Sok pénzt húztak le Gordon Ramsayről

Bár a sztárséf azt állítja, csak ráhamisították az aláírását egy szerződésre, a bíróság mégis arra kötelezte, hogy fizessen 640 ezer fontot egy étteremért.

MTI

Nagy-Britannia felveszi a harcot a tuberkulózissal

A brit egészségügyi hatóságok hétfőn indították útjára 11,5 millió fontból (4,8 milliárd forint) gazdálkodó projektjüket, amelynek célja, hogy teljesen felszámolják a fertőző betegséget.

MTI

Brit belügyminiszter: a brit zsidóság is félelemben él

A brit zsidóság jelentős része félelemben él az antiszemita erőszak fellángolása miatt, ezért a brit kormánynak meg kell kétszereznie az antiszemitizmus kiirtására tett erőfeszítéseit - mondta vasárnap a brit belügyminiszter.

MTI

Nagy késésekkel indult újra a forgalom a Csatorna-alagútban

Részlegesen és nagy késésekkel indult újra a forgalom vasárnap délután a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban, amelyet előző nap tűz miatt lezártak.

MTI

Tilos a malacok említése a neves oxfordi kiadó könyveiben

Betiltotta a disznóhús, vagy bármi ahhoz kapcsolódó dolog említését a könyveiben a neves Oxford University Press Nagy-Britanniában. A kiadó elvileg a muszlimok és a zsidók érzékenységét akarja így tiszteletben tartani.

hvg.hu

Fotó: Évek óta egy Tescóban él egy angol macska

Fotó: Évek óta egy Tescóban él egy angol macska

Saját Facebook-oldala is van annak a macskának, amelyik egy angliai Tescóban lakik.

hvg.hu

Párizsi forgatókönyveket gyakorolnak a brit terrorelhárítók

A párizsi terrortámadáshoz hasonló merényletek forgatókönyveit is beépítik a brit biztonsági szolgálatok elhárítási gyakorlataiba, és a brit hadsereget is felkészítik a válaszlépésekre - döntöttek a brit nemzetbiztonsági kabinet hétfői ülésén.

MTI

Elrendelhetik a legmagasabb terrorkészültséget a briteknél

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint a brit hatóságok hamarosan elrendelhetik a legmagasabb szintű terrorkészültséget, mivel attól tartanak, hogy dzsihadista csoportok Nagy-Britanniában is a párizsi vérengzéshez hasonló terrorcselekményre készülnek.

MTI

Luxuslakosztály nyílik a Downton Abbey kastélyában

Luxuslakosztály nyílik a Downton Abbey kastélyában

A Downton Abbey-nek helyet adó Highclere kastély tulajdonosai egy luxuslakosztályt alakítottak ki a birtokukon a sorozat rajongóinak.

hvg.hu

Eltűnt a legfőbb londoni turistalátványosság

Terrortámadás veszélye miatt visszavonták, illetve egyes helyszíneken biztonságosabb őrhelyekre telepítették át a brit monarchia intézményei előtt posztoló díszőrségek tagjait.

MTI

Videó: Egy mező közepén találtak rá egy fókára Angliában

Videó: Egy mező közepén találtak rá egy fókára Angliában

Egy mezőn, a szárazföld közepén, 30 kilométerre a tengertől találtak rá egy elkóborolot fókára Angliában. Az állatot a tűzoltók és rendőrök mentették ki a mezőről.

Hirdetés

A karácsonyi tömegbe hajtott egy kukásautó Glasgow-ban, többen meghaltak

Több halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt hétfő délután Glasgow belvárosában, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó a tömegbe hajtott.

MTI

II. Erzsébet nem mond le karácsonykor

Beszüntette az egyik nagy brit fogadóhálózat a tétek elfogadását arra, hogy II. Erzsébet királynő karácsonyi beszédében bejelenti lemondását, miután gyanúsan megugrott az erre kötött fogadások száma. A híresztelést udvari források azonnal cáfolták.

MTI

Ismét működik a brit nagykövetség Kairóban

Újra megnyitották kedden Nagy-Britannia kairói nagykövetségét. A külképviselet biztonsági okok miatt zárták be december 7-én.

MTI
Hirdetés

CIA-jelentés: a brit kormány módosítást kért a nyilvánosságra hozatal előtt

A brit kormány "módosításokat kért" az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vallatási gyakorlatáról szóló törvényhozási jelentésben az összefoglaló nyilvánosságra hozatala előtt - közölte pénteken a Downing Street szóvivője. Arról azonban, hogy e kérés pontosan mire vonatkozott, a brit miniszterelnöki hivatal illetékese nem tért ki, és ebben az ügyben több, egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozat hangzott el Londonban.

MTI

A pedofil brit műsorvezetővel együtt erőszakolt, elítélték a neves DJ-t

A pedofil egykori BBC-s műsorvezető Jimmy Savile egyik ismerősét, a hatvanes-hetvenes Manchesterének egyik sztár DJ-jét is elítélte a bíróság több rendbeli nemi erőszak miatt. A férfi állítólag egy időben közeli kapcsolatban volt Jimmy Savile-lel, és egyszer mind a ketten megerőszakoltak egy kiskorú lányt.

195 milliót fizettek egy különleges rendszámért

195 milliót fizettek egy különleges rendszámért

Nagy-Britanniában még sohasem fizettek annyit egyedi rendszámtábláért, mint amennyit egy ismert Ferrari-gyűjtő, bizonyos John Collins szurkolt le a minap egy rendszámtábla-aukción.

hvg.hu

Távozik a politikából Gordon Brown

A Munkáspárt egykori vezetője hétfőn késő este jelentette be skóciai választókörzetének aktivistái előtt, hogy a májusban esedékes parlamenti választásokon már nem indul, és visszavonul a brit politika első vonalából.

MTI

Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után

Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után

Fél év után távozniuk kell majd Nagy-Britanniából azoknak a külföldi EU-állampolgároknak, akik munkavállalás céljából érkeznek, de nem tudnak elhelyezkedni – közölte pénteken David Cameron brit kormányfő. A szigorítási tervek között szerepel az is, hogy a jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az EU más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz.

MTI

Ma kiderülhet, hogyan keményít be Nagy-Britannia az uniós munkásoknál

Szigorítják az uniós munkavállalóknak járó szociális juttatások szabályozását Nagy-Britanniában. A terveket pénteken jelenti be a brit miniszterelnök.

MTI
Hirdetés
1234581

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X