MTI Gazdaság

Putyinnal egy súlyos magyar adósságról is tárgyalnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor csütörtöki budapesti tanácskozásán napirendre kerül annak az adósságnak a kérdése is, amelyet a csődbe ment Malév halmozott fel kisebbségi tulajdonosánál és egyben legnagyobb hitelezőjénél, az orosz Vnyesekonombanknál - közölte szerdán Jurij Usakov, az orosz elnök tanácsadója.

Seres László Vélemény

Seres: KGBéla kormányon

A belpolitikai lét határozza meg a külpolitikai tudatot. Márpedig maga a rendszer a hiba. Az a centrális erőterű rendszer, amelyet Orbán Viktor Kötcsén és Tusványoson is teljes nyíltsággal leírt.

Szabó M. István Gazdaság

Jegyezze meg: 2057-től lesz jó nekünk!

Egy éve senki sem fogadott volna arra, hogy maga a miniszterelnök megy be a spájzba az oroszokért, mi több, kézen fogva be is vezeti őket a nappalinkba. A tavalyi év summája azonban nem az, hogy Orbániában ez is megtörténhet, hanem az, hogy az olcsó áram ígérete továbbra is képes elhomályosítani a lakossági látómezőt.

hvg.hu Világ

Bejöhetnek az oroszok az MVM-be egy Kreml-közeli lap szerint

Egy Kreml-közeli orosz lap szerint az állami atomenergia-vállalat, a Roszatom két lehetőséget is mérlegel a Paksi Atomerőmű bővítésének finanszírozásával kapcsolatban, ezek közül az egyik, hogy részesedést szereznek a magyar energiavállalatban. Ugyanerről a HVG is írt az Orbán-Putyin alkuról szóló cikkében.

MTI Gazdaság

LMP: hozzák nyilvánosságra a moszkvai tárgyalások részleteit

Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy ismertesse moszkvai tárgyalásainak részleteit, és számoljon be róla, mit ígért "a baráti kölcsönért" cserébe Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Vágó Gábor parlamenti képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra hivatkozik, hogy a miniszterelnök a sajtóértesülések szerint 4,6 milliárd dolláros "hitelt kért és kapott".

MTI Világ

Orbán Putyinnal találkozott

Putyin magyar kollégáját az orosz kormány vendégházában fogadva üdvözölte a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődését, utalt rá, hogy a jövő év első felében Magyarország lesz az EU soros elnöke, s reményét fejezte ki, hogy az adott időszakban kedvezően alakulnak majd Oroszország és az unió kapcsolatai.


A címlapról ajánljuk