Bicsérdi Ádám Kult

Csütörtökönként becsöngettek a csendes Hofik, akik azóta is a nappalinkban ülnek

Ma már megosztónak számít, fénykorában viszont kiürültek az utcák miatta – pontosan 30 éve, május 7-én indult a magyar televíziózás legkedveltebb „mutánsa”, amely nevelte, eligazította és szórakoztatta is az országot. De miért rajonganak érte a mai kamaszok és miért fut még a mai, jóval modernebb közegben is?

MTI Kult

Vágási Feri is felköszöntötte a 80 éves Etust – fotók

A fővárosi Madách Színházban köszöntötték fel kedden a 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karolát. A színművészt számtalan színpadi szerepe, filmjei, tévéfilmjei, szinkronszínészi munkája mellett legtöbben talán a Szomszédok című tévésorozatból ismerik, ahol Etust alakította. Kedden Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, a Szomszédok Vágási Ferije is felköszöntötte Csűrös Karolát.

MTI Kult

Kováts Adél lesz a Radnóti Színház igazgatója

A József Attila Színház, a Centrál Színház és a Katona József Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél nyerte el, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén négy budapesti színház ügyvezető igazgatói pályázatáról döntött.

hvg.hu Itthon

Bocsánatot kért a NAV Nemcsák színházától

Adminisztrációs hiba miatt került fel a végrehajtás alatt álló gazdálkodók listájára a Nemcsák Károly vezette József Attila Színház - közölte a NAV, amely elnézést kért a hibáért.

hvg.hu Kult

Végrehajtást kértek Nemcsák Károly színházára

A József Attila Színház direktora, Nemcsák Károly nem tudott az esetről. Szerinte egy régről visszamaradt tartozás miatt szerepelhet a színház a NAV honlapján a végrehajtásra kijelöltek között.

hvg.hu Kult

Dörner, Nemcsák is többmilliós jutalmat kapott

Még a nyári szezon előtt milliós prémiumot kapott több önkormányzati cég vezetője is – írta a Hír24, amely 24 kerületi (és a fővárosi) önkormányzattól kérte ki a jutalmakra vonatkozó idei adatokat.

hvg.hu Kult

Kiderült, mi volt Nemcsák Károly pályázatában

2011 nyara óta nem volt nyilvános Nemcsák Károly pályázata, amelyet a József Attila Színház igazgatói posztjára nyújtott be. Az Index a másodfokon is megnyert pernek köszönhetően most részleteket közölt a konkrétumokban nem bővelkedő anyagból. Eszerint Nemcsák célja volt a "neoliberális rombolás kárainak helyreállítása" és a "nemzeti értékek előtérbe helyezése" is.

MTI Kult

Nemcsák nem akar nyilatkozni egy ideig

A József Attila Színház tavaly repertoáron lévő előadásai közül négy-öt darab marad műsoron, a Turay Ida Színház és a soproni Petőfi Színház mellett több vidéki színház produkcióját, valamint táncelőadást is láthat a közönség. Két saját bemutatót tavaszra terveznek. A színház igazgatóságának közlése szerint az eddigi társulat szinte minden tagját újra foglalkoztatják majd egyes produkciókban.

MTI Itthon

Nemcsák csoportosan küldi el a József Attila Színház színészeit

Októberben indul az évad a József Attila Színházban, az új igazgató, Nemcsák Károly őszre és tavaszra tervez egy-egy saját bemutatót a színház eddigi társulatának tagjaira is építve. A színészek alkalmazotti jogviszonyát - csoportos létszámleépítéssel - megszünteti, de többekkel vállalkozói szerződést kötne bizonyos előadásokra.

MTI Kult

Nem tetszik a Magyar Színházi Társaságnak Nemcsák kinevezése

A Magyar Színházi Társaság elnöksége nehezményezi, hogy a Fővárosi Önkormányzat a József Attila Színház esetében a szakmai bizottság meggyőző arányú ajánlása ellenében hozta meg döntését, és nevezte ki Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművészt a teátrum élére.

hvg.hu Itthon

Nemcsák nyert, pedig nem ő volt a legjobb

A főpolgármester nem vette figyelembe a javaslattevő bizottság ajánlását, így nem a legjobb pályázatot benyújtó Horgas Pétert, hanem Nemcsák Károlyt nevezte ki a József Attila Színház élére. Korábban is voltak már jelek arra, hogy bármi is történik, Vágási Feri egykori alakítója lesz az új direktor.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával