hvg.hu Világ

Kémügy – diplomaták, focivébé, orosz pénzek

Nagy-Britannia kiutasít 23 orosz diplomatát – jelentette be Theresa May brit kormányfő. A királyi család tagjai nem mennek el az oroszországi focivébére, és részlegesen befagyasztják a külföldön lévő orosz állami pénzeket is. A döntés válasz arra, hogy London vádjai szerint valószínűleg Oroszország áll a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettősügynök elleni mérgezéses merénylet hátterében.

Csatlós Hanna Élet+Stílus

Görcs, rángatózás, halál: idegméreggel kavarhattak világpolitikai válságot az oroszok

Minden jel arra utal, hogy a dél-angliai Salisburyben bevetett idegméreg az oroszoktól érkezett. Ezt persze a Kreml tagadja. A 45 ezres Salisburyben azonban most megállt az élet, az ott élők félnek, hogy nemcsak az egykori orosz kettős ügynöknek és a lányának, hanem nekik is jutott a halálos méregből. Valóban veszélyben vannak? Hogy pusztít az orosz vegyi fegyver, a novicsok? Innentől kezdve már ne a szöges bombás merénylőktől tartsunk, hanem inkább a mérget kotyvasztó terroristáktól? Összeszedtük az eddigi fejleményeket, hogy segítsünk eligazodni a salisbury-i kémügyben.

hvg.hu Világ

Kémügy – 23 orosz diplomatát utasít ki London

Nagy-Britannia kiutasít 23 orosz diplomatát – jelentette be Theresa May brit kormányfő a brit nemzetbiztonsági tanács ülése után. A lépés válasz arra, hogy London vádjai szerint valószínűleg Oroszország áll a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettősügynök elleni mérgezéses merénylet hátterében.

hvg.hu Világ

Kémügy – repülnek az orosz diplomaták?

Nagy-Britannia egyebek mellett az orosz diplomaták egy részének kiutasításával válaszol arra, hogy London vádjai szerint valószínűleg Oroszország áll a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettősügynök elleni mérgezéses merénylet hátterében – értesült a SkyNews.

hvg.hu Világ

Ezt használták az angliai idegméreg-merényletben: Novicsok

Brit állítások szerint a Novicsok idegméreg-család egyik tagját használta az a merénylő, aki március 4-én a dél-angliai Salisburyben meg akarta ölni Szergej Szkripal orosz-brit kettősügynököt és lányát, Juliját. A Novicsok 10-100-szor erősebb, mint a hagyományos ideggázok.

hvg.hu Világ

Orosz válasz érkezett a brit kémügyi ultimátumra

Oroszország addig nem válaszol a Szergej Szkripal és lánya ellen Salisburyben elkövetett merénylet után megfogalmazott brit ultimátumra, amíg Moszkva nem juthat hozzá a gyilkossági kísérlethez használt idegméreghez – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

MTI Világ

Terrorfrász Londonban

Gyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak hétfő délután a brit parlament londoni épületének közelében. A parlament szóvivője nem sokkal később bejelentette, hogy veszélytelen anyagról van szó.

hvg.hu Világ

Nagy-Britannia odacsapna az idegméreg miatt?

Theresa May kormánya londoni jelentések szerint azt vizsgálja, miként csapjon vissza Oroszországnak azért, hogy a dél-angliai Salisburyban – vélhetően orosz kapcsolatokkal rendelkező merénylők – idegméreggel merényletet követtek el az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya ellen. Moszkva szerint a gyilkossági kísérlet brit provokáció, s a cél a nyári oroszországi foci-vb ellehetetlenítése.

hvg.hu Világ

A fagyiimádó kettősügynök, Szergej Szkripal

A szovjet hadsereg elitalakulatában, a desszantosoknál szolgált a később az orosz hírszerzésnek dolgozó Szergej Szkripal. Utána pedig átállt a britekhez, és pénzért elárulta a külföldön beépített orosz ügynököket. Most – lányával együtt – kómában fekszik egy angliai kórházban, miután egy hete ismeretlen tettesek idegmérget juttattak a szervezetébe.

hvg.hu Világ

Brit kémügy – már a hadsereget is bevonták

Már 180 brit katona is részt vesz az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal elleni angliai mérgezéses merénylet következményeinek a felszámolásában. Közben az idegméreggel vasárnap, Salisburyben megtámadott 66 éves férfi és 33 éves lánya változatlanul kómában fekszik.

hvg.hu Világ

Brit kémügy – szélesedik a botrány, 21 embert kezeltek

Egyre komolyabbá válik az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya ellen elkövetett angliai gyilkossági kísérlet miatt kipattant botrány: a rendőrség bejelentette, átkutatják a jelenleg is válságos állapotban lévő 66 éves férfi házát, s lezárnak több, a környéken lévő épületet.

hvg.hu Világ

Szkripal-gyilkosság: Moszkva tagad, de közölte, az árulók korán halnak

Az orosz állami médiumok napokig gyakorlatilag hallgattak arról, hogy ismeretlen tettesek idegméreggel próbálták megölni Angliában Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és 33 éves lányát. Most változott a politika, s előkerültek a fenyegetések, illetve a tagadások.

1 2 3 4 5 6 7
113

A címlapról ajánljuk