Gergely Zsófia Itthon

A mindig higgadt Varga Mihály vagdalkozva magyarázza a kastélyügyet

Az állami 1,15 milliárdból felújított Klebelsberg Kastélyról szóló cikkünk megjelenése előtt nem akart válaszolni, utólag viszont már hárít és visszatámad Varga Mihály pénzügyminiszter. Szerinte teljesen rendben van, hogy egy magáncég jól menő szállodát üzemeltet a kastélyban, az oktatási és kulturális központnak szánt Klebelsberg emlékházat pedig lagziknak adják ki.

MTI Gazdaság

Tovább zuhannak az olajárak

Az Urals típusú orosz nyersolaj hordónként (159 liter) átlagára 103,04 dollár volt az idei év első tíz hónapjában – közölte Alekszandr Szakovics, az orosz pénzügyminisztérium szakértője szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Megevett 500 dollárt a kutyája, a pénzügyminisztérium kárpótolta

Egy montanai grafikus kutyája megevett öt darab 100 dolláros bankjegyet, ám a férfi nem nyugodott bele a pénz "elvesztésébe". Megvárta, míg a bankókat több darabban "viszont látja" a kertben, ezek után pedig letakarította a bankjegyeket, összeragasztotta és elküldte beváltásra az amerikai pénzügyminisztérium egyik osztályára, ahonnan pár hónap múlva kapott egy 500 dolláros csekket.

MTI Gazdaság

Nem jött be Csehországban a megemelt áfa

Kevesebbet hoz a cseh államnak a következő években a megemelt áfa, mint ahogy azt eredetileg a pénzügyminisztérium várta. Az alapvető ok, hogy a cseh gazdaság nem úgy teljesít, ahogy korábban gondolták - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági napilap pénteken.

MTI Gazdaság

Kevesebb a bevétel, spórolásra kényszerülnek a csehek

A cseh pénzügyminisztérium 23,6 milliárd korona, vagyis körülbelül 1,25 milliárd dollárnyi költségvetési kiadás befagyasztását javasolja, mert a stagnáló gazdaság miatt a vártnál kisebbek a bevételek - közölte a minisztérium szóvivője pénteken. Az összeg a hazai össztermék (GDP) 0,6 százalékának felel meg.

MTI Gazdaság

Szigorítja az adósságféket a német pénzügyminisztérium

Tagadta a német pénzügyminisztérium azokat a lapértesüléseket, miszerint a bankmentő csomag részeként az alkotmányos adósságfék megkerülését lehetővé tevő jogszabályt készítene elő. A tárca bejelentette: a tervezett lépések szigorítják az alkotmányban rögzített szabály végrehajtását.

MTI Gazdaság

Alig vitték a román kincstárjegyeket

Románia a tervezett 800 millió lej helyett csupán 117 millió lej (36,6 millió dollár) értékben tudott eladni 11 hónapos lejáratú kincstárjegyeket hétfőn. Az átlagos hozam 6,83 százalékra nőtt az egyéves lejáratú adósságpapírok szeptember 12-i aukcióján kialakult 6,76 százalékról.

hvg.hu Itthon

Katona Tamás: a Fidesz megrengette a gazdaságpolitikát

A Fidesz 2010 nyarán barbár módon nekiesett a költségvetésnek, és olyan intézkedéseket hoztak, amelyek megrengették a gazdaságpolitikát – mondta a Klubrádió hétfő reggeli műsorában a Pénzügyminisztérium volt államtitkára. Katona Tamás a hétfőn napirendre kerülő tavalyi zárszámadással kapcsolatban azt mondta: a mostani kormány látványos kudarcot vallott, és ennek felelősségét megpróbálják egy másik kormányra tolni.

MTI Gazdaság

Nagy az érdeklődés a koszovói PTK távközlési cég iránt

Két héttel meghosszabbította a koszovói kormány az állami posta- és távközlési üzem (PTK) magánkézbe adására kiírt pályázat határidejét, miután pristinai közlés szerint legalább 30 társaság érdeklődött a legnyereségesebb koszovói vállalat papírjai iránt.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával