hvg.hu Gazdaság

Ezek a cégek már jól jártak a paksi bővítéssel

Bár még nem kezdődött el az új paksi atomerőmű építése, de a kivitelezéssel megbízott orosz atomvállalat, a Roszatom már több mint harminc témában írt ki beszerzéseket a Paks II.-vel kapcsolatban. Több mint 10 magyar céggel szerződést is kötöttek.

hvg.hu Gazdaság

Paks II.: lehetetlen küldetés előtt a kormány

A költségek nőnek, mert csúszik a beruházás kezdése. De a törlesztőket az eredeti terv szerint kell kezdeni visszafizetni. Viszont az EU nem tűr költségnövekedést. Erre kéne a kormánynak gombot varrnia.

MTI Gazdaság

Tudta? Paks II.-nek lesz még egy óriási előnye

Székely László, az alapvető jogok biztosa a jövő nemzedékek érdekeinek szempontjából is előnyös beruházásnak nevezte a paksi atomerőmű hűtővizének fűtési célú felhasználását a Tolna megyei látogatásán.

MTI Itthon

Putyin rendelt új minisztert Orbántól az LMP szerint

Az orosz elnök "rendelte meg" a magyar miniszterelnöktől a paksi bővítésért felelős minisztert, Orbán Viktor pedig, ahogy eddig is, megtette, amit Vlagyimir Putyin megkövetelt - közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

MTI Itthon

Új polgármestert kell választani Paks II miatt

Az atomerőmű-építés ügye új szakaszba, a megvalósítás szakaszába lép - mondta Lázár János Pakson, miután részt vett a térség negyvenegy településének polgármestereit tömörítő Paksi Társadalmi Tanács ülésén

MTI Gazdaság

Orbán új minisztere nem ér fel Lázárral Brüsszelben

Megjelent a paksi atomerőmű két új blokkjáért felelős tárca nélküli miniszteri poszt létrehozásáról szóló módosítás a Magyar Közlönyben. Az új miniszter kinevezése ellenére Lázár János megőrzi eddigi brüsszeli feladatait Paks II-vel kapcsolatban.

Windisch Judit Itthon

Áder elnyerte államfő jellegét? Mi értékelünk, ön osztályozzon!

Áder János nem volt Orbán Viktor első választása, és a két férfi kapcsolatát is mondhatjuk terheltnek. Ilyen előzmények után érdekes volt nézni, milyen államfő válik a Fidesz egykori frakcióvezetőjéből. Elemeztük, miként igyekezett ellenőrizni a törvényhozást, milyen eseményekkel kapcsolatban vetette latba posztjának tekintélyét. Öt elnöki év mérlegét vázoltuk fel, hogy olvasóink dönthessenek, hogyan értékelik az összképet. A cikk végén pontozza Áder János öt évét.

hvg.hu Itthon

A kormány Brüsszelben bátran elismerte: állami pénz megy Paks II.-re

Lám, a kormány sokáig tagadta ugyan, de most az Európai Bizottság is kimondta, hogy Paks II. állami támogatásból tud csak megépülni – olvassa ki a hétfőn bejelentett brüsszeli döntésből az Energiaklub. Szerintük az EB határozata mindössze azt mondja ki, hogy ez a finanszírozási forma összeegyeztethető a belső piaccal, vagyis a kormány ezt sikerrel hitette el az Európai Bizottsággal.

Windisch Judit Itthon

Az LMP addig bombázza kérdésekkel a paksi bővítést, míg el nem süllyesztik

Elutasítják a népszavazási kérdésüket? Lesz másik – ígéri az LMP. A párt múlt héten jelentette be, hogy egyik legfontosabb témáját, az atomenergia elleni fellépést igyekszik népszavazással megoldani, az első kérdéseket csütörtökön adták le. Azt Orbán Viktor már bizonyította, nincs az az olimpiai álom vagy vasárnapi kényszerpihenő nap, amelyet ne engedne el, ha referendum jön vele szemben. Az igazi akadály a törvényes kérdés megfogalmazása. A nekünk nyilatkozó jogászok alapján az LMP-nek szüksége is lesz újabb nekifutásra.

1 2 3

A címlapról ajánljuk