Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Túl sokat isznak a britek és túl sokat esik az eső

Udvariasak, de túl sokat isznak a britek, és az éghajlat is fekete pont a külföldiek szemében - derült ki a British Council friss felméréséből, amelynek során mintegy 5000 embert kérdeztek meg Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában és Amerikában.

MTI

Doppingügybe keveredett II. Erzsébet lova

Fennakadt egy doppingteszten II. Erzsébet brit királynő egyik híres versenylova.

MTI

Eszük ágában sincs hazamenni a nagy-britanniai lengyeleknek

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka nem akar hazatérni, és nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérés eredményeiből.

MTI

Őrizetbe vett 660 embert a brit FBI pedofília gyanúja miatt

Egy hat hónapig tartó titkos rendőrségi művelet keretében pedofília gyanújával őrizetbe vettek 660 embert Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán a szervezett bűnözés elleni harcra összpontosító Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA).

MTI

Biztosra veszik Katalin terhességét, a névre már fogadni lehet

Hamarosan újabb gyermeknek örvendhet Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő – legalábbis ha a brit fogadóirodák sejtése helytállónak bizonyul.

MTI

Tíz éve nem volt ekkora foglalkoztatottság Nagy-Britanniában, mint most

A pénzügyi válság óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Nagy-Britanniában, mint most. A brit statisztikai hivatal szerdai bejelentése szerint a március és május közötti időszakban a nyilvántartott állástalanok aránya 6,5 százalékra csökkent – ez a legalacsonyabb ráta 2008 utolsó negyedéve óta.

MTI

Már keresik az első űrkikötő helyét Nagy-Britanniában

Kereskedelmi űrkikötő építését tervezi Nagy-Britannia. A világűrbe induló járatok "pályaudvarának" 2018-ra kellene elkészülnie, a nyolc lehetséges helyszín között hat skóciai, egy walesi és egy angliai is van – jelentette be Robert Goodwill brit légiközlekedési miniszter a Farnboroughban rendezett nemzetközi repülőgép-ipari szakvásáron.

Alaposan meglepte Cameron a brit közvéleményt

Alaposan meglepte Cameron a brit közvéleményt

Szó volt róla, hogy a brit miniszterelnök átalakítja kormányát, de arról nem, hogy nehézsúlyú veterán politikusokat dob a süllyesztőbe. Cameron kirúgta külügyminiszterét, és egyik tárca nélküli miniszterét is. A Konzervatív Párt a jelenleginél fiatalabb kormánnyal és jóval több női kabinettaggal akar belevágni a választási kampányba.

MTI

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

Skócia nemsokára dönt, hogy ott akarja-e hagyni az Egyesült Királyságot: jelenleg élénk társadalmi vita folyik arról, hogy ami a briteknek komoly érvágást jelentene, az a nacionalista hevülettől fűtött skótoknak jó-e. Egy biztos, bárhogy is alakul a népszavazás végkimenetele, a brit kormány nem mehet el mellette szó nélkül. Kik állnak a szeparatista mozgalom mögött és mik a terveik? A hvg.hu összefoglalója.

Százezer szír felkelőt képezne ki Nagy-Britannia

A BBC értesülései szerint a brit kormány néhány éve terveket dolgozott ki egy százezer fős szíriai felkelősereg kiképzésére és felszerelésére, ám a kockázatok miatt végül elállt e tervtől.

MTI

Szigorítják a reptéri biztonsági intézkedéseket Angliában

A brit közlekedési tárca "nyilvánvaló okokból" nem fejti ki részletesen, hogy milyen változtatásokat hajt végre a repülőtereken, de ígéri, hogy az utasok zömének nem okoznak nagyobb fennakadást. A BBC értesülése szerint a szigorítás összefügg az amerikai biztonsági intézkedések fokozásával.

MTI

Közelebb került az EU-ból való kilépéshez Nagy-Britannia

Továbbra sem lehetetlen a brit kormány által követelt EU-reformok elérése, de végső soron a brit választók feladata lesz annak eldöntése, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon-e.

MTI

Defláció volt Nagy-Britanniában is

Defláció volt májusban Nagy-Britanniában, a lakossági fogyasztói árak 0,1 százalékkal csökkentek havi bázison. Áprilisban még 0,4 százalékos infláció volt, és az elemzők májusban is legalább 0,2 százalékos áremelkedésre számítottak.

MTI

A britek szerint csak az tarthatja magát britnek, aki tud angolul

A britek szerint csak az tarthatja magát britnek, aki tud angolul

A legnagyobb független brit társadalomkutató intézet felmérése szerint a megkérdezettek 95 százaléka mondta fontosnak vagy nagyon fontosnak, hogy aki brit, az beszéljen angolul. Az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt az így vélekedők aránya.

MTI

Schiff Andrást lovaggá ütötték

Schiff Andrást lovaggá ütötték

Az idei kitüntetési lista 1149 szereplője közül harmincan részesültek a legmagasabb elismerésben, a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangban. Köztük van a Londonban élő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Schiff András is. Angelina Jolie-val és Daniel Day-Lewisszal egy időben kapta meg a kitüntetést.

MTI

Újabb Star Wars filmről tweetelt a brit pénzügyminiszter

Gareth Edwards Nagy-Britanniában forgatja jövőre az első különálló Star Wars-filmet - közölte szerdán a BBC.

MTI

Házimajmokkal foglalkozna a brit parlament

A brit képviselők szerint meg kell tudni, mennyi selyem-, oroszlán- és pókmajom él magántulajdonban az országban, aztán jöhet a tiltás.

MTI

Tablettányi pacemakert kapott egy beteg Nagy-Britanniában

Először ültették betegbe a világ legkisebbnek tartott pacemakerét Nagy-Britanniában, a Southamptoni Általános Kórházban. A készülék nem sokkal nagyobb egy tablettánál, mérete a hagyományos modellek egytizede.

MTI

Lehet itt élni: „Sok itt a kutyaszar, de nem mennék vissza Angliába”

Lehet itt élni: „Sok itt a kutyaszar, de nem mennék vissza Angliába”

Budapesten élni olyan, mint egy nagy nyaralás, a fiatalok boldogok, és ha van elég motiváció, a magyar nyelvet is meg lehet tanulni. A tehetetlenség és a kirekesztés viszont elviselhetetlen ebben az országban, ezért jobb, ha csak a szép dolgokra figyelünk. Colin és Dalma története a "lehet itt élni"-sorozatunk negyedik részében.

Cameron: Londonban mindenki Juncker ellen van

Politikai konszenzussá vált Londonban az a vélemény, hogy Jean-Claude Juncker ne legyen az Európai Bizottság elnöke - közölte hétfő este David Cameron brit miniszterelnök.

MTI
1234577

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X