MTI Világ

Nepáli kormányfő: A 10 ezret is elérheti a halottak száma

Szusil Koirala a Reutersnek adott interjút, amelyben sokkal többre becsülte a halottak számát, mint a jelenlegi adat. A kormányfő a mentési munkálatok gyorsítására utasított, és sátrakat, valamint gyógyszereket kért külföldről.

MTI Világ

Szijjártó: Már csak egy magyart keresnek Nepálban

A keresett magyarról a tartózkodási helye alapján feltételezhető, hogy jól van – mondta az M1-en a külgazdasági és külügyminiszter. A katmandui tiszteletbeli konzul meglátogatta azt a négy sérültet, akit kórházban kezelnek. Ők a körülményekhez képest jól vannak. Közben 4300 fölé emelkedett a földrengés halottjainak száma.

hvg.hu Világ

Lesújtó videó: drónt küldtek a romos Katmandu fölé

Friss drónvideó látott napvilágot a nepáli földrengés után két nappal. A robotrepülő a főváros, Katmandu fölött filmezett, és nagy kiterjedésű pustztítást - repedt utakat, összedőlt házakat, leomlott sztúpákat - rögzített. A jelenlegi adatok szerint a földrengésben több mint négyezer ember vesztette életét, de a szám jelentősen emelkedhet, ahogy a mentőcsapatok fokozatosan átkutatják a romokat.

MTI Világ

Nepáli földrengés: Több 3700 halott van már

Már 3700 fölé emelkedett a hétvégi nepáli földrengés halottainak száma. A nepáli rendőrség hétfői adatai szerint 3635-en haltak meg az országban, 61-en Indiában, 20-an Tibetben. Bangladesből is jelentettek négy halottat.

hvg.hu Világ

Földrengés: Sokkoló videót küldött egy hegymászó a Mount Everestről

Katasztrófafilmbe illő videót rögzített egy hegymászó a Mount Everesten, a hétvégi földrengés idején. Az egyik táborban megpihenő túrázók fejvesztve menekültek, amikor észrevették a földmozgás után meginduló lavinát. Az alig két és fél perces videón jól hallható, amint sűrű „fuck”-ok közepette próbálnak menedéket keresni a hegymászók.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk