Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Hazavisznek egy ebolával fertőzött britet

Hazaszállítják Sierra Leonéból azt az embert, aki az első brit, akinek a szervezetében kimutatták az ebolát.

Hammond: Nagy-Britannia nem pacsizik Aszaddal

Nagy-Britannia nem hajlandó együttműködni Bassár el-Aszad szíriai elnökkel még az Iszlám Állam terjeszkedésének megállatása érdekében sem – mondta pénteken a brit külügyminiszter. Philip Hammond szerint Nagy-Britannia "bizonyos esetekben" jó eséllyel ugyanazokkal az erőkkel találhatja magát szemben, akik ellen Aszad is harcol, de London ettől még nem válik a damaszkuszi rezsim szövetségesévé.

MTI

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Sajtóhírek szerint három embert keresnek a brit biztonsági szolgálatok a lefejezett újságíró ügyében. James Foleyt az Iszlám Állam egyik tagja ölte meg és a brutális kivégzésről kedden videót tette közzé. A brit kormány a héten gyakorlatilag hivatalosan elismerte, hogy James Foley gyilkosa valószínűleg egy olyan brit állampolgár, aki csatlakozott az iszlamista szervezethez.

MTI

Skócia kizárhatja magát a NATO-ból is

Skóciának újból NATO-tagságért kell folyamodnia, ha a szeptemberi függetlenségi népszavazáson az elszakadás mellett dönt, ám nincs garancia arra, hogy fel is veszik a szervezetbe - mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a The Times konzervatív brit napilap online kiadásában megjelent interjújában.

MTI

Videó: Elképesztő időjárási jelenséget vettek fel a brit tengerparton

Videó: Elképesztő időjárási jelenséget vettek fel a brit tengerparton

A tenger erőteljes habzása és az intenzív szél okozta a szokatlan "habesést", amit a múlt héten vettek fel Lancashire-ben.

hvg.hu

Hajókonténerben halt meg egy illegális bevándorló Nagy-Britanniában

Egy halott, illetve harminc rossz állapotban lévő illegális bevándorlót találtak egy Belgiumból érkező konténerben Nagy-Britanniában.

MTI

Helikoptereket küldenek a britek Irakba

Nagy-Britannia Chinook típusú szállítóhelikoptereket készül útnak indítani Irak északi részébe, hogy segítséget nyújtsanak az ottani menekülteknek, ezenkívül más országoktól érkező katonai felszerelést is szállítani fog a kurd erőknek – jelentette be kedden David Cameron miniszterelnök.

MTI

Nagy-Britannia "technikai" segítséget ad Irak bombázásához

Nagy-Britannia "technikai" segítséget ad Irak bombázásához

A brit védelmi miniszter közölte, élelmet fognak ledobni Irakban, de "technikailag" készek támogatni az amerikai légicsapásokat.

MTI

Jövőre újratemetik III. Richárdot

Leicesterben 2015. március 26-án helyezik örök nyugalomra III. Richárd középkori angol uralkodó maradványait, amelyeket két évvel ezelőtt egy parkoló építésekor találtak meg az angliai városban.

MTI

A britek már többet kütyüznek, mint alszanak

A britek több időt töltenek tévézéssel, okostelefonokkal, táblagépekkel és rádióhallgatással, mint alvással – derítette ki a brit kommunikációs üzletágat szabályzó Ofcom felmérése.

MTI

Külföldi munka: vonzóbbá válhat Londonnál két másik hely

A brit kormány tovább szigorítaná a bevándorlók jóléti ellátását, Németország és Ausztria viszont programokkal segíti a külföldiek elhelyezkedését – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Fotó: Új borítóval adják ki a Harry Potter-könyveket

Fotó: Új borítóval adják ki a Harry Potter-könyveket

Szeptemberben újra kiadja a Harry Potter-sorozatot a könyvek angol kiadója, de ezúttal nem az eddig megszokott borítóképekkel.

hvg.hu

Fotók: Csak a váza maradt meg a leégett világhírű angol mólónak

Fotók: Csak a váza maradt meg a leégett világhírű angol mólónak

Szerdán teljesen kiégett a világhírű eastbpurne-i móló Dél-Angliában, a XIX. századi legendás épületből csak a váza maradt.

hvg.hu

Leégett egy világhírű angol móló

Leégett egy világhírű angol móló

Tűz ütött ki szerdán a délkelet-angliai, viktoriánus kori híres eastbourne-i mólón, senki sem sérült meg, de súlyos anyagi károk keletkeztek.

MTI

El lehet menni: Ami bejön a külföldieknek Angliában, és ami nem

A fiatal külföldieket leginkább Nagy-Britannia kultúrája vonzza, 46 százalékuk szerint a legjobb brit tulajdonság az udvariasság és a jó modor. Elégedetlenek viszont a britek iszákosságával és konyhájával, valamint a legendás éghajlattal.

MTI

Túl sokat isznak a britek és túl sokat esik az eső

Udvariasak, de túl sokat isznak a britek, és az éghajlat is fekete pont a külföldiek szemében - derült ki a British Council friss felméréséből, amelynek során mintegy 5000 embert kérdeztek meg Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában és Amerikában.

MTI

Doppingügybe keveredett II. Erzsébet lova

Fennakadt egy doppingteszten II. Erzsébet brit királynő egyik híres versenylova.

MTI

Eszük ágában sincs hazamenni a nagy-britanniai lengyeleknek

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka nem akar hazatérni, és nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérés eredményeiből.

MTI

Őrizetbe vett 660 embert a brit FBI pedofília gyanúja miatt

Egy hat hónapig tartó titkos rendőrségi művelet keretében pedofília gyanújával őrizetbe vettek 660 embert Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán a szervezett bűnözés elleni harcra összpontosító Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA).

MTI

Biztosra veszik Katalin terhességét, a névre már fogadni lehet

Hamarosan újabb gyermeknek örvendhet Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő – legalábbis ha a brit fogadóirodák sejtése helytállónak bizonyul.

MTI
1234577

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X