Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Angliában már vége is az EP-választásnak

Véget ért csütörtök éjjel az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában.

MTI

Putyin kérdőre vonja az angolokat Károly herceg miatt

Oroszország magyarázatot kér Londontól, miután nem cáfolt sajtóértesülések szerint a brit trónörökös Adolf Hitler egykori náci diktátoréhoz hasonlította Vlagyimir Putyin orosz elnök magatartását.

MTI

Videó: félelmetes méhrajok garázdálkodnak Angliában

Egy komplett méhraj jelent meg London belvárosában az egyik kirakatban, Dél-Angliában pedig egy másik raj egy zöld autót szállt meg.

hvg.hu

Lemondott a BBC elnöke

Lemondott a BBC elnöke

Chris Patten korábbi diplomata 2011-ben választották a brit közszolgálati média elnökévé. Április végén sürgősségi szívműtéten esett át, ezért kellett lemondania.

MTI

Fotó: Eltűnt egy magyar lány Angliában

Fotó: Eltűnt egy magyar lány Angliában

A norwichi rendőrség felhívást adott ki a 18 éves Farkas Nikoletta eltűnéséről. A lány múlt szerda óta nem adott életjelet magáról.

hvg.hu

Ironizáló brit miniszter: Skócia uniós felvétele "messze nem biztos"

"Messze nem vehető bizonyosra", hogy Skóciát függetlenné válása esetén belátható időn belül új tagállamként felveszik az Európai Unióba – írta a skót kormányfőnek címzett, hétfőn ismertetett levelében a brit külügyminiszter.

MTI

Skóciához közelítő orosz katonai repülők miatt szálltak fel brit vadászgépek

A brit légvédelem két közeledő orosz katonai repülőgépet észlelt Skócia partjaihoz közel, ám később távoztak. A brit királyi haditengerészet egy hajója eközben egy orosz rombolót követ a partoknál.

MTI

Három beteg gyermeke megölésével vádolnak egy nőt Angliában

Három gyermeke megölésének vádjával vettek őrizetbe egy nőt szerdán Londonban.

MTI

Már megint lezúztak egy Ferrari 458 Italiát - fotók

Már megint lezúztak egy Ferrari 458 Italiát - fotók

Durva Ferrari-baleset történt néhány napja a nagy-britanniai Becktonban, ahol egy 458 Italiát tettek taccsra...

hvg.hu

Vigyázat, nem minden bárányhús, ami annak látszik

Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.

hvg.hu

Az anya 12, az apa 13, a nagyi 27 éves

Új gyermekpár tudhatja magáénak a legfiatalabb szülők címet Nagy-Britanniában. Mindössze 11 évesen esett teherbe Észak-Londonban egy kislány egy 12 éves fiútól. 2012 karácsonya után találkoztak, és állításuk szerint azóta is dúl köztük a szerelem. A lány anyja egyike lett Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamáinak: mindössze 27 éves.

hvg.hu

Történelmi látogatást örökítettek meg Nagy-Britanniában

Történelmi látogatást örökítettek meg Nagy-Britanniában

David Cameron brit miniszterelnök fogadta Michael D. Higgins ír államfőt a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben. Higgins állami látogatásra, vagyis II. Erzsébet királynő vendégeként érkezett Nagy-Britanniába, ami azért nagy jelentőségű, mert ő az önálló ír állam első elnöke, akit a brit uralkodó vendégül lát.

MTI

Kétszeresére nőtt az 50 év fölötti kismamák száma a briteknél

2012-ben már 154 gyermek született legalább 50 éves anyától, míg 2008-ban még 69 volt ez a szám. Egyre több a 40 fölötti anya is, miközben 25 év alatt egyre kevesebben szülnek.

MTI

Elton John is összeházasodik barátjával

Elton John is összeházasodik barátjával

Szombattól legális az azonos neműek házassága Nagy-Britanniában. A 67 éves Elton John és párja, akivel 20 éve vannak együtt, élnek a lehetőséggel, noha jogilag nem tartják szükségesnek a házasságkötést.

MTI

Fotók: ők az egyik első meleg házaspár Nagy-Britanniában

Fotók: ők az egyik első meleg házaspár Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában éjféltől lehetségessé vált az azonos neműek közötti házasságkötés. Peter McGraith és David Cabreza tizenhét éve élnek együtt, most viszont házassággal fűzhették szorosabbra kapcsolatukat a londoni Islington kerületi városházán. Fotók.

MTI

Mától szabad a házasság az azonos neműeknek Nagy-Britanniában

Szombattól házasságot köthetnek azonos nemű párok is Nagy-Britanniában. Az anglikán egyház is elfogadta a helyzetet. Nagy-Britanniában többé nem számít, hogy valaki melyik nemhez vonzódik; az állam egyenjogúként ismeri el minden pár kapcsolatát - mondta David Cameron miniszterelnök.

MTI

Britek: Putyin személyesen irányítja az orosz csapatmozgásokat

Vlagyimir Putyin elnök személyesen irányítja az orosz csapatmozdulatokat Ukrajna szomszédságában, és nem tudni, hogy a védelmi tárca vezetője és a moszkvai kormány más tagjai milyen mértékben szólnak bele az irányításba – jelentette ki szerdán Washingtonban Philip Hammond brit védelmi miniszter.

MTI

Uniós munkások: bíróság elé viszi Nagy-Britanniát a magyar EU-biztos

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A vasárnapi brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.

MTI

"Hogyan kakáljunk randevún?"

A romantikus találkozások toalettetikettjét boncolgató How to Poo on a Date című írás nyerte idén a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában.

MTI

A britek szerint az ő gazdaságuk növekszik a leggyorsabban

A brit gazdaság növekszik a leggyorsabban a vezető ipari hatalmak között - mondta az új költségvetési tervezetet ismertető szerdai előterjesztésében a brit pénzügyminiszter.

MTI
1234575

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X