Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ma kiderülhet, hogyan keményít be Nagy-Britannia az uniós munkásoknál

Szigorítják az uniós munkavállalóknak járó szociális juttatások szabályozását Nagy-Britanniában. A terveket pénteken jelenti be a brit miniszterelnök.

MTI

Egyre többen vándorolnak Nagy-Britanniába

A júniussal zárul tizenkét hónapban nettó 260 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába, pedig az utóbbi időben egyre bevándorlásellenesebb a brit kormány retorikája, és intézkedéseket is hoztak a bevándolás megállítására.

MTI

Újabb parlamenti mandátumot szerzett az EU-ellenes brit Függetlenségi Párt

Megszerezte második parlamenti mandátumát az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsődleges politikai programja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

MTI

Különleges busszal lehet utazni Európa 2015-ös zöld fővárosában

Szolgálatba állt Nagy-Britannia első, biogázzal működő busza Bristol és Bath között – írja a BBC.

Nagy-Britanniában is megjelent a madárinfluenza

Madárinfluenzát mutattak ki egy észak-angliai kacsatenyésztő telepen, de nem a járvány halálos H5N1 törzsének vírusa okozza a fertőzést – közölte hétfőn a brit kormány, amely elrendelte a telepen élő szárnyasok megsemmisítését

MTI

Merkel azt ígéri, hogy mindent megtesz a britek EU-tagságért

A német kancellár szerint Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, mert a szigetország kulcsfontosságú kijárat a világra a többi tagországnak, és ezért ő mindent meg is fog tenni. Angela Merkel erről Ausztráliában beszélt hétfőn.

MTI

Nagy-Britannia kiléphet az EU-ból a bevándorlás szigorítása nélkül

A brit külügyminiszter szerint Nagy-Britanniának akár arra is fel kell készülnie, hogy kilép az Európai Unióból, ha nem sikerül egyezségre jutnia Brüsszellel az EU-bevándorlás szigorításának kérdésében.

MTI

Hajmeresztő manőverért kapott felfüggesztettet egy kamionsofőr – videó

Hajmeresztő manőverért kapott felfüggesztettet egy kamionsofőr – videó

Nagy-Britanniában tizenöt hónap felfüggesztett börtönre ítéltek egy litván kamionsofőrt, aki október 23-án életveszélyes manőverrel fordult meg az ottani M6-os autópályán.

hvg.hu

Pénzt akart kuldeni terrorista férjének, 28 hónapot kapott

Terrorizmus finanszírozása miatt 28 hónap börtönre ítéltek csütörtökön egy nőt Nagy-Britanniában, mert pénzt próbált küldeni dzsihadista férjének Szíriába.

MTI

Megörült a brit kormányfő a bevándorlókról szóló német döntésnek

A józan ész diadalaként üdvözölte David Cameron brit miniszterelnök az Európai Unió Bíróságának keddi végzését, amely egy német keresetet elbírálva kimondta, hogy megtagadható a szociális ellátás a más uniós tagállamokból érkező állástalan bevándorlóktól.

MTI

London egyik jelképét vérvörös pipacsok árasztották el – fotók

London egyik jelképét vérvörös pipacsok árasztották el – fotók

Látványos installációval emlékeznek Londonban az I. világháborúban elhunyt katonákra.

MTI
Hirdetés

Brit szendvicsgyár: "Nemcsak magyarokat toborzunk"

Brit szendvicsgyár: "Nemcsak magyarokat toborzunk"

Cáfolta hétfőn az egyik legnagyobb nagy-britanniai élelmiszeripari vállalat, hogy épülő angliai szendvicsgyártó üzemébe kizárólag magyar munkaerőt toborozna.

MTI

Halálra sokkoltak a brit rendőrök egy férfit, aki kinyomta egy nő szemét

Egy angliai faluban egy férfi megtámadott egy 22 éves nőt, súlyos harapásos sérüléseket okozva az arcán és kinyomva egyik szemét. A kiérkező rendőrök sokkolóval terítették le a férfit. Ő is és az áldozat is meghalt.

MTI

Spiegel: Kihullik Nagy-Britannia az EU-ból, ha korlátozzák a bevándorlást

A német kormány elképzelhetőnek tartja, hogy megszűnik Nagy-Britannia uniós tagsága a tervezett bevándorlási korlátozások miatt – írta a Der Spiegel vasárnap megjelent számában. A német hírmagazin szerint a német kormány most először gondolja úgy, hogy megtörténhet Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

MTI
Hirdetés

Beszivárgott Nagy-Britanniába Putyin hírtévéje

Beszivárgott Nagy-Britanniába Putyin hírtévéje

Magyar idő szerint csütörtök este 7 órakor indul az orosz alapítású Russia Today hírtelevízió londoni adása. A csatornát az elmúlt időszakban sokan vádolták elfogultsággal és nevezték Vlagyimir Putyin elnök illetve a Kreml szócsövének.

hvg.hu

A brit hadsereg befejezte a harcot Afganisztánban

13 éve harcolnak Afganisztánban a brit katonák, 453-an haltak meg közülük, most véget ér az akció.

MTI

Éveken át kómásnak tettette magát egy brit férfi

Két évig tettette kómásnak magát egy brit csaló annak érdekében, hogy elkerülje a bírósági eljárást.

MTI

Nagy-Britanniára már lecsapott a vihar, egy ember meghalt

Orkánerejű vihar söpört végig kedden Nagy-Britannián. Egy ember meghalt, többen megsérültek, sok helyen akadozott a közlekedés.

MTI

Gyógyszereket próbálhatnak ki halálos betegeken Nagy-Britanniában

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben, ha elfogadnak egy erre vonatkozó törvényjavaslatot.

MTI

Barroso inkább nem dühítené fel Kelet-Európát

Brit sajtóértesülések szerint London éves kvóta megállapításával korlátozná az EU-társállamokból érkező munkavállalók számát, de a leköszönő európéai bizottsági elnök szerint súlyos hiba volna a kelet-európai országokat feldühíteni.

MTI
Hirdetés
1234580

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X