Bejelentkezés  

A magyar adósság negyede európai bankok kezében van

Az Európai Bankfelügyeleti Hatóság által vizsgált 64 bankból 33-nál volt valamekkora magyar állampapír-állomány a könyvekben június végén - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

MTI

Kiakadt a MÚOSZ a Napi Gazdaság MNB-bírságán

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három-három millió forintos büntetéssel sújtotta a Napi Gazdaság és a napi.hu szerkesztőségét.

MTI

Matolcsyék megbírságolták a Napi Gazdaságot és a napi.hu-t

Tiltott piacbefolyásolás miatt egyenként 3 millió forintra büntette a Napi Gazdaság Kiadót és a Napi.hu hírportált a Magyar Nemzeti Bank. A november 15-i keltezésű határozat hétfőn jelent meg a pénzügyi felügyeletet is ellátó jegybank honlapján. A Napi.hu főszerkesztője szerint a felügyeleti jogkörben eljáró jegybank "alighanem precedens-értékűnek szánt döntése a sajtónyilvánosság szempontjából aggályosnak tűnhet".

Matolcsyék vizsgálják a tegnapi Mol-zuhanást

A Magyar Nemzeti Bank a Mol és a Richter piacán október 16-án tapasztalt árfolyamesésekkel kapcsolatban előzetes ellenőrzést folytat – erősítette meg az MTI-nek a Menedzsment Fórum csütörtöki értesülését az MNB.

MTI

Nagyot durrantottak a kkv-k

A kis – és középvállalkozások sokszorosát produkálták a legutóbbi adózás előtti eredményeiknek. Előbbiek a 2001-es 358 milliárd után tavaly 881, utóbbiak pedig 95 milliárd után 366 milliárd forint adózás előtti eredményt mutattak ki.

hvg.hu

A görög cégek már inkább nem adóznak

A turisták által legkedveltebb görög szigeteken, közel minden vállalat megtagadja az áfás számla kiadását, azaz gyakorlatilag elkerüli az adófizetést - derült ki a hatósági vizsgálatokból.

hvg.hu

Barcza beköszönt: ezt tervezi a Napi új főszerkesztője

Politikai és gazdasági vezetők véleményét is közzétenné a Napi Gazdaság új főszerkesztője, Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője – derül ki a lap szerdai számában megjelent beköszöntőjéből.

hvg.hu

A Napi Gazdaság tulajdonosváltása: mit visz és mit hagy a CEMP-nél a Századvég?

A kormánytól távol állónak semmiképpen sem nevezhető Századvég Gazdaságkutató Zrt. megvásárolta a Napi Gazdaság című üzleti és pénzügyi hírlapot az újságot eddig kiadó CEMP-től. A lap új főszerkesztője Barcza György, a Századvég vezető gazdasági elemzője lesz. Az új tulajdonos új online felületet tervez, de a CEMP keretei között maradó napi.hu is tovább üzemel.

hvg.hu

Orbánék kedvence vette meg a Napi Gazdaságot

Megvette a Napi Gazdaság kiadóját a Századvég Gazdaságkutató Zrt. – közölte a vevő. A most megvásárolt lap tavasszal írt arról, hogy a Századvég konzorciuma az elmúlt három évben összesen bruttó 4,7 milliárd forint értékű állami megbízásokat kapott.

A legnagyobb német vállalatért aggódik Merkel

Angela Merkel aggodalmát fejezte ki az általa a német gazdaság zászlóshajójának nevezett Siemensnél kialakult válsághelyzet miatt. A cég májusban, majd az előző héten csütörtökön jelezte, hogy nem tudja tartani a szeptember végéig tartó üzleti évre kitűzött célokat.

hvg.hu

Napi: augusztusban jönnek az átdolgozott vízszámlák

Napi: augusztusban jönnek az átdolgozott vízszámlák

Várhatóan augusztustól érkeznek a lakossági ügyfelekhez az első átdolgozott vízszámlák, amelyek a július 1-jét követően fogyasztott tételeket már csökkentett díjon tartalmazzák, illetve a rezsicsökkentéssel elért megtakarítást is feltüntetik rajtuk – írja a pénteki Napi Gazdaság.

Magyar mintára épülnek a gyógyszállók Kínában

Két magyarországi gyógyhotel tapasztalatainak felhasználásával épülnek spa- és wellness-szállodák Kínában. A sárvári Spirit és a hévízi Carbona hotel jelentős szerepet vállal a Peking közelében és Tajvanon is létrejövő gyógyfürdő kultúra létrejöttében.

hvg.hu

Új magyar multi a láthatáron

Egyelőre még csak 11 főt foglalkoztat, azonban igen ambiciózus tervei vannak az egyedi alumíniumhabot gyártó Aluinvent Zrt.-nek, amely néhány éven belül a régió egyik legnagyobb munkaadója lehet, amit a vetélytársakkal szembeni többéves előnye indokol.

hvg.hu

Kíméletlenül megbüntették a Luis Vuittont

Nyolcmillió eurós büntetést kapott a francia pénzügyi felügyelettől (AMF) az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA abban az eljárásban, amelyet az Hermes International SCA kezdeményezett tavaly, a világ legnagyobb luxusipari csoportja ellen.

hvg.hu

Szerviz akciónak álcázva hívja vissza közveszélyes járműveit a Chrysler

"Szolgáltatásbővítési szervizakció" keretében hívja vissza 2,7 millió hobbiterepjáróját a Chrysler, hogy a változtatással egyben orvosolja az autók egyik gyengeségét, amely az amerikai közlekedési felügyelet szerint több halálos balesethez vezetett.

hvg.hu

Magyar cégek Szocsiban – infrastrukturális fejlesztések és téli olimpia

A téli olimpia helyszínén magyar cég épít szállodát az Eximbank finanszírozásával, miközben Szijjártó Péter egy szentpétervári gyermekkórház építéséért is lobbizik.

hvg.hu

Napi: 120 forinttal is drágulhat egy doboz cigi ára augusztusra

Már augusztus előtt drágább cigaretta kerülhet a nemzeti dohányboltokba, ugyanis július 15-étől kell alkalmazni a 10 százalékos árrésszabályt, ezzel a nyugat-európaiakat közelíti majd a magyar cigaretta átlagára – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

MTI

Az MNB lesz az új PSZÁF

Az MNB lesz az új PSZÁF

Az MNB látja el a jövőben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységét – írja a Napi Gazdaság. A lap értesülései szerint az erről szóló kormányhatározat a PSZÁF jogutód nélküli megszüntetését írja elő, a jegybank pedig megkapja a felügyeleti és fogyasztóvédelmi feladatokat.

hvg.hu

2012-ben is veszteséges volt a Spar

Továbbra is veszteséges a Spar Magyarország Kft., ám 2012-ben kissé javult a cég helyzete - írta a Napi Gazdaság kedden.

MTI

Nem dolgoznának vasárnap a lengyelek

A lengyel katolikus egyház és a hazai vállalkozók évek óta szorgalmazzák a szupermarketek vasárnapi nyitva tartásának betiltását, s ez most törvényjavaslat formájában a parlament elé kerül. A tervezet támogatói nem csak új minőségű életet remélnek a családok számára, de a kis családi boltok felvirágozását is várják a vasárnapi munka tilalmától.

hvg.hu
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X