MTI Itthon

A Kerítéskirály kampánymanővere – német lapok Orbán határvédelmi igényéről

Három német sajtóorgánum is a határvédelmi költségek felének EU-s megtérítésére vonatkozó magyar kezdeményezéssel foglalkozott szombaton. Orbán Viktor állandó kampányt folytat nagy külső ellenfelekkel – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) konzervatív lap, míg a liberális Süddeutsche Zeitung szerint Berlinnek ellenszámlát kellene kiállítania. A Spiegel Online úgy látja, csak a menekültpolitikában áll a kormányfő mögött a magyarok többsége.

Kaufmann Balázs Itthon

Orbán Viktor Pécsett: "Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is"

A miniszterelnök ezzel utalt a városban kialakult költségvetési hiányra és egy eddig nem látott városvezetési "módszerre". Csütörtökön ugyanis a baranyai megyeszékhely egyik országgyűlési képviselője, Csizi Péter bejelentette, hogy egy különleges testület "segíti" majd a város polgármesterét. Pécsett azt beszélik, valójában kivette a Fidesz a hatalmat Páva Zsolt kezéből. Arról, hogy mennyi hiánnyal is küzd Pécs városa, 5 milliárdtól 24 milliárdig terjedő állítások hangzanak el, de valódi elszámolást a nyilvánosság egyelőre nem láthat.

HVG Itthon

Komoly teszt elé néz Orbán külügyeskedő politikája

Az Angela Merkel győzelmét ígérő szeptemberi német választások után végképp válaszút elé kerülhet az Orbán-kormány: a mag-Európához akar tartozni, vagy ingázni Nyugat és Kelet között – erről szól az e heti HVG összeállítása.

1 2 3 4 5 6 7
455

A címlapról ajánljuk