Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Elton John is összeházasodik barátjával

Elton John is összeházasodik barátjával

Szombattól legális az azonos neműek házassága Nagy-Britanniában. A 67 éves Elton John és párja, akivel 20 éve vannak együtt, élnek a lehetőséggel, noha jogilag nem tartják szükségesnek a házasságkötést.

MTI

Fotók: ők az egyik első meleg házaspár Nagy-Britanniában

Fotók: ők az egyik első meleg házaspár Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában éjféltől lehetségessé vált az azonos neműek közötti házasságkötés. Peter McGraith és David Cabreza tizenhét éve élnek együtt, most viszont házassággal fűzhették szorosabbra kapcsolatukat a londoni Islington kerületi városházán. Fotók.

MTI

Mától szabad a házasság az azonos neműeknek Nagy-Britanniában

Szombattól házasságot köthetnek azonos nemű párok is Nagy-Britanniában. Az anglikán egyház is elfogadta a helyzetet. Nagy-Britanniában többé nem számít, hogy valaki melyik nemhez vonzódik; az állam egyenjogúként ismeri el minden pár kapcsolatát - mondta David Cameron miniszterelnök.

MTI

Britek: Putyin személyesen irányítja az orosz csapatmozgásokat

Vlagyimir Putyin elnök személyesen irányítja az orosz csapatmozdulatokat Ukrajna szomszédságában, és nem tudni, hogy a védelmi tárca vezetője és a moszkvai kormány más tagjai milyen mértékben szólnak bele az irányításba – jelentette ki szerdán Washingtonban Philip Hammond brit védelmi miniszter.

MTI

Uniós munkások: bíróság elé viszi Nagy-Britanniát a magyar EU-biztos

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A vasárnapi brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.

MTI

"Hogyan kakáljunk randevún?"

A romantikus találkozások toalettetikettjét boncolgató How to Poo on a Date című írás nyerte idén a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában.

MTI

A britek szerint az ő gazdaságuk növekszik a leggyorsabban

A brit gazdaság növekszik a leggyorsabban a vezető ipari hatalmak között - mondta az új költségvetési tervezetet ismertető szerdai előterjesztésében a brit pénzügyminiszter.

MTI

Korlátozzák a britek orosz exportjuk egy részét

Nagy-Britannia felfüggeszti az olyan termékek oroszországi exportengedélyét, amelyek "Ukrajna ellen használhatók" – ezt a brit külügyminiszter közölte kedden a londoni alsóház Ukrajnáról rendezett vitanapján. William Hague nem részletezte, hogy milyen termékekről van szó.

MTI

Ha Skócia függetlenedik, nem használhat fontot

Ha Skócia a függetlenségre voksol a szeptemberi népszavazáson, búcsút mondhat a fontnak - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter.

MTI

Megadta magát a híres essexi feketedió-fa

Óriási fapusztulást okoztak a téli esők és viharok Nagy-Britanniában – mutatta ki az a felmérés, mely szerint az utóbbi húsz év legnagyobb faveszteségét szenvedték el az ország erdői.

MTI

És ha ez a te gyerekeddel történik?

És ha ez a te gyerekeddel történik?

Attól, hogy nem itt történik, még megtörténik - ez a jelmondata annak a sokkoló erejű klipnek, amelynek készítői egy gondtalan brit kislány történetén keresztül mutatja be, hogy mit élhet át egy szíriai kisgyerek.

hvg.hu

"Csak egy fesztiválra szinte lehetetlen a briteket Budapestre csábítani"

A Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) szervező operatív testület elnöke, Káel Csaba szerint a brit közönségnek azt kell bemutatni, hogy Budapest "városfesztiválra" készül, amely nem csupán egy adott műfajra összpontosít, hanem Budapestet és kultúráját "együtt tudja eladni".

MTI

Hasonló emlősöket évszázadok óta nem láttak a britek

Nyolcszáz év óta először láttak vadon élő európai hódokat (Castor fiber) Angliában. A hódcsaládot, két felnőtt és egy fiatalabb példányt farágcsálás, tisztálkodás és játszadozás közben kapták lencsevégre a délnyugat-angliai Devon megyében lévő Otter folyónál.

MTI

A britek valódi meglepetéssel készülnek az Eurovízióra

Egy alig ismert fiatal lányt, Molly Smitten-Downest küldhetik a britek az Eurovíziós Dalfesztiválra.

hvg.hu

Sean Connery belevetette magát a politikába

Sean Connery belevetette magát a politikába

A 83 éves színész, James Bond és Baskerville-i Vilmos megformálója a skót függetlenségi törekvések szószólójává vált.

MTI

Lakóházzá alakítják a londoni metró egyik állomását

A Brompton Road nevű állomást 1934-ben zárták le az utashiány miatt. A beruházó 53 millió forintért vásárolta meg.

MTI

Nem láttak hasonlót 248 éve az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban 1766 óta nem volt példa az ideihez fogható csapadékos télre a szigetország meteorológiai szolgálatának csütörtöki közlése szerint. Németországban az ottani szolgálat ugyanakkor azt közölte, hogy ez volt a negyedik legmelegebb tél az elmúlt 130 évben.

MTI

80-nal is ki lehet végezni egy Porsche 911 GT3-ast - fotók

80-nal is ki lehet végezni egy Porsche 911 GT3-ast - fotók

Nem kell ahhoz nagy sebességgel száguldozni, hogy tropára törjünk egy Porschét: egy brit férfi alig 80-nal döngetett, 911 GT3-asa mégis totálkáros lett.

hvg.hu

London bekérette az ukrán nagykövetet

Bekérették Ukrajna londoni nagykövetét a brit külügyminisztériumba, és közölték vele, hogy elfogadhatatlannak tartják a Függetlenség terén összegyűlt békés tiltakozók elleni fellépést.

MTI

Igazán kúl imázsfilmet hoztak össze a britek - videó

Igazán kúl imázsfilmet hoztak össze a britek - videó

Elkészült a legújabb imázsfilm Nagy-Britanniáról. Mi történik, ha a Rudimental összemosódik az ötórai teával? Videó.

hvg.hu
1234575

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X