Kósa András Itthon

Felkapaszkodnának-e Orbánék egy új Berlin–Moszkva-tengelyre?

Nem zárják ki a magyar diplomácia irányvonalának alakítói, hogy Európában új "tengely" van kialakulóban, amelynek egyik végén az oroszok, a másikon pedig a németek állnak. Van, aki szerint „rémálom” lenne ez a forgatókönyv, a Fideszben viszont állítólag úgy látják, „Putyin nyomulását" úgysem lehet megállítani.

Dubrovszki Dániel Itthon

Hogyan jutott el Orbán a "ruszkik hazától" idáig?

Orbán Viktor egykor hazaküldte az oroszokat, ma alapvetően pragmatikus okokból a keleti nyitás központi elemének tekinti a kapcsolatot. A hazai szélsőjobb Oroszország-barátsága is viszonylag újkeletű, amiben viszont sok az ideologikus vonás. Orbán megjegyzése, miszerint a magyar egy erőből értő félázsiai népség, inkább a Jobbik felfogását tükrözi vissza. A magyar jobboldal oroszbarátságának kialakulását a téma hazai szakértői segítségével térképeztük fel.

MTI Itthon

Titkol valamit a kormány Pakssal kapcsolatban?

Az LMP szerint a kormány olyan információkat titkol Paks ügyében, amelyek jelentősen rontanák a Fidesz választási esélyeit. Szél Bernadett szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: az előzetes megvalósíthatósági tanulmányok szerint a Dunához is hozzá kell nyúlni a paksi bővítéskor.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A szankciók miatt elakadhat a paksi bővítés?

Az orosz állami atomenergetikai cég elnöke nem zárja ki, hogy a Roszatom néhány nemzetközi szerződése a külföldi büntetőintézkedések hatálya alá eshet – erről csütörtökön nyilatkozott Szergej Kirijenko Moszkvában.

MTI Itthon

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi hitelt

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű hitel elkülönítését - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

MTI Itthon

Szerencsére ma sem maradtunk Fidesz-MSZP catfight nélkül!

Az MSZP szerint az április 6-i országgyűlési választáson arról kell dönteni, hogy Európát vagy Ázsiát választja az ország. A Fidesz szerint Gyurcsány-korszak és Magyarország jövője között kell választani. Szanyi Tibor, a szocialisták ökle szombaton is lecsapott: szerinte Orbán Viktor Európa helyett Ázsia felé akarja vezetni az országot, és ezzel a döntésével a kormányfő ezer éve az első, aki "önös üzleti érdekektől vezérelve a honfoglalás óta szerzett értékeket politikai honfeladássá akarja változtatni".

MTI Gazdaság

Hétezer ember dolgozhat majd a paksi bővítésen

A paksi erőmű bővítésének építőipari kivitelezésében 4500, a szolgáltatói szektorral együtt mintegy hétezer ember munkájára lesz szükség a beruházás kezdetétől tíz éven át - mondta a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Paksot ingyen bővítik majd az oroszok

Megszavazták a paksi bővítést, jön a harmadik rezsicsökkentés, rekordon az államadósság, Portugália festmény eladásából csökkentene adósságot, a Vatera pedig átalakul. Mindeközben pedig egy hiperdrága téli olimpia is elstartolt. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Itthon

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor "több szempontból" érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy – mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

MTI / hvg.hu Itthon

Már vizsgálja az Európai Bizottság a paksi paktumot

A korábbi közlésekkel összhangban nekiláttak az Európai Bizottság szakértői, hogy megvizsgálják, közbeszerzési szempontból összhangban van-e a paksi atomerőmű bővítéséről kötött megállapodás az uniós szabályokkal – közölte csütörtökön az MTI-vel Chantal Hughes, az Európai Bizottság egységes piacért és szolgáltatásokért felelős tagjának szóvivője.

hvg.hu Itthon

Paks: vonulnak a bővítés ellen tüntetők

A parlamentben csütörtökön megszavazott paksi bővítés ellen tüntetők vonulni kezdtek Budapest utcáin. A civilek este 7 órakor tartotak tüntetést az Alkotmány utcában, ezután indultak tovább.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk