MTI Itthon

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi hitelt

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű hitel elkülönítését - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

MTI Itthon

Szerencsére ma sem maradtunk Fidesz-MSZP catfight nélkül!

Az MSZP szerint az április 6-i országgyűlési választáson arról kell dönteni, hogy Európát vagy Ázsiát választja az ország. A Fidesz szerint Gyurcsány-korszak és Magyarország jövője között kell választani. Szanyi Tibor, a szocialisták ökle szombaton is lecsapott: szerinte Orbán Viktor Európa helyett Ázsia felé akarja vezetni az országot, és ezzel a döntésével a kormányfő ezer éve az első, aki "önös üzleti érdekektől vezérelve a honfoglalás óta szerzett értékeket politikai honfeladássá akarja változtatni".

MTI Gazdaság

Hétezer ember dolgozhat majd a paksi bővítésen

A paksi erőmű bővítésének építőipari kivitelezésében 4500, a szolgáltatói szektorral együtt mintegy hétezer ember munkájára lesz szükség a beruházás kezdetétől tíz éven át - mondta a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Paksot ingyen bővítik majd az oroszok

Megszavazták a paksi bővítést, jön a harmadik rezsicsökkentés, rekordon az államadósság, Portugália festmény eladásából csökkentene adósságot, a Vatera pedig átalakul. Mindeközben pedig egy hiperdrága téli olimpia is elstartolt. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Itthon

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor "több szempontból" érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy – mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

MTI / hvg.hu Itthon

Már vizsgálja az Európai Bizottság a paksi paktumot

A korábbi közlésekkel összhangban nekiláttak az Európai Bizottság szakértői, hogy megvizsgálják, közbeszerzési szempontból összhangban van-e a paksi atomerőmű bővítéséről kötött megállapodás az uniós szabályokkal – közölte csütörtökön az MTI-vel Chantal Hughes, az Európai Bizottság egységes piacért és szolgáltatásokért felelős tagjának szóvivője.

hvg.hu Itthon

Paks: vonulnak a bővítés ellen tüntetők

A parlamentben csütörtökön megszavazott paksi bővítés ellen tüntetők vonulni kezdtek Budapest utcáin. A civilek este 7 órakor tartotak tüntetést az Alkotmány utcában, ezután indultak tovább.

MTI Gazdaság

Varga Mihály részleteket közölt a moszkvai megállapodásról

A huszonegy év alatt visszafizetendő 10 milliárd euróra mozgó kamatozásról állapodott meg szerdán Moszkvában a két fél a paksi erőmű bővítése kapcsán - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint nem kell a 10 milliárd eurónyi hitelkeret teljes összegét felhasználni.

MTI Itthon

"Borzalmasan veszélyes" - az államfőhöz fordul a PM Paks miatt

A Párbeszéd Magyarországért arra kéri Áder Jánost, hogy ne írja alá a paksi erőmű bővítéséről szóló törvényt. Szabó Rebeka szerint nemcsak a törvény tartalma, hanem az az eljárás is borzasztó, ahogy megpróbálják "átnyomni" a parlamenten.

Ámon Ada Vélemény

Atomtörvény-hasítás

Egy szava nem lehet a teljes magyar politikai elitnek Paks ügyében. Nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudták, mi készül itt. Az Energiaklub vezetőjének írása a paksi bővítésre adott parlamenti felhatalmazásról.

Kósa András - Orosz Márta Itthon

Jön az uniós eljárás: eltaktikázta magát a kormány Pakssal?

Bár a magyar kormány állítása szerint a paksi bővítésről szóló államközi szerződés ügyében mindenről tájékoztatták előzetesen az Európai Bizottságot, és a testület nem jelezte, hogy bármilyen kifogása lenne, a bizottság szóvivője a hvg.hu-val közölte: "hamarosan" vizsgálatot indítanak. Szerdán Martonyi János Berlinben tárgyal, ahol Ukrajna mellett Paks ügye is terítékre kerülhet. Noha nagyobb diplomáciai szélviharra a választások előtt várhatóan nem kell a kormánynak felkészülnie, az oroszokkal kötött deal több forrásunk szerint komolyan sérti az uniós érdekeket.

MTI Gazdaság

Varga Mihály elárulta, miért biankó a paksi szerződés

Abból a szempontból tekinthető a paksi bővítéshez szükséges előszerződés biankó szerződésnek, hogy "ez egy olyan szerződés, amely még olcsóbb lehet" – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Az este című műsorában.

hvg.hu/MTI Itthon

Varga: Paksnak köszönhető, hogy nem volt Ceausescu-féle áramszünet

Elkezdődött a paksi bővítésről szóló parlamenti vita, melyben Varga Mihály azt mondta, a beruházás a nemzeti szuverenitásunk "egyik legfontosabb építőkockája". Szerinte nagyon kedvező feltételeket sikerül kiharcolnunk az olcsó hitelnek köszönhetően. Az ellenzék szerint a beruházásról nincs érdemi vita, "egy soha meg nem térülő beruházás", ráadásul a legfontosabb kérdésekben nem lehet tisztán látni.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk