hvg.hu Világ

Június 23-án szavaznak a britek az EU-ról

Június 23-án tartják meg az Egyesült Királyságban az ország EU-tagságáról szóló népszavazást – jelentette be David Cameron brit miniszterelnök, miután kormányának tagjaival ismertette az uniós tagországok vezetőivel péntek este elért kompromisszumos egyezség részleteit.

MTI Itthon

Orbán elbukott Brüsszelben - MSZP

Orbán Viktor egyértelmű kudarcot vallott az uniós porondon, hiába ígérte, hogy - a visegrádi országokkal megerősítve - keményen harcolni fog a külföldön munkát vállaló magyarok érdekében. Ebben egyértelműen elbukott - állítja közleményében az MSZP.

hvg.hu Világ

Cameron színháza – Financial Times

Míg David Cameron brit miniszterelnök arról beszél, hogy egy kompromisszumos megoldással megvédte hazája érdekeit Brüsszellel szemben, ellenfelei szerint a péntek este elért megállapodás nem sokat jelent – írja a Financial Times című brit üzleti napilap.

MTI / hvg.hu Világ

Megszületett az alku a brit követelésekről az EU-csúcson

Nagy-Britannia marad az EU-ban, de külön jogokat kap, a britek pedig akár hét éven át is korlátozhatják más uniós országok polgárainak szociális juttatásait. Orbán azt mondta, siker volt számára a csúcs, Európa már a magyar migránspolitikát követi.

MTI Világ

Nekifogtak a munkának Brüsszelben az uniós vezetők

Megkezdődött csütörtökön délután Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése, melyen a két fő napirendi pont a migrációs válság, valamint a brit reformelképzelések megvitatása.

MTI Plázs

Nagy-Britannia tele van pufi házi kedvencekkel

Több mint ötmillió túlsúlyos kutya, macska és nyúl él Nagy-Britanniában – olvasható egy brit jótékonysági szervezet szerdai közleményében, melyben fogyókúraversenyt is hirdettek az állatok egészsége védelmében.

MTI / hvg.hu Világ

BBC: Az ENSZ kiengedné Assange-ot az ecuadori követségről

Pénteken teszi közzé a WikiLeaks-alapító Julian Assange ügyében hozott döntését az ENSZ, de a BBC úgy tudja, Assange javára fognak dönteni. A brit rendőrség azonban kitart amellett, hogy letartóztatják a férfit, ha kijön az ecuadori követségről.

hvg.hu Itthon

Magyar rabszolgák munkaadóját ítélték el Angliában

Magyar embercsempészek szállították nagy számban a rabszolgákat két angliai ágygyárba. A gyárak főnöke, Mohamed Rafik tudta, hogy munkásait milyen körülmények között tartják, mégis részt vett a kihasználásukban. A bíróság bűnösnek találta.

Kálmán Attila Itthon

"A túl erős multikultit szívják" az Angliában dolgozó magyarok

Meglepő módon több mindenben egyetértenek az angliai magyarok a múlt héten Magyarországon járt David Cameron bevándorlók életét nehezítő terveivel. Szerintük a csomagra az unión kívülről érkező tömegek miatt van szükség, csak a politikai korrektség miatt járhatnak pórul a becsületesen dolgozó kelet-európaiak.

hvg.hu Plázs

Megtaláltuk minden idők legszomorúbb Instagram-csatornáját

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a Világ vége tényleg létezik: egy falu Nagy-Britanniában, akárcsak a Síró gyerek szigete Floridában, de már egy vödör vérről is sikerült utcát elnevezni.- A szenvedés és szomorúság minden ízében átjárja az életünket, miért pont a földrajz, pontosabban a földrajzi nevek maradnának ki ebből? És különben is, ki mondta, hogy hegységeket és tavakat csak külső tulajdonságaik és felfedezőik alapján lehet elnevezni? Arról nem is beszélve, hogy az utcáknak miért kell örökké híres államférfiak, színésznők, növények, tavak és hegyek nevét viselniük?

1 2 3 4 5 6 7
89
A címlapról ajánljuk