hvg.hu Itthon

Orbán nem boldog, hogy "egy ekkora pancser" vezeti Pécset

A Fideszben azt mondják, még maga Orbán Viktor is tehetetlen a pécsi polgármester ügyetlenségét szemlélve. Leléptetni ugyanis nem tudja. Helyette találták ki a Miniszterelnökségen, hogy a város gazdálkodásának rendbetételére egy stratégiai testületet hoznak létre. Páva Zsolt több ciklust a feltételezések szerint nem kap, de nem csak az ő karrierje bánhatja a helyzetet.

Kaufmann Balázs Itthon

Orbán Viktor Pécsett: "Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is"

A miniszterelnök ezzel utalt a városban kialakult költségvetési hiányra és egy eddig nem látott városvezetési "módszerre". Csütörtökön ugyanis a baranyai megyeszékhely egyik országgyűlési képviselője, Csizi Péter bejelentette, hogy egy különleges testület "segíti" majd a város polgármesterét. Pécsett azt beszélik, valójában kivette a Fidesz a hatalmat Páva Zsolt kezéből. Arról, hogy mennyi hiánnyal is küzd Pécs városa, 5 milliárdtól 24 milliárdig terjedő állítások hangzanak el, de valódi elszámolást a nyilvánosság egyelőre nem láthat.

G. Tóth Ilda Gazdaság

Zsolnay-gyár: Betett egy milliárdot, viszik a céget

Bizonyos érdekkörök hónapok óta tudatosan készültek arra, hogy lecseréljék a Zsolnay-gyár többségi tulajdonosát, aki saját vagyonából több mint egy milliárdot tett be a cégbe. És most, amikor a cég milliárdos uniós megbízásokra tehetne szert, pillanatokon belül vagyonfelügyelőt kaphat maga fölé.

hvg.hu Vállalkozás

Lehet, hogy elviszik Pécsről a Zsolnayt?

Páva Zsolt polgármester szerint joggal tarthatnak attól, hogy elviszik Pécsről a Zsolnay-termékek gyártását. Sőt, úgy tudja, hogy már van olyan termék, amit nem a városban gyártanak.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk