hvg.hu Itthon

Gyanús nádasba vezethetnek a lépfenefertőzések szálai

A tiszafüredi lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas került a hatóságok látószögébe a lépfene-megbetegedések lehetséges forrásaként a járványügyi nyomozás során – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

MTI Itthon

Égett a nádas Siófoknál

Siófok közelében kéthektárnyi területen égett a nádas szerda délután, az erős szél miatt a tűz átterjedt a szomszédos csemetésre is, az oltási munkák miatt több mint félóráig állt a vasúti forgalom - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

MTI Itthon

120 hektáron lángol a nádas Gesztnél

Kigyulladt egy nádas-bozótós terület Geszt határában, a tűzoltók mintegy 120 hektáron jelenleg is oltják a tüzet - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hvg.hu Itthon

Galéria: ahogy még sosem láthatta a Balatont

Ötvennyolc szabálysértési feljelentésből mindössze kétszer szabott ki bírságot a balatoni vízi rendészet azok ellen, akik tiltott helyen, vagyis kikötőn kívül tárolták csónakjaikat – hangzott el a Kossuth Rádióban. Még másfél-kétezer ilyen tiltott helyen horgonyzó csónak lehet a tavon. A horgászok ezt azzal indokolják, hogy nincs a közelben engedélyezett kikötő, az engedélyek kiadása ugyanis hosszú és drága folyamat. Mindeközben a tó vízszintje drámaian lecsökkent. Galéria.

MTI Itthon

Megtisztították a balatoni védett nádasokat a karóktól

A Balaton védett öbleit tisztítják meg a karóktól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai - mondta Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője hétfőn.

MTI Baleset

Lángol a Duna-parti nádas Csepelen

Lángra kapott a Duna-part menti nádas Csepelen vasárnap délután - erősítette meg az MTI értesülését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI Baleset

Húsz hektáron ég az avar Rakamaznál

Húsz hektáron ég avar és nádas a 38-as számú főút mentén, Tiszanagyfalu és Rakamaz között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

MTI Itthon

Fotók a lángoló nádasról

Három megye közel félszáz tűzoltója vett részt annak a nagy kiterjedésű tűznek a megfékezésében, amely tanyákat is veszélyeztetett a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közelében található Hajta mocsárvilág térségében. A tüzet hétfő hajnalra sikerült megfékezni. Fotók a helyszínről.

MTI Itthon

10 hektáron ég a nádas a Kis-Balatonnál

A Kis-Balatontól pár kilométerre, Főnyed külterületén közel tíz hektáron ég a nádas, a tűz lakott területet nem veszélyeztet, de egy tölgy-csemetésbe belekapott - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-t.

MTI Baleset

Negyven hektáron pusztított tűz Kiskőrösnél

Összesen negyven hektárnyi területen égett le nádas, avar és bozótos hétfő délután Kiskőrös határában. A 2-es fokozatú tűz oltásában kiskőrösi, kiskunhalasi és kecskeméti tűzoltók vettek részt.

MTI Baleset

Ötven hektáron ég a nádas és a rét Csórnál

Gyalogosan, s kézi erővel tudnak csak dolgozni a süppedős, lápos talaj miatt a tűzoltók Csórnál, ahol ötven hektáron ég a nádas, a rét és a bozótos; az időközben a legmagasabb, ötös fokozatúnak nyilvánított tűz oltását az erős szél is nehezíti - mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délelőtt az MTI-nek.

1 2
A címlapról ajánljuk
Az észtek pár év alatt a semmiből építették fel a jövőt

Az észtek pár év alatt a semmiből építették fel a jövőt

Az észt kormány úgy vezeti az országot, mintha nagyvállalat lenne, amelynek a lakosok az ügyfelei. A gyógyszerrecepttől kezdve az öt perc alatt elkészíthető adóbevallásig minden online módon történik, mert így hatékony, de az egész játék végső soron nem erre megy ki, hanem valami egészen másra. Kalle Palling parlamenti képviselő segítségével megmutatjuk, hogy mire.