Tokfalvi Elek Nyüzsi

Mobillopás hülyeországban

Vajon ki lop miniszterelnöki mobilt? És megérnek-e a mobil titkai egy Paksot? Csupa kínzó kérdés.

MLF Itthon

Kidobta a trafikosok panaszát az Ab

Nem sértette a tarfikosok tulajdonhoz való jogát, hogy az állam tavaly felforgatta a piacot és egy szűkebb körnek adott dohányárusítási jogot – állapította meg kedden az Alkotmánybíróság. A testület további két fontos ügyben is döntést hozott: visszadobta az új paksi atomerőműről kezdeményezett népszavazást, ugyanakkor elmeszelte a Fidesz egyik kedvenc törvényét, a három csapás "kistestvérét".

hvg.hu Itthon

Ma Kósa Lajost találta meg az RTL Klub

Csütörtökön Kósa Lajos próbálta menteni L. Simon László felsülését, de csak annyi jött össze, hogy az államtitkár nagyszerű politikus. Az RTL Híradója ma is ütötte a kormányt, a fő téma a reklámadó mellett Lázár János utazása és a Paksi bővítésre felvett orosz hitel drágulása volt.

MTI Itthon

Paks: Ádertől vár választ az LMP

Ha a parlament kormánypárti többsége megszavazza a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges hitelmegállapodást, akkor az LMP Áder János köztársasági elnökhöz fordul azt kérve, hogy ne írja alá a törvényt - közölte be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett társelnök.

hvg.hu Itthon

30 évre megpecsételték ma a sorsunk

Rendkívüli ülésen jóváhagyták a paksi magyar-orosz hitelszerződést. Az LMP "Nem paksra, nem Puytinra" plakátokat tartott fel, Kövér ezt szankcionálni fogja. Rogán Antal megint az RTL Klubot bírálta, majd kérte a kormányt vizsgálja ki, milyen trükküket vetett be a csatorna az adóelkerülésre. Július 4-ig benyújták a devizahiteles mentőcsomag jogi vonatkozású javaslatokat.

hvg.hu Itthon

Világbajnok kenust is indít a Fidesz a választáson

Hivatalosan is bejelentette a Fidesz paksi szervezete, hogy Kozmann Györgyöt, a korábbi többszörös világbajnok és olimpiai bronzérmes kenust indítja a polgármesteri székért a városban - közölte a teol.hu Tolna megyei híroldal. Az egykori sportoló az atomerőmű volt vezére ellen szállhat majd harcba.

MTI Gazdaság

A Roszatom cége fogja tervezni az új paksi blokkokat

A Roszatom nagy valószínűséggel a szentpétervári Atomenyergoprojektet bízza meg a paksi erőmű két új blokkjának tervezésével - mondta el Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója a moszkvai Atomexpón hétfőn.

MTI Gazdaság

Mit titkol a kormány a paksi bővítéssel kapcsolatban?

Közérdekű adatigényléssel fordul a miniszterelnökhöz, a nemzeti fejlesztési miniszterhez és a nemzetgazdasági miniszterhez az LMP, amely a paksi bővítést fedező hitelszerződés szövegének nyilvánosságra hozatalát sürgeti.

Kósa András Itthon

Felkapaszkodnának-e Orbánék egy új Berlin–Moszkva-tengelyre?

Nem zárják ki a magyar diplomácia irányvonalának alakítói, hogy Európában új "tengely" van kialakulóban, amelynek egyik végén az oroszok, a másikon pedig a németek állnak. Van, aki szerint „rémálom” lenne ez a forgatókönyv, a Fideszben viszont állítólag úgy látják, „Putyin nyomulását" úgysem lehet megállítani.

Dubrovszki Dániel Itthon

Hogyan jutott el Orbán a "ruszkik hazától" idáig?

Orbán Viktor egykor hazaküldte az oroszokat, ma alapvetően pragmatikus okokból a keleti nyitás központi elemének tekinti a kapcsolatot. A hazai szélsőjobb Oroszország-barátsága is viszonylag újkeletű, amiben viszont sok az ideologikus vonás. Orbán megjegyzése, miszerint a magyar egy erőből értő félázsiai népség, inkább a Jobbik felfogását tükrözi vissza. A magyar jobboldal oroszbarátságának kialakulását a téma hazai szakértői segítségével térképeztük fel.

MTI Itthon

Titkol valamit a kormány Pakssal kapcsolatban?

Az LMP szerint a kormány olyan információkat titkol Paks ügyében, amelyek jelentősen rontanák a Fidesz választási esélyeit. Szél Bernadett szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: az előzetes megvalósíthatósági tanulmányok szerint a Dunához is hozzá kell nyúlni a paksi bővítéskor.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A szankciók miatt elakadhat a paksi bővítés?

Az orosz állami atomenergetikai cég elnöke nem zárja ki, hogy a Roszatom néhány nemzetközi szerződése a külföldi büntetőintézkedések hatálya alá eshet – erről csütörtökön nyilatkozott Szergej Kirijenko Moszkvában.

1
4 5 6 7 8
15

A címlapról ajánljuk