MTI Világ

Váratlanul lemondott Nagy-Britannia EU-nagykövete

Sir Ivan Rogers csaknem egy évvel megbízatásának lejárta előtt mondott le. A Financial Times értesülése szerint az utóbbi hónapokban feszültté vált a viszony a brit EU-nagyövet és Theresa May stábjának több tagja között.

hvg.hu Gazdaság

Brexit-hatás: a volt gyarmat megelőzte a volt gyarmattartót

India valamikor a brit korona gyémántja volt. Vagyis csak afféle díszítő elem egy, a világot egykor uraló gazdasági nagyhatalom számára. De a legfrissebb adatok szerint India abszolút értékben számolt, tehát nem egy főre vetített GDP-je már nagyobb, mint Nagy-Britanniáé.

hvg.hu Tech

Komoly szigorítás jöhet: tényleg semmire sem lehet majd használni az autóban a mobilokat

A világ egyre több pontján unnak bele a mobilozó sofőrök okozta balesetekbe. Az amerikaiak után már a britek is olyan technológiára kényszerítenék a gyártókat és a szolgáltatókat, melyek blokkolnák a telefonok autóban nem túl szabályosan használható funkcióit. Ha beválik, jó esély van rá, hogy világszerte bevezetik a mobilok működésének autóbéli blokkolását.

hvg.hu Gazdaság

Máris hiányolják a kelet-európai munkaerőt a brit kormányban

A brit kormány több minisztere is arra figyelmeztet, hogy aligha lehet brit munkaerővel pótolni azokat az alacsonyan képzett dolgozókat, akik eddig kelet-európai migránsokként éltek Nagy-Britanniában. Ezért a Brexit, vagyis az unióból való brit kilépés után is engedni kellene, hogy vendégmunkásként folytassák tevékenységüket. A Sky News készített erről beszámolót.

MTI Instant tudomány

Jöhet a háromszülős megtermékenyítés Nagy-Britanniában

Zöld jelzést adott a független tudományos bizottság a háromszülős mesterséges megtermékenyítéses eljárásnak Nagy-Britanniában szerdán. A súlyos, örökletes betegségek továbbadásának megelőzésére kifejlesztett módszert elsőként a világon ebben az országban engedélyezhetik, ha a bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyását adja.

MTI Világ

Theresa May egész mást mond Trumpról, mint korábban

Kormányfői kinevezése előtt a brit miniszterelnök élesen bírálta Trumpot, pláne az amerikai elnökválasztás nyertesének a brit bevándorlásra tett megjegyzéseit. Theresa May most azonban gratulált a győztesnek, akivel saját bevallása szerint szívesen dolgozik majd együtt.

1 2 3 4 5 6 7
101
A címlapról ajánljuk