40 hektáron ég a nádas a Kis-Balatonnál

Három városból kellett tűzoltókat vezényelni a Kis-Balatonhoz, ahol 40 hektáron gyulladt ki a nádas Zalavárnál.

MTI

Égett a nádas Nyíregyházán, százaknál nem volt áram

Tíz hektáron gyulladt ki a nádas csütörtökön Nyíregyházán, a lángokat eloltották, de órákig nem volt áram több száz fogyasztónál.

MTI

Fotó: A nádasban kötött ki egy autó a Balatonnál

Fotó: A nádasban kötött ki egy autó a Balatonnál

Egy 63 éves férfi hétfőn véletlenül a nádasba kormányozta kocsiját Balatonedericsnél. A mellette ülő 81 éves nőt kórházba vitték.

hvg.hu

Gyanús nádasba vezethetnek a lépfenefertőzések szálai

A tiszafüredi lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas került a hatóságok látószögébe a lépfene-megbetegedések lehetséges forrásaként a járványügyi nyomozás során – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

hvg.hu

Lángolt a nádas a Hortobágyon

Foltokban több helyen is kigyulladt a nádas pénteken a Hortobágyon, a tűz a nemzeti park területét is érintette.

MTI

Kigyulladt a nádas Nógrádban

Kigyulladt egy nádas, bozótos terület Nógrádmegyeren. A tűz egy melléképületet is veszélyeztet.

Égett a nádas Siófoknál

Siófok közelében kéthektárnyi területen égett a nádas szerda délután, az erős szél miatt a tűz átterjedt a szomszédos csemetésre is, az oltási munkák miatt több mint félóráig állt a vasúti forgalom - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

MTI

Órákig oltották az égő nádast a Balaton mellett

Csaknem harminc hektárnyi nádas égett le a Balaton mellett.

MTI

Több hektáron ég a nádas Szigligetnél

Összesen négy-öt hektáron ég a nádas a 71-es út mellett Balatonederics és Szigliget között.

MTI

120 hektáron lángol a nádas Gesztnél

Kigyulladt egy nádas-bozótós terület Geszt határában, a tűzoltók mintegy 120 hektáron jelenleg is oltják a tüzet - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

MTI

Galéria: ahogy még sosem láthatta a Balatont

Galéria: ahogy még sosem láthatta a Balatont

Ötvennyolc szabálysértési feljelentésből mindössze kétszer szabott ki bírságot a balatoni vízi rendészet azok ellen, akik tiltott helyen, vagyis kikötőn kívül tárolták csónakjaikat – hangzott el a Kossuth Rádióban. Még másfél-kétezer ilyen tiltott helyen horgonyzó csónak lehet a tavon. A horgászok ezt azzal indokolják, hogy nincs a közelben engedélyezett kikötő, az engedélyek kiadása ugyanis hosszú és drága folyamat. Mindeközben a tó vízszintje drámaian lecsökkent. Galéria.

hvg.hu

Megtisztították a balatoni védett nádasokat a karóktól

A Balaton védett öbleit tisztítják meg a karóktól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai - mondta Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője hétfőn.

MTI

Benépesült madarakkal a tavasszal leégett kisvárdai nádas

Visszatért a leégett kisvárdai nádasba a korábban ott fészkelő védett madarak egy része, és fiókákat is költöttek, költenek az újraéledő területen.

MTI

Lángol a Duna-parti nádas Csepelen

Lángra kapott a Duna-part menti nádas Csepelen vasárnap délután - erősítette meg az MTI értesülését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI

Húsz hektáron ég az avar Rakamaznál

Húsz hektáron ég avar és nádas a 38-as számú főút mentén, Tiszanagyfalu és Rakamaz között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

MTI

Fotók a lángoló nádasról

Fotók a lángoló nádasról

Három megye közel félszáz tűzoltója vett részt annak a nagy kiterjedésű tűznek a megfékezésében, amely tanyákat is veszélyeztetett a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közelében található Hajta mocsárvilág térségében. A tüzet hétfő hajnalra sikerült megfékezni. Fotók a helyszínről.

MTI

10 hektáron ég a nádas a Kis-Balatonnál

A Kis-Balatontól pár kilométerre, Főnyed külterületén közel tíz hektáron ég a nádas, a tűz lakott területet nem veszélyeztet, de egy tölgy-csemetésbe belekapott - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-t.

MTI

Negyven hektáron pusztított tűz Kiskőrösnél

Összesen negyven hektárnyi területen égett le nádas, avar és bozótos hétfő délután Kiskőrös határában. A 2-es fokozatú tűz oltásában kiskőrösi, kiskunhalasi és kecskeméti tűzoltók vettek részt.

MTI

Ötven hektáron ég a nádas és a rét Csórnál

Gyalogosan, s kézi erővel tudnak csak dolgozni a süppedős, lápos talaj miatt a tűzoltók Csórnál, ahol ötven hektáron ég a nádas, a rét és a bozótos; az időközben a legmagasabb, ötös fokozatúnak nyilvánított tűz oltását az erős szél is nehezíti - mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délelőtt az MTI-nek.

MTI

Kétszázötven hektárnyi nádas égett le a 71-es út mellett

Kétszázötven hektáron égett le a nádas és a száraz fű a 71-es út mellett, Szigliget és Badacsony környékén - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X