Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A Jobbik szeretné, ha Orbán Viktor is internetezne

A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és Kubatov-listás adatgyűjtés helyett csak népszavazást tart elfogadhatónak a Jobbik az internetadó ügyében. A Fidesz azonban Alaptörvényben tiltotta meg azt ebben a kérdésben is, ezért lehet, hogy módosítani kell – írta közleményben a párt.

MTI-OS

A Jobbik kikéri Szíjjártó vagyonnyilatkozatát

A Jobbik vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást szorgalmaz az Országgyűlésben Szijjártó Péter ingatlanvásárlása miatt.

MTI

Megszólalt a zsidó származású jobbikos: "Nincs zsidó öntudatom"

Megszólalt a zsidó származású jobbikos: "Nincs zsidó öntudatom"

Kényelmetlen helyzetbe került a Jobbik, miután egy újabb politikusa ismerte be, hogy vannak zsidó felmenői. Jakab Péter ezt házon belül már két évvel ezelőtt elmondta a pártvezetésnek, ám a Jobbikból távozni kényszerült Szegedi Csanádhoz hasonlóan korábban elhallgatta származását. Jakab a hvg.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy a Jobbikban senkinek nem vizsgálják a felmenőit. Két éve maga a pártelnök szögezte le: ha kiderülne, hogy zsidó felmenői vannak, lemondana. Jakab egyelőre marad, mert forrásaink szerint a Jobbik Miskolcon káderhiánnyal küzd.

MLF

Novák egy cigányozós közleménye miatt magyarázkodhat

"Úgy tűnik számomra, a Fidesz nemcsak a cigány szavazók voksait vásárolja meg, hanem még az Országgyűlésben is képes egy cigány képviselő szavazatát hasonló eszközzel befolyásolni" – írta közleményében a Jobbik alelnöke. A közleményt Rubovszky György az Országgyűlés házbizottsága elé viszi, Novák visszautasítja a rasszizmus vádját.

MTI

Házbizottság elé kerül Novák cigányozása

A szocialista Bárándy Gergely és az LMP-s Schiffer András elfogadhatatlannak minősítette a jobbikos Novák Előd cigányozós közleményét, amelynek ügyét a házbizottság elé viszi a KDNP-s Rubovszky György.

MTI

Átlátszó: Beidézték a Kuruc.info bejegyzőjét

Beidézte a San Francisco-i bíróság Varga Bélát, a Kuruc.info domain tulajdonosát, adta hírül az Átlátszó.hu. Varga mellett szintén kihallgatják a portálnak helyet adó szerver tulajdonosát, a Cloudfare nevű céget. Az idézetteknek többek között arról is nyilatkozniuk kell, milyen IP-címről jelentkeztek be az oldal szerkesztői – vagyis fény derülhet arra, kik készítik a szélsőséges portált.

hvg.hu

Jobbik: az MSZP képtelen a megújulásra

A Jobbik szerint a Horn Gyula nevét zászlajára tűző MSZP képtelen a megújulásra - közölte a Jobbik parlamenti frakciója vasárnap az MTI-vel.

MTI

Mentelmi jogának felfüggesztését kéri a jobbikos gárdakapitány

A Jobbik sok hasonló leleplezésre számít a választás előtti hetekben – mondta Z. Kárpát Dániel, aki nehezményezi, hogy a kormány "illegalitásba kényszerítette a Magyar Gárda tevékenységét".

MTI

Kiakadt a Jobbik, mert csak a Fidesz kampányolhat a XI. kerületben

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a közterületi reklámokról döntő cég letiltotta őket.

MTI

Novák Elődöt lélegeztetőgépre tették

Novák Elődöt lélegeztetőgépre tették

A hétvégi szélsőjobbos Kitörés emléktúrán eltörte a bokáját, ezért meg kellett operálni a Jobbik képviselőjét. A gerincébe adott érzéstelenítő után elvesztette az eszméletét, és leállt a légzése.

hvg.hu

Vita lesz a cigánybűnözés szóról

Az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága elé kerül a cigánybűnözés kifejezés parlamenti használatának lehetősége a Házbizottság szerdai döntése értelmében.

MTI

Novák: "nem véletlenül becézik Piálffynak a KDNP borszakértő mamelukját"

Novák: "nem véletlenül becézik Piálffynak a KDNP borszakértő mamelukját"

A Jobbik alelnöke nem rejtette véka alá véleményét a KDNP-s Pálffy Istvánról, aki szerinte bűzlött az alkoholtól a Parlamentben.

hvg.hu

Cigányozással, kurucinfózással és kiabálással indult a hét a Parlamentben

Cigányozással, kurucinfózással és kiabálással indult a hét a Parlamentben

Karas Mónikát, a médiahatóság elnökét meghallgatták a kulturális bizottságban. Minden pártnak volt kifogása a közmédia működésével kapcsolatban, de a legemlékezetesebb csörte Novák Előd és L. Simon László között zajlott le.

MTI

Novák Előd feljelenti L. Simon Lászlót

Rágalmazás miatt feljelenti a parlament kulturális bizottságának fideszes elnökét a jobbikos Novák Előd. Az ellenzéki politikus azt állítja: L. Simon László "azt hazudta, hogy nyílt antiszemita kijelentéseket" tett a jobbikos politikus a testület hétfői ülésén. A bizottság fideszes elnöke kedden közleményben tiltakozott Novák Előd hozzászólása miatt, amelyben a jobbikos képviselő egyebek mellett „hullarablásról” és „holokausztiparról” beszélt.

hvg.hu

Zsidózás a parlamentben: „hullarablásról”, „holokausztiparról” beszélt Novák

Zsidózás a parlamentben: „hullarablásról”, „holokausztiparról” beszélt Novák

„Holokausztiparról”, „hullarablásról”, „bűnbakképzésről”, „elfolyatott” milliárdokról beszélt hétfőn egy jobbikos képviselő, amikor a parlament egyik bizottságában a holokauszt 70. évfordulójára épülő emlékközpontot bírálta. A bizottság fideszes elnöke, L. Simon László „kisstílű és pitiáner antiszemitának” nevezte Novák Elődöt, majd a Fidesz kedden közleményben ítélte el a jobbikos képviselő bizottsági felszólalását. Novák korábban már több pénzbüntetést is begyűjtött zsidózó kijelentései miatt.

MLF

Bréking: politikusgyerek sírása zavarta a mai plenáris ülést

Bréking: politikusgyerek sírása zavarta a mai plenáris ülést

Novák Előd és Dúró Dóra második gyermeke, a kis Bottyán is részt vett a hétfői rendkívüli parlamenti ülésen. Úgy tűnik, a jelenléte rendszeres lesz.

hvg.hu

A Jobbik a Fidesz törvényjavaslatával kergetné el az RTL-t és a TV2-t

A Jobbik szerdán benyújtott az Országgyűlésnek a reklámadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot – jelentette be a benyújtó Novák Előd, a párt alelnöke.

MTI

Novák Előd fizetheti a legtöbb parlamenti büntetést

Novák Előd fizetheti a legtöbb parlamenti büntetést

Több mint 18 millió forint büntetést szabott ki az Országgyűlés ellenzéki képviselőkre a tavaszi-nyári ülésszakban. A legtöbbször, négyszer, a jobbikos Novák Elődöt sújtották pénzbírsággal, illetve tiszteletdíj-csökkentéssel: összesen 646 ezer forintra büntették sértő kifejezések használatáért és rendzavarásért.

MTI

Kövér: nem lesz "anticionista csoport" a parlamentben

Az Országgyűlés nem hozott és nem fog létrehozni semmilyen anticionista csoportot, vagy ehhez hasonló provokatív, Magyarország nemzeti érdekeit sértő egyéb képviselői csoportosulást - olvasható Kövér László házelnök Hegedűs Lorántné és Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőknek küldött levelében, amelyet az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el kedden az MTI-hez.

MTI

Jobbik: L. Simon folyton belebeszél Novák Előd felszólalásába

A Jobbik közleményben reagált arra, hogy az ügyrendi bizottság kormánytöbbsége szerint L. Simon László megsértette az Országgyűlésről szóló törvényt. Az ellenzéki párt emelett szót ejtett Novák Előd hétfői pénzbüntetéséről is.

MTI-OS
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X