MTI Itthon

Húszezer oroszt vár Kövér a Parlamentbe

Idén várhatóan a 600 ezernél is több lesz az Országházat meglátogató turisták száma, közülük az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké minden bizonnyal meg fogja haladni a 20 ezret – jelentette ki Kövér László házelnök a magyar Parlamentet bemutató kiállítás megnyitóján a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban.

Itthon

Már nincs kitiltva a Parlamentből a 444.hu újságírója, mégsem engedték be

A beléptetésnél nem találták a listán az őrök a 444.hu munkatársának nevét, így nem engedték be az Országházba, pedig a kitiltását elvileg feloldották. A sajtóiroda azt ígérte, hogy intézkednek, de az őrök később állították: nekik senki sem szólt. A 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatóra érkező újságíró 15 óra 40-kor feladta, visszament a szerkesztőségbe.

hvg.hu Nagyítás

Így telik az idei március 15-e

Miközben Orbán Viktor látszólag nyugodtan, mosolyogva hirdetett újabb harcot Brüsszel ellen, a Nemzeti Múzeum előtt a kormányfő ellen fütyölve tüntetők az őket gyalázókkal dulakodtak. Az ünnepre érkező lengyelek már nem feltétlen hívei Orbánnak, inkább csak magukat szórakoztatták. Volt még Momentum-piknik, séta az új köztársaságért, díjak a Parlamentben, de a Jobbik is mozgósított. Képek a napról.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Gazpromos főnök látogatta meg Orbánt az Országházban

Budapesten ünnepséget rendeztek az orosz-magyar gázszerződés 20 éves évfordulója alkalmából, ennek apropóján tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatóságának elnöke hétfő délután.

hvg.hu Itthon

Egy kép, amely mindent elmond a mai magyar parlamentarizmusról

A kép címe: Horváth László fideszes képviselő felszólal az egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 26-án.

MTI Itthon

Szerdán kezdődik a gigabontás a Kossuth téren, hogy épülhessen az alagút

A metróállomás fölötti épület bontása fél évig tart, és 700 millió forintba kerül. Az Orbán Viktor barátja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. nyerte a kivitelezést. Ide fut majd az alagút az Országházból. A következő hónapokban számítani kell a Kossuth téri metró ideiglenes lezárására.

MTI Itthon

Ilyet se gyakran látni a Parlament tetején - fotók

Kiürítési és tűzvédelmi gyakorlatot tartott a Parlamentben az Országgyűlési Őrség tűzbiztonsági osztálya szerdán. A tűzoltók az Országház padlására, tetőszerkezetére is felmásztak, sőt, ott még a fecskendőt is tesztelték.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk