Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Cameron: Londonban mindenki Juncker ellen van

Politikai konszenzussá vált Londonban az a vélemény, hogy Jean-Claude Juncker ne legyen az Európai Bizottság elnöke - közölte hétfő este David Cameron brit miniszterelnök.

MTI

Nem akar szakítani a skótokkal a legtöbb angol és walesi

Az angolok és a walesiek többsége azt szeretné, ha Skócia az Egyesült Királyság része maradna.

MTI

El lehet menni: nem jönnének haza az angliai magyarok öt éven belül

El lehet menni: nem jönnének haza az angliai magyarok öt éven belül

Az Angliában élő magyarok dolgozni költöztek ki a magasabb életszínvonal reményében a rossz gazdasági helyzet elől menekülve, rendelkeznek legalább középfokú iskolai végzettséggel, főként 2010 után költöztek ki, és öt évig még biztosan nem akarnak hazatérni – ez derül ki 5200 Angliában élő magyar válaszai alapján egy kutatásból.

hvg.hu

Az Aldi és a Lidl miatt van lejtmenetben a brit Tesco

A Tesco nehezen tudja felvenni a versenyt az Aldi és a Lidl brit üzleteivel, a Tescónak is csökkenteni kell árait, hogy ne szorítsák ki a piacról.

MTI

Angol és magyar rendőrök dolgoznak össze a rabszolgaügyben

Magyarországon lehetnek annak az emberkereskedelmi körnek a vezetői, amelynek két tagját a közelmúltban ítéltek börtönbüntetésre Angliában – írta a Magyar Nemzet a hétfői számában.

Extrém drága lenne a briteknek elhagyni az EU-t

Extrém drága lenne a briteknek elhagyni az EU-t

Bár Nagy-Britanniában népszerű a gondolat, hogy az ország kilépjen az EU-ból, egy neves londoni kutatóközpont arra figyelmeztet, hogy ennek hatalmas ára lehet: a gazdaság a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 9,5 százalékkal is visszaeshet, hiszen nem élveznék többé az egységes piac előnyeit. Mivel ez súlyosabb lenne, mint a pénzügyi válság volt, a gazdasági vezetők nem is támogatják a kilépés ötletét.

hvg.hu

Alakulnak a brit tervek a külföldiek munkavállalásának nehezítésére

Miközben majdnem egész Európában zajlik a szavazás, a The Sunday Times arról ír, hogy a brit kormány több olyan törvényt fontolgat, amelyek szigorítanák az új EU-tagállamok polgárainak nagy-britanniai bevándorlási és munkavállalási feltételeit.

Angliában már vége is az EP-választásnak

Véget ért csütörtök éjjel az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában.

MTI

Putyin kérdőre vonja az angolokat Károly herceg miatt

Oroszország magyarázatot kér Londontól, miután nem cáfolt sajtóértesülések szerint a brit trónörökös Adolf Hitler egykori náci diktátoréhoz hasonlította Vlagyimir Putyin orosz elnök magatartását.

MTI

Videó: félelmetes méhrajok garázdálkodnak Angliában

Egy komplett méhraj jelent meg London belvárosában az egyik kirakatban, Dél-Angliában pedig egy másik raj egy zöld autót szállt meg.

hvg.hu

Lemondott a BBC elnöke

Lemondott a BBC elnöke

Chris Patten korábbi diplomata 2011-ben választották a brit közszolgálati média elnökévé. Április végén sürgősségi szívműtéten esett át, ezért kellett lemondania.

MTI

Fotó: Eltűnt egy magyar lány Angliában

Fotó: Eltűnt egy magyar lány Angliában

A norwichi rendőrség felhívást adott ki a 18 éves Farkas Nikoletta eltűnéséről. A lány múlt szerda óta nem adott életjelet magáról.

hvg.hu

Ironizáló brit miniszter: Skócia uniós felvétele "messze nem biztos"

"Messze nem vehető bizonyosra", hogy Skóciát függetlenné válása esetén belátható időn belül új tagállamként felveszik az Európai Unióba – írta a skót kormányfőnek címzett, hétfőn ismertetett levelében a brit külügyminiszter.

MTI

Skóciához közelítő orosz katonai repülők miatt szálltak fel brit vadászgépek

A brit légvédelem két közeledő orosz katonai repülőgépet észlelt Skócia partjaihoz közel, ám később távoztak. A brit királyi haditengerészet egy hajója eközben egy orosz rombolót követ a partoknál.

MTI

Három beteg gyermeke megölésével vádolnak egy nőt Angliában

Három gyermeke megölésének vádjával vettek őrizetbe egy nőt szerdán Londonban.

MTI

Már megint lezúztak egy Ferrari 458 Italiát - fotók

Már megint lezúztak egy Ferrari 458 Italiát - fotók

Durva Ferrari-baleset történt néhány napja a nagy-britanniai Becktonban, ahol egy 458 Italiát tettek taccsra...

hvg.hu

Vigyázat, nem minden bárányhús, ami annak látszik

Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.

hvg.hu

Az anya 12, az apa 13, a nagyi 27 éves

Új gyermekpár tudhatja magáénak a legfiatalabb szülők címet Nagy-Britanniában. Mindössze 11 évesen esett teherbe Észak-Londonban egy kislány egy 12 éves fiútól. 2012 karácsonya után találkoztak, és állításuk szerint azóta is dúl köztük a szerelem. A lány anyja egyike lett Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamáinak: mindössze 27 éves.

hvg.hu

Történelmi látogatást örökítettek meg Nagy-Britanniában

Történelmi látogatást örökítettek meg Nagy-Britanniában

David Cameron brit miniszterelnök fogadta Michael D. Higgins ír államfőt a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben. Higgins állami látogatásra, vagyis II. Erzsébet királynő vendégeként érkezett Nagy-Britanniába, ami azért nagy jelentőségű, mert ő az önálló ír állam első elnöke, akit a brit uralkodó vendégül lát.

MTI

Kétszeresére nőtt az 50 év fölötti kismamák száma a briteknél

2012-ben már 154 gyermek született legalább 50 éves anyától, míg 2008-ban még 69 volt ez a szám. Egyre több a 40 fölötti anya is, miközben 25 év alatt egyre kevesebben szülnek.

MTI
1234576

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X