hvg.hu Itthon

Elbánt a felhőszakadás Pakssal

Több házba befolyt a víz Pakson a kedd délutáni felhőszakadáskor. Tolna megye tűzoltóit több helyre is riasztották.

MTI Sport

A Videoton lenyomta a Paksot

A Videoton 1-0-ra győzött Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel továbbra is harcban áll a dobogóért.

hvg.hu Itthon

Semjén felfedte Fodornak az Örökségünk titkait

Egyelőre nem tudni, hogy kap-e valamilyen anyagi támogatást a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól az Örökségünk mozgalom, amelynek ugyanilyen című dalát nem a kormány megrendelésére készítették – derül ki a miniszterelnök-helyettes írásbeli válaszából, amelyet Fodor Gábor képviselő kérdéseire adott. Semjén Zsolt szerint a mozgalmat egy paksi cég szervezi, és ötletadója nem kap pénzt a kormánytól.

Sarlós Gábor Gazdaság

A világ nem fogta fel, mi történt Fukusimában

Teljes információhiányban van a világ Fukusima következményeivel kapcsolatban: az öt éve történt atombaleset gyökeresen átalakította a japánok gondolkodását, és minden új nukleáris projekt számára intő jel lehet, derült ki egy múlt heti londoni nemzetközi konferencián, melyen a tanulságok mellett a katasztrófa emberi-társadalmi oldaláról is benyomást szerezhettünk.

hvg.hu Gazdaság

Népszava: Paks II. miatt magyarázkodhat kedden Brüsszelben Lázár

A Népszava szerint "kreatív" adat összeállítása miatt is magyarázkodhat majd valószínűleg kedden Brüsszelben a Miniszterelnökséget vezető miniszter a paksi bővítés ügyében. A magyar kormány olyan számokkal igyekezett ugyanis meggyőzni Brüsszelt arról, hogy nem kap tiltott állami támogatást, és kitermeli az építkezés költségeit, amelyeket különböző évek adataiból válogatott össze – olvasható a cikkben.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a közszolgák betegre kereshetik magukat?

Szabad lett az út a politikusok rokonai előtt a közbeszerzéseken, Polt Péter elismerte, hogy loptak a Quaestor-ügyben, Paks II-nek meg úgy fest, annyi. Zuckerberg sokak szerint jótékonykodásnak álcázott adóelkerülést indított, a szocialisták aláírásokat gyűjtenének, hogy emeljék meg a közszolgák pénzét (pedig nem is keresnek annyira rosszul, mint állítják), a kormány már szelektál a nemzetközi hiperláncok szívatásában. Heti gazdasági összefoglaló a hvg.hu-n.

MTI Gazdaság

Mavir: tíz éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni

Mintegy 5400 megawatt új áramtermelő kapacitás létesítésére lesz szükséges a következő tíz évben, tizenöt év alatt pedig legalább 7000 megawattal kell bővíteni a magyarországi erőműállományt a biztonságos energiaellátás érdekében - derül ki a Magyar Villamosenergia-ipari és Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) elemzéséből.

hvg.hu Gazdaság

Index: A paksi nukleáris perselyből finanszírozhatják a rezsicsökkentést

A paksi atomerőmű elkülönített pénzügyi alapját használhatja fel a kormány a következő rezsicsökkentés finanszírozására, bár a pénzt a nukleáris hulladék tárolására, semlegesítésére, illetve az elöregedő erőmű leszerelésére különítették el – derül ki egy minisztériumi vitaanyagból. Az áram ára így csökkenhet, de felélnénk azt a tartalékot, amit egyszer mindenképp ki kellene fizetni, hacsak nem akarunk a nukleáris hulladék közepén ülni.

hvg.hu Itthon

Rendőrt hívtak a közmunkásokra, mert menekültnek nézték őket

Valaki résen volt a paksi lakosságból, és rendőrt hívott a Bőszénfáról kisbuszokkal érkező közmunkás-különítményre. A rendőrök egyből rájöttek, hogy nem menekültekkel van dolguk, de azért igazoltatták a csoportot. "Úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent" - állapította meg a bőszénfai polgármester.

MTI Sport

Paks sem marad ki a stadionépítésből

Körülbelül 3000-3500 férőhelyessé bővítik a Paksi FC stadionját. Az Országgyűlésben megszavazott 800 millió forint mellé 600 millió forint saját forrás biztosításáról döntöttek a paksi városvezetők.

hvg.hu Gazdaság

Azóta sem kapták meg a paksiak a béremelést, amit Lázár ígért

Hiába emelték a béreket, mégis csökken az állami MVM dolgozóinak fizetése: január óta nem kapják meg ugyanis a jövedelmük 20-30 százalékát kitevő prémiumot. Lázár János miniszter korábban az MVM-es dolgozók közül az atomerőműveseknek külön megígérte a pénzt, mégse fizették ki nekik eddig – írja a Nol.hu.

hvg.hu Gazdaság

Erről eddig keveset beszéltek a paksi bővítéssel kapcsolatban

Már eldőlt, hol épülhet Pakson az a 600-700 új lakás, amelyekben az atomerőmű új blokkjain dolgozó szakértők és családjaik laknak majd – írta a Világgazdaság. A lap által megkérdezett szakértő szerint ezeknek a felépítése 8,4 milliárdba is kerülhet.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Lázár János a cigisdoboz után nyúl

Csehül áll az atomerőmű-bővítési sztori, nagyot ment a kormány az újabb dohánymutyiban, egységes lesz a cigisdobozok csomagolása, emelik a minimálbért, tovább nő a kötelező, és még sok érdekesség. Ja, Görögország még mindig nem robbantotta le magát Európáról. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója, tippekkel.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk