Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Alaposan meglepte Cameron a brit közvéleményt

Alaposan meglepte Cameron a brit közvéleményt

Szó volt róla, hogy a brit miniszterelnök átalakítja kormányát, de arról nem, hogy nehézsúlyú veterán politikusokat dob a süllyesztőbe. Cameron kirúgta külügyminiszterét, és egyik tárca nélküli miniszterét is. A Konzervatív Párt a jelenleginél fiatalabb kormánnyal és jóval több női kabinettaggal akar belevágni a választási kampányba.

MTI

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

Skócia nemsokára dönt, hogy ott akarja-e hagyni az Egyesült Királyságot: jelenleg élénk társadalmi vita folyik arról, hogy ami a briteknek komoly érvágást jelentene, az a nacionalista hevülettől fűtött skótoknak jó-e. Egy biztos, bárhogy is alakul a népszavazás végkimenetele, a brit kormány nem mehet el mellette szó nélkül. Kik állnak a szeparatista mozgalom mögött és mik a terveik? A hvg.hu összefoglalója.

Százezer szír felkelőt képezne ki Nagy-Britannia

A BBC értesülései szerint a brit kormány néhány éve terveket dolgozott ki egy százezer fős szíriai felkelősereg kiképzésére és felszerelésére, ám a kockázatok miatt végül elállt e tervtől.

MTI

Szigorítják a reptéri biztonsági intézkedéseket Angliában

A brit közlekedési tárca "nyilvánvaló okokból" nem fejti ki részletesen, hogy milyen változtatásokat hajt végre a repülőtereken, de ígéri, hogy az utasok zömének nem okoznak nagyobb fennakadást. A BBC értesülése szerint a szigorítás összefügg az amerikai biztonsági intézkedések fokozásával.

MTI

Közelebb került az EU-ból való kilépéshez Nagy-Britannia

Továbbra sem lehetetlen a brit kormány által követelt EU-reformok elérése, de végső soron a brit választók feladata lesz annak eldöntése, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon-e.

MTI

Defláció volt Nagy-Britanniában is

Defláció volt májusban Nagy-Britanniában, a lakossági fogyasztói árak 0,1 százalékkal csökkentek havi bázison. Áprilisban még 0,4 százalékos infláció volt, és az elemzők májusban is legalább 0,2 százalékos áremelkedésre számítottak.

MTI

A britek szerint csak az tarthatja magát britnek, aki tud angolul

A britek szerint csak az tarthatja magát britnek, aki tud angolul

A legnagyobb független brit társadalomkutató intézet felmérése szerint a megkérdezettek 95 százaléka mondta fontosnak vagy nagyon fontosnak, hogy aki brit, az beszéljen angolul. Az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt az így vélekedők aránya.

MTI

Schiff Andrást lovaggá ütötték

Schiff Andrást lovaggá ütötték

Az idei kitüntetési lista 1149 szereplője közül harmincan részesültek a legmagasabb elismerésben, a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangban. Köztük van a Londonban élő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Schiff András is. Angelina Jolie-val és Daniel Day-Lewisszal egy időben kapta meg a kitüntetést.

MTI

Újabb Star Wars filmről tweetelt a brit pénzügyminiszter

Gareth Edwards Nagy-Britanniában forgatja jövőre az első különálló Star Wars-filmet - közölte szerdán a BBC.

MTI

Házimajmokkal foglalkozna a brit parlament

A brit képviselők szerint meg kell tudni, mennyi selyem-, oroszlán- és pókmajom él magántulajdonban az országban, aztán jöhet a tiltás.

MTI

Tablettányi pacemakert kapott egy beteg Nagy-Britanniában

Először ültették betegbe a világ legkisebbnek tartott pacemakerét Nagy-Britanniában, a Southamptoni Általános Kórházban. A készülék nem sokkal nagyobb egy tablettánál, mérete a hagyományos modellek egytizede.

MTI

Lehet itt élni: „Sok itt a kutyaszar, de nem mennék vissza Angliába”

Lehet itt élni: „Sok itt a kutyaszar, de nem mennék vissza Angliába”

Budapesten élni olyan, mint egy nagy nyaralás, a fiatalok boldogok, és ha van elég motiváció, a magyar nyelvet is meg lehet tanulni. A tehetetlenség és a kirekesztés viszont elviselhetetlen ebben az országban, ezért jobb, ha csak a szép dolgokra figyelünk. Colin és Dalma története a "lehet itt élni"-sorozatunk negyedik részében.

Cameron: Londonban mindenki Juncker ellen van

Politikai konszenzussá vált Londonban az a vélemény, hogy Jean-Claude Juncker ne legyen az Európai Bizottság elnöke - közölte hétfő este David Cameron brit miniszterelnök.

MTI

Nem akar szakítani a skótokkal a legtöbb angol és walesi

Az angolok és a walesiek többsége azt szeretné, ha Skócia az Egyesült Királyság része maradna.

MTI

El lehet menni: nem jönnének haza az angliai magyarok öt éven belül

El lehet menni: nem jönnének haza az angliai magyarok öt éven belül

Az Angliában élő magyarok dolgozni költöztek ki a magasabb életszínvonal reményében a rossz gazdasági helyzet elől menekülve, rendelkeznek legalább középfokú iskolai végzettséggel, főként 2010 után költöztek ki, és öt évig még biztosan nem akarnak hazatérni – ez derül ki 5200 Angliában élő magyar válaszai alapján egy kutatásból.

hvg.hu

Az Aldi és a Lidl miatt van lejtmenetben a brit Tesco

A Tesco nehezen tudja felvenni a versenyt az Aldi és a Lidl brit üzleteivel, a Tescónak is csökkenteni kell árait, hogy ne szorítsák ki a piacról.

MTI

Angol és magyar rendőrök dolgoznak össze a rabszolgaügyben

Magyarországon lehetnek annak az emberkereskedelmi körnek a vezetői, amelynek két tagját a közelmúltban ítéltek börtönbüntetésre Angliában – írta a Magyar Nemzet a hétfői számában.

Extrém drága lenne a briteknek elhagyni az EU-t

Extrém drága lenne a briteknek elhagyni az EU-t

Bár Nagy-Britanniában népszerű a gondolat, hogy az ország kilépjen az EU-ból, egy neves londoni kutatóközpont arra figyelmeztet, hogy ennek hatalmas ára lehet: a gazdaság a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 9,5 százalékkal is visszaeshet, hiszen nem élveznék többé az egységes piac előnyeit. Mivel ez súlyosabb lenne, mint a pénzügyi válság volt, a gazdasági vezetők nem is támogatják a kilépés ötletét.

hvg.hu

Alakulnak a brit tervek a külföldiek munkavállalásának nehezítésére

Miközben majdnem egész Európában zajlik a szavazás, a The Sunday Times arról ír, hogy a brit kormány több olyan törvényt fontolgat, amelyek szigorítanák az új EU-tagállamok polgárainak nagy-britanniai bevándorlási és munkavállalási feltételeit.

Angliában már vége is az EP-választásnak

Véget ért csütörtök éjjel az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában.

MTI
1234576

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X