Tálas Andrea Világ

Milyen Brexit jön? A brit választás tétje óriási a magyarok számára is

Győzelme biztos tudatában írta ki Theresa May konzervatív brit kormányfő az előrehozott parlamenti választást, de könnyen megtörténhet, hogy számításába hiba csúszik. A kint dolgozó-tanuló vagy odakészülő magyarok is izgulhatnak, ki nyer, mert nagyon nem mindegy, hogyan válik Nagy-Britannia az uniótól.

G. M. Világ

Megtámadott London: amit a szombati merényletről tudni lehet

Két és fél hónap alatt háromszor sújtott le Angliára a terrorizmus. Egyelőre nem lehet biztosra tudni a szombat esti támadás hátterét, de Theresa May is az iszlamizmus elleni harcot tartja legfontosabbnak a konkrét intézkedés kapcsán. Összeszedtünk mindent, amit tudni lehet a merényletről, a júniust megelőző szigetországi terrorról, és a várható politikai következményekről.

HVG Világ

Vabankot játszanak a brit konzervatívok

A saját hatalmát akarta megerősíteni a parlamenti választások előrehozatalával Theresa May brit miniszterelnök, de kiábrándító kampányszereplésével és ellentmondásos programjával a végén még az eddigi többsége is elolvadhat.

MTI Gazdaság

Junckerék megszólaltak Merkel keserű kijelentései miatt

Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság (EB) elnökének szándéka továbbra is az eltérő véleményt képviselők közötti hídépítés és a 28 európai uniós tagállam közötti egység megőrzése - reagált az EB szóvivője Angela Merkel német kancellár az USA-val és Nagy-Britanniával kapcsolatos kijelentéseire.

hvg.hu Világ

Minden, amit tudni lehet a manchesteri merényletről

Öngyilkos merénylő robbantott helyi idő szerint 22:30-kor Manchester legnagyobb koncert- és rendezvénycsarnoka előtt. A hatóságok terrorcselekményként kezelik a tragédiát, amelynek 22 halálos áldozata van.

hvg.hu Gazdaság

Riasztó felmérés: Ki fog dolgozni, ha elmennek a fiatalok?

A fiatalok és a középkorúak jelentős hányada elvágyódik Magyarországról, sokan már szervezik is külföldre költözésüket. Ha terveiket valóra váltják, pár éven belül további 370 ezer ember hagyhatja el az országot - derül ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézet (NKI) tudományos főmunkatársa által most publikált elemzésből.

1 2 3 4 5 6 7
105
A címlapról ajánljuk