hvg.hu Itthon

Tölgyessy: A Fidesz nem fog "békésen belemenni a késbe"

A politikai elemző szerint a Fideszt rendre túlmérik a közvélemény-kutatók, ahogy történt ez a 2002-es választási vereség előtt is. Ezúttal azonban a párt nem megy bele békésen a késbe, minden fronton harcol majd, hogy megtarthassa a hatalmat. Tölgyessy Péter szerint ha Orbán jól időzít, jövő nyáron jön elő a nagy dobással, amit pártja mindig úgy valósít meg, hogy "elveszi a másét, és szétosztja". A Fidesz mindent felhasznál majd a győzelem érdekében - jövendölte Tölgyessy.

hvg.hu Gazdaság

Tölgyessy: elárulja a kegygazdálkodó Orbánt a költségvetés

Piramisszerű a hazai hatalmi szerkezet, de alkudozni lehet, Orbán Viktor kegygazdálkodást folytat – mondta Tölgyessy Péter volt politikus és elemző az InfoRádióban. Szerinte expanzív költekezés kezdődik, a jövő évi költségvetésnek pedig az a fő állítása, hogy Orbán Viktor meg akarja nyeri a választást.

hvg.hu Gazdaság

És akkor ezt a dekket mindenki jól megszívja

Brutálisan drágul a cigi, a tej árában aligha lesz érezhető az áfacsökkentés, miközben az alacsony olajárból is több adót szedne be az állam. Eközben bedőlt a Jásztej, Matolcsy nem mond le, és Andy Vajna katapultálta magát a leggazdagabb magyarok közé. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán Viktor erőteljes "öregkommunistázással" nyitott

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: kiderült, hogy gazdagszik Orbán felcsúti haverja; a miniszterelnöktől most egy úgynevezett rádióinterjúból tudtuk meg, mennyire elégedett; az OECD is elégedett kicsit velünk, de azért messze nem ugyanannyira; Körmenden meg egyenesen kiakadtak, de a kormányt ez nem zavarja.

hvg.hu Itthon

Orbánnak már kicsit kínos kérdéseket sem tesznek fel a közrádióban

Menekültkvótázással kezdődött a szokásos péntek reggeli Orbán Viktor-interjú a közszolgálati Kossuth Rádióban, és úgy is folytatódott. Várakozással hallgattuk tovább a beszélgetést, hátha szóba kerül Matolcsy György, az MNB-alapítványok ügye, a közoktatás átalakításának új kormányzati terve, az egészségügy és az ott dolgozók helyzete, a felcsúti kisvasút, a stadionépítések felfuttatása, a Paks II.-beruházás, netán a terrorhelyzet beemelése az alaptörvénybe. Mindezek azonban nem kerültek szóba, a legmerészebb "kérdések" egyike így szólt: "a nyertesei a jövő évi költségvetésnek a családok".

hvg.hu Gazdaság

Orbán felcsúti barátja megháromszorozta a vagyonát egy év alatt

A nemzet legsikeresebb gázszerelője, Mészáros Lőrinc egy év alatt 15,4 milliárd forinttal növelte a vagyonát, amivel a 31. leggazdagabb magyarnak számít a Napi.hu idei, a 100 leggazdagabb magyart felsoroló listája szerint. A listavezető továbbra is Csányi Sándor, és Demján Sándor is őrzi a helyét a dobogón.

hvg.hu Itthon

MTVA sajtóosztály: Nem igaz, nem úgy van

Az MTI-től kirúgott tudósító állításait cáfolták – de nem az, akinek a kérdést feltették. Az MTVA sajtóosztálya szerint az MTI független és kormányzati befolyásoktól mentes.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor belengették, hogy drágul a tévézés

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: megkezdődött az érettségi, emelkedhetnek a kábeltévédíjak, a jegybanki alapítványok ismét megdöbbentenek, Felcsút továbbra is az érdeklődés fókuszában, az észtek az ország digitalizálásából gazdagodnak.

hvg.hu Itthon

Orbán: Háttérhatalmak felelősek az agyelszívásért

A Magyar Tudományos Akadémia 187. rendes közgyűlésén mondott beszédet Orbán Viktor. A miniszterelnök bejelentette, hogy 2020-ig 1200 milliárd forintot fognak kutatásra, fejlesztésre és innovációra költeni. Kiderült, hogy az atomhatalmak a magyar tudósoknak köszönhetik, hogy egyáltalán léteznek. Orbán szerint háttérhatalmak felelősek azért, hogy a fiatal magyarok nem itthon kutatnak.

hvg.hu Itthon

Özvegy szülők és csok – eddig számít a család a kormánynak?

Csak akkor jár a csok, ha mindkét szülő él, csak addig számít a család, amíg reprodukcióképes – ez a könyörtelen végkövetkeztetés jutott osztályrészül Nyáry Krisztiánnak, aki özvegy apaként elhitte, hogy a kormánynak fontosak a családok, és megérdeklődte, igényelhet-e csokot. Nem fogja megkapni.

Windisch Judit Itthon

"Üzenem Viktornak, hogy ez rövid" - teszteltük a felcsúti kisvasutat

A hivatalosan május elsején elindított felcsúti kisvonat első napján elég sok volt az utas: főleg gyerekesek vágtak neki az 5,7 kilométeres távnak. Volt olyan is, aki kifejezetten trollkodni jött. A látnivaló kevés, a felcsúti stadiont nem lehet csak úgy megnézni, az arborétum viszont lehet végcél. Az viszont kérdés, mekkora tömegeket vonz majd önmagában a kisvasút, főleg egy 15 perces, teljesen feleslegesnek tűnő várakozással a közepén.

MTI Itthon

Orbán újra migránskvótázott

Senki nem kényszerítheti Magyarországot arra, hogy migránsokat fogadjon be - jelentette ki a miniszterelnök az Expresso című portugál lapnak adott interjúban.

1 2 3 4 5 6 7
392
A címlapról ajánljuk
Tíz magyarból 9 rosszul dönt a pénzéről. És ön?

Tíz magyarból 9 rosszul dönt a pénzéről. És ön?

Soha nem látott mértéket öltött a lakosságnál lévő lekötetlen pénz, pedig három százalékos kamat mellett többet lehetett keresni, mint 8 százalékosnál. A legfontosabb, hogy a kamat mennyivel haladja meg az infláció mértékét. A magyarok többsége azonban ezzel nem foglalkozik.

Soros nem kéri vissza az aprót

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem hajlandó elárulni, mennyi ösztöndíjat kapott a Soros alapítványtól, így magunk eredtünk ennek a nyomába.