Juhász Gábor Itthon

A magyar strómanvilág rejtett trükkjei

Sok mindent elárul a magyar rendszerváltás kisiklásairól, hogy a politizáló értelmiség vagy a vállalkozásba fogók helyett a vagyonálcázó szalmabábemberek napjaink sztárjai.

hvg.hu Itthon

Ferenc pápa nem beszélgetett Orbánnal, csak köszöntek

Bár Orbán Viktor audienciának nevezte augusztus végi találkozójukat, valójában csak egy nagyobb rendezvényen futottak össze Ferenc pápával – hangzott el a jezsuiták háttérbeszélgetésén. Kiderült, a magyarországi rend komplexebben látja a menekültkérdést, mint más katolikusok. A Wilkommenskulturt ugyanannyira túlzásnak látják, mint a hazai félelemkeltést.

hvg.hu Itthon

Merkel lefújt budapesti útjáról senki nem tud

Sem a budapesti német nagykövetségnek, sem a Miniszterelnökségnek nincs információja arról, hogy Angela Merkel a tavasz folyamán elfogadott, majd később visszautasított volna egy magyar meghívást - írta a Magyar Nemzet.

Mizsur András Itthon

Pukli nem ad több óriási karót Orbánnak?

Meglepő nyilatkozatokat tettek az elmúlta napokban a Tanítanék mozgalom vezéralakjai, a háttérben zajló mozgások azonban nem arra utalnak, hogy ki akarnának egyezni a kormánnyal.

hvg.hu Itthon

Merkel lemondott egy budapesti látogatást

Egymástól várja a gesztusokat Magyarország és Németország, a kétoldalú viszony fagyos – írta a Figyelő. A lap szerint Angela Merkel nemrégiben lemondott egy budapesti utazást is.

hvg.hu Itthon

Milyen a magyar stróman?

Ismeretlen tulajdonosi szálak, meglepően sikeres, pár hónapja bejegyzett, korábban névtelen cégek, külföldi háttér. Mind olyan tényezők, amik a strómanság indikátorai. A HVG e heti számában azzal foglalkozik, ki tekinthető történelmi távlatokban is strómannak, és ki az, akinek csak odasodort pár jelentősebb méretű céget a szél.

hvg.hu Itthon

A nemzetközi tőkések szagáról beszélt Orbán

Ezenkívül beszélt arról, mibe tört bele a foga, minek a sikeréért fognak mindent elkövetni a tudjukkik, és mi nem modern ma Európában. A miniszterelnök sajtófőnöke nem segített kifejteni a szagos mondatot.

MTI Világ

Orbán Viktor kapta Az év embere díjat Lengyelországban

A magyar kormányfő erős, határozott és bátor politikus - méltatta Orbánt a róla szóló lengyel könyv szerzője, mielőtt Beata Szydlo átadta volna Az év embere díjat a krynicai gazdasági fórumon. Orbán Viktor szerint a lengyelek barátságból adták a díjat.

1 2 3 4 5 6 7
406
A címlapról ajánljuk