MTI Világ

Tavasszal kezdik a britek a Brexit végrehajtását

Theresa May brit miniszterelnök egy vasárnapi lapinterjúban azt tudatta a nagyvilággal, hogy kormánya tavasszal kezdeményezi a parlamentben a Nagy-Britannia európai közösséghez csatlakozását lehetővé tevő, még 1972-ben kelt törvény hatályon kívül helyezését.

MTI / hvg.hu Világ

Visszautasította a brit külügy a magyar kormány no-go térképét

A brit külügyminisztérium szerda este rövid nyilatkozatban utasította vissza annak a magyar kormány által készített szórólapnak a tartalmát, amely arra utal, hogy London egyes területeire nem lehet bemenni, mert a bevándorlók nagy száma miatt e területeket a hatóságok nem tudják ellenőrzésük alatt tartani.

hvg.hu Világ

Épül már a migránsfogó fal Calais-nál

Már építik a „calais-i nagy falnak” csúfolt betonkonstrukciót a város kikötőjéhez vezető út mentén. A brit kormány azt reméli, ez majd útját állja azoknak a migránsoknak, akik kamionokra felkapaszkodva akarnak átjutni a szigetországba.

MTI Világ

Fico nagyon kemény üzenetet küldött Nagy-Britanniának

Az Európai Unió "nagyon fájdalmassá" teszi London számára a Brexitet, vagyis a távozást az EU-ból, és "gondja lesz arra is", hogy Nagy-Britannia rosszabbul éljen az unión kívül – ezt mondta a szlovák miniszterelnök a Financial Timesnak.

MTI Gazdaság

Vízbe is áztathatja az új bankjegyet, nem árt neki - fotó

A fotón Mark Carney brit jegybankelnök pózol az új, műanyag polimerből készült ötfontos bankjeggyel Londonban, egy nappal az után, hogy forgalomba került. A szigetország első vízhatlan bankjegye biztonságosabb és szakértők szerint a tartóssága legalább öt évvel meghaladja a hagyományos papír bankjegyekét.

MTI Világ

Theresa May miatt száll ki a politikából Cameron?

Visszaadja alsóházi képviselői mandátumát David Cameron volt brit miniszterelnök – jelentette be a politikus hétfőn. Nyilatkozatából az is kiderül, hogy a „Westminsteren kívül” keres ezután új munkát.

1 2 3 4 5 6 7
100
A címlapról ajánljuk