hvg.hu Világ

Skót függetlenség – már jövőre?

Már jövőre is megrendezhetik a Skócia függetlenné válásáról szóló újabb népszavazást – jelentette be Nicola Sturgeon, a Nagy-Britanniához tartozó Skócia első minisztere.

hvg.hu Gazdaság

Lelépnek a britek Britanniából?

Úgy fest, a britek egy részét annyira megviselte az EU-ból való távozás, hogy le is lépnének Nagy-Britanniából. Írország evidens megoldásnak látszik, de Gibraltár és Skócia is népszerű lehet.

MTI Világ

Máris üzentek az EU-ból az új brit miniszterelnöknek

Theresa May mielőbb kezdje meg a tárgyalásokat az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövendő viszonyáról - írta a Twitteren Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság, illetve Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán Brüsszelt osztotta, a Washington Post meg Orbánt

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: megvan az Eb legkedvesebb szurkolója; kiderült, ki lesz a brit kormányfő; hétfőn mindenki Simicskát oligarcházta; Orbánék a jelek szerint csúnyán elkapkodtak egy kinevezést; nálunk is mind többen beszélnek agyi orgazmusról.

Molnár János Gazdaság

Theresa May, a brit kisemberek Vasladyje

Maradáspártiként neki kell levezényelnie Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, neki kell egyben tartania a népszavazás után megreccsent országot, meg persze a torykat is. Ha valaki, akkor az ambícióhiányban nem szenvedő, de a józan kompromisszumokra mindig hajló Theresa May képes lehet a párt- és miniszterelnöki feladatra. Egyébként nincs is más választása. Csak ő maradt. Neki kell elkezdenie – mint kiderült, már szerdán.

MTI Világ

"A Brexit Brexitet jelent, ki fogunk lépni az EU-ból"

A kormányzó brit Konzervatív Párt egyik miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy hiába a több mint négymillió aláíró, akik új népszavazást követelnek, marad minden és Nagy-Britannia ki fog lépni az Európai Unióból.

MTI Világ

A Brexitről tárgyalnak a britekkel a V4-ek

A V4-ek a Brexit következményeiről fognak tárgyalni az Egyesült Királysággal, a tervek szerint "civilizált módon értekeznének" a britek távozásáról, valamint Európán belüli jövőbeli státusáról.

1 2 3 4 5 6 7
98
A címlapról ajánljuk