Szlavkovits Rita Gazdaság

Lázár szerint aki sztrájkol, az állását kockáztatja

Lázár Jánossal megint szembejött a valóság egy hódmezővásárhelyi utcafórumon. Most egy helyi cég szakszervezeti vezetője szembesítette a minisztert azzal, hogyan nem keresnek egy fillérrel sem többet, mint a béremelés előtt és a munkatörvénykönyv egy cseppet sem dolgozóbarát.

hvg.hu Gazdaság

Tudta, hogy a szabadnapon is éghet a szabadsága?

Számos könnyítési lehetőséget vezetett be az új munka törvénykönyve (Mt.), mellyel a munkáltatók rugalmas munkaerőigényét kívánja kielégíteni, illetve mozgásterüket kívánja szélesíteni. Az egyik ilyen terület, ahol ez érezhető, a szabadság nyilvántartása és kiadása. A szabályrendszer értelmezése ugyanakkor a gyakorlatban számos munkáltató számára nehézséget jelent.

hvg.hu Itthon

Első fokon pert nyertek a népszabisok a Mediaworks ellen

Megsértette a munka törvénykönyvének szabályait a Mediaworks Zrt., mert nem kérte ki a munkavállalók képviselőinek előzetes véleményét, mielőtt a Népszabadság bezárásáról döntött – ezt mondta ki elsőfokú végzésben a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Harrach: Nincs más lehetőségünk, mint a kármentés

A KDNP frakcióvezetője kiskereskedelmi érdekképviseletekkel egyeztetett arról, hogyan lehetne a vasárnapi nyitvatartás által okozott károkat enyhíteni. Első helyen az önkéntesség gondolata merült fel, de a KDNP el tudja képzelni a munka törvénykönyvének átírását is, például úgy, hogy havonta legfeljebb egyszer lehessen vasárnapi munkát végeztetni. Megfontolandónak tartják az egy- vagy kétműszakos nyitvatartás gondolatát is – mondta Harrach Péter.

hvg.hu Vállalkozás

Ki lehet rúgni a dolgozót a kora miatt?

A munkahelyekért, különösen a minőségi munkahelyekért, Magyarországon is komoly kardozás folyik. És persze, hogy minden korosztály úgy érzi, a munkaerő-piaci folyamatok áldozata éppen az a réteg, amelybe ő beletartozik.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával