hvg.hu Itthon

Orbán: "A határt nem lehet virágokkal és plüssállatokkal megvédeni"

Orbán minden évben erős, a közbeszédet hetekig meghatározó beszédet mond Tusnádfürdőn; így volt ez két éve is, amikor bedobta az illiberális állam fogalmát. Idén sem hazudtolta meg magát Orbán; a 27. Bálványosi Szabadegyetemen megtartott beszédében kijelentette, hogy a teljes európai vezetés megbukott, és hogy Magyarország számára a "derék" Donald Trump az ideális elnökjelölt.

MTI Itthon

Orbán felhívta Pintért és Szijjártót a müncheni támadás miatt

Az erdélyi Tusnádfürdőn tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök péntek este telefonon konzultált a müncheni eseményekről és az esetleg szükségessé váló intézkedésekről Pintér Sándor belügyminiszterrel és Szijjártó Péter külügyminiszterrel - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor ön lehet Orbán Viktor szövegírója

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: a kormányfő ismét nagyelőadásra készül Tusnádfürdőn; közben idehaza már kettéosztotta kormányát; jogsértéseket találtak egy alapítványi iskolában; megmutatjuk, miért nem győzünk a parlagfű ellen; Uber-autóba ültünk, így búcsúztunk tőlük. És persze itt van a heti kvíz is.

hvg.hu Gazdaság

Ettől jöhet el a Kánaán Magyarországon

Magyarország helyzetben lehet: a járműipar egyik legfontosabb fejlődési irányának főcsapásában mozog: az önvezető technológiát egy sor magyar startup is reszelgeti, sőt, a kormány is felismerni látszik a lehetőséget, és igyekszik olyan intézkedéseket hozni, amelyektől a terület felfutását reméli. A végső sikerhez persze elengedhetetlen a hazai oktatás színvonalának emelése és az egyre kínzóbb munkaerőhiány enyhítése.

Dercsényi Dávid Itthon

Összeér-e Rákosi bunkere Orbán alagútjával?

Alagút épül a Kossuth téren, mi pedig utánanéztünk, hogy korábbi vezetőink milyen föld alatti utakat vájtak ki maguknak. Rákosi bunkere nagyon közel húzódik majd a most megépítendő alagúthoz, és feltűnik a történetben Mohácsi bácsi is.

hvg.hu Itthon

Elnémította az egyház a Habonyról kérdező katolikus papot

A Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke előzetes vizsgálatot indított Cseh Péter Mihály ügyében, aki videoblogjában megszólította a miniszterelnököt és Habony Árpádról kérdezte. Az eljárás idejére „minden nyilvános papi működésétől” eltiltották péntektől a római katolikus papot – derül ki az egyházmegye közleményéből.

hvg.hu Itthon

Lepöckölte Lázár az Orbánnak hajtányt ajánló Jobbikot

Bokros teendői mellett némi viccelődésre is jutott ideje Ander Balázs jobbikos képviselőnek, és pártja nevében felajánlott egy kézi hajtányt Orbán Viktornak. Méghozzá egy olyan járművet, amellyel elvileg végig lehet hajtani a felcsúti kisvasút 760 mm-es nyomtávú pályáján. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János röviden válaszolt. Közölte, hogy a magyar vasút ügye nem pártügy, így a kézihajtányozás sem.

hvg.hu Itthon

Obánnak írtak levelet a turistabuszosok

Nyílt levelet írtak a fővárosi turistabuszok üzemeltetői Orbán Viktornak. Tiltakoznak a monopólium ellen, és azt sem értik, miért nem kapnak semmilyen információt a Fővárostól. Szerintük a monopolhelyzet a színvonal csökkenésével fog járni.

HVG Itthon

Kiürítették a Lázár-kasszát

A takarékszövetkezeti és bankügyek elvonásával a miniszterelnök megfosztotta Lázár Jánost az önálló pénzügyi hátország kiépítésének lehetőségétől – írja az e heti HVG címlapsztorija.

1 2 3 4 5 6 7
401
A címlapról ajánljuk