MTI Shake

Nőnapi Házasságtörő Nők Klubja

A moszkvai Nőnapi Házasságtörő Nők Klubjának tagjai minden év március 8-án, de csakis ezen a napon idegen urakkal találkoznak, és legtöbbször fel is szarvazzák férjeiket, de állítják, hogy ezt éppen családjuk érdekében teszik.

MTI Gazdaság

Válsághangulat az orosz autóiparban is

Elérte a válság az orosz autóipart is: bár a gyárak többszöri leállás után félgőzzel megint üzemelnek, de félő, hogy a helyzet tovább romlik. A kormány komoly összegekkel támogatja a belföldi autóipart, Vlagyimir Putyin kormányfő pedig arra kérte az embereket, hogy vásároljanak orosz gyártmányú autókat.

MTI Világ

A NATO felújítja a hivatalos párbeszédet Oroszországgal

Felújítja az észak-atlanti szervezet a NATO-Oroszország Tanács (NRC) tevékenységét az április 4-én tartandó NATO-csúcsértekezlet után - közölte Göncz Kinga újságírókkal, a NATO-külügyminiszterek csütörtöki brüsszeli találkozóját követően.

MTI Világ

Megint Hodorkovszkij-per: mi lesz ebből?

A Mihail Hodorkovszkij volt oligarcha elleni újabb per kapcsán megkezdődött előzetes meghallgatásokról az orosz lapok szerdán bőségesen és nagyon részletesen számoltak be; az egyik lap szerint a per ténye a hatalom legfelső szintjén dúló harcokra utal, s bemocskolhatja a jogállamiságot célként meghirdető Dmitrij Medvegyev elnököt.

MTI Gazdaság

Ukrajna időben fizet a gázimportért, ígéri a miniszterelnök

Ukrajna időben kifizeti a teljes összeget, amivel tartozik - idézte Julija Timosenko ukrán miniszterelnököt a Le Monde című francia napilap kedden. Az orosz Gazprom korábban jelezte: március 8-án beszüntetheti a földgázexportot Ukrajnába, ha az ukrán importőr, a Naftogaz nem rendezi március 7-ig a februári gázszállítások 400 millió dolláros számláját.

MTI Világ

Medvegyev a külpolitikáról és a földgáz-szállításról

Oroszország és Európa viszonya nem konjunkturális jellegű, nem függhet politikai eseményektől, s a partnerségi szerződés aláírása semmiképpen nem tekinthető valamiféle díjnak, amit az Európai Unió a jó magatartásáért ad Oroszországnak, mivel a szerződés mindkét félnek érdekében áll – hangoztatta Dmitrij Medvegyev spanyol újságírók előtt.

MTI Világ

Tét nélküli orosz választások

Oroszországban vasárnap, a Választások Napján 3198 választást tartanak: a regionális parlamentek és a városi önkormányzatok mintegy 20 ezer képviselői helyéért több mint 40 ezer jelölt indult, s rájuk összesen csaknem 21 millió szavazó adhatja le voksát.

MTI Világ

Hatmillió munkanélküli Oroszországban

Oroszországban 6,1 millióan voltak munka nélkül a múlt hónapban: a munkanélküliségi ráta a decemberi 7,7 százalékról 8,1 százalékra ugrott januárban, körülbelül 300 ezerrel nőtt az állástalanok száma.

MTI Világ

Újabb "ügy" Kijev és Moszkva között

Nem marad következmények nélkül, ha Ukrajna nemkívánatos személynek minősíti Viktor Csernomirgyin kijevi orosz nagykövetet - közölték az Interfax hírügynökség kérdésére a moszkvai külügyminisztériumban.

MTI Világ

Oroszok lőttek a japán hajóra

Tüzet nyitottak egy japán hajóra orosz határőrök a Távol-Keleten, miután kudarcot vallott a hajó megállítására tett minden kísérlet - erősítették meg a határőrség moszkvai központjában.

MTI Világ

Válságlista: kik a leggazdagabb oroszok?

A leggazdagabb oroszok idei listájából kiderül: felére fogyatkozott tavaly óta az orosz dollármilliárdosok száma, a leggazdagabb 10 közé jutáshoz a tavalyi 15 milliárd dollár helyett idén elegendő volt 4,5 milliárd, és a top 10 tagjainak vagyona tavaly óta 145,1 milliárd dollárról 66 százalékkal, 75,9 milliárd dollárra csökkent.

MTI Világ

Solana békülékeny húrokat penget Moszkvának

A bizalmat sajnos nem lehet hőmérővel mérni - így az Európai Unió és Oroszország közötti, a januári orosz-ukrán gázháború miatt megingott bizalmat sem -, de mindenképpen helyre kell állítani Európa stabilitása érdekében - mondta Javier Solana a Kommerszant orosz lapban megjelent interjújában.


A címlapról ajánljuk