hvg.hu Kult

„Magam adom” – miről szól a dal?

A Dal+Szerző blog és az Artisjus kampányt indított a magyar dalszerzők értékteremtő munkájának bemutatására. Mit akart a szerző és mit gondol egy-egy ismert művész az adott dalszövegről? Öt kis videóból kiderül.

Czeglédi Fanni Kult

Lehet-e a háborúból finom fagyit csinálni?

Lehet hatni zsidóvicekkel, tragikus sorsú irodalmárok valós sztorijával a mai gyerekekre? Diákokkal néztük meg a Magyar Flódnit. Rendhagyó irodalom- és történelemóra Nyáry Krisztiánnal és hőseivel.

hvg.hu Kult

Új könyvkiadó a piacon – átalakulások az ország egyik legnagyobb kiadói csoportjánál

Idén júliustól megújult szervezeti modellben működik tovább a Líra Kiadói Csoport. Új kiadói márkaként elindul a 19–20. századi emlékiratok, naplók, kultúrtörténeti munkák kiadására specializálódott Szépmíves Könyvek műhelye, ezzel a cégcsoport kiadói márkáinak száma nyolcra bővül. Az átalakulás részeként személyi változások is lesznek a Líránál.

hvg.hu Itthon

Özvegy szülők és csok – eddig számít a család a kormánynak?

Csak akkor jár a csok, ha mindkét szülő él, csak addig számít a család, amíg reprodukcióképes – ez a könyörtelen végkövetkeztetés jutott osztályrészül Nyáry Krisztiánnak, aki özvegy apaként elhitte, hogy a kormánynak fontosak a családok, és megérdeklődte, igényelhet-e csokot. Nem fogja megkapni.

1 2

A címlapról ajánljuk