Bejelentkezés  

Bérbe adatnák a királynővel a Buckingham-palotát

Kereskedelmi jellegű rendezvényekre kellene bérbe adni a brit királyi család első számú londoni rezidenciájaként szolgáló Buckingham-palotát, amelyet a jelenleginél hosszabb időre meg is lehetne nyitni a nagyközönség előtt, ha az uralkodó máshol tartózkodik - egyebek mellett ezeket a bevételnövelő intézkedéseket javasolta a kedden ismertetett, az udvar gazdálkodását szinte példátlanul élesen bíráló jelentésében a brit parlament közpénzügyi bizottsága.

MTI

Elszabult óriás Nikita tartja rettegésben a brit kisállattartókat

Elszabadult egy 2,4 méter szárnyfesztávolságú réti sas a Hawk Experience nevű madárbemutatón. A rendőrség figyelmeztetést adott ki.

MTI

Hat éve nem történt hasonló Nagy-Britanniában

Hat éve nem volt olyan gyors a brit gazdasági növekedés, mint tavaly, bár a növekedési ütem és az összteljesítmény is változatlanul elmarad a pénzügyi válság előtti csúcstól – közölte előzetes keddi becslésében a brit statisztikai hivatal (ONS).

MTI

Angliának vége van, Vona világhírű lett

Angliának vége van, Vona világhírű lett

Vona Gábor úgy érzi, világhírűvé vált vasárnap, amikor Londonban próbált gyűlést tartani, de végül kétszáz ellentüntető várt rá, és a megbeszélt helyszín helyett kiszorult egy közparkba. Pedig Vona szerint még a helyszínen megjelent rabbik is mellette tüntettek.

hvg.hu

Több ezer katonát küldenek el a brit hadseregtől

Nagy-Britannia hatodával csökkenti haderejét takarékossági okokból. A leépítés utolsó, 1500 főt érintő részéről csütörtökön Philip Hammond védelmi miniszter a brit palamentben.

MTI

Megtörtént a P1-es McLaren első közúti incidense - fotó

Megtörtént a P1-es McLaren első közúti incidense - fotó

Megtörtént az első olyan közúti incidens, amelyben megsérült a közúti McLaren-torpedó, a P1-es egyik példánya.

hvg.hu

FT: Cameron egyedül marad terveivel

Egyetlen más EU-társállam sem támogatja David Cameron brit kormányfő terveit az Európai Unión belüli szabad munkaerő-áramlás korlátozására - írta vezető uniós politikusok véleményét idézve a hétfői Financial Times.

MTI

Ha Skócia kiválik, előszobázhat az EU-tagságért

Hosszú évekig eltarthat Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz ha a Nagy-Britanniától való függetlenedésről szóló népszavazás sikeres lesz - mondta csütörtökön David Lidington, a brit külügyminisztérium miniszteri rangú EU-ügyi államtitkára.

MTI

Rádiós vekkert és sütőpapírt is kapott tavaly az angol királyi család ajándékba

Csokoládé windsori kastély és tűzzománc bogarak is szerepeltek tavaly az angol királynő hivatalos ajándékai között, olyan hagyományos darabok mellett persze, mint a kristályvázák, brossok vagy könyvek.

MTI

A román és bolgár vándormunkásokat védi egy svéd közgazdász

A bolgár és román bevándorlók többet fizetnek be a befogadó államok kasszájába, mint amennyibe kerülnek Nyugat-Európa gazdaságainak. Ez különösen igaz Nagy-Britanniában és Írországban – mutatta ki tanulmányában egy svéd közgazdász.

MTI

Vallási üldöztetés miatt kapott menedéket egy ateista afgán

A muszlimként felnevelt fiatalember 2007-ben, 16 éves korában menekült Nagy-Britanniába Afganisztánból családjával egy ottani konfliktus miatt. Kintléte során feladta a muszlim hitet, és jogi képviselői azzal érveltek, hogy emiatt a hazájába való visszatérése esetén üldöztetés, sőt akár halálbüntetés is várhat rá.

MTI

Andor László: a britek is jól járnak az uniós bevándorlókkal

A brit jóléti kasszának jelentős nettó haszna származik abból, hogy Nagy-Britanniában uniós bevándorlók dolgoznak - mondta vasárnap a BBC-nek Andor László.

MTI

London még tovább szigorítana a szociális ellátási szabályokon

Jelentősen még tovább szigorítaná az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátásának nem egészen két hete megszigorított szabályozását a brit kormány.

MTI

Schulz Cameronnak: az uniós szabad munkaerő-áramlás nem újratárgyalható

Nem lehet újratárgyalni az Európai Unión belüli szabad munkaerő-áramlás alapelvét - közölte a brit kormány által megfogalmazott módosítási igényekre reagálva az Európai Parlament elnöke.

MTI

Bojkottálni akarják a lengyelek a Tescót

A Tesco áruházlánc bojkottjára szólította fel a lengyeleket szerdán egy kormánypárti képviselő a brit miniszterelnöknek a lengyel, illetve általában a Kelet- és Közép-Európából érkező vendégmunkásokra tett megjegyzései miatt.

MTI

Cameron telefonon is beszólt a lengyeleknek

Hibás döntés volt az akkori brit kormány részéről, hogy az Európai Unió 2004-es bővítése után nem alkalmazta az új kelet-európai tagállamok munkavállalóival szemben az átmeneti bevándorlási korlátozásokat – mondta szerdán David Cameron brit miniszterelnök Donald Tusk lengyel kormányfőnek.

MTI

"Megerőszakoltak, aztán kinevettek és leköptek" – magyar szexrabszolgák Angliában

"Megerőszakoltak, aztán kinevettek és leköptek" – magyar szexrabszolgák Angliában

Egy magyarokat érintő büntetőügyből kiindulva a szexuális célú embercsempészet hátterét vizsgálta Magyarországon a BBC. A kilátástalan sorsú, gyakran szegregált roma közösségekből toborzott lányokra nehéz sors vár Angliában.

hvg.hu

Lezuhant egy helikopter Angliában, négyen meghaltak

Éjszakai repülési gyakorlaton vett részt az az amerikai katonai helikopter, amelyik kedd este zuhant le Anglia keleti részén. A szerencsétlenségben a személyzet négy tagja meghalt.

MTI

Sosem utálták ennyire a bevándorlókat Nagy-Britanniában

A felmérésbe bevont brit választók 56 százaléka a bevándorlás "nagyon nagy mértékű" visszaszorítását szeretné. Az e válaszlehetőséget bejelölők aránya most volt a legmagasabb e közvélemény-kutatás harmincéves történetében.

MTI

Össze kell húzni a nadrágszíjat a briteknek

Az eddig végrehajtott konszolidáción felül további több tízmilliárd fontos megtakarítást kell elérni a brit költségvetésben, és a kiadáscsökkentéseket a jövőre esedékes parlamenti választások után is folytatni kell - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

MTI
1234573

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X