MTI Világ

Minden Nepálban lévő magyarral van kapcsolat

Jelenleg negyven magyarról tudnak, aki Nepálban tartózkodik, közülük 34 magyar állampolgár, hatan pedig magyar ajkúak, de más európai uniós országok állampolgárai. Mindenkivel kapcsolatban van a magyar külügy közvetlen vagy közvetett módon, mindenkiről tudják, hol és hogy van.

MTI Világ

Nepáli kormányfő: A 10 ezret is elérheti a halottak száma

Szusil Koirala a Reutersnek adott interjút, amelyben sokkal többre becsülte a halottak számát, mint a jelenlegi adat. A kormányfő a mentési munkálatok gyorsítására utasított, és sátrakat, valamint gyógyszereket kért külföldről.

MTI Világ

Szijjártó: Már csak egy magyart keresnek Nepálban

A keresett magyarról a tartózkodási helye alapján feltételezhető, hogy jól van – mondta az M1-en a külgazdasági és külügyminiszter. A katmandui tiszteletbeli konzul meglátogatta azt a négy sérültet, akit kórházban kezelnek. Ők a körülményekhez képest jól vannak. Közben 4300 fölé emelkedett a földrengés halottjainak száma.

hvg.hu Világ

Lesújtó videó: drónt küldtek a romos Katmandu fölé

Friss drónvideó látott napvilágot a nepáli földrengés után két nappal. A robotrepülő a főváros, Katmandu fölött filmezett, és nagy kiterjedésű pustztítást - repedt utakat, összedőlt házakat, leomlott sztúpákat - rögzített. A jelenlegi adatok szerint a földrengésben több mint négyezer ember vesztette életét, de a szám jelentősen emelkedhet, ahogy a mentőcsapatok fokozatosan átkutatják a romokat.

MTI Világ

Nepáli földrengés: Több 3700 halott van már

Már 3700 fölé emelkedett a hétvégi nepáli földrengés halottainak száma. A nepáli rendőrség hétfői adatai szerint 3635-en haltak meg az országban, 61-en Indiában, 20-an Tibetben. Bangladesből is jelentettek négy halottat.

hvg.hu Világ

Földrengés: Sokkoló videót küldött egy hegymászó a Mount Everestről

Katasztrófafilmbe illő videót rögzített egy hegymászó a Mount Everesten, a hétvégi földrengés idején. Az egyik táborban megpihenő túrázók fejvesztve menekültek, amikor észrevették a földmozgás után meginduló lavinát. Az alig két és fél perces videón jól hallható, amint sűrű „fuck”-ok közepette próbálnak menedéket keresni a hegymászók.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk