hvg.hu Itthon

Na, kivel parolázott Orbán Viktor a Szolnoki MÁV újjáépített stadionjában?

A fő szövetségesből ellenséggé változott Simicska Lajoshoz közeli Nyerges Zsolttal kvaterkázott szombaton Orbán Viktor. A miniszterelnök a Szolnoki MÁV felújított stadionjának átadásán találkozott a Közgép-vezérrel, s igencsak békülékeny hangulatban volt. Közölte, a nézeteltérések félretételével mindenki sikeresebb lehet. Bár a megnyitóra ingyen osztogatták a jegyeket a 3500 fős stadion csak félig telt meg. Az ünnepségen a HVG fotóriportere, Túry Gergely járt.

Dobszay János Nyüzsi

Ön mit tiltana még? - Adjon ötletet Orbánnak!

Orbán Viktor azt mondja: ha támadják a felcsúti vasutat, meghosszabbítjuk Bicskéig. Orbán Viktor azt mondja: ha támadják a vasárnapi boltzárat, még több szektorra terjesztjük ki.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor lebeszélnék a sajtót, hogy Kiss László múltjáról írjon

Egy nap – öt hír, amiről mindenki beszél: tovább tombol a Kiss László-ügy keltette vihar, ismét napirenden a terrorveszélyhelyzet, a NAV is rászáll az offshore-ozókra, Pál Feri atya cégvezetőket oktat, a HBO legilletékesebb vezetőjétől pedig megtudtuk, meddig tarthat a tévésorozatok új reneszánsza.

hvg.hu Gazdaság

Az Orbán–Simicska-harc miatt vizsgálták Habonyt?

Az Index szerint a Vida Ildikó vezette NAV akkor vizsgálta a kormányfő bizalmasának anyagi ügyeit, amikor a miniszterelnök és volt szövetségese éppen nagyot csattant. Az Együtt arra kíváncsi, hogy tud Habony kölcsönöket törleszteni.

hvg.hu Itthon

Orbán mindent tudni akar az offshore-botrány magyar szálairól

A kormány hétfői ülésén foglalkozik majd a vasárnapi boltzár első évéről szóló jelentéssel – mondta el Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjúban, amelyben arról is beszélt, hogy mindent tudni szeretne az offshore-botrány magyar vonatkozásairól.

hvg.hu Itthon

Vs: Orbán ősztől kampányüzemmódba akar kapcsolni

A miniszterelnök szeptemberig minden folyamatban lévő, illetve konfliktusos ügyet le akar zárni, hogy utána kampányüzemmódba kapcsolhasson – ezt állították kormányzati források a Vs.hu-nak. A lap szerint a következő hónapokban, ha valóban rendezni akarnak mindent őszig, az egészségügyhöz már nem nyúlnak hozzá. Az oktatás, a közigazgatás és az energetikai szolgáltatások átalakítása férhet már csak bele.

Nina Khrushcheva Vélemény

Európa Putyinjai

Orbán és Kaczynski belülről teszik azt az unióval, amit Putyin kívülről.

Kiricsi Gábor Itthon

Amikor Orbán még 14. havi nyugdíjat ígért

Orbán Viktor közszereplőként talán legnagyobb vereségét szenvedte el tíz éve, amikor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel vállalt tévévitát. Utólag visszanézve mindez inkább a félrement szerepválasztásnak köszönhető, amelyben Orbán olyan vitastílust próbált ki, amely kicsit sem passzolt hozzá. Viszont Budapest-minisztériumot, 14. havi nyugdíjat és autóvásárlási támogatást ígért. Most azt is megvizsgáltuk, mit váltott valóra azóta abból, amit akkor mondott.

MTI Világ

Handelsblatt: Helmut Kohl nagyot kockáztat Orbán fogadásával

A volt kancellár részéről a magyar miniszterelnök fogadása "arculcsapás" Angela Merkelnek. Helmut Kohl a találkozóval azt kockáztatja, hogy szertefoszlik a róla mint tiszteletre méltó idős államférfiról kialakult kép. Felmerül a kérdés, vajon nem ismerte fel, hogy csak díszletként szolgál Orbánnak – írta kommentárjában a Handelsblatt.

MTI Itthon

FAZ: Orbán irányított Putyin-demokráciát akar, de ez alig valakit érdekel Magyarországon

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint Magyarországon a korrupció és a kormány hibái jelentik a témát, és ezek sokkal kényesebbek Orbán számára, mint a Nyugaton megfogalmazódó, ám Magyarországon visszhangra alig találó kijelentések arról, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországának mintájára irányított demokráciává akarja tenni Magyarországot.

MTI Itthon

Helmut Kohl találkozik Orbánnal a közeljövőben

A Bild szerint a 86. évét épp betöltött volt kancellár az Orbán Viktort érő sokféle bírálat ellenére – a magyar miniszterelnököt mindig védte, becsülte, szívvel-lélekkel elkötelezett európainak tartotta. Találkozik is vele.

hvg.hu Gazdaság

Új szabadságharc jön? Kiszúrhatnak a Visával és a Mastercarddal

Azon töri a fejét Matolcsy György jegybankja, hogy hazahozná a belföldön történő bankkártyás fizetések elszámolását. Ám van egy bökkenő: beleölnek egy csomó pénzt, aztán talán alig lesz bank, amelyik igénybe venné ezt a szolgáltatást, és a végső cechet pedig a magyar adófizetők állhatják. A félelem is vezérelheti a kormányzatot, hogy mégis meglépje ezt, kerül amibe kerül: az oroszokat az USA képes volt pár napra megbénítani azzal, hogy a Visa és a Mastercard felfüggesztette az orosz kártyák tranzakcióinak elszámolását.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Mészáros Lőrinc lecsaphat a megroggyant cégre

A felcsúti polgármestert újabb eladó húsgyár körül látták, kiderült, amit eddig is sejteni lehetett: a magyarok legtöbbnyire aljamunkát végeznek Angliában. Az Alkotmánybíróság kinyiffantotta a jegybanki omerta-törvényt, az MKB Bankot meg titokzatos konzorcium vásárolta meg. Burgenlandba lépett le egy magyar cég, amely kamionsofőröket oktat, az Ubert pedig elkezdte módszeresen szívatni a kormányzat. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
388
A címlapról ajánljuk
Kia Sportage-teszt: mit nem ér egy jó dizájn

Kia Sportage-teszt: mit nem ér egy jó dizájn

A dél-koreai Kia Európában is látványosan nyomul, mostanában a városi terepjárók fűtött keresletű piacán különösen a Sportage jeleskedik. A zsolnai Kia gyárból kigördített suv már eddig is húzómodelljüknek számított. Az elég jól eltalált formatervnek köszönhetően itthon – az olcsóbb Suzuki- és Dacia-modellek után – máris az eladási listák harmadik helyére kúszott fel.