hvg.hu Gazdaság

Soros közölte, nem vonul vissza, és még keményebben harcol

„Ami elromolhatott, az el is romlott” – így értékelte a világban az utóbbi években zajló folyamatokat Soros György. A magyar származású amerikai milliárdos a The Washington Post című amerikai lapnak adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, korábban azt hitte, Európában annyira sikeres lesz tevékenysége, hogy be is fejezheti jótékonysági szervezetinek a működtetését is. Azt is közölte, nem vonul vissza.

Dercsényi Dávid Itthon

Hiába utálja Orbán, Soros terve nem is annyira Orbán-ellenes

Válságban van az Európai Unió, az összeomlás szélén áll, a kötelező kvóták értelmetlenek, az EU-nak meg kell védenie határait – mindezeket nem valamelyik populista politikus, esetleg Putyiyn mondta, hanem az első számú közellenség, az amerikai áfium, Soros György.

MTI / hvg.hu Világ

Soros támogatásával kampány indul a Brexit ellen

Brit lapértesülés szerint a milliárdos üzletember támogatásával kampány indul annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja maradjon. A BBC azt írta, Soros 400 ezer fontot adományozott a vonatkozó kampánycsoportnak.

hvg.hu Itthon

Százmilliókkal támogatta a kormány "Soros civiljeit"

A kormány és a Fidesz előszeretettel bélyegez meg civil szervezeteket Soros ügynökének, de nem volt ez mindig így, 2016-ban még százmilliókkal támogattak olyanokat, akiket most ellenségként próbálnak beállítani.

hvg.hu/MTI Itthon

Kemény választ küldtek Sorosék Pécsre

Soros-ellenes nyilatkozatot fogadtak el Pécsen, a Soros-alapítvány egyik támogatott szervezetét pedig megakadályozták egy irodabérlésben, mire a Nyílt Társadalom Alapítvány kemény hangú közleményben reagált. Azt írták, az ilyen megfélemlítő akciók a magyar történelem legsötétebb időszakait idézik.

hvg.hu Itthon

Soros György: Orbán "ki akar minket irtani"

Orbán maffiaállamot épít, az emberek jobban el vannak nyomva most, mint az orosz megszállás alatt – kemény üzenetet küldött Magyarországra Soros György. A felvételek Amerikában készültek, a milliárdos magyarul nyilatkozott.

hvg.hu Itthon

Sorosék vidéki civilekkel szállnak szembe a kormánnyal

Vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, rövidesen több százezer dollárt osztanak szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között. Ez is az új stratégia része, amivel aktívabban kíván fellépni a kormányzati támadások ellen. Sorost közelebb vinnék az emberekhez, népszerűségre hajtanak.

HVG Világ

Soros volt emberét Magyarország a Milosevic-rendszerre emlékezteti

Sonja Licht, aki 1991 és 2003 között állt a szerbiai Soros, majd az ottani Nyílt Társadalom Alapítvány élén, a HVG-nek azt mondta, náluk is vannak durva sajtótámadások, de a kormány mostanában nem zaklatja a Soros György alapította szervezetet. Interjú.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával