hvg.hu Itthon

Unicum, sör, kolbász - dübörög a Puskás-kultusz

Aranyvonat, kisbolygó, sör - szinte már nincs olyan termék, közterület, sportlétesítmény, amihez ne használták volna fel Puskás Ferenc nevét. Legutóbb például a Zwack jelentette be, hogy ezentúl Puskás arcképével találkozhatunk az unicumos üvegeken.

Németh Róbert Kult

Gigantikus falunappal búcsúzott el a Népstadion

Disco Party 80 címmel a kor számos nagyágyúját felvonultató nosztalgiabulit rendeztek a bontás előtt álló Népstadionban. Elmentünk és megnéztük, kiket érdekel a hazai és külföldi euro- és italodiszkós nosztalgia, és, hogy még mindig bejön-e a Forever Young és Mamma Maria.

Illényi Balázs, Murányi Gábor Kult

Új cigarettamárkával ünnepelték a Népstadiont

A kor szokása szerint félig kész állapotban, de annál ünnepélyesebb külsőségek és olimpiarendezési ábrándok közepette adták át rendeltetésének 1953-ban – a napokon belül végleg bezáró – Népstadiont. A negyvenes évek végén építési tervek nélkül kezdték el beruházást.

hvg.hu Kult

Boney M-mel búcsúzik a Népstadion

A 80-as évek legnagyobb sztárjai adnak koncertet pénteken a végleg bezáró Puskás Ferenc Stadionban. A Boney M mellett színpadra lép többek között az Alphaville, a Bad Boys Blue, és C.C. Catch is. A Retro 80’s Disco Partyn a hazai színeket a Dolly Roll és Zoltán Erika képviseli.

MTI Gazdaság

Ilyen lesz 2019-re a Puskás Ferenc Stadion – fotók

Közreadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit. A volt Népstadion bontása ősszel kezdődhet, 2016-ban elindul az új létesítmény építése és legkésőbb 2019-re befejeződnek a munkálatok. Focimeccsek és koncertek mellett 1000-1500 fős konferenciákat is tarthatnak majd az új létesítményben.

ln Kult

Robbantással is fenyegetőztek a Queen 1986-os budapesti koncertjén

A magyar rendezők profi nyugati, a Queen viszont profi keleti filmen akarta látni a zenekar 1986-os budapesti koncertjét. Akik nem akarták, hogy a zenekar a Népstadionban lépjen fel, már akkor is bombafenyegetőzéssel játszadoztak, akik hittek benne, elkapkodták a 76 ezer belépőt. Baljós előjelek, használhatatlannak tűnő üzleti terv, hókusz-pókusz és frenetikus siker. A profizmus működött az egyik oldalon, de a szocialista összeköttetések rejtélyes rendszere sem mondott csődön a másikon. A 16 legjobb magyar operatőr munkájával megörökített koncertfilm szeptember 20-án jelenik meg Hungarian Rhapsody (Magyar rapszódia) címmel.

MTI Ingatlan

Budapesti Olimpiai Központ: három tervpályázatot díjaztak, de győztes nincs

Az Istvánmező rehabilitációs programjához, különösen a Budapesti Olimpiai Központ kialakításához kapcsolódó városépítészeti koncepcióra kiírt tervpályázaton három ajánlatot díjazott, hét művet pedig megvásároltak, de nyertest nem választottak, vagyis nem volt első helyezett. Az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Kult

A Puskás-stadiont is kinyitják a Múzeumok Éjszakáján

Idén először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak.

HVG Nagyítás

Volt egyszer egy Népstadion - Nagyítás-fotógaléria

1953-ban vette birtokba a labdarúgás kedvelő magyar közönség a Népstadiont. Most annyi nagy sportcsata és koncert után a Magyarország-Finnország mérkőzéssel véget ér egy korszak, új Puskás Ferenc Stadion épül. Vagy mégsem?


A címlapról ajánljuk