hvg.hu Gazdaság

Máris hiányolják a kelet-európai munkaerőt a brit kormányban

A brit kormány több minisztere is arra figyelmeztet, hogy aligha lehet brit munkaerővel pótolni azokat az alacsonyan képzett dolgozókat, akik eddig kelet-európai migránsokként éltek Nagy-Britanniában. Ezért a Brexit, vagyis az unióból való brit kilépés után is engedni kellene, hogy vendégmunkásként folytassák tevékenységüket. A Sky News készített erről beszámolót.

MTI Instant tudomány

Jöhet a háromszülős megtermékenyítés Nagy-Britanniában

Zöld jelzést adott a független tudományos bizottság a háromszülős mesterséges megtermékenyítéses eljárásnak Nagy-Britanniában szerdán. A súlyos, örökletes betegségek továbbadásának megelőzésére kifejlesztett módszert elsőként a világon ebben az országban engedélyezhetik, ha a bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyását adja.

MTI Világ

Theresa May egész mást mond Trumpról, mint korábban

Kormányfői kinevezése előtt a brit miniszterelnök élesen bírálta Trumpot, pláne az amerikai elnökválasztás nyertesének a brit bevándorlásra tett megjegyzéseit. Theresa May most azonban gratulált a győztesnek, akivel saját bevallása szerint szívesen dolgozik majd együtt.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Itt a döntés: még megbukhat a Brexit a londoni parlamentben

Szavaznia kell a brit parlamentnek is, mielőtt a kormány megkezdi a tárgyalássorozatot a Brexitről - döntött a londoni felsőbíróság. Emiatt akár hónapokkal is csúszhat a kilépésről szóló 50. cikkely aktiválása. A döntés hírére megugrott a font árfolyama.

MTI Világ

Moszkva cáfolja az MI5 vádjait

Alaptalannak nevezte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az MI5 brit belbiztonsági szolgálat vezetőjének sajtónyilatkozatát, amely szerint Oroszország politikája fenyegetést jelent az európai országokra.

MTI Világ

Tavasszal kezdik a britek a Brexit végrehajtását

Theresa May brit miniszterelnök egy vasárnapi lapinterjúban azt tudatta a nagyvilággal, hogy kormánya tavasszal kezdeményezi a parlamentben a Nagy-Britannia európai közösséghez csatlakozását lehetővé tevő, még 1972-ben kelt törvény hatályon kívül helyezését.

1 2 3 4 5 6 7
101
A címlapról ajánljuk