hvg.hu Gazdaság

És akkor megnyílnak a templomi boltok

Bedurrant az eddigi legnagyobb magyar brókerbotrány, 100 milliárd forint “konkrétan nincs meg”, a hiperek messze nem olyan hülyék, mint azt a kormány esetleg gondolta, egyre-másra állnak elő a cselekkel, kanyarokkal, kurflikkal a vasárnapi zárva tartás ellen. Ezúttal Schiffer András hazaárulózott, neki eddig kevéssé volt ez szokása. Új iparág ütötte fel a fejét, ezentúl nem csak szobát, házat, hanem egész települést is lehet bérbe venni. Az is kiderült a héten, hol szúrták el a Malév túlélését. Heti gazdasági összefoglaló.

hvg.hu Gazdaság

Orbán-Putyin után: két elégedett vezető és számtalan kérdőjel

A fontosabb információkat Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte arról, milyen üzletet ütött nyélbe Orbán Viktor Magyarországával, sőt a magyar miniszterelnök mintha szeretett volna elhallgatni egy-két dolgot. Az egyiken valakik nagyon meggazdagodhatnak, és az egyik cég, amelyik jó pozícióból indul, épp a kormányfő bizalmasainak köréhez sorolható.

hvg.hu Itthon

Megverték a kormánymegbízottat egy paksi benzinkúton

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz a rendőrség a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának megtámadása ügyében. A gyanú szerint a kormányhivatal volt főigazgatója és férje bántalmazta Horváth Kálmánt.

Szabó M. István Gazdaság

Jegyezze meg: 2057-től lesz jó nekünk!

Egy éve senki sem fogadott volna arra, hogy maga a miniszterelnök megy be a spájzba az oroszokért, mi több, kézen fogva be is vezeti őket a nappalinkba. A tavalyi év summája azonban nem az, hogy Orbániában ez is megtörténhet, hanem az, hogy az olcsó áram ígérete továbbra is képes elhomályosítani a lakossági látómezőt.

hvg.hu Gazdaság

Szinte mindent titkosítanak a paksi bővítésnél

15 évig nem lehet megismerni a paksi bővítésről szóló döntést megalapozó adatokat, és elég körülményes lesz megtudni azt is, hogy kikkel kötnek szerződést, kik végzik az atomerőmű munkálatait. Törvényjavaslatot nyújtott be a kormány képviseletében Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a paksi bővítéshez kapcsolódóan. A módosítások értelmében megtagadható lesznek a beruházással kapcsolatos szerződésekhez kötődő adatok kiadása, a mérnöki kamarán kívül működő szakembereket is oda lehet majd engedni a beruházáshoz, az Országos Atomenergia Hivatal munkatársainak bérét pedig megemelik. De gyorsítanak a beruházással kapcsolatos esetleges peres ügyek lefolytatásán is, illetve lehetővé teszik a választott bíróság kikötését is, mely érvényes a törvény hatálybalépését megelőzően kötött szerződésekre – így az orosz-magyar atommegállapodásra is.

hvg.hu Itthon

Jobban fél a tüntetőktől a Fidesz, mint az USA-tól

A kormány tudja, hogy végül engedményeket kell tennie az Egyesült Államoknak, ám a miniszterelnök arra gyúr, hogy a számára fontos ügyekben erre ne kerüljön sor. Ehhez szövetségeseket keres az EU-ban, és Angela Merkel támogatásában bízik, aki viszont a jelek szerint letérítené Orbánt a különutakról. Fideszes politikusokat kérdeztünk és a német politikai reakciókat próbáltuk letapogatni, hogy megtudjuk, mi zajlik a kitiltási botrány színfalai mögött.

MLF Itthon

Megkopott Orbán személyes varázsa?

Több „billegő” várost is végiglátogatott Orbán Viktor az önkormányzati választás kampányának hajrájában, hogy rávegye az ott lakókat, hogy kormánypárti polgármestert válasszanak. A miniszterelnök bevetése felemásra sikeredett: a 12 városból 5-ben megverték a Fideszt, Szombathelyen pedig hiába újrázott a fideszes polgármester, a közgyűlésben kénytelen lesz együttműködni ellenzékével.

M. László Ferenc Itthon

A városok, ahol a Orbán is tart a kudarctól

Vajon mit lehet kiolvasni Orbán Viktor kampányútjaiból? Megnéztük, mely városokban fordult meg az utóbbi hetekben a kormányfő, ugyanis a Fideszben bevett dolog, hogy oda küldik a miniszterelnököt, ahol a legnagyobb szükség van a karizmájára.

MTI Gazdaság

Greenpeace: Álljon el a kormány a paksi paktumtól!

A Roszatom reaktorépítési projektjeit a Greenpeace szerint nem csupán a megfelelő biztonsági ellenőrzési mechanizmusok hiánya és biztonsági aggályok, de késedelmek és költségtúllépések is jellemzik, csakúgy, mint a nukleáris iparág minden más szereplőjét a világ bármely részén.

MTI Gazdaság

Felturbózott orosz fűtőanyagot kezdenek használni Pakson

Októberben a paksi atomerőműben megkezdik az új, második generációs orosz fűtőanyag használatát, és így átállnak a 15 hónapos fűtőanyagciklusra a harmadik blokkban - jelentette be az Orosz Állami Atomenergetikai Konszern (Roszatom) nukleáris fűtőanyagot gyártó vállalata, a Tvel.

MTI Itthon

Orbán megmondta, mi kell Paksnak: "Egy igazi sportkarakter"

A kormányfő szerint Paks frontvárosnak számít, az ország egyik legnagyobb fejlesztésének helyszíne lesz a következő években, érthető, hogy mindenkit izgat a paksiak véleménye - mondta egy interjúban. Arról is beszélt, pártja miért egy volt olimpikon polgármesteri jelölését támogatja, és miért nem az atomerőműves szakembert.

MTI Itthon

Elektromos közlekedést fejlesztene Paks a környékén

Paks város 60-65 kilométeres körzetében megteremtené az elektromos közlekedés lehetőségét a paksi önkormányzat, erre indították el a Protheus projektet, amelyhez szeretnék megnyerni a térségben érintett többi önkormányzatot is. A negyven település polgármestere számára csütörtökön tartottak tájékoztatót Pakson, előkészítve csatlakozásukat.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Repülővel hoznák a fűtőanyagot Paksra

Alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik a kormány: a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra a paksi atomerőműhöz – értesült a Népszabadság.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk