Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A karácsonyi tömegbe hajtott egy kukásautó Glasgow-ban, többen meghaltak

Több halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt hétfő délután Glasgow belvárosában, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó a tömegbe hajtott.

MTI

II. Erzsébet nem mond le karácsonykor

Beszüntette az egyik nagy brit fogadóhálózat a tétek elfogadását arra, hogy II. Erzsébet királynő karácsonyi beszédében bejelenti lemondását, miután gyanúsan megugrott az erre kötött fogadások száma. A híresztelést udvari források azonnal cáfolták.

MTI

Ismét működik a brit nagykövetség Kairóban

Újra megnyitották kedden Nagy-Britannia kairói nagykövetségét. A külképviselet biztonsági okok miatt zárták be december 7-én.

MTI

CIA-jelentés: a brit kormány módosítást kért a nyilvánosságra hozatal előtt

A brit kormány "módosításokat kért" az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vallatási gyakorlatáról szóló törvényhozási jelentésben az összefoglaló nyilvánosságra hozatala előtt - közölte pénteken a Downing Street szóvivője. Arról azonban, hogy e kérés pontosan mire vonatkozott, a brit miniszterelnöki hivatal illetékese nem tért ki, és ebben az ügyben több, egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozat hangzott el Londonban.

MTI

A pedofil brit műsorvezetővel együtt erőszakolt, elítélték a neves DJ-t

A pedofil egykori BBC-s műsorvezető Jimmy Savile egyik ismerősét, a hatvanes-hetvenes Manchesterének egyik sztár DJ-jét is elítélte a bíróság több rendbeli nemi erőszak miatt. A férfi állítólag egy időben közeli kapcsolatban volt Jimmy Savile-lel, és egyszer mind a ketten megerőszakoltak egy kiskorú lányt.

195 milliót fizettek egy különleges rendszámért

195 milliót fizettek egy különleges rendszámért

Nagy-Britanniában még sohasem fizettek annyit egyedi rendszámtábláért, mint amennyit egy ismert Ferrari-gyűjtő, bizonyos John Collins szurkolt le a minap egy rendszámtábla-aukción.

hvg.hu

Távozik a politikából Gordon Brown

A Munkáspárt egykori vezetője hétfőn késő este jelentette be skóciai választókörzetének aktivistái előtt, hogy a májusban esedékes parlamenti választásokon már nem indul, és visszavonul a brit politika első vonalából.

MTI

Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után

Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után

Fél év után távozniuk kell majd Nagy-Britanniából azoknak a külföldi EU-állampolgároknak, akik munkavállalás céljából érkeznek, de nem tudnak elhelyezkedni – közölte pénteken David Cameron brit kormányfő. A szigorítási tervek között szerepel az is, hogy a jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az EU más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz.

MTI

Ma kiderülhet, hogyan keményít be Nagy-Britannia az uniós munkásoknál

Szigorítják az uniós munkavállalóknak járó szociális juttatások szabályozását Nagy-Britanniában. A terveket pénteken jelenti be a brit miniszterelnök.

MTI

Egyre többen vándorolnak Nagy-Britanniába

A júniussal zárul tizenkét hónapban nettó 260 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába, pedig az utóbbi időben egyre bevándorlásellenesebb a brit kormány retorikája, és intézkedéseket is hoztak a bevándolás megállítására.

MTI

Újabb parlamenti mandátumot szerzett az EU-ellenes brit Függetlenségi Párt

Megszerezte második parlamenti mandátumát az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsődleges politikai programja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

MTI
Hirdetés

Különleges busszal lehet utazni Európa 2015-ös zöld fővárosában

Szolgálatba állt Nagy-Britannia első, biogázzal működő busza Bristol és Bath között – írja a BBC.

Nagy-Britanniában is megjelent a madárinfluenza

Madárinfluenzát mutattak ki egy észak-angliai kacsatenyésztő telepen, de nem a járvány halálos H5N1 törzsének vírusa okozza a fertőzést – közölte hétfőn a brit kormány, amely elrendelte a telepen élő szárnyasok megsemmisítését

MTI

Merkel azt ígéri, hogy mindent megtesz a britek EU-tagságért

A német kancellár szerint Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, mert a szigetország kulcsfontosságú kijárat a világra a többi tagországnak, és ezért ő mindent meg is fog tenni. Angela Merkel erről Ausztráliában beszélt hétfőn.

MTI
Hirdetés

Nagy-Britannia kiléphet az EU-ból a bevándorlás szigorítása nélkül

A brit külügyminiszter szerint Nagy-Britanniának akár arra is fel kell készülnie, hogy kilép az Európai Unióból, ha nem sikerül egyezségre jutnia Brüsszellel az EU-bevándorlás szigorításának kérdésében.

MTI

Hajmeresztő manőverért kapott felfüggesztettet egy kamionsofőr – videó

Hajmeresztő manőverért kapott felfüggesztettet egy kamionsofőr – videó

Nagy-Britanniában tizenöt hónap felfüggesztett börtönre ítéltek egy litván kamionsofőrt, aki október 23-án életveszélyes manőverrel fordult meg az ottani M6-os autópályán.

hvg.hu

Pénzt akart kuldeni terrorista férjének, 28 hónapot kapott

Terrorizmus finanszírozása miatt 28 hónap börtönre ítéltek csütörtökön egy nőt Nagy-Britanniában, mert pénzt próbált küldeni dzsihadista férjének Szíriába.

MTI

Megörült a brit kormányfő a bevándorlókról szóló német döntésnek

A józan ész diadalaként üdvözölte David Cameron brit miniszterelnök az Európai Unió Bíróságának keddi végzését, amely egy német keresetet elbírálva kimondta, hogy megtagadható a szociális ellátás a más uniós tagállamokból érkező állástalan bevándorlóktól.

MTI

London egyik jelképét vérvörös pipacsok árasztották el – fotók

London egyik jelképét vérvörös pipacsok árasztották el – fotók

Látványos installációval emlékeznek Londonban az I. világháborúban elhunyt katonákra.

MTI

Brit szendvicsgyár: "Nemcsak magyarokat toborzunk"

Brit szendvicsgyár: "Nemcsak magyarokat toborzunk"

Cáfolta hétfőn az egyik legnagyobb nagy-britanniai élelmiszeripari vállalat, hogy épülő angliai szendvicsgyártó üzemébe kizárólag magyar munkaerőt toborozna.

MTI
Hirdetés
1234581

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X