hvg.hu Itthon

Gyanús nádasba vezethetnek a lépfenefertőzések szálai

A tiszafüredi lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas került a hatóságok látószögébe a lépfene-megbetegedések lehetséges forrásaként a járványügyi nyomozás során – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

MTI Itthon

Égett a nádas Siófoknál

Siófok közelében kéthektárnyi területen égett a nádas szerda délután, az erős szél miatt a tűz átterjedt a szomszédos csemetésre is, az oltási munkák miatt több mint félóráig állt a vasúti forgalom - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

MTI Itthon

120 hektáron lángol a nádas Gesztnél

Kigyulladt egy nádas-bozótós terület Geszt határában, a tűzoltók mintegy 120 hektáron jelenleg is oltják a tüzet - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hvg.hu Itthon

Galéria: ahogy még sosem láthatta a Balatont

Ötvennyolc szabálysértési feljelentésből mindössze kétszer szabott ki bírságot a balatoni vízi rendészet azok ellen, akik tiltott helyen, vagyis kikötőn kívül tárolták csónakjaikat – hangzott el a Kossuth Rádióban. Még másfél-kétezer ilyen tiltott helyen horgonyzó csónak lehet a tavon. A horgászok ezt azzal indokolják, hogy nincs a közelben engedélyezett kikötő, az engedélyek kiadása ugyanis hosszú és drága folyamat. Mindeközben a tó vízszintje drámaian lecsökkent. Galéria.

MTI Itthon

Megtisztították a balatoni védett nádasokat a karóktól

A Balaton védett öbleit tisztítják meg a karóktól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai - mondta Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője hétfőn.

MTI Baleset

Lángol a Duna-parti nádas Csepelen

Lángra kapott a Duna-part menti nádas Csepelen vasárnap délután - erősítette meg az MTI értesülését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI Baleset

Húsz hektáron ég az avar Rakamaznál

Húsz hektáron ég avar és nádas a 38-as számú főút mentén, Tiszanagyfalu és Rakamaz között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

1 2

A címlapról ajánljuk
Véget ér a Papa focija

Véget ér a Papa focija

Hosszú agóniát követően elköszön a modern futball legérdekesebb betege. Ő ugyan nem beszél róla, rajta kívül azonban mindenki érteni véli, mi történt egy felülmúlhatatlannak tűnő edzői pályafutással.