MTI Világ

Több mint 20 női holttestet találtak egy gumicsónakban

A holttestekre egy Földközi-tengeren hányódó gumicsónakban talált rá az egyik nemzetközi egészségügyi segélyszervezet. A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint hétfőig idén 79 861 menekült és migráns érkezett Olaszországba tengeri úton, elsősorban Líbiából. A veszélyes úton eddig majdnem 3000, Európába tartó ember vesztette életét vagy tűnt el.

MTI Világ

Nem kér az EU adományaiból az Orvosok Határok Nélkül

A humanitárius szervezet többé nem fogad el adományokat az Európai Uniótól, illetve az uniós tagállamoktól, mert nem ért egyet az Európába irányuló menekültáradat feltartóztatását célzó EU–török migrációs egyezménnyel.

MTI Világ

Megint lebombáztak egy kórházat Szíriában

Legalább hárman meghaltak és hatan megsebesültek, amikor légicsapás érte az Orvosok Határok Nélkül egyik kórházát a dél-szíriai Daraa tartományban – közölte a nemzetközi segélyszervezet kedden.

hvg.hu Világ

Magyar túlélője is van a kórház-bombázásnak

„Nincsenek szavak arra, hogy milyen szörnyű volt” – mondta kunduzi kórház lebombázása után, Jecs Zoltán, aki május óta dolgozik ott ápolóként. Az intenzív osztályon hat ember égett az ágyában, a műtőasztalon fekvő beteg már meghalt, az őt műtő orvosok egy biztonságos helyen kerestek menedéket.

MTI Világ

"Mandínerből" is öl az ebola

Gyógyítható betegségekben is egyre többen halnak meg amiatt, hogy az ebola sújtotta országokban minden orvosi kapacitást a járvány megfékezésére fordítanak.

1 2

A címlapról ajánljuk