Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Brexit: távozik a bűnbak, eljön álmaink uniója?

A britek távozásával Orbán Viktor szövetségesét siratja, mások pedig az uniós törvényalkotás fő akadályának megszűnését ünneplik. Persze az is könnyen lehet, hogy csak kedvenc bűnbakját veszíti el az EU.

MTI Gazdaság

Nézőpont: a magyarok 60 százaléka szerint szívni fogunk a Brexittel

Egy héttel a Brexit-népszavazás után a felnőtt népesség háromötöde (60 százalék) szerint inkább rossz döntést hoztak a britek Magyarország szempontjából azzal, hogy kilépnének az Európai Unióból. A magyarok csaknem kétharmada (64 százalék) nem szeretné, ha Magyarország elhagyná az uniót - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Keresztúri Gábor Világ

Brexit után: most akkor mi van?

Egy dolgot jó volt látni: a szavazás másnapján azonnal megkezdődött a lövészárkok betemetése, a párbeszéd és a kármentés. Vélemény.

MTI Gazdaság

A Brexit kinyiffantotta a magyar euróreményeket is

A következő legalább három évben nem várható, hogy újabb uniós tagállam csatlakozzon az euróövezethez – jelentette ki Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Dercsényi Dávid Itthon

Húzzál vissza oda, ahonnan jöttél!

Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után, a kampány csak olaj volt a tűzre, a rendőrség szerint 57 százalékkal nőtt a rasszista támadások száma. Bár Orbán Viktor szerint a Brexit-eredmény a britek jogos félelmeiből következett, ezeket a félelmeket most a lengyeleken és a magyarokon is leverik.

hvg.hu Itthon

Navracsics: "Hiányoltam egy józan itthoni hangot"

2015 vége volt Navracsics Tibor EU-biztos szerint a mélypont, akkor okolta a kormány mindenért az EU-t, azóta viszont javult a helyzet. Politikai jövőjéről a Fidesz mérsékelt politikusa csak homályosan beszélt.

hvg.hu Vállalkozás

Otthagyhatja Londont a Vodafone

A globális telekomcég közleményben figyelmeztet, hogy a brit EU tárgyalások kimenetelétől függően áthelyezheti a cég székhelyét a brit fővárosból.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Merkel: felejtsék el a britek az uniós előnyöket a kilépés után

A német kancellár szerint Nagy-Britannia várható kilépése ellenére az Európai Unió megőrzi mindazokat a történelmi jelentőségű vívmányokat, amelyeket elért. Angela Merkel a német parlamentben szólalt fel kedden. Azt is mondta: az unió elég erős ahhoz, hogy leküzdje azokat a nehézségeket, amelyekkel az Egyesült Királyság távozása jár.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Brexit: a sorsdöntő EU-csúcs előtt senki nem tud semmit

A pénteki sokk után lassan keserű politikai bohózatba hajlik a britek kilépése az Európai Unióból. Az intézmények egymásra mutogatnak, a jogászok széttárják a karjukat, miközben a britek valahogy próbálnak kihátrálni. A ma kezdődő EU-csúcs sorsdöntő és botrányos is lehet.

1 2 3 4 5 6 7
96
A címlapról ajánljuk