hvg.hu Gazdaság

És akkor a közszolgák betegre kereshetik magukat?

Szabad lett az út a politikusok rokonai előtt a közbeszerzéseken, Polt Péter elismerte, hogy loptak a Quaestor-ügyben, Paks II-nek meg úgy fest, annyi. Zuckerberg sokak szerint jótékonykodásnak álcázott adóelkerülést indított, a szocialisták aláírásokat gyűjtenének, hogy emeljék meg a közszolgák pénzét (pedig nem is keresnek annyira rosszul, mint állítják), a kormány már szelektál a nemzetközi hiperláncok szívatásában. Heti gazdasági összefoglaló a hvg.hu-n.

MTI Gazdaság

Mavir: tíz éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni

Mintegy 5400 megawatt új áramtermelő kapacitás létesítésére lesz szükséges a következő tíz évben, tizenöt év alatt pedig legalább 7000 megawattal kell bővíteni a magyarországi erőműállományt a biztonságos energiaellátás érdekében - derül ki a Magyar Villamosenergia-ipari és Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) elemzéséből.

hvg.hu Gazdaság

Index: A paksi nukleáris perselyből finanszírozhatják a rezsicsökkentést

A paksi atomerőmű elkülönített pénzügyi alapját használhatja fel a kormány a következő rezsicsökkentés finanszírozására, bár a pénzt a nukleáris hulladék tárolására, semlegesítésére, illetve az elöregedő erőmű leszerelésére különítették el – derül ki egy minisztériumi vitaanyagból. Az áram ára így csökkenhet, de felélnénk azt a tartalékot, amit egyszer mindenképp ki kellene fizetni, hacsak nem akarunk a nukleáris hulladék közepén ülni.

hvg.hu Itthon

Rendőrt hívtak a közmunkásokra, mert menekültnek nézték őket

Valaki résen volt a paksi lakosságból, és rendőrt hívott a Bőszénfáról kisbuszokkal érkező közmunkás-különítményre. A rendőrök egyből rájöttek, hogy nem menekültekkel van dolguk, de azért igazoltatták a csoportot. "Úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent" - állapította meg a bőszénfai polgármester.

MTI Sport

Paks sem marad ki a stadionépítésből

Körülbelül 3000-3500 férőhelyessé bővítik a Paksi FC stadionját. Az Országgyűlésben megszavazott 800 millió forint mellé 600 millió forint saját forrás biztosításáról döntöttek a paksi városvezetők.

hvg.hu Gazdaság

Azóta sem kapták meg a paksiak a béremelést, amit Lázár ígért

Hiába emelték a béreket, mégis csökken az állami MVM dolgozóinak fizetése: január óta nem kapják meg ugyanis a jövedelmük 20-30 százalékát kitevő prémiumot. Lázár János miniszter korábban az MVM-es dolgozók közül az atomerőműveseknek külön megígérte a pénzt, mégse fizették ki nekik eddig – írja a Nol.hu.

hvg.hu Gazdaság

Erről eddig keveset beszéltek a paksi bővítéssel kapcsolatban

Már eldőlt, hol épülhet Pakson az a 600-700 új lakás, amelyekben az atomerőmű új blokkjain dolgozó szakértők és családjaik laknak majd – írta a Világgazdaság. A lap által megkérdezett szakértő szerint ezeknek a felépítése 8,4 milliárdba is kerülhet.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Lázár János a cigisdoboz után nyúl

Csehül áll az atomerőmű-bővítési sztori, nagyot ment a kormány az újabb dohánymutyiban, egységes lesz a cigisdobozok csomagolása, emelik a minimálbért, tovább nő a kötelező, és még sok érdekesség. Ja, Görögország még mindig nem robbantotta le magát Európáról. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója, tippekkel.

MTI Közlekedés

Halálos baleset miatt lezárták az M6-ost

Kisteherautó és kamion karambolozott Paksnál, a kisebbik jármű sofőrje meghalt, utasa megsérült. A sztráda Pécs felé vezető oldalát teljes szélességben lezárták. Az útlezárást biztosító rendőrautónak is nekimentek.

hvg.hu Itthon

Lázongás és belháború ejt újabb sebeket a gyengélkedő Fideszen

Szervezetfelszámolási hullám söpör végig a Fideszen. A pártközpont elérkezettnek látta az időt, hogy véget vessen a belső háborúknak, de több olyan város is akad, ahol a helyiek önállóságát nézte rossz szemmel a Fidesz vezetése. Találtunk olyan településeket is, ahol nincs is szükség oszlatásra, miután a helyi Fidesz-szervezet magától kimúlt.

hvg.hu Itthon

Beperli a kormány a Financial Timest

Miután a Financial Times nem volt hajlandó helyreigazítást közölni a magyar kormány kérésére a paksi beruházás blokkolásával kapcsolatban, a kormány bepereli a lapot.

hvg.hu Itthon

Közleményt darált el a kormányszóvivő Paks ügyében

A Financial Times és forrásainak csütörtöki híradása teljesen hamis és félrevezető a paksi bővítéssel kapcsolatban. Az ügyben folyó tárgyalások részletei minősített adatnak számítanak, így azokról nem adhatnak tájékoztatást – lényegében erről szólt Kovács Zoltán kormányszóvivő alig néhány perces reagálása péntek reggel a Financial Times csütörtök esti cikkével kapcsolatban. A sajtótájékoztatón nem tehettek fel kérdéseket az újságírók.

hvg.hu Gazdaság

És akkor megnyílnak a templomi boltok

Bedurrant az eddigi legnagyobb magyar brókerbotrány, 100 milliárd forint “konkrétan nincs meg”, a hiperek messze nem olyan hülyék, mint azt a kormány esetleg gondolta, egyre-másra állnak elő a cselekkel, kanyarokkal, kurflikkal a vasárnapi zárva tartás ellen. Ezúttal Schiffer András hazaárulózott, neki eddig kevéssé volt ez szokása. Új iparág ütötte fel a fejét, ezentúl nem csak szobát, házat, hanem egész települést is lehet bérbe venni. Az is kiderült a héten, hol szúrták el a Malév túlélését. Heti gazdasági összefoglaló.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk