MTI / hvg.hu Itthon

Vona jelöltjei Novákék mögött végeztek

A Vona Gábor által a Jobbik alelnöki posztjaira javasolt jelöltek kisebb támogatást kaptak a tagszervezetektől, mint azok, akiket Vona megkísérel kitenni az elnökségből. A tisztújításra tizenkét alelnökjelölt készül.

hvg.hu Itthon

Ledobta a szerelembombát vasárnap éjjel Novák Előd – fotó

Egy Jobbik-majálisról a Duna-partra csalta barátnőjét, ott kérte meg a kezét. És ennek már nyolc éve – írta a Facebookon a jobbikos Novák Előd. A leánykérésről szóló megemlékezéséhez romantikus-ölelkezős fotót is csatolt. Az évfordulón a politikuspár szerepjátékkal nosztalgiázott.

Windisch Judit Itthon

Novák Előd még kitart

A három nemkívánatos Jobbik-alelnök közül kettő úgy döntött, nem indul a pártelnök kérésének engedelmeskedve nem indul újra a posztért, de Novák Előd még mindig indulna az alelnökségért.

hvg.hu Itthon

Toroczkai nemet mondott Vonának, és alázatra szólítja a Jobbik alelnökeit

Ásotthalom határvédő polgármestere többször is nemet mondott Vona Gábornak, aki arra kérte, induljon az alelnökségért a Jobbikban. Hétfőn ugyanakkor arra utalt a Facebookon, "még őrlődik". Toroczkai megfeddte a Jobbik elnökségéből kiszorulni látszó politikustársait, amiért "az ellenséges médiánál" szellőztették meg a párt belviszályát, és arra biztatta őket, "a nemzet ügye iránti alázattól" hajtva álljanak ők is egy sorral hátrébb.

Windisch Judit Itthon

Toroczkaival is tárgyal Vona az alelnökségről

Toroczkai Lászlóval is tárgyalásban áll Vona Gábor Jobbik-elnök, aki polgármesterekkel töltené fel pártja elnökségét az onnan eltávolított Novák Előd, Apáti István és Szávay István helyett.

Windisch Judit Itthon

"Nem mi csinálunk palotaforradalmat" - Mi zajlik a Jobbiknál?

Nyilvános Facebook-posztokban szállnak szembe Vona Gábor pártelnök döntésével a nem marasztalt alelnökök: Apáti István, Szávay István és Novák Előd is erősen bírálja a lépést, de Vonát a saját Facebook-oldalán is erősen osztják a szimpatizánsok. Novák és Szávay meg is szólalt, egyiküket egy más témában tartott sajtótájékoztatón lehetett kérdezni, másikuk pedig interjút adott a hvg.hu-nak. Török Gábor politológus szerint Vonának a konfliktus is jó, az ellenzők az ő kottájából játszanak.

hvg.hu Itthon

Novák lojális akar maradni Vonához, de elindul az alelnökségért

Nem lépnek ki a pártból – ezt válaszolta csütörtöki sajtótájékoztatóján a jobbikos Novák Előd, akiről két másik alelnök-társával, Apáti Istvánnal és Szávay Istvánnal szerdán derült ki: Vona Gábor pártelnök megtiltaná nekik, hogy újrainduljanak posztjukért. Novák arról is beszélt, hogy lojális akar maradni Vona Gáborhoz, ugyanakkor az alelnökségért is újra ringbe száll. Szerinte nincsenek törésvonalak a Jobbikban.

MTI/hvg.hu Itthon

Vona: "Vannak jobbak", mint Novák Elődék

A kormányra kerüléshez a Jobbiknak néppártként kell működnie – jelentette ki Vona Gábor, hozzátéve, hogy egyik parlamenti párttal sem akarnak szövetségre lépni. Ugyan együtt akar működni a távozó alelnökökkel, de úgy gondolja, vannak náluk jobbak. Például polgármesterek, akik már bizonyítottak – mondta. Közben Vona hívei a Facebookon elégedetlenkednek.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor ismét felbukkant egy habonyos ibizai videó

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: húsz éve nem látott ilyen pedagógussztrájkot Magyarország; Habony Árpád ismét felbukkant egy ibizai videóban; beláttunk egy kicsit a TV2 napjaiba; Vona Gábor kirúgta három alelnökét.

Windisch Judit Itthon

Vona kitette Novák Elődéket a Jobbik-elnökségből

Bár radikális politikusokat nem akar látni Vona Gábor az elnökségben, a szóvivő szerint nem ez áll a döntés hátterében, és a párt sem szakad. A kirakottak egyike, Novák Előd leforrázva érzi magát.

hvg.hu Itthon

Lázár vizsgálatot követel a Jobbik parlamenti trollkodása miatt

Leginkább az ellenzékkel szúrt ki a Jobbik, amikor a hétfői azonnali kérdések órájában ötven, a miniszterelnöknek szóló korrupció témájú kérdést olvastatott fel az ülés levezető elnökével. Lázár János és az MSZP is vizsgálatot sürget az obstrukciógyanús ügyben. Az LMP szerint leginkább a házszabály a hibás.

hvg.hu Itthon

Novák Előd kettőt tévedett, egyet zsidózott

A jobbikos politikus előbb azon lelkendezett, hogy A Lovasíjász című filmet többen nézték meg egy fővárosi moziban, mint a Saul fiát, majd az izraeli tulajdonban lévő magyar mozikon kesergett. Egyik sem volt igaz.

hvg.hu Itthon

Novák Előd közzétett egy 30 évig nem nyilvános kormányjavaslatot

A jobbikos politikus nyilvánosságra hozta a 30 évig nem nyilvános dokumentumot, ami alapjául szolgál annak az alaptörvény-módosításnak, amely szerint bekerülne az alkotmányba a terrorveszély intézménye. A Jobbik – bár az elején még támogatta alapjaiban a javaslatot – később úgy vélte, jogalkotói túlkapások is vannak a javaslatban. Novák Előd azt mondja, vállalja a szabadságvesztést is, lemond mentelmi jogáról, ám a Btk. szerint erre semmi szükség sincs, mert amit tett, nem bűncselekmény. Mentelmi jogról lemondani pedig nem is lehet.

hvg.hu Kult

A Saul fia után most a Hajnali láz miatt toporzékol a Jobbik

Korábban a Saul fia, most a Hajnali láz támogatását kifogásolja a párt. Dúró Dóra ezúttal nem felejtette el felhánytorgatni Orbánéknak azt sem, hogy kihátráltak a Hóman Bálint-szobor mögül. Szerinte a kormány jobbikosként beszél, de SZDSZ-esként cselekszik.

HVG Itthon

Így kívánnak boldog karácsonyt a politikusok

Idén elmaradt Orbán Viktor szinte már megszokottá vált karácsonyi Facebook posztja, de a több politikus nem volt rest és ki-ki a maga módján köszöntötte a szavazókat. Összeszedtük a legjobbakat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk
Ennél viccesebb film már nem lesz ezen a nyáron

Ennél viccesebb film már nem lesz ezen a nyáron

Ryan Gosling és Russell Crowe is hülyét csinál magából a retrómázzal leöntött Rendes fickókban – politikai korrektséget ne keressünk a filmben, de perceken át tartó poénsorozatokat és kliséket kiforgató akciójeleneteket annál inkább. A felhozatalt elnézve már május végén megkaptuk a nyár legjobb vígjátékát.