Pálmai Erika Itthon

A fiatal jogászok sem ússzák meg a kormány diplomadiktátumát

Csak a 2006 előtt végzett jogászok bízhatnak abban, hogy anélkül lehetnek állami vezető tisztségviselők, hogy elvégeznék az államtudományi mesterképzést a kormány kedvenc egyetemén. Azóta ugyanis nem születik olyan jogász diploma, amely megfelelne a mentességi követelményeknek.

hvg.hu Gazdaság

Orbán kedves egyeteménél furcsaságokra bukkant az EU

Durva túlárazásokra bukkant az Európai Bizottság a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) és a kormányhivatalok egyik közös projektjénél, amelyre 17,5 milliárdos uniós támogatást kaptak – írta a 24.hu. A bizottság levélben kért magyarázatot.

hvg.hu Gazdaság

24.hu: Matolcsy György elhasalt a doktori iskolában

Nincs még egy középfokú nyelvvizsgája az angoltudását nyilvánosan is csillogtató jegybankelnöknek, így PhD-fokozatot sem tudott szerezni a közszolgálati egyetem doktori iskolájában – derítette ki a 24.hu.

MTI Itthon

Orbán kedvenc egyetemét a hazaszeretet viszi előre

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről - mondta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában. A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban arról is beszélt, hogy szerinte nem a polgárok vannak az államért.

Gergely Zsófia Itthon

Független az az NVB-elnök, akinek három másik vezetői poszt is belefér?

Totálisan függetlennek kell lennie a legfőbb választási szerv elnökének a törvény szerint, az NVB-elnök Patyi András viszont három másik olyan posztot is betölt, ami kapcsolódik a kormányhoz. Ebből kettőre kormányhatározattal nevezték ki. Ennek ellenére állítja, fel sem merülhet összeférhetetlensége, évtizedes pályafutása miatt tartanak rá igényt ennyi pozícióban.

hvg.hu Itthon

Megmenekülhet a fák negyede az Orczy-kertben

A korábban tervezett 145 helyett 101 fát pusztítanak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovica Campusának építése miatt az Orczy-kertben – ezt írja a keddi Népszabadság az egyetem keddi lakossági fórumára hivatkozva.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk