hvg.hu Itthon

Orbán szabin van

Orbán Viktor szabadságot vett ki, hogy megnézhesse Rigában a magyar válogatott vébéselejtezőjét.

MTI Itthon

Orbán szerint nem hibáztak a magyar hatóságok a 200 ezer SIM-kártya ügyében

A miniszterelnök szerint ami a határ lezárása előtt történt, az nem Magyarország felelőssége. A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt is elmondta Orbán, hogy hétfőn nyújtja be a miniszterelnök a kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítást az Országgyűlésnek. A Népszabadságról nem kérdezték a szombaton felvett műsorban.

MTI/hvg.hu Világ

Orbán: Az EU nem Brüsszelben van

Junckerrel kútba esett a találkozó, így Orbán Viktor Pozsonyba repült, hogy az EU soros elnökével ismertesse a kvótanépszavazás eredményeit. Fico biztosította róla, hogy legitimnek tartják a magyarországi népszavazást. Orbán arra kérte, támogassa, hogy a kötelező kvóta végképp lekerüljön a napirendről az unióban.

Juhász Gábor Itthon

HVG: A bukás

Elsöpör-e valakit a népszavazás kudarca? És Rogán Antal politikai pályáját megtöri a helikopterezés? Lehet, hogy ez újabb esély az amúgy szinte észrevétlenül mind fontosabbá váló Varga Mihálynak? A többi között ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik az e heti HVG. Juhász Gábor vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

MTI Itthon

Orbán tárgyalna a Jobbikkal, az MSZP-vel és az LMP-vel

Az alaptörvény sikeres módosítása érdekében Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke kész egyeztetni minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Bihari Ádám Itthon

Vona: Egy vesztes miniszterelnök tárgyal majd Brüsszelben

A Jobbik részt akar venni az alkotmányozásban, de szerintük új egység helyett új megosztottságról beszélhetünk. Az alaptörvény-módosítást alighanem megszavazzák, bár erre egyértelmű választ nem adott a pártelnök.

Szabó M. István Gazdaság

Távozott az orbáni rezsiharc kíméletlen tábornoka

Nem vezetheti tovább az állami rezsicéget, sőt állami alkalmazotti státusától is megválik a 2010 utáni orbáni energiapolitika szürke, de könyörtelen végrehajtója. Horváth Péter a simicskátlanítás és a Lázár–Seszták-párharc vesztese.

hvg.hu Itthon

Már november 8-án szavaznak az alkotmánymódosításról

A sokat emlegetett alkotmánymódosításról Orbán elmondta, négy helyen változik majd az alaptörvény. Ha a parlament elfogadja a tervezetet, akkor november közepén léphet életbe a módosítás. A hvg.hu kérdésére Orbán elmondta, lehetetlen, hogy az uniós döntések felülírják az alkotmányt.

Dercsényi Dávid Itthon

Komoly honoráriumot kaptak az Orbán Viktort tankönyvbe rakó szerzők

Egyes vélemények szerint kiugróan sok pénzt kaptak a szerzők annak a nyolcadikosoknak szóló történelemkönyvnek az átdolgozásáért, amelyben többször is szerepel Orbán Viktor. Az adatokat egy Együtt-képviselő kérte ki, a végösszeg 15 millió forint, de hat év múlva újra át kell dolgozni. Az új rendszerben születő tankönyvekkel nincsenek megelégedve a pedagógusok, a rendszer mintha egy célt szolgálna: a pénzek lehívását.

1 2 3 4 5 6 7
411
A címlapról ajánljuk