hvg.hu Itthon

Gyarapodott az Orbán család

Több százmilliós osztalékot vettek fel a miniszterelnök családjához köthető cégek. Több vállalkozásnál jelentősen nőtt az adózás utáni árbevétel, amit rendesen megcsapoltak a tulajdonosok.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor lebukott a nagy magyar-orosz földalatti-szervezkedés

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: a nagy metrótrükk; magyar-német vita egymás átveréséről; a nagy államosítás közepette itt az újabb alternatív magániskola; a franciaországi foci-Eb-t természeti katasztrófa is veszélyezteti; a légi balesetek elleni ígéretes találmánnyal állt elő három magyar fiatal.

MTI Itthon

Orbán Egyiptomban: ez a nagy kérdés a muszlimokról és keresztényekről

A jövő nagy kérdése az lesz, hogy a történelmi civilizációk, például az iszlám és a kereszténység, hogyan tudnak egymással együtt élni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kairóban, miután hivatalos látogatása alkalmával megbeszélést folytatott Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel.

Szabó Yvette Gazdaság

Kitört a bankárháború: Demján után a Bankszövetség is megszólalt

A Bankszövetség elnöke a milliárdos üzletemberhez hasonlóan azt hánytorgatja fel a kormánynak, hogy indokolatlanul, sőt esetenként jogsértő módon élvez különleges kedvezményeket egyetlen bankcsoport és annak tulajdonosi köre. Ez pedig a takarékszövetkezetek, a Takarékbank és az FHB. A bankszövetségi levél öt nappal előbb íródott, mint Demján Sándor Orbán Viktornak címzett levele, de csak az után szivárgott ki, hogy az üzletember kitálalt.

hvg.hu Itthon

Újra bedobott a közbeszédbe egy divatos kifejezést az izzadó Orbán – de minek?

Az Index újságírója azt próbálta megtudni Dunaújvárosban az oda látogató miniszterelnöktől, hogy szerinte kik a tagjai a Soros Györgyhöz köthető közép-európai háttérhatalomnak, amelyről ő maga beszélt korábban. Orbán Viktor sajtófőnöke és testőrei védőgyűrűjében soft powert emlegetett, ami azonban az eddigi definíciók alapján valami mást jelent.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Elektromos buszokat, sportcsarnokot, szállodát ígért Orbán Dunaújvárosnak

A miniszterelnök kedden Dunaújvárosba ment, hogy Cserna Gábor polgármesterrel együttműködési megállapodást írjanak alá – ahogy ezt korábban is tette megyei jogú városokban. Orbán Viktor azt mondta: az a cél, hogy Dunaújvárost modern ipari várossá tegyék. Egy sor beruházást ígért a városnak.

Windisch Judit Itthon

Soros nem kéri vissza az aprót

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem hajlandó elárulni, mennyi ösztöndíjat kapott a Soros alapítványtól, így magunk eredtünk ennek a nyomába. A sajtóban eddig megjelent számok a mi kalkulációnk szerint nem stimmelnek.

MTI Világ

Orbán lett Merkel ellenpólusa egy baljós néppárti jóslatban

Ha az Európai Néppárt (EPP) nem látja be, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor nézetei összeegyeztethetők egymással, és a kettő csak együttesen tud teljes körűen választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására - figyelmeztetett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

MTI Itthon

Sűrű programja lesz a héten Orbán Viktornak

A miniszterelnök hétfőn Luxembourgba utazik, ahol részt vesz az Európai Néppárt fennállásának 40. évfordulója alkalmából szervezett csúcstalálkozón – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

hvg.hu Gazdaság

És akkor tokaji földesúr is lehet az egykori gázszerelőből

Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője állítólag Tokajban szerzett egy nem is olyan kicsi, de feltétlenül jónak mondható borászatot, Garancsi István cége pedig az egyik legjobb budapesti telken kezdheti építeni jókora toronyházait. Csányi szemet vetett a Tescóra, de visszafogta magát, a Fitch pedig megtette azt, amire az Orbán-kormány már oly régóta vágyott: felminősítette az országot. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
396
A címlapról ajánljuk