Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A brit konzervatívok harmada kilépne az EU-ból

A kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselőinek harmada készül arra, hogy a jövő májusi parlamenti választásokra összeállítandó személyes választási programjában hitet tegyen Nagy-Britannia EU-tagságának feladása mellett - írta tory forrásait idézve a hétfői The Independent.

MTI

Megtalálták a megszöktetett agydaganatos kisfiút (videó)

Ashya Kinget a szülei vitték el a kórházból, ahol kezelték. Spanyolországig menekültek vele.

hvg.hu

"Súlyos" fokozatú terrorkészültséget rendeltek el Angliában

Bár konkrét terrorcselekmény előkészületéről a titkosszolgálatoknak nincs tudomásuk, pénteken a második legmagasabb terrorkészültségi fokozatot rendelték el az Egyesült Királyságban. David Cameron az intézkedést az Iszlám Állam fokozódó tevékenységével indokolta. 500 veszélyes brit állampolgárról tudnak, több lesz a fegyveres rendőr az utcákon.

Skót pénzügyminiszter: Font nélkül adósságátvállalás sem lesz

Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább a fontot – mondta kedd este a skót pénzügyminiszter egy Edinburghban rendezett szakpolitikai vitán. John Swinney szerint a skót kormány továbbra is azt szeretné, hogy Skócia az Egyesült Királysággal kötendő hivatalos valutauniós megállapodással megtarthatná a fontot. A skót kormány ebben az esetben átvállalná a brit államadósság "méltányos hányadát".

MTI

1400 gyereket érhetett szexuális erőszak egy angol városban

Gyermekek elleni tömeges szexuális bűncselekmény-sorozatot tártak fel Angliában. Kiderült, hogy a Rotherham városában történt, évek óta tartó bűncselekmények zöme a város pakisztáni közösséghez kötődik, a város vezetése pedig a hozzá érkező bejelentésekre nem cselekedett.

MTI

Hazavisznek egy ebolával fertőzött britet

Hazaszállítják Sierra Leonéból azt az embert, aki az első brit, akinek a szervezetében kimutatták az ebolát.

Hammond: Nagy-Britannia nem pacsizik Aszaddal

Nagy-Britannia nem hajlandó együttműködni Bassár el-Aszad szíriai elnökkel még az Iszlám Állam terjeszkedésének megállatása érdekében sem – mondta pénteken a brit külügyminiszter. Philip Hammond szerint Nagy-Britannia "bizonyos esetekben" jó eséllyel ugyanazokkal az erőkkel találhatja magát szemben, akik ellen Aszad is harcol, de London ettől még nem válik a damaszkuszi rezsim szövetségesévé.

MTI

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Sajtóhírek szerint három embert keresnek a brit biztonsági szolgálatok a lefejezett újságíró ügyében. James Foleyt az Iszlám Állam egyik tagja ölte meg és a brutális kivégzésről kedden videót tette közzé. A brit kormány a héten gyakorlatilag hivatalosan elismerte, hogy James Foley gyilkosa valószínűleg egy olyan brit állampolgár, aki csatlakozott az iszlamista szervezethez.

MTI

Skócia kizárhatja magát a NATO-ból is

Skóciának újból NATO-tagságért kell folyamodnia, ha a szeptemberi függetlenségi népszavazáson az elszakadás mellett dönt, ám nincs garancia arra, hogy fel is veszik a szervezetbe - mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a The Times konzervatív brit napilap online kiadásában megjelent interjújában.

MTI

Videó: Elképesztő időjárási jelenséget vettek fel a brit tengerparton

Videó: Elképesztő időjárási jelenséget vettek fel a brit tengerparton

A tenger erőteljes habzása és az intenzív szél okozta a szokatlan "habesést", amit a múlt héten vettek fel Lancashire-ben.

hvg.hu

Hajókonténerben halt meg egy illegális bevándorló Nagy-Britanniában

Egy halott, illetve harminc rossz állapotban lévő illegális bevándorlót találtak egy Belgiumból érkező konténerben Nagy-Britanniában.

MTI

Helikoptereket küldenek a britek Irakba

Nagy-Britannia Chinook típusú szállítóhelikoptereket készül útnak indítani Irak északi részébe, hogy segítséget nyújtsanak az ottani menekülteknek, ezenkívül más országoktól érkező katonai felszerelést is szállítani fog a kurd erőknek – jelentette be kedden David Cameron miniszterelnök.

MTI

Nagy-Britannia "technikai" segítséget ad Irak bombázásához

Nagy-Britannia "technikai" segítséget ad Irak bombázásához

A brit védelmi miniszter közölte, élelmet fognak ledobni Irakban, de "technikailag" készek támogatni az amerikai légicsapásokat.

MTI

Jövőre újratemetik III. Richárdot

Leicesterben 2015. március 26-án helyezik örök nyugalomra III. Richárd középkori angol uralkodó maradványait, amelyeket két évvel ezelőtt egy parkoló építésekor találtak meg az angliai városban.

MTI

A britek már többet kütyüznek, mint alszanak

A britek több időt töltenek tévézéssel, okostelefonokkal, táblagépekkel és rádióhallgatással, mint alvással – derítette ki a brit kommunikációs üzletágat szabályzó Ofcom felmérése.

MTI

Külföldi munka: vonzóbbá válhat Londonnál két másik hely

A brit kormány tovább szigorítaná a bevándorlók jóléti ellátását, Németország és Ausztria viszont programokkal segíti a külföldiek elhelyezkedését – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Fotó: Új borítóval adják ki a Harry Potter-könyveket

Fotó: Új borítóval adják ki a Harry Potter-könyveket

Szeptemberben újra kiadja a Harry Potter-sorozatot a könyvek angol kiadója, de ezúttal nem az eddig megszokott borítóképekkel.

hvg.hu

Fotók: Csak a váza maradt meg a leégett világhírű angol mólónak

Fotók: Csak a váza maradt meg a leégett világhírű angol mólónak

Szerdán teljesen kiégett a világhírű eastbpurne-i móló Dél-Angliában, a XIX. századi legendás épületből csak a váza maradt.

hvg.hu

Leégett egy világhírű angol móló

Leégett egy világhírű angol móló

Tűz ütött ki szerdán a délkelet-angliai, viktoriánus kori híres eastbourne-i mólón, senki sem sérült meg, de súlyos anyagi károk keletkeztek.

MTI

El lehet menni: Ami bejön a külföldieknek Angliában, és ami nem

A fiatal külföldieket leginkább Nagy-Britannia kultúrája vonzza, 46 százalékuk szerint a legjobb brit tulajdonság az udvariasság és a jó modor. Elégedetlenek viszont a britek iszákosságával és konyhájával, valamint a legendás éghajlattal.

MTI
1234578

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X