Tényleg bekeményítenek az Angliában feketéző illegális bevándorlóknak

Tényleg bekeményítenek az Angliában feketéző illegális bevándorlóknak

Fél év szabadságvesztést és pénzbüntetést kaphatnak azok a bevándorlók, akik illegálisan vállalnak munkát Angliában és Walesben – jelentette be kedden James Brokenshire bevándorlásügyi államtitkár. A feketén foglalkoztatók pénzbírságra számíthatnak, de akár engedélyüket is megvonhatják és elrendelhetik, hogy 48 órára zárjanak be.

MTI

Közel 100 évet élt túl egy palackposta az Északi-tengeren

Egy több mint százéves Nagy-Britanniából származó palackpostát vetett partra a víz Amrum német szigetnél.

hvg.hu

Dühöngenek az utasok: beszállókártyákkal nyerészkednek a brit reptereken

Dühöngenek az utasok: beszállókártyákkal nyerészkednek a brit reptereken

Az utasoktól fizetéskor azért kérik el a beszállókártyát, hogy tudják, melyikük tart az Európai Unió területén kívülre, ebben az esetben ugyanis nem kell megfizetni a 20 százalékos áfát a vásárlás után. A brit repülőtereken az utasokat valójában semmi sem kötelezi arra, hogy vásárláskor bemutassák beszállókártyájukat, kivéve ha alkoholt vagy cigarettát vásárolnak a duty free üzletekben.

MTI

Megmentett, majd megerőszakolt egy 9 éves kislányt egy brit tűzoltó

Az esetre több mint húsz év után derült fény: a vád szerint a tűzoltó felkereste a megmentett kislányt nagyszülei lakásán, amíg az anyát füstmérgezéssel ápolták a kórházban. A tűzoltóra, aki váltig tagadja a vádakat, hosszú börtönbüntetés vár.

hvg.hu

Takarítócégeknél is illegális bevándorlókra vadásznak a britek

A brit "kormányzati gépezet teljes erővel fog lecsapni" azokra, akik jogcím nélküli bevándorlóknak adnak munkát - jelentette be James Brokenshire bevándorlási államtitkár.

MTI

Megnyitnák a palagáz-csapot a britek, 95 cég már érdeklődik

Jelentős méretű palagáz-mezők kiaknázásának engedélyezésére készül a brit kormány, amely szerint a környezetvédők által vitatott technológia alkalmazása révén 60 ezer munkahely és több milliárd font értékű beruházás keletkezhetne.

MTI

Nekimentek Cameronnak az afgán tolmácsa miatt

Bírálatok érték David Cameron brit kormányfőt és kabinetjét amiatt, hogy az afganisztáni brit erők egykori tolmácsa, aki 2011-ben a kormányfőnek is fordított, nem kap menedékjogot az Egyesült Királyságban, noha megítélések szerint hiteles bizonyítékok támasztják alá azt, hogy hazájában veszélyben van az élete a brit hadseregnek tett szolgálatai miatt.

MTI

Perelni akar a Csalagút üzemeltetője

A brit kormány éjszakára lezáratná a Csalagutat, az üzemeltető ezért perrel fenyegette meg Nagy-Britanniát a kieső forgalom miatt.

MTI

Teszt: 15 kérdés a bevándorlásról

Teszt: 15 kérdés a bevándorlásról

Egy angol nyelvű teszten most kiderítheti, mennyit tud a bevándorlásról, hova igyekeznek a legtöbben, melyik ország fogadja be a legtöbb menekültet, és a gazdaság hány százalékát teszi ki az illegális bevándorlók feketemunkája.

hvg.hu

Ki akarják deríteni, hogy molesztált-e gyermekeket a volt brit kormányfő

Vizsgálatot indít annak kiderítésére, megfelelően kezelte-e a wiltshire-i rendőrség az 1990-es évekbeli ügyet, amelyben állítólag kiskorúak szexuális zaklatásával hozták összefüggésbe Nagy-Britannia korábbi miniszterelnökét. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a politikus érintettsége miatt a hatóság ejtette az ügyet.

MTI

Megszigoríthatják az albérleteztetést Nagy-Britanniában

Megszigoríthatják az albérleteztetést Nagy-Britanniában

Újabb intézkedést tervez bevezetni a brit kormány az illegális bevándorlók letelepedésének megakadályozására: pénzbírsággal vagy akár ötévi szabadságvesztéssel sújthatnák az angliai ingatlantulajdonosokat, ha nem lakoltatják ki az országban jogcím nélkül tartózkodó bevándorlókat, vagy nem ellenőrzik bérlőik státusát.

MTI

Záródik egy kapu, sok magyar orvos elesik az angliai munkavállalástól

Záródik egy kapu, sok magyar orvos elesik az angliai munkavállalástól

Csak azok kaphatnak állást a brit egészségügyben és általában az állami, önkormányzati szektorban, akik jól beszélnek angolul - ez a brit kormány terve.

Obama: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, ha meg akarja őrizni globális befolyását – mondta a BBC-nek az amerikai elnök.

MTI

Új vezetője van a brit liberálisoknak

Tim Farron személyében új vezető áll csütörtöktől az egykor harmadik legnagyobb brit parlamenti párt, a Liberális Demokraták élén.

MTI

Teljesen átalakítaná a BBC-t a brit kormány

Teljesen átalakítaná a BBC-t a brit kormány

A brit kormány szerint a BBC "tetőtől talpig" átalakításra szorul, mindenekelőtt azt kell megvizsgálni, hogy szükséges-e "ennyi mindennel" foglalkoznia - mondta csütörtökön a brit kulturális miniszter.

MTI

Politikusokat is érinthet egy pedoifíliával kapcsolatos brit vizsgálat

Független vizsgálat indult pedofil bűncselekmények ügyében Nagy-Britanniában, miután korábban számos ezzel kapcsolatos dokumentum eltűnt. A sajtó szerint politikusok is érintettek lehetnek.

MTI

Meghalt a brit Schindler

Meghalt a brit Schindler

106 évesen meghalt a "brit Oskar Schindlerként" emlegetett férfi, Nicholas Winton, aki 669 zsidó gyereket mentett ki még a háború előtt a megszállt Prágából.

hvg.hu

Érdekes beszélgetést szivárogtattak ki Cameron uniós terveiről

A médiában kiszivárgott pénteki értesülések szerint David Cameron brit miniszterelnök szilárd eltökéltséggel arra fog törekedni az országa EU-tagságáról tervezett népszavazás kampányában, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon.

MTI

Kínos, de vicces kép lett a National Geographic legnépszerűbb fotója

Kínos, de vicces kép lett a National Geographic legnépszerűbb fotója

Egy elájuló királyi testőrről készült 1966-os felvétel lett a legnépszerűbb fotó a National Geographic Tumblr-oldalán – közölte a Mai Manó Ház, amely a nevezetes kép történetét is felidézte.

hvg.hu

Egyre tovább élnek a britek: sok a 100-on túli férfi és nő

Egyre tovább élnek a britek: sok a 100-on túli férfi és nő

Ötven százalékkal nőtt a 100 évesnél idősebb nők száma Nagy-Britanniában 1990 és 2013 között, miközben a százon túli férfiak száma 30 százalékkal emelkedett ugyanezen időszakban - közölte a londoni King's College.

MTI
1234586

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X