Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A történelem vége

A történelem vége

Tisztelt hülyéim! Illiberális államot építünk, mert a liberálisban nem lophatok el mindent.

Jobbik: a kormányfőnek a magyarság ügyéről kellett volna beszélnie

A Jobbik szerint a magyarság ügyéről kellett volna szólnia Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédének.

MTI

A DK szerint Orbán Viktor a fasiszta államszervezést tartja példának

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusványosi beszédében lényegében azt hirdette meg, hogy a szabadságra épülő demokráciával szemben "egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés" a követendő példa.

MTI

Orbán kilépett az európai és magyar polgári demokráciák értékrendszeréből

Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré szerveződik, előbb vagy utóbb kilép a demokrácia keretei közül. Tóbiás József közölte: szélesebb, erősebb, külső és belső kontrollokkal működő demokráciára van szükség.

MTI

Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.

Schiffer odacsapott Orbánnak

Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.

MTI

Együtt-PM: Putyint utánozza Orbán

Az Együtt-PM szerint megdöbbentő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a magyar miniszterelnök "Putyint majmolja".

MTI

Orbán: vége a jóléti államnak

Orbán Viktor szerint a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre van ítélve, amin változtatni kell. A miniszterelnök a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén, Tusnádfürdőn kérdésre válaszolva azt mondta: provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, mely sikeressé tesz egy nemzetet - mondta Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn, a bálványosi szabadegyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint a liberális demokráciának leáldozott, emellett példaként hozott olyan "sztárországokat", mint Oroszország, vagy Törökország. A miniszterelnök szerint eljött a munka alapú társadalom korszaka Magyarországon, emellett az állam újjászervezéséről is értekezett. Orbán a civil társadalmat is bírálta, szerint itt külföldiek által fizetett politikai aktivisták vannak.

hvg.hu

Orbán amerikai útjáról még semmilyen döntés nincs

Semmilyen döntés nem született egyesült államokbeli kormányfői látogatásról, így értelemszerűen annak bármilyen programeleméről sem – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A Népszabadság korábban azt írta, a kormányfő washingtoni látogatását lefújták.

MTI

Népszabadság: Orbán washingtoni programját lemondták

Népszabadság: Orbán washingtoni programját lemondták

Lemondták Orbán Viktor washingtoni látogatását, így az októberre tervezett utazás során a kormányfő csak New Yorkba és Los Angelesbe megy el – írta a Népszabadság. A lap szerint Orbánt valószínűleg nem fogadták volna a Fehér Házban. A miniszterelnöki sajtóiroda később azt közölte, még semmilyen döntés sem született a látogatással kapcsolatban.

hvg.hu

Lázár több mint 25 milliót költ havonta az embereire

Lázár több mint 25 milliót költ havonta az embereire

Közel egymillió forintot kapnak az államtitkárok, míg Lázár János helyettes államtitkárainak fenntartása havonta több mint 18 millió forintba kerül.

hvg.hu

Kezdődik a jubileumi Tusványos

A keddi, "nulladik" napon, az első, 1990-ben rendezett szabadegyetem ötletgazdái és alapítói felkeresik az eredeti helyszínt a közeli Bálványosfürdőn, ahol pódiumbeszélgetésen értékelik a Tusványos közéleti hatását.

MTI

Orbán megszólalt a német megszállási emlékműről

Orbán megszólalt a német megszállási emlékműről

A magyar kormány a német megszállási emlékmű tegnapi felállításával eleget tett kötelességének, amellyel az alkotmányos rendnek, az egykori áldozatoknak és ma élő magyaroknak tartozik – írta nyilatkozatában Orbán Viktor.

MTI

Nem tartanak avatóünnepséget a német megszállási emlékműnek

Nem tartanak avatóünnepséget a német megszállási emlékműnek

Nem lesz avatóünnepsége a német megszállás áldozatai emlékművének - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

MTI

Orbán Viktor az úszással foglalkozott ma

Sínen van a 2017-es magyarországi junior úszó-világbajnokság és a 2021-es úszó-vb előkészítése – ezt állapították meg Orbán Viktor és a Nemzetközi Úszószövetség vezetői.

MTI

Orbán: Brüsszelből nem lehet irányítani a magyar államot

A versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett új magyar állam kell, ezért vágtak bele a kormánypártok az állam újjászervezésébe 2010-ben – mondta a miniszterelnök pénteken az Országházban, a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetőinek kinevezésén. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy "Brüsszelből nem lehet irányítani a magyar államot".

MTI

Orbán: Kellett a zárolás, de nem áll le a stadionépítés

Orbán: Kellett a zárolás, de nem áll le a stadionépítés

Kárpátalján érezhetően megnőtt a kelet-ukrajnai menekültek száma, Magyarországnak fel kell készülnie arra, hogy ez a helyzet nem oldódik meg egy-két hónap alatt, észnél kell lennünk – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a csütörtökön bejelentett 110 milliárd forintos zárolásról megelőző célzattal döntöttek, de emiatt nem kell leállítani a stadionépítéseket. A kormányfő a műsorban azt ígérte, hogy a következő időszakban segíteni szeretnék a háziorvosokat, mert a kórházakban jelentkező betegszám szerinte attól is függ, mennyire erős a háziorvosi rendszerünk.

hvg.hu

Húsz Orbán-portrét vett Tereskovától egy miskolci nőgyógyász

Húsz Orbán-portrét vett Tereskovától egy miskolci nőgyógyász

Húsz Orbán-portrét is vásárolt Tereskovától egy miskolci nőgyógyász, aki állandó kiállítást állítana össze a képekből a magánklinikáján – közölte a Blikk. A lap szerint a festő egyébként alig győzi gyártani az Orbán Viktorról készült festményeket, eddig 115-öt adott el 6,5 millióért.

hvg.hu

Economist: az Orbán-projekt folytatódik

Economist: az Orbán-projekt folytatódik

Orbán Viktor legutóbbi brüsszeli kalandjáról, a Jean-Claude Juncker megválasztása körüli vitáról ír az Economist, de a cikkben szó van a paksi bővítésről is.

hvg.hu
123456294

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X