott az egészségi állapota - közölte csütörtökön egy ügyészségi forrás.

MTI

Egyiptom - Párbeszédet szorgalmaz a hadsereg

Az egyiptomi államfő és az ellenzék közötti párbeszédet tartja a belpolitikai krízis egyetlen és legjobb megoldásának a nagy hatalmú hadsereg, amely szombaton először reagált hivatalosan a november 22-én kirobbant, erőszakossá fajult alkotmányos válságra.

MTI

Amnesty: az egyiptomi rendőrség semmit se változott Mubarak óta

Egyiptomban ugyanúgy megsértik az emberi jogokat, mint Hoszni Mubarak megbuktatott elnök idején - állítja az Amnesty International (AI) kedden Kairóban nyilvánosságra hozott jelentésében.

MTI

Mubarak újabb emberét állítják bíróság elé Egyiptomban

Korrupció vádjával bíróság elé állítják a Mubarak-rendszer egykori kulturális miniszterét, aki két évtizeden át állt a tárca élén - jelentette kedden a MENA hírügynökség.

MTI

Mubarak válságos állapotba került

Mubarak válságos állapotba került

Médiajelentések szerint válságos állapotba került Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök szombaton, amikor helikopteren egy kairói börtönkórházba szállították a rá kiszabott életfogytiglani szabadságvesztés kihirdetése után. Közben több ezren tüntetnek az utcákon.

MTI

Életfogytiglanra ítélték Mubarakot

Életfogytiglanra ítélték Mubarakot

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság Hoszni Mubarakot, egyiptom volt vezetőjét - adta hírül a BBC.

hvg.hu

Iszlamisták írhatják az új egyiptomi alkotmányt

Alapvetően iszlamista jelölteket választott be az egyiptomi parlament az ország új alkotmányát megszövegező bizottságba - derült ki az egyiptomi hírügynökség által vasárnap ismertetett névjegyzékből.

MTI

Sztrájkot hirdettek szombatra az egyiptomi tüntetők

Több ezer ember tüntetett az egyiptomi védelmi minisztérium közelében pénteken, hogy a hadsereg távozását követelje a hatalomból, egy nappal Hoszni Mubarak elnök bukásának első évfordulója előtt.

MTI

Újra ezrek gyűlnek Kairó utcáin - Nagyítás-fotógaléria

Újra ezrek gyűlnek Kairó utcáin - Nagyítás-fotógaléria

Szerdán egyiptomiak tízezrei vonultak a kairói Tahrír térre, megemlékezve a Mubarak-korszakot megdöntő felkelés kezdetének első évfordulójára. Az ország katonai vezetésének rendeletére ezen a napon szabadon engednek mintegy háromezer foglyot a börtönökből, a mai nappal pedig megszűnik az 1981 óta érvényben lévő rendkívüli állapot - jelentette be Mohamed Huszein Tantávi marsall, a Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsának feje.

Mubarakot "tiszta" vezetőnek nevezte védője

A védőbeszédekkel folytatódott kedden Egyiptomban Hoszni Mubarak volt elnök büntetőpere.

MTI

Ma kezdődnek a választások Egyiptomban

Ma kezdődnek a választások Egyiptomban

Parlamenti választások kezdődnek hétfőn Egyiptomban: ez lesz az első ilyen voksolás Hoszni Mubarak korábbi elnök februári távozása óta.

MTI

Tüntetések Kairóban

Tüntetések Kairóban

Folytatódtak a tömegmegmozdulások az egyiptomi fővárosban a szabad választásokért, az ország katonai irányításával szemben.

MTI

Mubarak december végén áll bíróság elé

Mubarak december végén áll bíróság elé

Elhalasztották Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök büntetőperének folytatását, arra várva, hogy a hatóságok döntsenek a bíró esetleges lecseréléséről. A tárgyalást december 28-ára írták ki.

Russia Today: szívrohamot kapott Mubarak Kadhafi meglincselésétől

Kadhafi volt líbiai vezető halála láttán szívrohamot kapott, és talán meg is halt az őrizetben lévő Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök, aki ellen civilek meggyilkolása illetve korrupció vádjával indítottak eljárást Kairóban - közölte egyiptomi forrásokra hivatkozva a Russia Today című orosz hírportál.

MTI

Forradalmi graffitik a főváros utcáin

Forradalmi graffitik a főváros utcáin

A galériák forgalma fellendült, a hosszú időn át elnyomott nemzedék büszkesége, dühe és optimizmusa a vásznakon is...

Négy napja nem eszik Hoszni Mubarak, csövön át táplálhatják

Négy napja nem eszik Hoszni Mubarak, csövön át táplálhatják

Súlyos depresszióba zuhant, és négy napja nem vesz magához szilárd ételt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, legföljebb folyadékot, azt is csak az orvosai és a felesége unszolására. A volt államfő ezért nagyon legyengült - jelentette kedden a MENA állami hírügynökség.

MTI

Százmilliós bírság a mobilhálózat és az internet lekapcsolása miatt

Százmilliós bírság a mobilhálózat és az internet lekapcsolása miatt

Az internet- és a mobiltelefon-szolgáltatás kikapcsolása miatt 540 millió egyiptomi font, azaz több mint 90 millió dollár bírságot szabott ki egy bíróság Hoszni Mubarak volt elnökre és két munkatársára szombaton.

Mubarak tagadja az ellene felhozott vádakat

Mubarak tagadja az ellene felhozott vádakat

Az egyiptomi főügyész elrendelte kedden Hoszni Mubarak volt elnök előzetes letartóztatásának 15 napos meghosszabbítását - közölte az ügyészség. Mubarak tagadja a vádakat.

MTI

Mubarakra halál várhat

Mubarakra halál várhat

Kivégezhetik Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, ha bebizonyosodik, hogy utasítást adott a távozását követelő tüntetők megölésére.

123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X