MTI Tech

Kábelt fektetetnek az űrhajósok

Űrsétát tettek amerikai űrhajósok a hétvégén, és ezen megkezdték a kábelfektetést a Nemzetközi Űrállomás (ISS) hamarosan megérkező új egységéhez.

MTI Instant tudomány

Elindították a Dragon teherűrhajót

Elindították szombaton az amerikai Dragon teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), a már levált gyorsítórakétát azonban nem sikerült épségben egy platformra irányítani az Atlanti-óceánon.

MTI Tech

Több mint egy év után először: Kimerészkedtek az űrbe az ISS lakói

Az ISS amerikai legénységeinek űrsétáit 2013 júliusában függesztették fel, miután Luca Parmitano olasz űrhajós egy külső munka közben kis híján megfulladt a szkafanderéből a sisakjába szivárgó hűtővíz miatt. Most két űrhajós mégis kimerészkedett egy kis karbantartási munkára.

MTI Tech

Elindult az utolsó európai űrhajó az ISS-re

Fellőtték kedd éjjel a Georges Lemaitre belga fizikusról és katolikus papról elnevezett ATV-5 európai automata teherűrhajót, amely utánpótlást szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

MTI / hvg.hu Tech

Nagy baj van a Nemzetközi Űrállomáson

Komoly számítógéphiba keletkezett a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), a javításhoz az amerikai űrügynökség (NASA) bejelentése szerint űrsétára lesz szükség.

Instant tudomány

Selfie: a Föld és én

Karácsony előtt egy nappal végzett javításokat a Nemzetközi Űrállomáson Mike Hopkins, és egyúttal készített egy stílszerű selfie-t, amit a Huffington Post Tech rovata közölt Twitter oldalán.

MTI Világ

Lélegeztető csövet buherálnak az űrállomáson

A Nemzetközi Űrállomáson (ISS) "házilag" készített lélegeztető csövekkel és nedvszívó párnácskákkal szerelik fel az űrhajósok szkafanderét, hogy lehessen folytatni a Luca Parmitano olasz űrhajóssal történt incidens miatt szeptember eleje óta szüneteltetett űrsétákat - közölték szerdán az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA illetékesei.

MTI Sport

Már az űrben van az olimpiai fáklya

A Szojuz űrhajó fedélzetén utazó három űrhajóssal együtt csütörtökön megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a 2014-es szocsi téli olimpia fáklyája.

MTI Világ

Vakon szálltak le az űrállomás asztronautái

Elromlott az adatátviteli berendezés, így a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) hazatérő legénység gyakorlatilag vakon szállt le szerdán a kazahsztáni sztyeppén - árulta el Pavel Vinogradov űrhajós a Csillagvárosban pénteken tartott tájékoztatón.

MTI Világ

Kinyitották a fertőzésgyanús űrhajó átjáróját

A gyanús űrhajó három napja áll lezárva a Nemzetközi Űrállomáson. Egy olasz űrhajós a teherszállítón olyan berendezéseket helyez el, amelyek több órán át tisztítják a benti levegőt, miután a szállítmány útközben szennyeződhetett.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk