Kocsis Andrea Itthon

Forradalmi a hangulat Navracsics meghallgatása előtt

Ma este 18 órakor kezdődik Navracsics Tibor uniós biztosi meghallgatása az Európai Parlamentben. Habár az EP-képviselő Jávor Benedek szerint minden jelölt marad majd a bizottságban, mégis úgy véli, az illetékes képviselők megszorongatják a volt külügyminisztert a kérdéseikkel. Brüsszelben beszélgettünk a Zöldek képviselőjével Navracsics meghallgatása előtt.

MTI/hvg.hu Itthon

Németh Zsolt bírálta az új külügyi vezetés döntését

A tallinni magyar nagykövetség bezárása nem volt kellőképpen átgondolt Németh Zsolt volt külügyi államtitkár, külügyi parlamenti bizottsági vezető szerint, aki a Népszabadságnak nyilatkozott az ügyről és azt is elmondta, hogy a magyar-amerikai kapcsolatokkal sem elégedett.

MTI Itthon

Der Spiegel: Navracsics Orbán építőmestere

Portrét közölt a német Der Spiegel hetilap Navracsics Tiborról. A lap szerint a fideszes politikus mostanáig kevés kompetenciát mutatott azokon a területeken, amelyek az irányítása alá kerülnek.

hvg.hu Itthon

Falus videójáról és erősödő Orbánról ír az Economist

Ezen a héten is Orbán Viktorral foglalkozik egy cikkében a brit The Economist nyomtatott kiadása: az "Orbán, a megállíthatatlan" ("Orbán the Unstoppable") című írás a magyar miniszterelnök hazai erősödésével, az ellenzék választási esélyeivel és a civilek zaklatásával foglalkozik.

Kósa András Itthon

Nincs pénz: "nyugati zárás" a keleti nyitás ára

Nem áll rendelkezésére sem többletforrás, sem státusz a külügyminisztériumnak a tervezett mongóliai és ecuadori nagykövetségnyitásokra, ezért kellett bezárni az észtországi és ciprusi magyar missziót – mondták a hvg.hu-nak a döntésre rálátó források, akik mind a lépést magát, de annak időzítését különösen szerencsétlennek tartják. Észtország válaszul szintén bezárja budapesti misszióját, emiatt cikkünk megjelenésével egy időben tüntetés volt Budapesten.

hvg.hu Itthon

Szijjártó érkezése előtt tisztogattak egyet a külügyben

Összehívták kedd reggel a külügyminisztériumban a miniszteri kabinetet, illetve az ehhez tartozó kommunikációs stábot, és mindenkivel közölték: fel vannak mentve beosztásukból. A tárca új vezetője szerdán lép hivatalba.

Kósa András Itthon

Orbán totojázása miatt kaphatott gyenge posztot Navracsics

Lázár János hozta lehetetlen helyzetbe Brüsszelben Navracsics Tibort, ennek köszönhető, hogy a magyar jelölt végül is senki által nem várt, nem túl jelentősnek mondható biztosi posztot kaphat (ha egyáltalán megválasztják) – még ilyen és ehhez hasonló összeesküvés-elméletek is keringenek diplomáciai körökben. Azt ugyanis mindenki nehezen fogja fel, miért kezdett a kormány ámokfutásba a jelölés előtt. Van, aki szerint ugyanakkor Orbán Viktor éppen a kulturális és állampolgársági portfóliót akarta „magának”. Az biztos, hogy a lemondott külügyminiszterre izzasztó meghallgatás vár az Európai Parlamentben.

MTI Itthon

Navracsicsot megizzasztják a Financial Times szerint

Azok közé a kijelölt biztosok közé sorolja hétfői számában a Financial Times (FT) európai kiadása Navracsics Tibort, akik a lap szerint kemény meghallgatásra készülhetnek az Európai Parlamentben a jövő héten.

hvg.hu Itthon

Jávor: Az mentheti meg Navracsicsot, aki miatt felvonult a Békemenet

Nagykoalíciós alku körvonalazódik az uniós biztosjelölti meghallgatások előtt Brüsszelben. Jávor Benedek, aki az Együtt-PM listavezetőjeként lett májusban EP-képviselő, úgy látja, csak ez a háttérmegállapdás mentheti meg Navracsics Tibor oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosjelöltet, hogy ne csak "egy lassan száradó vértócsa" legyen az oktatási bizottság padlóján.

hvg.hu Világ

Navracsics ellen tüntetnének Horvátországban

Magyarország zágrábi nagykövetsége elé szervez tüntetést a 25 horvátországi civil szervezetet tömörítő Crosol szövetség, amely nyílt levélben tiltakozott az Európai Bizottságnál és az Európai Parlamentnél Navracsics Tibor kulturális, oktatási és ifjúsági EU-biztossá való kinevezése ellen és szót emelt a magyarországi civil szervezetek vegzálása ellen is.

MTI Itthon

Navracsics Tibor lemond

A külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan értesítette Áder Jánost és Orbán Viktort arról, hogy várható EU-biztosi kinevezése miatt lemond magyarországi megbízatásáról.

MTI Nyüzsi

Külföldi lap: "Navracsics a leggyengébb láncszem" Juncker bizottságában

A La Libre Belgique felidézi, hogy Navracsics igazságügyi miniszter volt abban az időszakban, amikor Magyarországon az igazságszolgáltatás és a média terén a hatalomra szabott törvények sora született, leépítve a jogállamiságot. Egy néppárti politikus azonban megvédi a lapban a magyar EU-biztos-jelöltet.

MTI Világ

Die Presse: ezzel izzaszthatják meg Navracsicsot

Navracsics Tibornak erős idegekre lesz szüksége az október végi meghallgatásán, mert már most erős ellenállás mutatkozik jelölésével szemben - írta a Die Presse című konzervatív osztrák lap az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölt magyar külgazdasági és külügyminiszterről.

MTI Világ

Október elsejéig van ideje felkészülni Navracsicsnak

Október elsején lehet Navracsics Tibor meghallgatása az Európai Parlament (EP) kulturális bizottsága előtt - derül ki az uniós biztosjelöltek EP-meghallgatásának előzetes, EP-illetékesek által egyelőre hangsúlyozottan nem véglegesnek mondott parlamenti menetrend-tervezetéből.

MTI Világ

Nem bánnak majd kesztyűs kézzel Navracsiccsal a meghallgatásán

A Európai Parlament az Európai Bizottság leendő tagjainak "szigorú szóbeli meghallgatására" készül – jelentette be kedden több vezető parlamenti képviselő. A szocialista frakció vezetője szerint van több olyan jelölt, aki problematikus lehet, s közölte: "bennünket leginkább a magyar jelölt aggaszt".

1
5 6 7 8 9
40

A címlapról ajánljuk