Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Előrejelzés: Skóciában az elszakadásra nemmel szavazók vannak többségben

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég "gyakorlatilag biztos abban", hogy Skócia a függetlenedés ellen szavazott. Figyelem, ezek nem exit poll-eredmények!

MTI

Ma eldől, leválik-e Skócia Nagy-Britanniáról

Ma eldől, leválik-e Skócia Nagy-Britanniáról

Csütörtökön dönti el Skócia lakossága, hogy szűkebb hazája a 307 éves Nagy-Britannia tagja maradjon-e, vagy független országgá váljék. A népszavazás első eredményei péntek hajnalra várhatóak, hivatalos eredmény reggel 7 körül lesz. Az eseményeket folyamatosan nyomon követjük.

Brit önkénteseken tesztelik az ebolaoltást

Hatvan brit önkéntesen tesztelik egy ebolavírus elleni kísérleti vakcina biztonságosságát, az első oltást szerdán adták be egy volt nővérnek - jelentették be brit kutatók.

MTI

A nők tarthatják Skóciát az Egyesült Királyságban

A függetlenséget elvetők szűk többségét mutatják a csütörtöki skót népszavazás előtt elvégzett utolsó közvélemény-kutatások. Az adatokból kitűnik az is, hogy a brit uniót a női szavazók menthetik meg: a férfiak sokkal nagyobb arányban támogatják az elszakadást, mint a nők.

MTI

Így is tehet az, aki nem akar parkolási bírságot fizetni – videó

Így is tehet az, aki nem akar parkolási bírságot fizetni – videó

Van, aki nem nyugszik bele abba, hogy el akarják szállítani a tiltott helyen parkoló autóját és radikális megoldáshoz folyamodik.

hvg.hu

Tetőre borulva állt meg a Porsche 911-essel versengő Audi R8 – fotó

Tetőre borulva állt meg a Porsche 911-essel versengő Audi R8 – fotó

Közúton versengeni nemcsak illegális, hanem életveszélyes is, világszerte mégis gyakran csinálják a szuperautók tulajdonosai. A napokban Nagy-Britanniából érkezett jelentés egy tragikus végkimenetelű utcai versengésről.

hvg.hu

Skót népszavazás: késő bánat

Skót népszavazás: késő bánat

Csütörtökön széteshet a jelenleg ismert Nagy-Britannia, mintha az uniópártiak és a kormány nem eszméltek volna idejében. Egy esetleges szétválás következményei ma még beláthatatlanok.

Az ész és a szív harca: elszakadnak-e Londontól a skótok?

Az ész és a szív harca: elszakadnak-e Londontól a skótok?

Kenyértörésre viszi az angolokkal a vitát Alex Salmond skót első miniszter arról, hogy 307 év után Skócia felmondja-e az uniót, s váljon-e újra függetlenné. A küzdelem ezúttal nem a csatatéren, hanem a szavazóurnáknál dől el, és roppant szoros. CSütörtökön szavaznak, előtte egy héttel pedig 51-49 százalék volt az állás a maradást támogatók javára. Ebből még bármi lehet.

Nagy-Britannia fegyverekkel segíti az iraki kurdokat

Nehéz gépfegyverekkel és lőszerrel támogatják a britek az észak-iraki kurdok harcát az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen.

MTI

Videó: Botrányt okozott az őrség közben piruettező brit királyi gárdista

Videó: Botrányt okozott az őrség közben piruettező brit királyi gárdista

Bár a turisták jól mulattak a Buckingham-palota előtti produkción, az őr felettesei nem hagyják majd szó nélkül a súlyos fegyelmi vétséget.

hvg.hu

Inkább saját foci Eb-t szervezne Németország 2024-ben

Elképzelhető, hogy Németország mégsem adna rendező várost a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra, a világbajnok ugyanis legszívesebben négy évvel később egyedül rendezne kontinensviadalt.

MTI

Könnyebb lesz bevonni a gyanús britek útlevelét

Könnyebb lesz a határon bevonni azoknak a brit állampolgároknak az útlevelét, akik a hatóságok gyanúja szerint terrorcselekmények elkövetése végett akarnak külföldre utazni, vagy azért, hogy ott terrorszervezetekhez csatlakozzanak - közölte hétfőn a brit miniszterelnök.

MTI

A brit konzervatívok harmada kilépne az EU-ból

A kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselőinek harmada készül arra, hogy a jövő májusi parlamenti választásokra összeállítandó személyes választási programjában hitet tegyen Nagy-Britannia EU-tagságának feladása mellett - írta tory forrásait idézve a hétfői The Independent.

MTI

Megtalálták a megszöktetett agydaganatos kisfiút (videó)

Ashya Kinget a szülei vitték el a kórházból, ahol kezelték. Spanyolországig menekültek vele.

hvg.hu

"Súlyos" fokozatú terrorkészültséget rendeltek el Angliában

Bár konkrét terrorcselekmény előkészületéről a titkosszolgálatoknak nincs tudomásuk, pénteken a második legmagasabb terrorkészültségi fokozatot rendelték el az Egyesült Királyságban. David Cameron az intézkedést az Iszlám Állam fokozódó tevékenységével indokolta. 500 veszélyes brit állampolgárról tudnak, több lesz a fegyveres rendőr az utcákon.

Skót pénzügyminiszter: Font nélkül adósságátvállalás sem lesz

Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább a fontot – mondta kedd este a skót pénzügyminiszter egy Edinburghban rendezett szakpolitikai vitán. John Swinney szerint a skót kormány továbbra is azt szeretné, hogy Skócia az Egyesült Királysággal kötendő hivatalos valutauniós megállapodással megtarthatná a fontot. A skót kormány ebben az esetben átvállalná a brit államadósság "méltányos hányadát".

MTI

1400 gyereket érhetett szexuális erőszak egy angol városban

Gyermekek elleni tömeges szexuális bűncselekmény-sorozatot tártak fel Angliában. Kiderült, hogy a Rotherham városában történt, évek óta tartó bűncselekmények zöme a város pakisztáni közösséghez kötődik, a város vezetése pedig a hozzá érkező bejelentésekre nem cselekedett.

MTI

Hazavisznek egy ebolával fertőzött britet

Hazaszállítják Sierra Leonéból azt az embert, aki az első brit, akinek a szervezetében kimutatták az ebolát.

Hammond: Nagy-Britannia nem pacsizik Aszaddal

Nagy-Britannia nem hajlandó együttműködni Bassár el-Aszad szíriai elnökkel még az Iszlám Állam terjeszkedésének megállatása érdekében sem – mondta pénteken a brit külügyminiszter. Philip Hammond szerint Nagy-Britannia "bizonyos esetekben" jó eséllyel ugyanazokkal az erőkkel találhatja magát szemben, akik ellen Aszad is harcol, de London ettől még nem válik a damaszkuszi rezsim szövetségesévé.

MTI

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Sajtóhírek szerint három embert keresnek a brit biztonsági szolgálatok a lefejezett újságíró ügyében. James Foleyt az Iszlám Állam egyik tagja ölte meg és a brutális kivégzésről kedden videót tette közzé. A brit kormány a héten gyakorlatilag hivatalosan elismerte, hogy James Foley gyilkosa valószínűleg egy olyan brit állampolgár, aki csatlakozott az iszlamista szervezethez.

MTI
1234578

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X