MTI Gazdaság

Merkel figyelmeztette a briteket

Az Egyesült Királyság elesik az Európai Unió piacától, az unió kívülállóként fog tekinteni a szigetországra Brexit esetén - jelentette ki csütörtökön Angela Merkel német kancellár a Robert Fico szlovák elnökkel tartott berlini sajtótájékoztatóján.

HVG Itthon

Kinek nagyobb katasztrófa a Brexit?

Széteső Európa és Egyesült Királyság, megroppanó brit gazdaság, kiszorított magyarok - az elemzők egymásra licitálva találgatják, mi lehet a gyászos következménye, ha a szigetország kilép az Európai Unióból.

MTI / hvg.hu Gazdaság

A Brexit mellett kampányol az egyik legnépszerűbb brit napilap

A The Sun kedden arra szólította fel a brit választókat, hogy az EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazáson voksoljanak Nagy-Britannia kilépésére. A legújabb közvélemény-kutatások a távozást pártolók kisebb-nagyobb előnyét mutatja.

MTI Világ

Évekig tartana Nagy-Britannia elszakadása az EU-tól

A szakértő szerint a Brexit évekig, sőt akár évtizedekig tartó tárgyalásokhoz vezetne, aminek eredményeként Nagy-Britannia végül egy, a maihoz hasonló kapcsolatban maradna az Európai Unióval, amelynek döntéshozatali mechanizmusából ugyanakkor már kimaradna.

MTI Világ

Fölénybe kerültek a Brexit-pártiak

A legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint két héttel a brit EU-tagságról döntő népszavazás előtt jelentős, tíz százalékpontos többségbe kerültek a kilépés hívei.

hvg.hu Gazdaság

Az észérvek már rég nem számítanak – Kilépnek-e a britek az EU-ból?

A britek fele megkockáztatná az unióból való kilépést, bár a lakosság 69 százaléka teljesen össze van zavarodva, és bizonytalan a kísérlet végkimenetelét illetően. Merőben hitkérdéssé vált tehát egy olyan lépés, amelynek gazdasági-politikai következményei totálisan megsemmisítőek lehetnek.

hvg.hu Gazdaság

Összefognak a külföldi légitársaságok a francia sztrájkpara miatt

A Nagy-Britannia EU-ban maradását szorgalmazó légitársaságok a június 23-ai brit népszavazás után arra fognak összpontosítani, hogy létrehozzanak egy olyan összeurópai légi irányítási rendszert, ami az ismétlődő franciaországi sztrájkok ellenére lehetővé teszi a fennakadásmentes légi közlekedést.

Farkas Zoltán Itthon

Két népszavazás Európában

„Szükségünk van a brit nukleáris erőre, gazdaságra, Londonra, a sokszínűségre” – mondta Martonyi János a minap, hozzátéve, „magyar érdek, hogy a britek az EU tagjai maradjanak”. Az is magyar érdek volna, hogy Magyarország az EU tagja maradjon. Csakhogy a kormány plakátkampánya nem ezt sugallja, sokkal inkább az ellenkezőjét.

1 2 3 4 5 6 7
92
A címlapról ajánljuk