MTI Gazdaság

Vízbe is áztathatja az új bankjegyet, nem árt neki - fotó

A fotón Mark Carney brit jegybankelnök pózol az új, műanyag polimerből készült ötfontos bankjeggyel Londonban, egy nappal az után, hogy forgalomba került. A szigetország első vízhatlan bankjegye biztonságosabb és szakértők szerint a tartóssága legalább öt évvel meghaladja a hagyományos papír bankjegyekét.

MTI Világ

Theresa May miatt száll ki a politikából Cameron?

Visszaadja alsóházi képviselői mandátumát David Cameron volt brit miniszterelnök – jelentette be a politikus hétfőn. Nyilatkozatából az is kiderül, hogy a „Westminsteren kívül” keres ezután új munkát.

MTI Gazdaság

A japán cégek otthagyják Londont?

Tokió figyelmeztette Londont, a japán vállalatok máshová helyezhetik át Nagy-Britanniában bejegyzett érdekeltségeik központját, ha az Egyesült Királyság úgy lép ki az EU-ból, hogy a brit gazdaság kikerül az uniós jogszabályok hatálya alól.

MTI Világ

Távozna sok brit a Brexit miatt

Meredeken nőtt az új-zélandi kivándorlás iránt érdeklődő britek száma a nagy-britanniai európai uniós tagságról tartott népszavazás óta.

MTI Sport

Ilyen még nem volt: először növelte érmei számát az előző házigazda

Rio de Janeiróban fordult elő először az újkori olimpiák történetében, hogy az előző játékokat rendező ország növelni tudta érmeinek számát. Nagy-Britannia a 2012-es londoni olimpián 65 éremmel - 29 arannyal, 17 ezüsttel és 19 bronzzal - zárt, a vasárnap záruló riói játékokon azonban már az utolsó előtti napon 66 érmet szerzett.

MTI Világ

Hihetetlen szenvedést okozott gyerekeinek egy pénzéhes brit nő

Csalásért ítélték hét és fél év börtönre azt a brit anyát, aki szándékosan feleslegesen operáltatta meg két gyerekét. Egy évtizeden át hazudott az orvosoknak, ezzel több mint 375 ezer font segélyhez jutott – írta a The Guardian online kiadása.

1 2 3 4 5 6 7
99
A címlapról ajánljuk