Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Barroso inkább nem dühítené fel Kelet-Európát

Brit sajtóértesülések szerint London éves kvóta megállapításával korlátozná az EU-társállamokból érkező munkavállalók számát, de a leköszönő európéai bizottsági elnök szerint súlyos hiba volna a kelet-európai országokat feldühíteni.

MTI

Barroso kiállt a kelet-európaiak mellett a brit kormánnyal szemben

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.

MTI

Vége a szabad londoni munkavállalásnak?

Vége a szabad londoni munkavállalásnak?

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint éves kvóta megállapításával korlátozná az EU-társállamokból érkező munkavállalók számát a brit kormány.

A brit alsóház igent mondott az EU-tagságról szóló népszavazásra

Mivel az ellenzők nem vettek részt a szavazáson, az indítványt ellenszavazat nélkül fogadták el. A törvénytervezetet még a Lordok Házának is meg kell szavaznia, és egy hasonló javaslat korábban már elakadt a felsőházban.

MTI

Fotó: A modern felhőkarcolókat is lenyomta ez a különleges színházfelújítás

Fotó: A modern felhőkarcolókat is lenyomta ez a különleges színházfelújítás

Az újjáépített liverpooli Everyman Theatre kapta az év legjobb új épületének díját a Brit Királyi Építészeti Intézettől (RIBA) annak ellenére, hogy a híres londoni Shard (Szilánk) felhőkarcoló is esélyes volt a díjra.

MTI

Tony Blairt is meg akarta ölni egy elfogott terrorista

Tony Blair volt brit kormányfő ellen is merényletet tervezhetett egy brit terrorgyanúsított, akinek jórészt titkosított pere a londoni központi büntetőbíróságon zajlik.

MTI

Újabb angol király sírját keresik

Kutatások kezdődtek a walthami apátság területén olyan bizonyítékok után, amelyek alátámasztanák azt az elméletet, hogy II. Harold angol király túlélte az 1066-os hastingsi csatát.

MTI

Ősi kelta szekeret találtak Nagy-Britanniában

Egy ősi szekér maradványaira bukkantak a Leicester Egyetem régészhallgatói egy közép-angliai vaskori lelőhelyen.

MTI

Ebola: megkezdték a beutazók hőmérőzését a Heathrow-n

A reptéri szűrés a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkezőket érinti. Velük a beléptetés előtt egy kérdőívet töltetnek ki, és megmérik testhőmérsékletüket is.

Kiszáll a brit kormány a Eurostarból

Eladásra hirdette hétfőn a Eurostar szuperexpresszeket üzemeltető vállalatban meglévő 40 százalékos részesedését a brit kormány.

MTI

Ebolagyanús esetek több európai országban - egy haláleset is történt

Ebolagyanús esetek több európai országban - egy haláleset is történt

Meghalt Macedóniában egy brit férfi, aki a gyanú szerint ebolás lehetett, és Csehországban is felmerült a gyanú egy Libériából hazaérkezett férfinél. A madridi kórházban megfertőződött ápolónő állapota romlott. Nagy-Britanniában, bár a hét elején még mást mondtak, komoly szűrő intézkedéseket léptetnek életbe a beutazási pontokon.

MTI

A briteknek már űridőjárás-előrejelző központja is van

A Meteorológiai Hivatal Űridőjárási Központját azért hozták létre, hogy megóvják Nagy-Britannia gazdaságát és infrastruktúráját az űrbeli időjárási események okozta károktól.

MTI

Két britet is visszaadtak az Iszlám Államnak a török foglyokért

A brit kormány szerint hiteles az a hétfői sajtóértesülés, hogy Törökország számos dzsihadista foglyot - köztük két brit állampolgárt - adott vissza az Iszlám Állam nevű szélsőséges iszlám milíciának, Irakban foglyul ejtett törökök elengedése fejében.

MTI

"Kellemetlen igazság": a bevándorlás jót tesz Nagy-Britanniának

A brit Liberális Demokraták homlokegyenest szembefordultak a nagyobb koalíciós partner, a Konzervatív Párt élesen bevándorlásellenes retorikájával, ugyanis az egyik legtekintélyesebb politikusuk azt mondta: a bevándorlók hasznot hajtanak a brit gazdaságnak.

MTI

Rasszistának találták Banksy graffitijét és eltűntették

Eltávolíttatta a helyi tanács Banksy brit graffitiművész új alkotását a dél-angliai Clacton-on-Sea egyik épületének faláról, miután panasz érkezett a kép rasszistásnak titulált tartalma miatt.

MTI

Cameron: "Ezerszer fontosabb a brit unió, mint az EU"

"Az Egyesült Királyság megőrzése szívügy, az EU-hoz fűződő viszonyban a pragmatizmus érvényesül" – fogalmazott a brit kormányfő.

MTI

Így vív közelharcot egy idős nő egy autótolvajjal - videó

Így vív közelharcot egy idős nő egy autótolvajjal - videó

Rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot Nagy-Britanniában egy idős hölgy: megfutamított egy autótolvajt, aki már a volán mögött ült és megpróbált elhajtani az kocsijával.

hvg.hu

A britek és a belgák is bekapcsolódnak az Iszlám Állam elleni harcba Irakban

Jóváhagyta a brit parlament Nagy-Britannia bekapcsolódását a légi hadműveletekbe Irakban. Egyelőre nincs szó arról, hogy Nagy-Britannia a szélsőséges milícia szíriai állásai elleni támadásokba is bekapcsolódjon. Belgium is csatlakozik az iraki légi hadjárathoz, egyelőre egy hónapra.

MTI

"Doromboló" királynő - Cameron elnézést kért II. Erzsébettől

Hivatalosan elnézést kér II. Erzsébet királynőtől a brit miniszterelnök, aki a minap óvatlanul részleteket fecsegett ki abból a telefonbeszélgetésből, amelyet a skóciai függetlenségi népszavazás után tartott az uralkodóval.

MTI

Biztos a skót függetlenségben az új kormányfőjelölt

Az eddigi skót miniszterelnök-helyettes, Nicola Sturgeon indul a kormányfői posztért, és mint mondta, ő biztos abban, hogy Skócia egy nap független lesz.

MTI
1234579

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X